ESCOLA MUNICIPAL PAU VILA

PARETS DEL VALLÈS

E-MAIL

SITUACIÓ

SORTIDES

FESTES

AMPA

MENJADOR

ADRECES D'INTERÈS

DOCUMENTS DE CENTRE

LLIBRES DIGITALS

 


 

El proper divendres 6 de juny a les 11hores tots els alumnes i mestres de l'Escola Pau Vila participarem a la cantada de la cançó mirall de Pau dins del projecte Dóna la nota.
Aquesta és una iniciativa del Camp d'aprenentatge Pau Casals del Vendrell i consisteix en cantar la cançó que adjuntem, que ha estat composada per l'ocasió. Amb aquesta iniciativa es vol mostar la importància de l'educació musical a les escoles, davant de les agressions que la nova llei d'educació vol dur a terme. A hores d'ara ens consta que més de 400 escoles i 130.000 alumnes de Catalunya cantaran conjuntament aquesta cançó.

6a edició d'Enigmates. Del 2 al 6 de juny

Benvinguts i benvingudes famílies a la sisena edició d’Enigmates de la nostra escola. Durant una setmana els nens i nenes s’emportaran un enigma per resoldre en família. L’endemà es comentarà la resposta a classe. Trobareu tots els enigmates de tots els cursos en el hall de l’escola. En aquest lloc podreu consultar totes les solucions. Us animem a participar-hi!

El pati de l’Escola Pau Vila es convertirà durant una setmana en un poble senegalès

El pati de l’Escola Municipal Pau Vila es convertirà, del 26 al 30 de maig, en una reproducció d’un poble senegalès. Aquesta iniciativa, que durà a terme la cooperativa Artijoc, està emmarcada en l'eix de convivència del Projecte Educatiu de Parets (PEP).

L’objectiu és apropar i conèixer la realitat d'un altre país i trencar amb certs mites basats amb el desconeixement. Així, durant una setmana es presentaran algunes realitats culturals del Senegal (Àfrica) de forma lúdica i educativa.

Entre d'altres activitats s'ha previst la recreació d'un poble senegalès al pati i algunes aules de l'escola, també hi haurà el racó del mercat, de l'hort, el de la construcció, el del lleure, la música, el vestuari i les ornamentacions.

La proposta d'Artijoc és oberta a tota l'escola amb la intenció que les famílies que vulguin puguin col·laborar ajudant a crear aquest poble senegalès aportant els seus coneixements i experiències.

Prèviament a aquesta visita del poble senegalès, els alumnes treballaran a l'aula en format audiovisual o amb contes, una breu aproximació a aquest país africà.

Artijoc és una cooperativa, constituïda el 1999, que ofereix béns i serveis per la cultura, el lleure i l'ensenyament. Les activitats que organitza giren a l'entorn del joc, l'art i la interculturalitat.

Setmana de la familia a l'escola

Volem agrair a tots els familiars d'alumnes que van venir a col·laborar amb l'escola fent alguna activitat durant la Setmana de la Família. Moltíssimes gràcies a tots! Us deixem amb algunes fotos.

7a edició de la Setmana de la familia a Parets del Vallès

Parets torna a celebrar la Setmana de la Família, que enguany arriba a la 7a edició. Cada curs, tenint com a referent el 15 de maig, dia mundial de la família, es porta a terme la Setmana de la Familia, en la que les escoles obren les seves portes i gràcies a les col·laboracions de les famílies es fan un seguit d’activitats per viure conjuntament pares/mares, fills/es, avis/es...
Trobareu tota la programació de la setmana a la web de l'ajuntament

Pel que fa a la nostra escola es farà una exposició dels alumnes d'una persona important per a ells, a qui es convidarà a venir al centre. També es convidarà a la família a compratir històries, anècdotes, manualitats, etc, i els avis de la Residència Pedra Serrada a recitar poemes, explicar històries, etc.

Dijous 15 de maig: Concert instrumental dels alumnes de 4t curs a la Residència Pedra Serrada.

