MALETA: ELS GEGANTS, NANS I COMPARSES MATARONINES

En l'àmbit del costumari, del folklore i de les festes populars i, amb l'objectiu d'elaborar una proposta per a treballar "Els Gegants de Mataró" a les escoles de la ciutat, es va constituir la Comissió "Cultura Popular i Escola", formada per mestres, membres de la Colla de Geganters i el CRP, que van elaborar i recopilar una sèrie de materials, recollits en una maleta. Posteriorment el recull es va ampliar amb informació sobre les Comparses Mataronines.

A la maleta podeu trobar recursos diversos per a treballar aquest tema, entre d'altres: llibres, peces musicals, revistes, cartells, .... Conté així mateix propostes de treball a l'aula i un conjunt de materials adaptats a alumnes amb deficiències visuals i auditives.

A més de la maleta, a la mediateca del CRP hi trobareu un vídeo i tres àudio-visuals.

Els centres que treballeu aquest tema podeu disposar també de: cartells dels Gegants i de les Comparses; retallable d'en Robafaves; auca de la història dels Gegants; i un quadern d'informacions dels Gegants i de les Comparses. Hi ha la possibilitat de comptar amb l'assessorament de membres de la Colla de Gegants per a tractar o ampliar algun aspecte concret de la proposta de treball.

Aquests materials poden ser utilitzats a les diferents etapes educatives: des d'Educació Infantil fins a Secundària.

CRP Mataró