c
Indústria 3. 25300 TÀRREGA. +34 973312318. se-urgell@xtec.cat
Recursos per treballar el mediambient a l'aula.
Altres recursos  
Títol: RECURSOS NATURALS

Tipus de recurs: enregistrament vídeo, DVD i CD-ROM

Resum: Conjunt de textos i animació estructurats en 15 apartats: Els ecosistemes i la biodiversitat; Per què disminueix la biodiversitat?; Com es pot evitar la pèrdua de biodiversitat?; El sòl, un recurs limitat; La degradació del sòl: causes i conseqüències; Mesures per a un ús sostenible del sòl; El dinamisme de l'atmosfera; Com es contamina l'atmosfera?; L'aigua, un recurs indispensable; Conseqüències de la contaminació de l'aigua; Com podem evitar la contaminació de l'aigua?; Els ecosistemes fluvials; Conseqüències de l'alteració dels cursos fluvials; Els boscos; Efectes de l'activitat humana en el medi marí.


Títol: L'AGENDA 21. RECURSOS ENERGÈTICS

Tipus de recurs: enregistrament vídeo, DVD i CD-ROM

Resum: S'argumenta, en primer lloc, per què és necessari un desenvolupament sostenible? Destaca que el desenvolupament de la societat actual, especialment als països de l'anomenat primer món, amb un model de vida basat en el consum i on els productes tenen una caducitat cada dia més curta, ha desembocat en una contaminació creixent de l'atmosfera i de les aigües i en el perill immediat de l'esgotament dels recursos. Explica què és l'Agenda 21 i com s'implanta en un municipi. L'altre capítol tracta sobre l'ús sostenible dels recursos energètics: energies renovables i no renovables; estalvi energètic al sector domèstic (consum d'aigua calenta i electrodomèstics) i al terciari (calefacció i il·luminació). S'afegeix, com annex, el reportatge Circuits elèctrics a l'espai, pel·lícula produïda per la NASA, que parla de la llei d'Ohm i ensenya el funcionament d'un circuit elèctric.


Títol:CONTAMINACIÓ I RESIDUS

Tipus de recurs: enregistrament vídeo, DVD i CD-ROM

Resum: El reportatge tracta de la contaminació acústica i lumínica i d'algunes mesures per reduir-les. Explica els components bàsics d'un sistema d'il·luminació (làmpades i fanals) i les conseqüències del soroll. També tracta dels residus: perjudicis, gestió i eliminació i mesures per contribuir a la seva reducció.


Títol: MEDI AMBIENT I PROTECCIÓ DEL PLANETA

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Vídeo explicatiu sobre el medi ambient i la protecció del planeta estructurat en setze capítols: l'anàlisi de l'aigua, la producció d'aigua potable, l'estació de depuració, els nitrats, la concentració de pol·luents, la fertilitat del sòl, els insecticides, els herbicides, l'anàlisi de l'aire, el tub d'escapament catalític, l'efecte hivernacle, la capa d'ozó la pol·lució atmosfèrica, la radioactivitat, la radioprotecció i el tractament dels residus. A la vegada, cada capítol està estructurat en petits apartats de continguts: recordatoris, referències a altres capítols relacionats, definicions, descobriments, aplicacions, etc.


Títol: EL CAPITÀ ENCIAM

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: "Els petits canvis són poderosos" és l'eslògan d'aquesta sèrie que pretén alliçonar sobre com modificar els hàbits quotidians que incideixen en el medi ambient i la conservació de la natura. Conjunt d'onze capítols amb la mateixa estructura: presentació del tema per part del "capità enciam", dramatització d'una situació generalment hiperbòlica, aparició en escena del capità amb un discurs alliçonador i paternalista i finalment uns consells-resum escrits en forma d'esquema. En aquesta cinta fa un gran èmfasi en la recollida selectiva dels residus i en evitar l'ús de materials plàstics i de paper innecessaris, fent servir productes reutilitzables. "Les 3Rs": Reduir, reutilitzar i reciclar.
Altres títols de la col·lecció El Capità Enciam: L'aigua i l'energia i La natura


aigües.jpg (7282 bytes) Títol: AIGÜES BRUTES. AIGÜES NETES

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: La cinta mostra el funcionament de les plantes depuradores. Fa incidència en la necessitat de mantenir l'equilibri ecològic, en retornar les aigües als rius tant netes com sigui possible.


cuidem.jpg (6424 bytes)
 

Títol: CUIDEM LA TERRA. Una estratègia per viure de manera sostenible.

