ESCOLA EL CARME-VEDRUNA MANLLEU
Des de 1856 fent història a Manlleu
FESTES I ACTES CULTURALS 2010-2011
Lema del curs

PRIMER DIA

El primer dia de curs s'ajunten moltes emocions, però ens deixen records a tots en forma de fotos.

El primer dia els alumnes d'infantil mostren les seves pors.

 

Els alumnes de primària retroben els companys i els espais que ja coneixen.

Tot està a punt per intentar educar als nostres alumnes.

PREGÀRIA

ÉS TOT IGUALMENT BO?

Una vegada hi havia quatre atletes que volien participar en una cursa molt i molt important. Tots estaven molt contents i es preparaven per la sortida .

3,2, 1 PUUUMMM!! Ja surten !!!

Mireu com avancen!

Però al cap d'una estona es van trobar amb un entreforc de camins. Allí hi havia dos espectadors que animaven als corredors. Escoltem que els hi deien:

MALA VEU I : Va ja n'hi ha prou deixeu la cursa , no cal que us entreneu més , no feu més cas als deures que et posa l'entrenador

BONA VEU I : Vinga endavant que l'entrenament us portarà lluny, vinga, vinga... endavant i seguiu amb aquest ritme.

Un d'ells va fer cas al primer consell i va prendre el camí de deixar de córrer. Al principi va estar content de no cansar-se però després es va posar trist perquè no podia continuar.

Bé, ja només quedaven tres i corrent, corrent van arribar a una altra cruïlla.

Un altres admiradors els esperaven

MALA VEU II : Per què cansar-se, passeu-vos-ho bé , no us canseu més , jugueu a una altra cosa, és més divertit

BONA VEU II : Va no defalliu!! Que aviat arribareu allí on voleu arribar. Amb treball, esforç i voluntat arribareu lluny. Va som-hi!

Un d'ells va fer cas al primer i va voler tirar pel camí de no fer res, de bon primer li va semblar que li agradava però al cap d'una estona va quedar trist i avorrit.

I ja només eren dos els qui seguien en cursa. Ja veien l'arribada a prop però el cansament era molt també. I no quedava gaire però abans passaren per un darrer obstacle,i abans d'arribar-hi un va caure

MALA VEU III : Va deixa'l estar. Si el deixes tu seràs el guanyador. No l'ajudis. Pensa en tu només.

BONA VEU III : Sigues bon esportista i ajuda'l. Et sentiràs millor si així ho fas.

Després de pensar-s'ho aquell corredor va ajudar amb totes les seves forces a aixecar l'atleta caigut. Tos dos van continuar però abans de la meta el corredor que havia ajudat va començar a perdre forces i quedà endarrerit .Content l'altre ja veia que guanyaria. Que content estava!

Però abans de creuar la cinta final va tenir una pensada. Mireu !

L'atleta va a buscar a l'altre i creuen tots junts la meta

 

Que contents estaven. Havia valgut la pena tant d'esforç i amb la feina ben feta que n'estaven de feliços. I estaven feliços perquè :

Si nosaltres com aquests atletes sabem que

Tot és bo?

Tot s'hi val? Ja veiem que no

El camí el tries tu. Però pensant sempre en el millor per a tu i per als altres.

Tu tries . Sabent que les nostres decisions tenen conseqüències que cal valorar-les.

 

Però, i els nostres amics que s'han quedat en el camí?

Diuen que rectificar és de savis i tothom té dret a equivocar-se però el més important es saber rectificar. Així que tots d'una manera o altre van acabar la cursa i veiem que s'aixequen i corren fins la meta els atletes que de bon primer es van aturar.

Els altres també els reben amb alegria.

 

BON CURS A TOTHOM !!!

Ja podeu consultar les fotos del primer dia de l'escola i de l'acte de la pregària.

 

 

 

CASTANYADA

El passat divendres dia 29 d'octubre varem celebrar la castanyada a l'escola.

El mati es van coure les castanyes que foren proporcionades per l'AMPA de l'escola que col·laborà en la festa donant les castanyes i mandarines suficients per tal que tots els alumnes de l'escola en poguéssin menjar.

A la tarda, es va iniciar la celebració amb l'arribada de la castanyera que va anar a visitar tots els alumnes de P-3 i P-4. Després es van trobar tots els alumnes i docents de l'escola al pati a on varem donar la benvinguda a la senyora castanyera.

 

Tot seguit, els alumnes de P-3 ens van ballar una dansa en honor a la castanyera.

 

Els alumnes de P-5, varen representar un conte sobre una castanyera davant l'atenta mirada de la resta de l'escola.

 

Per finalitzar, els alumnes de P-4 ens van obsequiar amb un ball de cloenda.

