bannaerhis.jpg (11858 bytes)
 
 
Església de Santa Maria
B   A  L  A  G  U  E  R
Convent de Sant Domènec
santamaria2.jpg (5298 bytes)
L'antiga capitalitat del Comtat d'Urgell la converteix en una important ciutat històrica i monumental.L'acollidora bellesa medieval es fa patent a la monumental església de Santa Maria, al convent de Sant Domènec i a les restes del castell Formós i el monestir de Sta. Maria de les Franqueses.
santdom.jpg (5847 bytes)
franqueses.jpg (4854 bytes)
Cal visitar el Barri antic, amb les seves muralles i carrerons costeruts que arriben a través de carrers porxats al Mercadal, la plaça medieval porticada més gran de Catalunya. La visita al Museu Islàmic i Comtal és molt recomanable. La ciutat moderna es troba a l'altre costat del riu.
c_avall.jpg (6071 bytes)
Santa Maria de les Franqueses
 
Carrer d'Avall-Barri antic
 
Os de Balaguer
L ' A   l  t  a   N  o  g  u  e  r  a
Col.legiata de Sant Pere
osba.jpg (6882 bytes)
Cal visitar Os de Balaguer amb un castell, una església barroca i la cova dels Vilars, amb pintures rupestres. Molt a prop hi ha el Monestir De Bellpuig de les Avellanes amb una església gòtica reformada i un bonic claustre gòtic. Al terme de les Avellanes hi ha espais interessants.
ager.jpg (6020 bytes)
avell.jpg (5866 bytes)
A  la vila monumental d'Àger hi destaca la Col.legiata de Sant Pere, l'església de Sant Vicenç i les restes del castell. El terme de Camarasa acull paratges pintorescos com la Baronia de Sant Oïsme i el nucli urbà medieval de Camarasa amb les ruïnes de l'església romànica de Sant Miquel.
camarasa.jpg (6412 bytes)
Convent de les Avellanes
 
Sant Miquel de Camarasa
 
Santa Maria de Cubells
Z o n a   d' A r t e s a  d e  S e g r e
Castell de Montsonís
cubells.jpg (6156 bytes)
A  la localitat d'Artesa hi destaca un casal senyorial i un museu arqueològic. Cubells acull l'església romànica de Santa Maria del Castell amb una magnífica portada del segle XIII.  A Foradada hi trobem el paratge pintoresc del santuari de Salgar i el castell  
de Montsonís.
montso.jpg (5468 bytes)
retaule.jpg (6883 bytes)
Alòs de Balaguer que s'aixeca graonada al voltant del seu castell, conserva dos importants retaules gòtics. A Vilanova de Meià hi destaca l'església romànica de Sant Salvador que sobresurt per damunt d'un seguit de carrerons que fan patent la seva vellesa medieval.
ssalvador.jpg (4965 bytes)
Retaule d'Alòs
Església de Sant Salvador
 
Canònica de Sant Pere de Ponts
E l    M i g   S e g r e
Claustre de Gualter
pereponts.jpg (6258 bytes)
A  Ponts s'ha recuperat la canònica de Sant Pere d'una extraordinària bellesa. La Baronia de Rialb acull més de vint esglésies i ermites romàniques entre les que destaquen la de Santa Maria de Palu de Rialb i el monestir romànic de Gualter, en fase de restauració.
gualter.jpg (5979 bytes)
palaurialb.jpg (6332 bytes)
A Oliola hi ha l'església romànica de Sant Tirs. Dins del municipi de Vilanova de l'Aguda s'hi troba el castell de Ribelles. Interessant és el poble de Vilamajor amb una torre circular al terme de Cabanabona.
ribelles.jpg (7022 bytes)
Santa Maria de Palau de Rialb
Castell de Ribelles
 
Retaule d'Albesa
La Baixa Noguera
Castell de la Ràpita
albesa.jpg (7957 bytes)
A   la part més plana de la comarca hi trobem poblacions interessants com Castelló de Farfanya que conserva antigues esglésies, retaules gòtics i casals renaixentistes. Algerri disposa d'una església amb una esplèndida façana barroca. A l'església d'Albesa s'hi troba un notable retaule gòtic.
rapita.jpg (5684 bytes)
castello.jpg (5807 bytes)
A   Menàrguens hi ha les instal.lacions d'una antiga i important sucrera, a Torrelameu conserven una majestuosa sínia i a Térmens una monumental església gòtica. El castell de la Ràpita és pot visitar al terme municipal de Vallfogona de Balaguer.
algerri.jpg (6459 bytes)
Santa Maria de Castelló
Santa Maria d'Algerri
 
 PATRIMONI HISTÒRIC
PATRIMONI NATURAL 
 PATRIMONI CULTURAL
FIRES I FESTES