En un escānner de sobretaula podeu posar-hi qualsevol objecte i treure'n la seva imatge digitalitzada, obtenint resultats moltes vegades similars als de la fotografia de detall, perō tenint en
compte bāsicament tres coses:
  • els objectes quedaran il·luminats frontalment;
  • els volums que s'aparten del suport (vidre) i del centre de l'ārea del escāner es deformen i/o es desenfoquen;
  • respecteu l'ecosistema: no l'expolieu de plantes, flors, petits animals... per digitalitzar-los. Cada cosa al seu lloc.

Us presentem diferents imatges d'objectes relacionats amb l'entorn del Ter per mostrar les possibilitats que us pot oferir l'escāner.

fulla.jpg (5581 bytes)

Si esteu estudiant les fulles dels arbres de l'entorn, o qualsevol altre objecte amb una cara plana, podeu obtenir imatges que difícilment obtindríeu amb qualsevol altre procediment . En la imatge, una fulla (mida de llargada real de la fulla: 3.5 cm.) sobre un fons blanc (la tapa de l'escāner)

tap.jpg (4373 bytes)

Un oblit d'un pescador il.lustra les possibilitats de l'escāner per digitalitzar objectes amb pocs centímetres d'alįada. En la imatge, un tap de pesca amb un fons negre (escāner sense tapar) per destacar millor el contrast de colors.

fruit.jpg (13220 bytes)

Si l'objecte a digitalitzar té de forįa centímetres d'alįada, com aquests fruits d'heura, podeu aconseguir bons resultats provant diferents posicions i fons.

En tot cas, si us acostumeu a digitalitzar objectes amb escāner procureu-vos una base de vidre addicional a la de l'aparell per evitar ratllades.