 

I per fi, va arribar el moment que tots els alumnes tastessin les castanyes i les mandarines.

 

Ja podeu veure les fotografies de la celebració.

 

Concerts de Santa Cecília

El dia 22 de novembre, diada de Santa Cecília, patrona de la música, es van organitzar diferents concerts a la sala d'actes de l'escola a on van participar tots els alumnes. També a les 9 i a les 3 a la porteria i a les 5 al pati cobert hi va havert la primera actuació de la coral de l'escola amb la col·laboració d'alumnes de 6è que interpretaven diferents tipus de cançons fent play-back.

 

Visita del Bisbe
 
Decoració de Nadal
 

Visita a la residència

Els alumnes de 5è i 6è fan pastorets i canten nadales als avis de la residència

 

El matí del passat dia 22 de desembre de 2010 els alumnes de 5è i de 6è varen fer una doble visita a la residència. Primer, els alumnes de 5è varen representar els seus pastorets als avis i àvies que viuen allí, a continuació varen arribar els alumnes de 6è que varen cantar nadales i van repartir felicitacions a tots els avis presents als dos actes.

Podeu veure les fotografies d'aquestes dues visites en les següent fotografies:

   

Els pastorets

Els alumnes de 5è ens representen els seus pastorets

El dilluns dia 20 de desembre es van fer tres representacions dels pastorets dins de l'horari escolar a on els alumnes de 5è van mostrar les seves habilitats interpretatives a la resta de l'escola. Al vespre varen representar-los pels seus pares que varen omplir la sala d'actes per observar les evolucions dels seus fills com a actors.

Finalment, el dia 22 de desembre, els van representar a la residència per apropar el Nadal a tots els avis i àvies que viuen allí.

Totes les representacions varen tenir molt bona acollida per tot el públic assistent en les diferents sessions. Podeu observar les fotografies seguint les diapositives que us mostrarem a continuació:

 

 

Rebuda dels patges reials

Els petits de l'escola els esperen amb il·lusió

Durant el matí del dia 22 de desembre de 2010, els cursos d'educació infantil i cicle inicial de l'escola varen rebre la visita dels patges reials que varen fer les delícies dels alumnes més petits de l'escola.

Aquesta visita anual que fan els enviats de ses alteses reials els Reis Mags d'Orient és esperada amb il·lusió per tots els alumnes més joves de la nostre escola. Podeu veure amb les cares dels nens i de les nenes amb les fotografies següents:

   

Concert de la coral de l'escola

"elcarmecanta" s'estrena oficialment amb el concert de nadal

Ahir dimarts 21 de desembre va debutar la coral de l'escola amb un concert de Nadal que també va comptar amb la presència de la coral Els Cantaires de Santa Eugènia de Berga. El concert va començar a les 9 del vespre i va tenir una duració d'una hora a on es van cantar diferents cançons moltes acompanyades d'instruments diversos com guitarra, piano, baix o violí.

Com molt bé s'escau en aquestes dates la majoria de cançons eren nadales i va tenir una molt bona acollida del nombrós públic present a la Sala d'Actes.

Podeu veure les fotografies del concert en la seqüència següent:

   

MEGADICTAT

El Megadictat del primer trimestre

Ja tenim els primers guanyadors

El passat dimarts dia 14 de desembre a les 9 del matí tots els cursos de l'escola des de p-5 fins a 6è de primària van realitzar un dictat adequat en el seu nivell educatiu. Els mestres de català de cada curs van corregir els dictats dels seus alumnes i els tres alumnes amb menys faltes d'ortografia de cada un dels nivells van resultar guanyadors del Megadictat del Primer Trimestre.

Els guanyadors de cada un dels cursos varen recollir els seus diplomes acreditatius en una cerimònia en la que participaven les classes del mateix cicle.

El llistat de guanyadors del Megadictat del Primer Trimestre és:

P-5: Gerard Sánchez i Sala, Mariona Soldevila i Clota i Oriol Valls i Crosas

1r: Jordi Noguera i Garriga, Albert Muntanya i Plana i Cèlia Peiyin Puigderrajols i Clapera

2n: Josep Anglada i Porta, Gina Muntada i Sala i Anna Torner i Pujolàs

3r: Emma Contijoch i Rafart, Miquel Gabarró i Penna i Jordi Lloansí i Serrallonga

4t: Mª Jesús Aighewi Aighwi, Marta Madrid i Roma i Marc Lladó i Rosanas

5è: Maria Surinyac i Gutierrez, David Valldeperas i Carrillo i Marina Campàs i Camps

6è: Judit Donada i Oliu, Clara Riera i Colomer i Laia Alberch i Freixa

Halloween

Els alumnes celebren aquesta festa a la seva hora d'anglès

Tots els alumnes d'educació infantil van aprofitar la festa de Halloween per conèixer més coses de la cultura anglosaxona. Durant les hores d'anglès van aprendre què significa aquesta festa i quin tipus de vocabulari i coneixements involucren. Es van organitzar diferents activitats que varen ser molt del gust dels nens i nenes.

