ESCOLA MUNICIPAL PAU VILA

PARETS DEL VALLÈS

E-MAIL

SITUACIÓ

SORTIDES

FESTES

AMPA

MENJADOR

ADRECES D'INTERÈS

DOCUMENTS DE CENTRE

LLIBRES DIGITALS

 


Els alumnes de 6è visiten l'Escola Can Vila de Mollet del Vallès

Dins del programa de l'escolaritat compartida d'un alumne de sisè amb l'escola d'educació especial Can Vila es va plantejar la realització d'una activitat a la seva escola. Els nens i nenes van fer una visita del col·legi de Mollet guiada pels propis alumnes del centre. Van gaudir d'un concert de benvinguda, van visitar l'hort, les gallines i van tenir temps per esmorçar conjuntament i jugar una estona lliure en el nou camp de futbol de gespa artificial. Per acabar la jornada, com hi havia molts nens i nenes, es va decidir anar a fer un partit de futbol al camp annex del Lourdes. Allà van jugar barrejats els alumnes de les dues escoles. També va haver-hi temps per fer jocs lúdics els que no jugaven a futbol. Tot seguit es van acomiadar explicant les seves vivències i sensacions després d'una jornada molt emocionant i gratificant. Des de l'escola Pau Vila volem agrair el tracte rebut i felicitar a tots els professionals que integren l'escola Can Vila per la seva tasca educadora. Moltes gràcies!

Colònies d'Educació Infantil, 26 i 27 de març -La Farga del Montseny, Sant Celoni-

Sortida de 6è a la Colònia Güell -20 de març de 2015-

Els alumnes de sisè han visitat la colònia Güell que està situada al municipi de Santa Coloma de Cervelló. L’activitat s’ha desenvolupat en tres parts. Primer han fet un taller de mosaic amb petites peces de rajola de diferents colors per tal que es fessin una idea de la tècnica del trencadís. Seguidament han visitat la cripta, considerada el laboratori de proves de les tècniques que en Gaudí utilitzaria en la construcció de la Sagrada Família, durant la visita els ha acompanyat el Sr. Joan que els ha explicat d’una manera molt didàctica i planera les característiques de l’obra de Gaudí. Finalment, dividits en dos grups, han fet un recorregut pels carrers de l’antiga colònia tèxtil on han pogut, si més no des de fora, les diferents construccions que van formar part de la colònia, és a dir les cases dels treballadors de la fàbrica, les escoles, la casa que va ser la farmàcia, la fàbrica que es conserva força bé tot i que no es pot visitar, etc... Durant la visita pel poble van estar acompanyats per les guies que els van explicar les condicions de vida i treball de la gent que hi va viure, especialment dels nens i nenes, alguns dels quals començaven a treballar a la fàbrica als 7 o 8 anys.

 

Colònies del Cicle Inicial, 16 i 17 de març -El Molí de la Riera, Sant Pere de Torelló-

Sortida del Cicle Inicial al Parc Güell i a la Sagrada Família -27 de febrer de 2015-

El dia 27 de febrer, els alumnes de Cicle Inicial van visitar el Parc Güell i la Sagrada Família. Van fer una visita guiada pel Parc Güell i van gaudir de cada racó i de la seva estètica inspirada en elements de la natura. Van arribar a la cova de l’elefant i tot seguit pujant les escales es van trobar l’escultura més esperada: el drac de Gaudí. Després van veure la plaça de les 100 columnes, on van poder admirar el sostre recobert amb ceràmiques que tenen formes ben diferents. I per acabar, la plaça del banc ondulat on van observar que està fet amb la tècnica del trencadís. Allà van poder gaudir d’unes vistes privilegiades i espectaculars de Barcelona.
Per acabar van anar al temple de la Sagrada Familia. Ens han explicat que aquest fou el projecte més estimat i somniat d’Antoni Gaudí. Els nens i nenes i mestres van quedar meravellats amb la majestuositat de l’església. L’interior sembla un gran bosc i als costats hi ha gran vitralls de colors. Impressionant!