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Llibre resum de disset capítols de propostes d'accions dins l'Estratègia Mundial per a la conservació de la naturalesa. La conservació i el desenvolupament són interdependents; per això parlem de "desenvolupament sostenible", que pressuposa mantenir els processos ecològics essencials i els sistemes que sostenen la vida, preservar la diversitat genètica, i assegurar el caràcter sostenible de qualsevol tipus d'ús d'espècies o d'ecosistemes


cuidem1.jpg (3835 bytes)  

Títol: Manual per comprendre. CUIDEM LA TERRA

Tipus de recurs: escrit, llibre

Resum: Manual dirigit a docents que permet acostar els continguts de Cuidem la Terra als escolars d'arreu del món. Dóna pistes per poder dissenyar activitats pròpies d'educació ambiental realitzables en els centres.


descubramos.jpg (9062 bytes) Títol: DESCUBRAMOS NUESTRO MEDIO AMBIENTE

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Projecte internacional contextualitzat a Espanya que té per objectiu principal promoure actituds crítiques i fonamentades de valoració i respecte cap al medi ambient, mitjançant el coneixement dels fenòmens i processos que tenen lloc al planeta terra


ecologia.jpg (7144 bytes)
 

Títol: ECOLOGIA. L'aire, l'aigua i els residus

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Conté tres capítols sobre els aspectes més importants de la contaminació del medi ambient i els danys que ocasiona en el sistema ecològic. Toca el tema de la pol·lució atmosfèrica relacionat amb el deteriorament del sòl i l'aigua, el la pol·lució de l'aigua relacionat amb el deteriorament del sòl, la fauna i la flora i el problema de les escombraries, assenyalant possibles límits del reciclatge.


estima.jpg (16919 bytes)  

Títol: ÉS LA TEVA TERRA. Estima-la

Tipus de recurs: escrit, llibre

Resum: El llibre recull el dia a dia del medi ambient i aporta idees respecte a la col·laboració que hom pot realitzar des de la realitat quotidiana a la millora de les condicions ambientals de l'entorn. Aquestes idees es refereixen a propostes, gairebé domèstiques, classificades en un ventall d'aspectes que van des dels menjars i els embolcalls i embalatges menys agressius i més saludables fins a l'ús prudent de vestuari que tingui en el seu procés de fabricació el mínim impacte, passa l'utilitzaci acurada de l'aigua i les energies o la participació en campanyes de sensibilització ecològica.


historia.jpg (10319 bytes)  

Títol: HISTÒRIA DE L'EDUCACIÓ AMBIENTAL

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Les arrels de l'educació ambiental a Catalunya se situen en el segle XIX, quan s'inici l'anomenat excursionisme científic, ja que va arribar des d'Europa les corrents del darwinisme, el romanticisme i el naturalisme literari. Així, a primers d'aquest segle va amarar els moviments de renovació pedagògica amb el mestratge de noms com Pau Vila i Alexandre Galí. Durant l'any mils nou-cents setanta cinc és fa el primer itinerari de natura a Santiga. Posteriorment es crea la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) que és l'encarregada de la dinamització de l'educació ambiental. En el vuitanta-tres es creen els Camps d'Aprenentatge i en el noranta-u la Generalitat de Catalunya crea el Departament de Medi Ambient


Imitem.jpg (7421 bytes)  

Títol: IMITEM LA NATURA

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: El vídeo es de tipus informatiu. Presenta els cicles de la natura, la piràmide ecològica i el procés de reciclatge de les primeres matèries tal com s'efectua en un ecosistema. Es fa una menció especial al problema de les deixalles domèstiques i a la solució que significa fer-ne una tria i aprofitar tot allò que pot ser objecte de reciclatge, especialment el paper i el vidre. Ens mostra el procés de la fabricació del paper i del vidre.


