Completa la descripció de l'alberginiera omplint els espais buits amb una de les opcions del parèntesi situat a continuació de cadascun dels espais.
Enciam
Lactuca
sativa
La seva part comestibre és ___________________ (la fulla - el fruit - la tija - la flor - la arrel - les llavors). Constitueixen l'ingredient fonamental de les amanides. Es mengen crues.
El cultiu i les necessitats de la planta:
Sòl i clima: L'enciam prefereix climes ____________________ (humits i frescos - càlids i secs). Creixen bé a _________________ (l'ombra - ple sol).
Només es cultiven a l'hivern en països molt càlids. Necessita un terra ric en humus per retenir la humitat i ben drenat i prefereix créixer en un sòl ______________ (sorrenc - argilós).
En el tractament del sòl, durant el seu conreu s'ha d'incorporar gran quantitat de fems o compost madur. perquè els agrada un ph ___________________________ (lleugerament àcid - lleugerament bàsic - neutre). Sovint cal encalar.
Sembra o multiplicació: Les llavors es sembren directament sobre el sòl, germinen en ambients frescos i humits.
Manteniment (creixement): Requereix l'ús de la falç per treure les herbes i ser regada en cas necessari. Cal protegir-les del sol molt intens i de les gelades rigoroses.
Per a la seva collita
s'arrenquen amb les arrels abans que floreixin i granin.