#enviar
       
 
 
Volem celebrar l’Any Internacional de la Química fent un recull de vídeos d’experiments fets per tots vosaltres. Es tracta d’explicar el vostre experiment en un màxim de tres minuts, amb claredat i ben acabat!

Aquest recull s’anirà publicant en aquest web i podrem compartir les produccions de tots els centres que hi participeu.

Requisits del vídeo:

  • El vídeo es realitzarà en grup, en podeu fer un en representació del vostre grup-classe o treballar en petits grups i enviar-ne més d’un...
  • La durada màxima de cada vídeo serà de tres minuts.
  • Constarà de títol, presentació de materials, procés d’experimentació i crèdits.
  • Als crèdits hi constarà el nom del centre i del grup classe.
 

Objectius pedagògics:

  • Participar i generar intercanvi de coneixements i experiències.
  • Fer ús del coneixement científic per comprendre situacions.
  • Observar els canvis químics en relació a diferents fenòmens.
  • Identificar diferents instruments d’ús habitual al laboratori i conèixer i aplicar de les normes d’ús i seguretat.
  • Utilitzar la comunicació audiovisual i les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per a la cerca d'informació i per a la producció.
 
 

Ja us heu decidit a participar?
Bé, ja heu fet el primer pas... És molt senzill!
Seguiu els passos que us mostrem en aquesta pàgina i aprendreu a preparar, gravar i muntar fàcilment un vídeo. Un cop el tingueu fet, només s’haurà d’enviar.

El primer que cal de fer és...

 
Penseu quin experiment us agradaria fer. Heu de tenir en compte l’espai on el fareu, la llista de material que necessiteu i el procés que seguireu.
Tot seguit podeu...
 
 Quan gravem, les coses no sempre surten bé a la primera, convé fer proves per veure què pot fallar i comprovar si tot funciona com havíem previst. Si no surt bé, és el moment de buscar alternatives... a tornar-hi!
Us ho passareu molt bé...
Mentre provem és un bon moment per anar escrivint el que fem i...
 

Hem de tenir en compte que la gravació no ha de superar els dos o tres minuts i que a banda del títol i els crèdits (que els podrem afegir al final, quan editem el vídeo), ha de constar de dues parts bàsiques:

  1. Presentació dels materials.
    Prepareu una escena que us permeti, ja sigui amb text o amb veu, presentar tot el que necessiteu per fer el vostre experiment.
  2. Desenvolupament de l’experiment.
    Sigui quina sigui la durada real del vostre experiment, penseu que el vídeo que ens enviareu ha de tenir una durada màxima de 3 minuts.
    Potser podreu gravar tot el procés seguit en una mateixa escena, però potser us caldrà gravar petits moments del procés i després ajuntar les diferents escenes. Si és així, haureu de concretar quins moments gravareu.
    Penseu també què us cal dir mentre es veuen les imatges. Decidiu si parleu directament o si hi afegireu la veu després.
    En qualsevol dels casos cal preparar i assajar el que direu, ser clars i parlar poc a poc.
    Una vegada tenim tot el procés planificat, podem passar al...
 
Podeu utilitzar qualsevol càmera que disposi de funció de vídeo.
El rodatge demana concentració... Quan tingueu les escenes gravades, descarregueu els fitxers al vostre ordinador, els podeu guardar en una carpeta nova que es digui “any de la química”.
 
Per fer el vídeo amb les escenes que teniu guardades, caldrà utilitzar un programa informàtic, seguiu les instruccions...
 

Per enviar el vídeo utilizarem l'aplicació on line Transferbigfiles ( https://www.transferbigfiles.com/ ). És molt fàcil, només has de buscar l'arxiu al PC, escriure l'adreça on l'has d'enviar (crp-girones@xtec.cat) i enviar (Send).

 
Ara que ja ens heu enviat el vídeo només us queda omplir el formulari. Cal que tingueu preparada la llista del material utilitzat i una explicació del vostre experiment. Envieu el formulari i en pocs dies podreu veure el vostre vídeo penjat a la nostra web .