Tallers de poesia

Els tallers d'interpretació poètica són un complement importantíssim a la maleta de poesia.

Van adreçats a l'alumnat del Cicle Superior de Primària de les escoles del Bages i del Moianès.

Els tallers ofereixen pautes i recursos per ajudar a fer una bona lectura, recitació, interpretació... de poemes.

 

COM ES FAN ELS TALLERS?

Cada taller de poesia consta de dues sessions. Aquestes són pensades per a grups reduïts.

Abans de les sessions és important que hagin memoritzat un parell de poemes no gaire llargs (així és mes àgil i poden treballar tots).

Durant les sessions es treballa la manera de dir el poema que ja han après, buscant-hi els punts d'emoció, procurant treure la cantarella sense perdre la musicalitat. S'escoltaran cantants o poetes recitant els seus textos (Ovidi Montllor, Enric Casasses, ...). S'intentarà aprendre un poema nou, sense els vicis de la memorització. Es buscarà la manera de dir un poema col·lectivament (fent una petita posta en escena)... Abans de tot això es farà relaxació, taller de veu i respiració que ajudarà al fet de recitar davant els companys.

El taller de poesia serà a càrrec de l'actriu moianesa Teresa Soler.

 

PER QUÈ?

El llenguatge poètic ens permet expressar, de manera directa i/o a través de metàfores, els nostres sentiments, sensacions, idees, espai, temps, objectes i llocs diversos...

La poesia és, doncs, un llenguatge per parlar de la vida.

La imaginació és la base de tota activitat creadora i a través del joc poètic, podem transformar la realitat quotidiana.

La poesia esdevé indispensable en el desenvolupament intel·lectual i afectiu del noi/noia.

L'escola té la responsabilitat de despertar la sensibilitat per la poètica "introduint el noi/noia en un bany de poesia" tal com diu Gabriel Janer Manila.

Entrar en el món de la poesia, en el llenguatge poètic no és fàcil, requereix una disposició i habilitats que han de ser favorables per tal que puguin ser educades.

 

Si esteu interessats en el taller truqueu al 93 830 11 15 (Extensió del CRP del Moianès)