impacte.jpg (8716 bytes)  

Títol: IMPACTE AMBIENTAL DELS METALLS PESANTS

Tipus de recurs: escrit, llibre

Resum: Aquest llibre es un conjunt d'activitats pautades per dur a terme en l' ESO, que giren a l'entorn de l'impacte ambiental provocat pels metalls pesants.


l'aigua.jpg (4957 bytes)  

Títol: L'AIGUA NETA ENS ÉS VITAL

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: En aquest vídeo s'explica la necessitat de depurar l'aigua i com es pot fer per tornar-la ben neta a la natura. A part dels mètodes tradicionals també es presenta el sistema de doble reciclatge que consisteix a retornar l'aigua en les mateixes condicions que la natura ens l'ha facilitada i, al mateix temps, a reciclar els productes utilitzats i generats a les plantes depuradores. També es presenten els esforços que s'estan fent a Catalunya perquè tots nosaltres i les generacions futures puguem gaudir d'un aigua més neta i sana. En últim terme es tracta de ser conscients de la necessitat d'estalviar i de no embrutar l'aigua, recurs imprescindible per a la vida, malauradament cada cop més escàs.


medi.jpg (5943 bytes)  

Títol: MEDI AMBIENT. Coneixement del medi natural

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: El seu objectiu és l'educació ambiental tenint en compte la presència i la interacció de l'home i el medi. Utilitza com a esquema vertebrador nusos conceptuals com: elements del medi ambient, relacions entre ells, canvis en el temps i canvis en l'espai. L'organització del medi ambient és un sistema complex, es donen un conjunt de relacions entre objectes i fenòmens que estan en contínua transformació. Mostra una sèrie d'experiències amb els alumnes realitzades a l'aire lliure i aprofitant al màxim les excursions. Vol transmetre la idea d'educació ambiental com a educació permanent. La cinta mostra propostes didàctiques per a l'ensenyament primari: presenta situacions reals de classe (la major part en italià), el materials i les activitats a realitar. Igualment presenta algunes dramatitzacions per il·lustrar altres aspectes d'interès.


natura.jpg (7701 bytes)  

Títol: LA NATURA EN ACCIÓ

Tipus de recurs: escrit, llibre

Resum: Llibre elaborat per l'equip d'història natural del British Museum amb la intenció de donar a conèixer al lector no especialitzat les nocions de com funciona el món viu. Per saber com funciona un món tan complex els autors proposen de resseguir el fluxde l'energia que es mou a través dels éssers vius que formen part del sistema. El llibre segueix l'itinerari de l'energia que prové originàriament del sol per mitjà de dos ecosistemes molt familiars: la roureda i una costa mar manra s'aconsegueix que el lector se n'adoni de la interdependència de les coses vives alhora que es presenta una manera diferent d'interpretar l'entorn. La profusió d'il·lustracions i l'estil senzill i amè, lluny del llenguatge esp d'aquestllibre una eina de consulta molt útil tant per al lector com per als alumnes de ciències naturals d'educació primària.


paper.jpg (5974 bytes)  

Títol: EL RECICLATGE DEL PAPER

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: La cinta s'estructura en dos blocs. El primer bloc presenta una breu introducció on s'explica què és i de què és fet el paper. El paper es fa a partir dels arbres i la cel·lulosa és el seu component bàsic. Partint del fet que els recursos del planeta són limitats, el vídeo pretén explicar la necessitat de reciclar el paper per tal d'evitar la tala massiva d'arbres i la degradació del planeta. El segon bloc explica com es pot reciclar el paper a l'escola. Mostra els passos que segueixen els alumnes per reciclar paper de diari. El resultat són uns fulls de paper adequats per dibuixar-hi i escriure-hi. A més, els alumnes prenen consciència de la necessitat de no malgastar el paper.


purins.jpg (7632 bytes)  

