Centre de Recursos Pedag˛gics de l'Anoia Portada
 
Novetats
Nivell
Contingut
Materials sobre Dalí disponibles al CRP
Anamorfismes
(activitat didàctica)
primària Amb motiu de l'any Dalí, i buscant la manera d'abordar el tema des de la banda de les matemàtiques, trobem en alguns dels seus quadres elements que ens criden l'atenció: Els anamorfismes.
Dalí per Dalí. Vida, obra, símbols, llocs
(DVD)
secundària Paral·lelisme entre l'obra pictòrica i l'obra literària de Dalí, explicat per ell mateix. El DVD reuneix més de 250 obres de tota la seva trajectòria.
Petita història de Dalí
(llibre)
primària Biografia històrica del pintor Salvador Dalí adequada per a públic infantil i juvenil, amb il·lustracions que ajuden a la comprensió del text.
Salvador Dalí, pinta'm un somni
(llibre)
primària; secundària Salvador Dalí ens explica la seva vida com si fos un conte; ens fa saber quins eren els seus somnis i com els expressava en les pintures, joies o escenografia.

Els jocs de Dalí
(CD-ROM)

primària Proposta educativa per a nenes i nens de 7 a 9 anys, que vol ser una primera aproximació a l'obra de Salvador Dalí a través del joc.
Dalí o el somni de la mosca
(CD-ROM)
primària; secundària Joc que consisteix en ajudar les mosques a aconseguir una sèrie de segells amagats dins dels quaderns de notes que Dalí va prendre per crear les seves obres literàries.
Dalí para niños
(llibre)
primària A tall d'autobiografia, Dalí va explicant en primera persona les diferents etapes de la seva vida i va comentant aspectes de les seves obres pictòriques que aquí es reprodueixen.
Dalí. El triangle de l'Empordà (llibre)

ensenyants; primària;
secundària

Guia per uns itineraris essencials per entendre el conjunt de l'obra de Dalí: La casa de Portlligat, el castell de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres.
 

Salvador Dalí. Su vida, su obra (llibre)

ensenyants; primària;
secundària
S'aprofundeix en la personalitat de Dalí, la seva evolució, complexitat i originalitat a partir de l'anàlisi de prop de tres-centes obres del pintor.
Dalí, delit, Empordà
(vídeo)
ensenyants;
secundària
Videograma realitzat a partir del llibre "Dalí delit Empordà". Dóna una visió acurada del Dalí home-pintor-geni des d'una vessant literària.
El petit Dalí... i el camí cap als somnis
(llibre)
educació infantil; primària Aquest conte vol apropar Salvador Dalí al món dels infants. Es tracta d'una història inventada però inspirada en el fantàstic imaginari que el pintor ens ha deixat.
Petit diccionari Dalí
(llibre)
educació infantil; primària Recull de 40 pintures corresponents a detalls de quadres de Salvador. Cada làmina es correspon amb una paraula del vocabulari bàsic infantil, escrita en cinc llengües.
Salvador Dalí. A fondo
(vídeo)
ensenyants; secundària J. Soler Serrano aconsegueix en aquesta entrevista que Dalí abandoni el seu personatge més superficial i histriònic, i ens posi de manifest un excepcional domini del llenguatge.
El Museu Dalí (Figueres)
(vídeo)
primària; secundària Estudi de l'obra de Salvador Dalí a través d'un itinerari de caràcter lúdic pel Teatre-Museu de Figueres
Surrealismo
(diapositives)
secundària Col·lecció de 24 diapositives a color sobre aquest moviment pictòric, del qual Salvador Dalí és un dels representants més destacats.
Grandes Épocas del Arte. El siglo XX
(vídeo)
secundària Recorregut pels grans moviments artístics que s'inicien a França al llarg del segle XX i els seus pintors més representatius.
La raó i el somni. Del Cubisme al Surrealisme
(llibre)
secundària Visió general de l'art modern que té com a fil conductor el conèixer l'art a través dels seus artistes, moviments i estils. Tracta el període que s'inicia amb el cubisme i continua fins al surrealisme
Salvador Dalí
(llibre)
ensenyants; primària;
secundària
Recorregut per la vida de Dalí a través de la seva obra. Llibre molt ben il·lustrat amb més de 70 obres del pintor.
Ver y crear
(llibre i diapositives)
ensenyants; secundària Material recollit en una carpeta que tracta la creativitat utilitzant com eix vertebrador del concepte el surrealisme.
Descobrint Dalí
(llibre i CD-ROM)
primària La narració d'un somni és el pretext per fer una descripció del Teatre Museu Dalí de Figueres, la casa del pintor a Port Lligat i el Castell de Púbol.
Dalí. Quadern de camp
(dossier)
primària Recull d'activitats en forma de fitxa per realitzar els alumnes sobre Dalí i la seva obra. Al final es proposa la realització d'un treball pràctic.
Salvador Dalí
(diapositives)
ensenyants; primària;
secundària
Col·lecció de diapositives d'obres de Salvador Dalí realitzades entre 1904 i 1989.
Llocs web sobre Dalí

Obres de Salvador Dalí
(llocs web)
Salvador Dalí Art Gallery
Salvador Dalí (1904-1989)
Salvador Dalí. Figueres (Alt Empordà)
Museu virtual del surrealisme
VirtualDalí
The Salvador Dalí Online Exhibit
Dalíphoto

ensenyants; primària;
secundària
Enllaços que us portaran a diferents galeries de l'obra de Salvador Dalí. També hi podeu trobar fotografies del pintor al llarg de la seva vida.

Activitats per treballar Dalí
(llocs web)

Conèixer l'art

Dalí. Webquest
Un hivern tot dalinià
Art a l'Educació Infantil

ensenyants; primària;
secundària
Propostes d'activitats per treballar amb les noies i els nois el tema de Dalí o de l'art en general.
Altres webs sobre Dalí
Dalí 2004 (Fundació Gala-Dalí)

Dalí 2004 (Generalitat de Catalunya)
Fundació Gala-Salvador Dalí
Salvador Dalí Museum
Eyecandy-media
3d- Dalí
Salvador Dalí Links
Dali.mx
Univers Dalí
Salvador Dalí: Escriptor
Biografia Dalí 1
Biografia Dalí 2
Biografia Gala
Surrealisme
Surrealisme (edu365)
Surrealisme. Pintura
Figueres
Parc Natural del cap de Creus
Cadaqués
ensenyants; primària;
secundària
Recull de webs relacionades amb Salvador Dalí, la seva vida i la seva obra.