Títol Nivell Temātica Ārees relacionades
Millorem la convivència a l'escola
Infantil i Primària
Convivència
Totes

Responsables

Centre

Claustre
CEIP Pompeu Fara de LLoret
Descripció

Millora de la convivència general proposant hàbits que assumim tota l'escola
Les dimensions de l'escola, l'alta ratio i els problemes de relació que sorgeixen aconsellen que cada any plantegem alguna estratègia de millora. Per aquest motiu hem treballat amb l'alumnat els objectius:
- "Fer files".

- "No córrer pels passadissos".
- "L'alimentació" (alhora eix transversal i hàbit a millorar).

També hem organitzat "La Jornada de la Convivència", que, d'una manera festiva, vol reflexionar sobre el tema amb diversos actes: una xerrada adreçada als pares, un recull d'idees expressades en forma mural (escrites sobre una mà simbòlica) i un festival amb cançons i poemes al·lusius al tema.

Expliquem amb més deteniment un d'ells: "fer files". Primerament hem engegat una campanya de difusió i sensibilització a través dels coordinadors, dels cicles, dels delegats de curs... Hem preparat uns pòsters amb tants camins com cursos totals tenim d'infantil i de primària. Els professors no tutors eren els àrbitres d'aquesta singular cursa. Durant un mes enganxàvem gomets vermells, grocs, verds per indicar la qualitat diària de les files. Els nens a través de la visualització dels seus progressos valoraven com anaven. Passat el període de prova hem fet un recompte valorant la consecució de l'objectiu proposat. No es va premiar cap guanyador.
Es tractava més aviat de reflexionar com ho havien fet, estimulant les ganes de millorar. A educació infantil van celebrar una festa tots plegats com a cloenda de l'activitat.

Programació i realització de les activitats generals d'escola a partir d'un tema central.
"El món del cinema" ha motivat la revista d'enguany, una de les decoracions dels passadissos, el nom d'algunes classes... Aquest enfocament globalitzador permet aprofitar materials i idees sense sobrecarregar la programació.
Per decorar els passadissos vam simular un film de pel·lícula amb els fotogrames tamany Din A4 i paper vegetal decorat amb imatges cinematogràfiques d'interès, la majoria de dibuixos animats. Cada nen va pintar un fotograma.
La revista va exposar aspectes teòrics del cinema, treballs de creació a partir del mateix i contenia un exemple de com les imatges fixes es converteixen en imatges animades al passar ràpidament els fulls de la revista.
Potenciació de l'aula d'informàtica
Les dues aules estan equipades amb equips força homogenis i de prestacions suficients. Hem fet esforços per incorporar aquest recurs i àrea a la pràctica docent: coordinadora, comissió, horari per a tots els cursos, increment d'equips, augment pressupostari... Alguns cicles demanen poder-hi anar un cop a la setmana o simultàniament les dues meitats de la classe.
Durant aquest curs s'ha estès la informàtica a tots els cursos amb diversos plantejaments: tallers, suport, hora d'informàtica,... S'han fet sessions informatives a tot el professorat i dels programes més interessants: clic, word...

Pintada de la història de Lloret a un mural de l'escola.
Disposem d'un mur a la part oest del pati que convidava a fer-hi un mural. Havien sorgit diverses propostes però cap acabava de consolidar-se. El cicle superior ha presentat un projecte prenent com a motiu diverses vistes i monuments de Lloret que atenen a diferents moments de la història local. Cada cicle s'encarrega d'un espai reservat.
La coordinadora general de l'activitat i autora dels dissenys ha estat la professora Carme Massaguer, amb la participació animosa del cicle superior i la col·laboració de tota
l'escola. L'Ajuntament ens va facilitar la pintura base per homogeneïtzar el suport i amb el pressupost de cicle es va adquirir la pintura plàstica per realitzar el mural.
El resultat és agradable i alegra la mirada on abans només s'hi veia una tàpia grisa.
Podeu visitar la web de l'escola tenir una visió completa:
www.xtec.es/centres/b7004955
Calendari lloretenc
L'APAC, una institució cultural de Lloret convoca anualment el concurs "Lloret, el meu poble". Una mestra de l'escola, l'Anna Lladós, va animar els nens de tercer a dibuixar dotze ambients representatius de la població i van redactar dotze rodolins que feien referència al pas del temps i a algunes activitats que tenen lloc durant l'any. Aquesta feina enllaçava amb l'estudi de la pròpia localitat que figura al currículum de socials per a aquest nivell. El calendari va ésser premiat. El guardó va consistir amb una excursió, que es va realitzar al Parc Natural de Sobrestany.
Alguns dibuixos i rodolins realitzats pels alumnes.
Gener: Durant les festes de Nadal, a Lloret el Casal de l'Obrera representa els pastorets.
Febrer Participa a la Rua amb disfressa, cantant i ballant i al ball dels homes o dones no et coneixeran

2002-2003