3 de març Jornada de portes obertes

Nadales a la Residència d'avis Pedra Serrada

En el marc de les festes de Nadal, el dilluns 15 de desembre, les carbasses i els gira-sols van cantar nadales a la Residència Pedra Serrada. Els nens i nenes de P5, amb les seves cançons i balls, van omplir d’alegria i il•lusió el centre. Els avis i els alumnes s'ho van passar molt bé i va ser una experiència molt gratificant. Amb aquesta acció, així com altres de característiques similiars, es pretén que els usuaris de la residència també puguin gaudir i participar de les activitats de la vila i s’estableixin vincles de relació social.

 

Welcome to the English Day by 4th course blog. You will find different tasks done by 4th grade. Have fun!

Acta del resultat de les votacions del sector pares per al Consell Escolar

Sortida al Zoo de Barcelona

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola Municipal Pau Vila van participar en una visita guiada al Zoològic de Barcelona el passat 21 d’octubre. Els nens i nenes van prendre part en un taller amb animals
en perill d’extinció. La seva visita va ser objecte d’un reportatge que es va emetre dins del programa ‘CataKrac’, de Barcelona TV, l’1 de novembre (els alumnes surten entre els minuts 11 i 14).

El poder dels nens
Artur Mas presenta el primer Consell Nacional d'Infància i Adolescència de Catalunya

Un alumne de l'escola, el Gerard Garcia Vila de 6è A, forma part del Consell Nacional d'Infància i Adolescència de Catalunya en representació del Consell d'Infants de Parets.

El Consell és un òrgan consultiu i de participació, del qual formen part 43 nens i adolescents d'entre 8 i 17 anys, escollits d'entre els consells d'infants que ja funcionen a 23 municipis de Catalunya.

Llegeix la notícia sencera a El Punt Avui

Xènia Barraza i Gerard Garcia són els dos membres del Consell d'Infants de Parets del Vallès 2014-15 que representaran al municipi en el nou Consell Nacional d'Infants i Adolescents de la Generalitat

Sortida de 6è al Museu d'Història de Barcelona -5 de novembre-

El passat dia 5 de novembre els nens i nenes de 6è van anar a visitar el museu d’Història de Catalunya. Van fer un recorregut guiat per les sales del museu per treballar el període corresponent a la història medieval. L’objectiu de l’activitat era contextualitzar en el temps i en l’espai l’evolució de Catalunya al llarg del període comprès entre els segles IX i XVI:l’establiment de la marca hispànica, els comtats catalans al llarg de l’alta edat mitjana, la repoblació dels territoris de la marca hispànica, el feudalisme com a organització social, el castell, el món urbà baixmedieval i els estils artístics romànic i gòtic.

Sortida de 5è a les coves de l'Espluga de Francolí -24 d'octubre de 2014-

El passat dia 24 d’octubre els alumnes de 5è van visitar les Coves de L’Espluga de Francolí, on van descobrir l’evolució humana des del Paleolític fins l’actualitat a través d’audiovisuals que recreen escenes de la prehistòria amb personatges reals.

Com a complement a la visita, els alumnes van participar activament en un taller de prehistòria, on van poder construir una cabana neolítica o fer una pintura rupestre, entre d’altres activitats.

Sortida del Cicle Inicial a La Granja -Navàs- 17 d'octubre de 2014

Els alumnes de 1r i 2n van gaudir d'un dia fascinant envoltats d'animals exòtics, de granja, domèstics... Una de les activitats va ser el Toca-toca

Benvinguts/des al nou curs 2014-15

Aquest llibret pretén ser una eina d’informació perquè tots (pares, alumnes i mestres) coneguem el funcionament del centre. Una actitud de col•laboració entre pares i mestres garanteix una millor educació dels vostres fills/es.

Llibret informatiu d'inici de curs

 

Ha arribat el mes de setembre i l’escola es torna a posar en marxa.

Com cada any iniciem el curs amb molta il·lusió i apostem per millorar dia a dia.


El claustre de professors de l’escola us donem la benvinguda a aquest nou curs escolar que ara comença, tot esperant que sigui molt positiu i profitòs per a tothom.

 

Carrer Joan Manel Imbert, 39 -08150 Parets del Vallès- Telèfon:93.562.12.03 Fax:93.573.12.87

CANÇONER XESCO BOIX. Recull de cançons de Xesco Boix. Autor: Fèlix de Blas.

Descarrega'l aquí

Descarrega't el cd Un món més just (2005) -Fèlix de Blas-

Nombre de visites


El temps a Parets del Vallès

El temps a Parets del Vallès

© escola municipal pau vila