15 de maig xerrada M. Helena Tolosa Cosata -mestra, logopeda,psicopedagoga, PNL- Els nostres conflictes de cada dia

18 de maig Rialles

Tríptic Setmana de la família

Can Rajoler acull l'exposició de ceràmica ‘La indústria a Parets’, feta pels escolars del municipi

Del 9 al 25 de maig es podrà veure al Centre Cultural Can Rajoler l’exposició dels treballs de ceràmica que han elaborat els alumnes de quart de primària de les escoles Lluís Piquer, Pompeu Fabra, Vila Parietes, Pau Vila, ACESCO i Nostra Senyora de Montserrat.
Enguany, el tema triat pels tallers creatius ha estat el teixit industrial de Parets. En les edicions anteriors han treballat sobre les festes i tradicions, les masies, l’antiga fàbrica tèxtil La Linera i el projecte Parets, poble lector.

La mostra forma part d'un projecte impulsat pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Parets, amb l'objectiu d'acostar els infants a la creació plàstica, per mitjà de la ceràmica, alhora que descobreixen diferents aspectes locals. Es tracta d'una manera diferent i creativa de conèixer a fons l'entorn on viuen.

La inauguració de la mostra tindrà lloc el pròxim divendres 9 de maig, de 9 a 12 h. L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, i els dijous i dissabtes, de 10 a 13 h.

21, 22 i 23 de maig colònies del Cicle Mig:

La fosca "Escola de mar" (Palamós)

 

28, 29 i 30 d'abril colònies del Cicle Superior:

Casa Amadeo (Delta de l'Ebre)

 

7 i 8 d'abril colònies:

Educació Infantil a Can Montcau (La Roca del Vallès)

 

Cicle Inicial a Can Ribas (Bigues i Riells)

 

Preinscripció per al curs 2014-2015

Teatre en anglès a Can Rajoler: Blue Mango Theatre Company

On April 10th all Primary grades went to Can Rajoler to see Blue Mango Theatre Company.

For the 1st, 2nd and 3rd grades they performed “Super Sue”. A play that explains how to take care of the Earth. Super Sue helps Alice to recycle, to remember to turn off the tap and light and to reduce the use of plastic bags. But then comes Ugly Bugly...

For the 4th, 5th and 6th grades they performed “Time Travellers”:
The play was about three time travellers, Rick, Liz and Zorb and a thief, Joker. The thief stole the secret files and forgot a bag full of historical objects. Time Travelers (Rick and Liz) had to return the objects to their historical time and place.”
Maria, Paula and Judith (6th. A)

We enjoyed a lot!! Here are some pictures about these theatre plays.

 

Adrià Gil Piñeira i Arnau Mercader Morote premiats al 27è Concurs de dibuix infantil de la Fundació CASSA

La Sala d'exposicions de Can Rajoler va acollir el dijous 13 de febrer el lliurament de premis de la 27a edició del Concurs de dibuix infantil que organitza la Fundació CASSA (Aigües de Sabadell).
El concurs està emmarcat dins del programa educatiu mediambiental de arets que des de fa disset anys es porta a terme en tres mòduls diferents: el cicle integral de l'aigua (de 10 a 14 anys), el gran camí de l'aigua (3 a 5 anys) i l'aigua es transforma (de 6 a 9 anys).
Dos alumnes de 6è de la nostra escola se’n van emportar els dos primers premis. El guanyador d’aquesta edició amb el premi d’una mountain bike va ser l'Arnau Mercader. L'Adrià Gil va guanyar el segon premi i un ipod nano. La nostra escola per tenir l’alumne guanyador va obtenir un val de 150 euros en material escolar.

The English Day'14

Benvinguts al bloc The English Day’14, on trobareu les diferents activitats que els alumnes de 4t estan realitzant abans de conèixer els seus companys de treball. Passeu-vos-ho molt bé!

Els alumnes de 4t comencen el taller de ceràmica. Aquest any el tema central serà “La indústria a Parets”.

Sota la direcció de les artistes Mia Martí i Antònia Puig els alumnes de 4t de primària fan un taller de ceràmica i pintura sobre la indústria a Parets. A través d’aquest projecte pedagògic es dóna a conèixer als nens i nenes que participen la importància de la indústria al nostre municipi.

Tallers d’urbanisme i convivència ciutadana per als alumnes de 5è curs

Aquest mes de desembre han començat els tallers d’urbanisme i convivència ciutadana organitzats per l’Ajuntament de Parets del Vallès en el marc del Projecte educatiu de ciutat i adreçats als alumnes de 5è curs.

