ESCOLA EL CARME-VEDRUNA MANLLEU
Des de 1856 fent histňria a Manlleu

Curs 2013-2014

Lema del curs
INICI DE CURS

A la Paquita la nostra castanyera

Una vegada hi havia una castanyera. Es deia Paquita. Cada any quan l'aire començava a fer olor de tardor, el cel es tenyia de gris i els arbres es vestien del color de l'or, la Paquita arribava a l'escola. Portava una faldilla molt llarga que li arribava fins als peus, un mocador al cap i un cistell al braç. La seva veu era dolça com la confitura i el seu somriure ho omplia tot.

Els més petitons de l'escola l'esperaven impacients  i la rebien amb una cançó i ella ballava i ballava com una fulla gronxada pel vent.


Al pati, envoltada per tots els nens i nenes de l'escola, els llegia un conte i ells la obsequiaven amb unes danses de tardor. La Paquita no hi faltava mai. Però un dia de setembre el cel es va vestir de tristor i sota una pluja suau com una llàgrima, la Paquita se'n va anar.


S'acostava de nou la castanyada però la tardor com una onada que pren i torna els va deixar una castanyera molt joveneta. La Mariona, la seva néta. Tots aquells qui estimaven la Paquita van poder veure una llum especial en els seus ulls i van saber llegir aquell dolç somriure als seus llavis. La Paquita era allà amb ells per sempre.

Ahir llegies contes per nosaltres.  Avui en Pol i la Mariona ho han fet per tu. T'estimem

LA CASTANYADA

Quan ve el temps de menjar castanyes,
la castanyera, la castanyera,
ven castanyes de la muntanya
a la plaça de la ciutat.

La camisa li va petita,
la faldilla li fa campana,
les sabates li fan cloc-cloc
i en ballar sempre gira així.

 

Manifest d’adhesió al PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

El Patronat de la Fundació Privada Educativa Vedruna Barcelona expressa el seu suport unànime a demanar l'exercici del DRET A DECIDIR, mitjançant l'organització i la celebració d'una consulta al poble de Catalunya per tal que pugui expressar, amb llibertat, la voluntat dels seus ciutadans en relació  seu futur polític del país.

El dijous passat, 31 d'octubre, la Gna Montserrat Espinalt, presidenta del Patronat de la Fundació va  presentar davant la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el document d'adhesió de 55 entitats cristianes al Pacte Nacional del Dret a Decidir.

Segons el periodista, Montserrat Espinalt va pronunciar  un discurs “sentit i breu que va sorprendre tant per la claredat com per la força dels plantejaments” Podeu llegir la notícia a:

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/dels_jesuites_als_carmelites
aposten_pel_dret_a_decidir_96784.php

Més enllaços webs amb la noticia:

http://www.ara.cat/politica/entitats-religioses-gispert-parlament-dret-decidir_0_1021098052.html

http://www.catalunyareligio.cat/articles/48436

http://www.directe.cat/noticia/323165/la-majoria-dorganitzacions-de-cristians-de-catalunya-estan-pel-dret-a-decidir

http://carmengol.blogspot.com.es/2013/10/les-entitats-cristianes-pel-dret-decidir.html?spref=tw

Sta. Cecília

 
Disitintiu 'Millora en la qualitat de l'educació'

El passat dijous, 14 de novembre, tres escoles Vedruna de la comarca (Vedruna-El Carme de Manlleu, Llar Infantil Vedruna i l'Escorial de Vic) varen rebre per part del Departament d'Ensenyament, un distintiu la seva “ millora en la qualitat de l'educació ” en base a haver-se certificat com a escoles en el sistema de Gestió de la Qualitat UNE-EN ISO 9001:2008, al llarg de l'any 2013.

Les tres escoles estan integrades, i treballen conjuntament i amb xarxa, dins de la Fundació Privada Educativa Vedruna-Barcelona, juntament amb les escoles Vedruna de Berga, Sallent, Artés, Terrassa, Sabadell i Barcelona, que també han rebut aquest distintiu en un acte presidit per la Consellera, Irene Rigau.

FELICITACIÓ EL CARME VEDRUNA

NADAL A L'ESCOLA

PATGES A L'ESCOLA

2n trimestre


Tornar a la pŕgina anterior