http://phobos.xtec.es/crp-lescorts/ Servei Educatiu Les Corts- CRP
 
EL PETIT PRÍNCEP
L'AUTOR

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

(Lió, 29 de juny de 1900 – Mar Mediterrània, a prop de Marsella, 31 de juliol de 1944)

Escriptor i aviador, autor de El Petit Príncep nascut al si d'una família noble de Lió. Als 4 anys va morir el seu pare i va passar llargues temporades vivint al castell de la seva avia al camp.

Estudià a la Universitat de Friburg. Va començar treballant en la Societat Aeropostal de Pierre-Georges Latécoère, entre Toulouse (França) i Dakar (Senegal), mentre escrivia el seu primer llibre, L’aviador. El 1928 va publicar Correu del Sud i va volar la ruta que va de Casablanca a Dakar. El 1931 va publicar Vol de Nuit (Vol nocturn), que va rebre el Prix Femina. Va continuar escrivint i volant (a Àfrica i Amèrica del Sud) fins al començament de la segona guerra mundial. Pilot de Latécoère, «La Línia», com l'anomenaven familiarment, precursora de Air France, va estar anys sota les ordres de Didier Daurat, admirat cap al qual li va dedicar una de les seves obres. Terra d'homes, Pilot de guerra i Ciutadella van ser altres obres famoses seves, i el fet que l'última quedés inconclusa, no li resta valor com veritable obra mestra.


Durant la Segona Guerra Mundial va marxar de França a la ciutat de Nova York, a on es va publicar per primer cop El Petit Príncep, però tornaria poc més tard per a volar al costat de les forces aliades a l'àrea del Mediterrani. A l'edat de 43 anys quan ja es trobava disposat a abandonar l'aviació, la seva aeronau de reconeixement es va estavellar al Mar Mediterrani en la que va ser la seva última missió.

Encara que no sempre autobiogràfic, el treball de Saint-Exupéry va ser inspirat en gran mesura per la seva experiència com a pilot en els seus vols postals. Una excepció és El Petit Príncep, el seu llibre més famós, un relat poètic il·lustrat en el qual s'imagina varat enmig del desert, on coneix al Petit Príncep, un nen provinent d'un petit asteroide.El Petit Príncep és una història filosòfica, amb èmfasi en la crítica social i el món adult i la importància dels valors .

.

A l’asteroide # 2578 li va ser atorgat el nom de Saint-Exupéry el 1975 en honor al seu reconeixement mundial. Arreu del món te molts monuments dedicats a la seva memòria i l’aeroport de la seva ciutat natal, Lió, porta el seu nom.

Consorci d'Educació de Barcelona