MALETA: LES SANTES, FESTA MAJOR

MALETA: LES SANTES, FESTA MAJOR

En l'àmbit del costumari, del folklore i de les festes populars i, amb l'objectiu d'elaborar una proposta per a treballar la Festa Major, es va constituir el grup de treball "Festa Major de Mataró: Les Santes. Recursos i materials didàctics" (2012-2014) format per mestres i tècnics municipals. Partien del material elaborat per la Comissió "Cultura Popular i Escola" que el 1992 ja havia elaborat la maleta “Els gegants, nans i comparses mataronines”. El material s’ha recollit en dos formats: en diverses maletes i d’altre digital.

A les maletes podeu trobar recursos per a treballar aquest tema, entre d'altres: llibres, música, jocs, programes, cartells, etc. així com propostes de treball a l'aula. Una part prové de les anteriors maletes, d’altre és el nou que hem elaborat o que fem servir a les nostres aules, i el que han aportat diversos centres de la ciutat que treballen Les Santes. 

En l’espai on-line trobareu material digital de fotografies, dibuixos, cartells, titelles, programacions, etc. També hi ha els enllaços institucionals, com el de Les Santes de l'Ajuntament, que conté tot de material i propostes que  complementen el que us presentem. Vegeu : https://sites.google.com/a/xtec.cat/les-santes/

Aquests materials poden ser utilitzats a les diferents etapes educatives: des d'educació infantil fins a secundària.

Esperem que el recull i treball realitzat sigui del vostre interès i us animem a compartir amb nosaltres les programacions i propostes que aneu fent als centres. Entre tots, ens ajudarem a celebrar, encara més participativament, la nostra Festa Major.

CRP Mataró