Títol: ELS PURINS més enllà de la granja

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: A les granges de porcs s'acumules grans quantitats de fems líquids que procedeixen de les neteges de les corts, per l'excés d'aigua utilitzada, aquests fems reben el nom de purins. No és fàcil eliminar aquests residus, ja que la llei no permet l'abocament de purins als rius, ni a les rieres i aplicar-lo com adob al camp, ja que controlar-lo. Una estratègia ambiental correcta és la utilització de mànegues a pressió i que l'aigua de la pluja no es barregi amb la de la neteja


taller.jpg (7669 bytes) Títol: TALLER DE PAPER

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Ensenya el sistema tradicional de recuperació de fibra vella en lloc d'utilitzar polpa verge procedent d'arbres. Fa una reflexió de la importància d'utilitzar el paper reciclat


tinguem.jpg (7584 bytes)  

Títol: TINGUEM CURA DE L'ENTORN

Tipus de recurs: escrit, llibre

Resum: El centre de la temàtica del llibre és l'efecte de l'activitat humana sobre l'entorn, de manera que, a la vegada que s'identifiquen els agents que pol·lucionen de l'aire, l'aigua i el sòl, ens planteja la forma d'evitar la contaminació. El material de suport de les activitats proposades es presenta estructurat en cinc blocs: Introducció, l'estudi de l'aire, l'estudi de l'aigua, l'estudi del sòl i recapitulació. Els objectius del material son diversos: primer identificar alguns dels agents que contaminen l'aigua, l'aire i el sòl, així com identificar el seu origen. Pretén que es facin textos sobre la contaminació; realitzar experiment de laboratoris; arribar valorar la incidència dels agents contaminants sobre el medi ambient, etc.


vidre.jpg (8254 bytes)  

Títol: EL RECICLATGE DEL VIDRE

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: A partir de diferents fets de la vida quotidiana un noi pren consciència de la necessitat de recuperar el vidre. Inicia la seva descoberta amb una cinta de vídeo on aprèn que vol dir reciclar, què és el vidre i quin és el seu procés de fabricació. També veu un reportatge sobre la recollida de deixalles d'una ciutat i com ni el vidre ni el metall són destruïts en els abocadors; observa, després, com es buiden els contenidors de vidre en la planta de recuperació, el procés de trituració (extreure la terra dels cascos, els papers, els objectes metàl.ics amb un imant, etc.) del qual resulta el vidre que ja és apte per ser portat a la fàbrica. A la vidriera veu el procés de fabricació a partir de la sorra, la sosa i la pedra calcària, i, l'estalvi que representa la recuperació del vidre, ja que una tona recuperada estalvia, exactament, una tona de matèries primeres, però a més, hi ha un estalvi d'energia considerable, ja que la temperatura de fosa és més baixa


   

Títol: POTS, PLÀSTICS I PAPERS

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: La cinta mostra imatges de les deixalles que produïm i escampem, d'abocadors controlats i descontrolats. Descriu el sentit ecològic dels residus naturals. Analitza diferents menes de deixalles que es produeixen en un nucli urbà. Presenta diversos mètodes que s'apliquen per eliminar les deixalles: abocadors controlats i incontrolats, plantes incineradores i plantes de reciclatge i de composició.


 

Títol: EL TRACTAMENT DELS RESIDUS SÒLIDS

Tipus de recurs: enregistrament vídeo

Resum: Ens mostra els residus sòlids i la problemàtica que hi ha a l'hora d'eliminar-los. Tant els vegetals, els animals com les persones produeixen diferents materials; en el cas de les persones, són molt difícils d'eliminar a causa del gran creixement de la població i la indústria. Un 80 per cent provenen de productes urbans. Cal tenir un tractament especial dels residus que es poden reciclar com el vidre, el paper, el plàstic i les piles, reduint al mínim el maltractament de la natura


desenvolupament.jpg (4090 bytes)  

Títol: DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. ELS LLINDARS EN LA CONSTRUCCIÓ DE LES RELACIONS HUMANES I EL MEDI AMBIENT

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Reflexions per comprendre el desenvolupament sostenible en la seva globalitat i complexitat, com a model d'anàlisis de la societat i pretenen ajudar en la recerca dels llindars per construir unes relacions humanes i unes interaccions amb el medi més satisfactòries i durables. Inclou la transcripció de les següents conferències: "Què és el desenvolupament sostenible?", "Educació i sostenibilitat", "Sostenibilitat, valors socials i comportament humà. Estratègies i contradiccions", "Desarrollo sostenible y agricultura", "El desarrollo sostenible", "Desenvolupament sostenible i ciència".


