hhhhh

  16a. SETMANA DE LA CIÈNCIA 2011
     
  Dia de la Ciència: La ciència en primera persona
 

Dins dels actes de la Setmana de la Ciència, el Departament d'Ensenyament ha portat a terme l'activitat
"la ciència en primera persona" en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació i la Universitat Politècnica de Catalunya, el dia 23 de novembre.

A la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (UPC-ETSEIAT) ha tingut lloc la xerrada sobre el tema:
Teràpia génica o l’utilització de gens per curar malalties
a càrrec del doctor en biologia i genètica Miguel Chillon Rodríguez

Enregistrament sonor   

 


Obriu a pantalla sencera per visualitzar-la millor
Per imprimir, millor descarregueu-vos el fitxer pdf adjunt


Obriu a pantalla sencera per visualitzar-la millor

Algunes fotos de la conferència:

Web de la setmana de la Ciència

  Sobre la conferència del 23-11-11 a Terrassa
 
 

Títol: Teràpia génica o l’utilització de gens per curar malalties
Des de fa uns anys, la teràpia gènica ha obert moltes possibilitats per desenvolupar nous tractaments contra tumors i contra malalties hereditàries (malalties neuromusculars, lisosomals, neurodegeneratives, autoimmunes, etc), contra les que actualment no hi ha un tractament eficient.

En aquesta xerrada es presentaran les estratègies i sistemes que els científics estan utilitzant, que són els gens terapèutics, com es regulan, com s’administran, com es fan arribar a les cèl.lules i òrgans afectats, i com la recent millora (gràcies a la recerca realitzada per laboratoris nacionals e internacionals) ha permès aplicar la teràpia gènica amb èxit per curar per primera vegada una malaltia d’origen genètic, la immunodeficiència combinada severa (SCID-X1) que és mortal en neonats i infantsn.

El conferenciant: Miguel Chillon Rodríguez
Doctor en Biologia (Genètica), Investigador de l'ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats), responsable científic de la Unitat de Producció de Vectors Virals del CBATEG (Centro de Biotecnología Animal y de Terapia Génica de la Universidad de Barcelona), entre altres.

  Videoconferència des del Departament d'Ensenyament
   
 

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, promou diverses activitats adreçades a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia. El Món dels Elements i els Elements del Món(cliqueu aquí)