Títol Nivell Temātica Ārees relacionades
226 - Taller de pastisseria
P2
Descoberta de l'entorn natural
  

Responsables

Centre

Maria Carme Ministral, Teresa Moré, Manoli Peña, Fina Serra
EEI Sant Ramon Nonat

L'experiència es desenvolupa a ran de l'elaboració de mones de Pasqua que es va fer amb els nens de 2 a 3 anys. Donat l'èxit de l'activitat, aprofitem l'avinentesa d'un familiar d'un nen, el qual s'oferí per fer un taller de coques 1 dia a cadascuna de les 3 aules de P2.
La proposta ens va semblar bé tenint en compte els interessos que tenen els nens d'aquesta edat.

Els objectius foren clars:
- manipulació, exploració i experimentació amb aliments i estris diversos
- descobriment de noves sensacions
- enriquiment del llenguatge i dela comunicació

Planificació
Prèvia explicació als nens de l'activitat planejada, vàrem fer una visita a la cuina de l'escola on els nens pogueren observar els ingredients i els estris que ens caldrien per fer les coques: farina, ous, llimona, iogurt, xocolata, mantega, oli, llevat, motlles, espàtules i el forn

Elaboració: La Clara va entrar a l'aula vestida de pastissera i després d'un primer contacte i presentació mútua els va donar algunes petites explicacions. La primera cosa que es va realitzar fou rentar-se les mans i, seguidament, vam passar a la feina. Tots hi van participar: varen untar els motlles amb mantega, varen obrir els ous, els van batre, varen abocar les corresponents mesures de farina, sucre i oli, van afegir-hi el iogurt, el llevat, la xocolata... i, finalment, gaudiren del remenat de la massa
- Un cop acabada la tasca, recolliren els estris i transportaren els motlles fins al forn. Una vegada cuites, ja només calia esperar fins la tarda per veure el resultat.

Descobertes:
- Els va copsar de veure com lliscava la mantega i fou molt interessant la sorpresa que varen tenir en veure com es fonia -i desapareixia!!- dins del motlle
- Els entusiasmà obrir els ous, tant, que més d'un no s'hi va atrevir
- Els sorprengué molt quan, per exemple, després de barrejar la xocolata la massa canviava de color
- I per què no, no se'n varen estar de llepar-se els dits després de tocar els diferents ingredients
- També comprovaren les olors de la poma, de la xocolata...

Resultat: El producte final foren 2 delicioses coques de xocolata, llimona o poma per grup. A l'hora de berenar tastaren un bocí de cadascuna de les coques i, el millor de tot, és que també se n'endugueren cap a casa.
Aquesta activitat està enregistrada en vídeo.

2002 - 2003