   

Títol: ESTIMAR LA NATURA

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Aquest quadern de camp proposa una sèrie d'activitats per descobrir la natura, des de la perspectiva de l'estimació i la diversió, als joves que passin uns dies de colònies a l'estiu o facin activitats diverses a la natura, i per als qui participin en esplais i entitats de lleure que proposen sortides al camp i excursions. També pot servir als educadors ambientals per donar-los idees a l'hora de preparar les activitats didàctiques. La presentació senzilla i molt gràfica encomana sensacions francament positives. Les propostes es classifiquen en tres grups: observar, treballar i protegir la natura.


descubramos1.jpg (12070 bytes)  

Títol: DESCUBRAMOS NUESTRO MEDIO AMBIENTE

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Projecte internacional contextualitzat a Espanya que té per objectiu principal promoure actituds crítiques i fonamentades de valoració i respecte cap al medi ambient, mitjançant el coneixement dels fenòmens i processos que tenen lloc al planeta terra. El conjunt de materials consten d'un vídeo i vuit llibres, set temàtics i un amb informació addicional i recursos didàctics per complementar el treball dels altres llibres. La temàtica dels volums és: El nostre planeta (sistema solar i la terra), l'aire (l'atmosfera), l'aigua (el seu cicle, qualitat, reserves i aigua de mar), la terra (geologia), la vida (evolució biològica, cicle del carboni, ecologia i adaptació), les persones (tecnologia, poblament, les ciutats), els desafiaments, amb estudi de casos: contaminació, plàstics, estalvi, protecció del medi ambient


ciencies.jpg (3849 bytes)  

Títol: CIÈNCIES DE LA TERRA I DEL MEDI AMBIENT

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Exemple de segon nivell de concreció, estructurat en tres mòduls de tres, cinc i tres unitats respectivament i una unitat desenvolupada, el quart del segon Mòdul: "Dinàmica externa continental. Processos derivats i la seva gestió". Aquest crèdit se centra en l'estudi de les interrelacions entre el sistema humà i els altres sistemes terrestres. Té un enfocament interdisciplinari i de síntesi, però sense oblidar la visió científica en l'estudi de les ciències de la terra i ambientals. El primer Mòdul "L'Atmosfera i la Hidrosfera", té les següents unitats: Les ciències de la terra en el context del medi ambient; L'Atmosfera; La Hidrosfera. El segon Mòdul "La geosfera" té les unitats: La geosfera: conceptes bàsics; La Geosfera: Recursos i la seva gestió; Dinàmica interna: processos derivats i la seva gestió; Dinàmica externa continental; Dinàmica externa litoral. El tercer Mòdul "La pedosfera i la gestió del medi ambient" té les unitats: La pedosfera; La gestió del medi ambient; La gestió del medi ambient: objectius i instruments; L'oferta i l'ús del medi ambient.


alfabetització.jpg (6306 bytes)  

Títol: ALFABETITZACIÓ AMBIENTAL: una educació per al nou mil·leni

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: El sistema educatiu, formal i informal, es concentra prioritàriament en formar persones competents físicament, cultural i social. Els educadors haurien de guiar també l'aprenentatge cap a la competència ambiental; per garantir-ho cal canviar el sistema de valors de tota la societat, que ha desvinculat l'individu del seu entorn ambiental. En aquest sentit, s'hauria d'educar els joves en una ètica capaç de fer front a la crisi ambiental global, en la línia marcada per la Conferència d'Educació Ambiental de Tbilisi de l'any 1977 i el II Congrès Iberoamericà d'Educació Ambiental de 1997. L'alfabetització ecològica seria l'habilitat d'entendre els principis de l'ecologia (interdependència, reciclatge, associació, flexibilitat, diversitat..) i viure d'acord amb ells. Aquesta alfabetització pot tenir en els mitjans de comunicació l'escola més influent.