 

L'avi conta-contes

Si voleu mirar les fotografies de l'avi conta-contes només heu de seguir el següent enllaç:

 

SETMANA BLANCA

Aquest any el calendari escolar tenia una setmana no lectiva al mig del segon trimestre, l'anomenada setmana blanca. L'escola va organitzar un casal sobre el món de Harry Potter i la màgia per donar resposta a les necessitats de moltes de les famílies de l'escola que podríen tenir alguna dificultat a l'hora de cuidar els seus fills durant aquesta setmana no lectiva.

Durant la setmana blanca El Carme-Vedruna es va convertir en Hogwarts i els alumnes van realitzar activitats molt diverses relacionades amb Harry Potter i el seu món. Es van fer les seves pròpies disfresses pel ball de disfresses de l'últim dia, van crear les seves varetes, van jugar a quidditch i a esports màgics, van aprendre balls, van descobrir els personatges dels llibres, van escriure amb tinta, van veure pel·lícules, van fer i observar experiments i, fins i tot, van cuinar plats màgics.

Durant tota la setmana hi va haver servei de guarderia de 8 a 9 del matí pels pares que necessitaven que els seus fills vinguéssin abans a l'escola i servei de menjador pels que no podien anar a casa a dinar. Els àpats durant aquesta setmana van estar envoltats de menús màgics que van fer les delícies dels alumnes.

 

 

JORNADES CULTURALS

Durant els dies 8, 9 i 10 de març varem celebrar les jornades culturals d'aquest curs 2010-2011. Aquesta vegada les activitats van estar dedicades a treballar sobre els invents i inventors de l'història i motivar als nostres alumnes que es convertissin en petits inventors per uns dies.

Es van organitzar diferents actes entre els quals cal destacar l'acte d'inaguració, la pujada en globus i la creació de nous invents per part dels alumnes i la seva posterior exposició als passadisos per tal que els familiars els poquéssin conèixer. 

Acte de presentació de les jornades culturals

quest acte va servir per iniciar les jornades culturals. Va consentir en una visita de l'inventora Arcàdia Puntalegre que ens va mostrar les característiques que es necessiten per esdevenir un bon inventor. Al final, es van repartir fruita per tots alumnes de l'escola per tal d'agafar l'energia necessària per treballar durant els dies que duressín les jornades cultural.

 

Pujada en globus

Durant les jornades culturals va sorgí l'oportunitat de realitzar una pujada a un globus aerostàtic, la qual cosa va comportar que 70 alumnes afortunats aconseguíssin fer realitat el somni de molta gent de pujar un dia en globus.

Podeu observar com va anar aquesta experiència visionant al següent video:

 

MEGADICTAT
El Megadictat del segon trimestre

El passat dilluns dia 28 de març a les 9 del matí tots els cursos de l'escola des de p-5 fins a 6è de primària van realitzar el Megadictat corresponent al segon trimestre. Els mestres de català de cada curs van corregir els dictats dels seus alumnes i els tres alumnes amb menys faltes d'ortografia de cada un dels nivells van resultar guanyadors del Megadictat del Segon Primer Trimestre.

Els guanyadors de cada un dels cursos varen recollir els seus diplomes acreditatius en una cerimònia en la que participaven les classes del mateix cicle que va tenir lloc el divendres dia 1 d'abril de 2011 a la Sala d'Actes de l'escola. El llistat de guanyadors del Megadictat del Segon Trimestre és:

P-5: Gerard Sánchez i Sala, Najim Habibe Chki i Albert Castillo i Fustero

1r: Ismael Ouadi i Corcuera, Núria Muntanya i Plana i Riel Arumí i Vilar

2n:  Gina Muntada i Sala, Ènia Gómez i Ollé i Èlia Pons Vila 

3r: Emma Contijoch i Rafart, Paula Yin Carbonell i Godayol i Jordina Colomer i Vila

4t: Marta Madrid i Roma, Hichame Berkahi El Fonti i Marc Lladó i Rosanas

5è: Gerard Jiballi i Martínez,Nil Gamissans i Collell  i Marina Campàs i Camps

6è: Clara Riera i Colomer, Judit Donada i Oliu i Nil Martínez i Padrós

 

DENIP
Hem participat a la competició de Padel
Visita Pere Martí
Esmorzar solidari
Caramelles
Ens han pintat els jocs del pati
JOCS FLORALS
 
FI DE CURS