Experiència seleccionada en la modalitat de comunicació oral
 

Títol:

Aprenentatge multinivell, una pràctica inclusiva a la matèria de ciències naturals de primer d’ESO
Centre:
Institut Bernat el Ferrer
Localitat:
Molins de Rei
   

L’aprenentatge multinivell es basa en una metodologia inclusiva per atendre tota la diversitat dins l’aula ordinària. Es fonamenta en les ”nou regles d’or” per atendre i comprendre les necessitats de l’alumnat en aules inclusives (UNESCO 2001, Agència Europea per al Desenvolupament de l’Atenció a les Necessitats Educatives Especials 2003.2005).
Nosaltres l’hem iniciat en la matèria de ciències naturals de primer d’ESO i amb la col·laboració del departament de psicologia de la Universitat de Vic (Robert Ruiz).
La metodologia a l’aula és cooperativa i col·laborativa, i el treball es desenvolupa amb el suport de la biblioteca d’aula i d’un bloc on s’han elaborat totes les activitats d’aprenentatge per als diferents nivells. Les unitats didàctiques estan subdividides en diferents continguts i per a cada contingut es presenten diferents opcions d’aprenentatge. A més, podem penjar per a cada unitat diferents enllaços relacionats amb el tema. http://blocs.xtec.cat/iesbernaturals1
Un punt fort de l’experiència també recau en el treball col·laboratiu del professorat i en la formació d’aquest a partir de la pràctica reflexiva.

 
       
+ Informació
   
Resum de la comunicació
   
Presentació amb diapositives