 

Títol: NOSALTRES, ELS ÉSSERS VIUS

Tipus de recurs: Cd-rom; multimèdia

Resum: Aquest CD forma part del material didàctic del Projecte 'Ciència 6-12', relacionat amb el bloc 4 del Projecte: 'relacions entre els éssers vius i el medi. Està estructurat en 7 parts: 'La diversitat dels organismes'; 'Característiques dels organismes'; 'El cicle vital dels organismes'; 'Cadenes i xarxes tròfiques'; 'Poblacions'; 'comunitats'; 'Ecosistema'. La introducció i el fil conductor corren a càrrec d'un mussol anomenat 'Filomàtic', que explica breument el funcionament de cada apartat. Els exercicis es basen en observació d'imatges, relacions paraula-imatge, imatge-imatge, endevinalles, identificació de dibuixos etc.


Títol: EL DELTA DE L'EBRE. FLORA I FAUNA

Tipus de recurs: Cd-rom; multimèdia

Resum: El Delta de l'Ebre és un espai natural de 7.802 ha. que inclou 320 Km d'arrossars, hortes i espais naturals en els quals conviuen una gran diversitat de plantes, peixos, amfibis i aus. El Cd-Rom és interactiu i dóna a conèixer una petita mostra d'aquesta flora i fauna. Conté 104 fitxes de les quals 44 pertanyen a ocells, 38 a flora, 10 a rèptils, 7 a amfibis i 5 a invertebrats. Des de la pàgina inicial de cada una de les fitxes es pot accedir a cada un dels següents apartats: Hàbitat; Reproducció; Distribució; Situació de l'espècie i Informació


Títol: L'AIGUA, UN BÉ ESCÀS I VITAL

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Aquesta proposta didàctica treballa sobre la problemàtica de l'aigua al voltant de dos grans eixos temàtics: escassetat d'aigua que comporta la necessitat d'estalviar-la i complexitat del procés de depuració d'aigües que comporta la necessitat de no contaminar-la. Els continguts que es treballen se centren en l'àrea de ciències experimentals, en el marc d'un crèdit variable d'educació ambiental. L'activitat central és la visita a la planta depuradora d'aigües residuals de Tremp. La proposta està organitzada en tres parts: el material de l'alumne que conté les fitxes de treball, el material de consulta que conté un dossier informatiu del procés de depuració de les aigües residuals amb el glossari de termes específics i la guia didàctica. S'hi distingeixen tres tipologies d'activitats: de sensibilització o introductòries que introdueixen el tema de l'escassetat d'aigua i la necessitat d'estalviar-la.


medi1.jpg (9721 bytes)  

Títol: EL MEDIO AMBIENTE

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Aquest quadern de camp proposa una sèrie d'activitats per descobrir la natura, des de la perspectiva de l'estimació i la diversió, als joves que passin uns dies de colònies a l'estiu o facin activitats diverses a la natura, i per als qui participin en esplais i entitats de lleure que proposen sortides al camp i excursions. També pot servir als educadors ambientals per donar-los idees a l'hora de preparar les activitats didàctiques. La presentació senzilla i molt gràfica encomana sensacions francament positives. Les propostes es classifiquen en tres grups: observar, treballar i protegir la natura.


terra.jpg (8357 bytes)  

Títol: UNA SOLA TERRA. COMUNICACIÓ I MEDI AMBIENT EN LA SOCIETAT GLOBAL

Tipus de recurs: escrit; llibre

Resum: Compendi de les reflexions efectuades per sis reconeguts experts a nivell mundial en temàtica medio-ambiental dins del marc del I Simposi Internacional UNA SOLA TERRA, celebrat a Barcelona l'octubre de 1989. Les ponències aborden les principals problemàtiques ecològiques que té plantejades la humanitat avui dia, tractades totes elles des d'una perspectiva global. Cada ponència s'acompanya d'una breu biografia de l'autor, i de la presentació del tema a càrrec d'un especialista català.

XARXA TELEMÀTICA EDUCATIVA DE CATALUNYA
EDU365. Servei a disposició de tot l'alumnat de Catalunya i les seves famílies
AGENDA
Consulta oberta a la Mediateca dels CRP

Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació