Pla de les Nogueres

Indret

Sant Esteve de Palautordera
 
Adreça: C/Joaquim Blume, s/n 08461

Telèfon: 93 8480358

El Pla de les Nogueres és una extensió força gran de terreny bastant pla amb força herba. Hi ha dues nogueres i una figuera situades, aproximadament al centre del terreny. Les dues nogueres tenen el tronc gris i la capçada arrodonida. La més gran fa 7 m d’alçada i la més petita fa 6m.  

Les capsades fan un diàmetre aproximat de 8 i 7m i el diàmetre del tronc  de la petita és de 28 i la gran de 36.

Les nogueres fan un fruit anomenat nou té forma de cervell i se la mengen alguns animals com ara ratolins, senglars, esquirols...També s’aprofita per fer olis per cremar, sabor i cola.

La fusta de la noguera és utilitzada per fer mobles. L’escorça és utilitzada per fer tints.

Aquestes nogueres tenen aproximadament uns 50 anys. Anteriorment aquest terreny es coneixia amb el nom de can Ribereta.

Per arribar-hi es té que anar a la plaça Vella de St. Esteve i pujar pel costat de l’esquerra de la carretera del Montseny.Aneu fins el carrer Verge de Montserrat, l’agafem fins arribar al carrer Reguissol, que és el quart a mà dreta. Carrer Reguissol amunt trobem tres camins de terra. Agafem el del mig fins arribar a un trencant a mà esquerra una mica més allà hi ha la masia de can Boix. Passem pel costat de la masia i tirem endavant fins que trobem una cruïlla amb tres camins: hem d’agafar el del mig i que ja no el deixarem; ens porta pel bosc directament al Pla de les Nogueres.