CEIER a Verdú

El Departament d'Ensenyament ha signat un conveni per promoure l'escola rural amb l'Ajuntament de Verdú i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Coordinació dels Estudis i la Innovació de l'Escola Rural.  La CEIER (Coordinació dels Estudis i la Innovació de l'Escola Rural) ha d'impulsar i difondre la coordinació dels estudis, la interpretació i la innovació de l'escola rural. També vol difondre'n els recursos, organitzar activitats formatives adreçades a les seves comunitats educatives i per a la seva pròpia projecció.

El Departament d'Ensenyament, a través d'aquest acord, facilitarà la col·laboració i suport dels Serveis Educatius, especialment de l'Urgell i de la resta de la demarcació dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, per a la implementació i desplegament dels objectius de la CEIER.

L'Ajuntament de Verdú cedirà els espais on es durà a terme el desenvolupament de la CEIER.

 La UdL, per la seva banda, establirà i gestionarà l'arxiu, custòdia i suport documental relatiu a les activitats del programa. Ambdues institucions, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament, col·laboraran en l’elaboració de les guies i material docent. Tal com ha explicat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, "vol ser un centre de referència per a tot Catalunya perquè Lleida és on hi ha més zones rurals i també on van començar a desenvolupar-se". Així mateix, ha afirmat que "permetrà que els que no ho vam viure de prop, puguem valorar aquest model d'escola".

Galeria Fotogràfica de la visita i signatura del conveni per part de la consellera d'Ensenyament Irene Rigau al Casal Municipal de Verdú amb  l’alcalde de Verdú, Josep Riera, i amb el rector de la UdL, Roberto Fernández. el passat 12 d'abril de 2013 a Verdú.

GESTOR BIBLIOGRÀFIC DEL CEIER