Sota el nom Urbanins, els tallers donen a conèixer als nens i les nenes el concepte d’urbanisme, per què serveix i com fer-se conscients de la importància de la ciutat i la vida col·lectiva.

Per mitjà de projeccions, jocs participatius, i explicacions adaptades a la seva edat, els estudiants aprendran a conèixer i definir els conceptes bàsics de ciutat i barri; classificar elements urbans; resoldre conflictes i solucionar problemes; contribuir a bé comú i a treballar en grup o a reconèixer la dificultat de prendre decisions a partir de l’experimentació, entre d’altres.

Els tallers Urbanins neixen de la iniciativa de quatre arquitectes amb l’objectiu de conscienciar els nens i nenes, d’una manera dinàmica i divertida, que la ciutat és cosa de tots i té una gran influència a les nostres vides. Més informació: urbanins.cat

2 i 3 de desembre – 15 h – Escola Pau Vila

El desenvolupament dels infants fins als tres anys, a la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa

El desenvolupament dels infants fins als tres anys, a la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa” Analitzar el desenvolupament dels infants des de l’embaràs fins als tres anys és l’objectiu de la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa”, organitzada per l’Ajuntament de Parets del Vallès i la Xarxa de debat educatiu amb i per a les famílies (XEF) i que tindrà lloc dimecres 27 de novembre a les 15.15 h a l’escola bressol municipal El Cirerer.

“Qui posa les normes del joc. Quan, com, amb qui i a què jugar”, a la xerrada-debat pedagògica programada per la XEF

“Qui posa les normes del joc. Quan, com, amb qui i a què jugar” és el títol de la xerrada-debat que la Xarxa de debat educatiu amb i per a les famílies (XEF) ha programat per dijous 21 de novembre, a les 18.30 h, a l’Escola Vila Parietes. La xerrada anirà a càrrec d’Imma Marín, pedagoga i experta en jocs, joguines, infància i noves tecnologies i educació en el temps d’oci. Cartell de la xerrada

Els prop 450 alumnes de l’escola Pau Vila reciclaran l’oli de cuina residual per produir biocombustible

Les accions a l’Escola Pau Vila començaran a inicis del pròxim mes de novembre quan els estudiants rebran un envàs per a la recollida de l’oli domèstic. Un cop ple, cal que retornin el recipient per poder recollir un nou pot buit i net. El centre serà l’encarregat d’emmagatzemar els envasos fins a la seva recollida. Paral·lelament, es faran tot un seguit de tallers i xerrades de sensibilització adaptats al cicle dels alumnes.

A més, la Fundació CTM Centre Tecnològic i l'Associació de l'Oli al Biodièsel (AOB), impulsors de la iniciativa, han previst una vessant solidària amb la contractació de persones amb risc d’exclusió social, que s’encarreguen de la recollida i neteja dels envasos per després procedir al seu transport fins una planta on es tractarà per a la fabricació del biodièsel. L’objectiu del projecte EDUCO és conscienciar a la població educativa de la importància del reciclatge de residus i la producció d’energies renovables,

tot fomentant els valors educatius, mediambientals i socials. El projecte també ha permès dissenyar i construir una planta pilot pel tractament d’olis de cuina residuals que es recullen a les escoles i que posteriorment s’utilitzen per a la producció del biodièsel.

L’acció comptarà, en els 2,5 anys de durada que es preveuen, amb la participació d’entre 25 i 30 municipis de Catalunya amb un total aproximat de 120 escoles i fins a 52.000 estudiants de primària i secundària.

El projecte, aprovat pel Programa LIFE+ de la Comissió Europea, suposa una contribució important a la implantació de les polítiques i legislacions europees en relació a la gestió de residus, a la producció i consum d'energies renovables i a la reducció de las emissions de CO2.

Notícia publicada a la web de l'Ajuntament de Parets del Vallès

Llegeix la notícia a Elnou9.cat i a digitalvallès.cat

 

Carrer Joan Manel Imbert, 39 -08150 Parets del Vallès- Telèfon:93.562.12.03 Fax:93.573.12.87

CANÇONER XESCO BOIX. Recull de cançons de Xesco Boix. Autor: Fèlix de Blas.

Descarrega'l aquí

Descarrega't el cd Un món més just (2005) -Fèlix de Blas-

Nombre de visites


El temps a Parets del Vallès

El temps a Parets del Vallès

© escola municipal pau vila