L'experiència
es desenvolupa a ran de l'elaboració de mones de Pasqua
que es va fer amb els nens de 2 a 3 anys. Donat l'èxit
de l'activitat, aprofitem l'avinentesa d'un familiar d'un nen,
el qual s'oferí per fer un taller de coques 1 dia a cadascuna
de les 3 aules de P2.
La proposta
ens va semblar bé tenint en compte els interessos que
tenen els nens d'aquesta edat.
Els
objectius foren clars:
- manipulació, exploració i experimentació
amb aliments i estris diversos
- descobriment de noves sensacions
- enriquiment del llenguatge i dela comunicació
Planificació
Prèvia explicació als nens de l'activitat planejada,
vàrem fer una visita a la cuina de l'escola on els nens
pogueren observar els ingredients i els estris que ens caldrien
per fer les coques: farina, ous, llimona, iogurt, xocolata,
mantega, oli, llevat, motlles, espàtules i el forn
Elaboració:
La Clara va entrar a l'aula vestida de pastissera i després
d'un primer contacte i presentació mútua els va
donar algunes petites explicacions. La primera cosa que es va
realitzar fou rentar-se les mans i, seguidament, vam passar
a la feina. Tots hi van participar: varen untar els motlles
amb mantega, varen obrir els ous, els van batre, varen abocar
les corresponents mesures de farina, sucre i oli, van afegir-hi
el iogurt, el llevat, la xocolata... i, finalment, gaudiren
del remenat de la massa
- Un cop acabada la tasca, recolliren els estris i transportaren
els motlles fins al forn. Una vegada cuites, ja només
calia esperar fins la tarda per veure el resultat.
Descobertes:
- Els va copsar de veure com lliscava la mantega i fou molt
interessant la sorpresa que varen tenir en veure com es fonia
-i desapareixia!!- dins del motlle
- Els entusiasmà obrir els ous, tant, que més
d'un no s'hi va atrevir
- Els sorprengué molt quan, per exemple, després
de barrejar la xocolata la massa canviava de color
- I per què no, no se'n varen estar de llepar-se els
dits després de tocar els diferents ingredients
- També comprovaren les olors de la poma, de la xocolata...
Resultat: El producte final foren 2 delicioses coques de xocolata,
llimona o poma per grup. A l'hora de berenar tastaren un bocí
de cadascuna de les coques i, el millor de tot, és que
també se n'endugueren cap a casa.
Aquesta activitat està enregistrada en vídeo.
|