butlleta.gif (2762 bytes)
Títol: Nivell: Temàtica: Àrees relacionades:

12 - Colònies amb els més petits

P1 - P2 Descoberta de l'entorn social i natural  
Responsables: Centre:
- Rosa Boschdemont i Maria Pagès - EEI La Baldufa - Quart
En la programació d’activitats, les colònies de fi de curs són el colofó de la tasca feta durant el curs escolar a la llar d’infants amb els nens i nenes, no només pel que fa a l’àrea de descoberta de l’entorn natural social, sinó també en relació a les demés àrees.

Perquè anem de colònies ?

Perquè la convivència durant tres dies i dues nits en una casa de colònies adequada, amb condicions i entorn adients per l’atenció dels més menuts, suposa una experiència nova, enriquidora, divertida i estimulant alhora tant pels nens i nenes com per les mateixes educadores.

Què hi fem?

. Bona part del temps continuem la tasca amb els hàbits bàsics i les rutines apreses durant el curs i en el que nens i nenes han progressat bastant: alimentació, dormir, neteja, vestir i desvestir, control d’esfínters, etc. Experimentant noves sensacions per el canvi d’ubicació i la situació (ens adormim junts, ens despertem junts….)

©EEI La Baldufa de Quart

. Coneixem i apropem els nostres sentits en viu i en directe, a aquells animals que hem treballat en la unitat de programació de la granja a la llar d’infants. Juguem amb els animals de la casa de colònies, ajudem a donar-los-hi els menjar, els observem i escoltem les explicacions i les ordres de les persones que en tenen cura…

. Ens banyem a la piscina. Gaudim junts d’aquest plaer. Podem experimentar a l’aire lliure les habilitats que durant el curs hem après en els dos cursets de natació realitzats en piscina coberta.

. Passegem per el bosc i els voltants de la casa. Observem i experimentem, anem al poble agafats de la corda, activitat que solem fer un cop la setmana durant el curs escolar. Ara, però, de la mà de les educadores coneixem un poble diferent del nostre. Recollim flors i altres elements de la natura .

©EEI La Baldufa de Quart

. Aprenem a conviure, a establir hàbits de convivència i de relació entre nosaltres i l’entorn, en un lloc diferent de casa i de la llar d’infants, de la mà de les nostres educadores i de dues monitores més que coneixem d’abans, i són el nostre punt de referència aquests dies.

. I moltes coses mes!

. Quan arribem a Quart i ens retrobem amb les nostres famílies les sensacions i emocions que experimentem tots plegats de ben segur que no les oblidarem mai. Anar de colònies amb els més petits sembla una activitat quelcom agosarada. Nosaltres pensem que no, sempre que es pugui fer amb la motivació i condicions adequades. Mai és massa aviat per fer camí si estem preparats i sabem la ruta!