Títol Nivell Temātica Ārees relacionades
128 - Ens agrada jugar amb l'aigua
Educació Infantil
Descoberta de l'entorn
 

Responsables

Centre

mestres d'educació infantil 
CEIP Sant Gregori
©CEIP St. GregoriCom cada any, a l'escola de Sant Gregori, quan arriba el bon temps i la calor, els nens i nenes d'Educació Infantil esperem amb il·lusió el dia de la Festa de l'Aigua. Aquest dia les senyoretes ens deixen fer un munt de coses diferents i divertides que durant la resta del curs no fem:

Confecció de vaixells. Fem uns vaixells amb suro, escuradents i plàstic i els fem surar dins una piscina.

Bombolles de sabó. Les fem amb aigua, sabó, glicerina i sucre. Agafem filferros i amb ells fem diferents formes perquè surtin bombolles ben divertides.

Jocs manipulatius d'aigua. Donem color a l'aigua amb colorant alimentari i ja podem jugar a omplir, buidar i fer passar l'aigua per embuts, ampolles i tubs de plàstic

Relleus: omplint ampolles d'aigua. Cada nen té un got i ajuda a omplir l'ampolla del seu equip.

©CEIP St. GregoriPescar ànecs. Dins la piscineta hi ha molts ànecs. Els hem de pescar amb el ganxo de la canya.

Pintar peixos i coses del mar amb pintura de dits. Fem un mural amb paper d'embalar. Per pintar fem servir rodets, pinzells, esponges i fins i tot les mans.

Racó de fer pastetes a la sorrera. Fem castells, rius, muntanyes, coves, ... i quedem ben empastifats.

Circuit de vaixells. Fem córrer uns vaixells per un circuit on podem posar, treure i bombejar l'aigua, obrir comportes i carregar els vaixells.

Racó de pintures de cara i tatuatges pel cos. Ens fem tatuatges i ens pintem amb motius mariners.

ORGANITZACIÓ:

-Venim tots ben preparats amb el banyador posat i la motxilla carregada (tovallola de bany, sabatilles i roba de recanvi).

-Repartim els 130 nens/es d'educació infantil, fent 8 grups, barrejant els de P-3, P-4 i P-5. Cada grup portarà com a distintiu un gomet al front de formes i colors diferents.

-Cada mestra es cuidarà d'un grup determinat de nens i ella mateixa els acompanyarà per fer les diferents activitats d'aigua del pati.

-La festa s'acaba posant l'aspersor perquè es puguin mullar, també se'ls  deixaran gots i ampolles per tirar aigua.

-I segueix la gresca a l'hora de canviar-nos, en mig de tant d'enrenou cal que  vigilem bé de no perdre les nostres coses

2002 - 2003