ESCOLA MUNICIPAL PAU VILA

PARETS DEL VALLÈS

E-MAIL

SITUACIÓ

SORTIDES

FESTES

AMPA

MENJADOR

ADRECES D'INTERÈS

DOCUMENTS DE CENTRE

LLIBRES DIGITALS

 


7 i 8 d'abril colònies:

Educació Infantil a Can Montcau (La Roca del Vallès)

Cicle Inicial a Can Ribas (Bigues i Riells)

Preinscripció per al curs 2014-2015

La Vella Quaresma és una mena de calendari que utilitzem per tal d’anar marcant el pas del temps en les llargues set setmanes quaresmals.

Recordeu-vos de tallar-li el peuet el divendres; així sabreu quant falta per començar les vacances de Pasqua! En trencar l’últim peuet cal esgarrar-la o cremar-la. Diuen que això porta sort… i si fora cert?

SANT JORDI: Setmana del 22 al 25 d'abril de 2014

Adrià Gil Piñeira i Arnau Mercader Morote premiats al 27è Concurs de dibuix infantil de la Fundació CASSA

La Sala d'exposicions de Can Rajoler va acollir el dijous 13 de febrer el lliurament de premis de la 27a edició del Concurs de dibuix infantil que organitza la Fundació CASSA (Aigües de Sabadell).
El concurs està emmarcat dins del programa educatiu mediambiental de arets que des de fa disset anys es porta a terme en tres mòduls diferents: el cicle integral de l'aigua (de 10 a 14 anys), el gran camí de l'aigua (3 a 5 anys) i l'aigua es transforma (de 6 a 9 anys).
Dos alumnes de 6è de la nostra escola se’n van emportar els dos primers premis. El guanyador d’aquesta edició amb el premi d’una mountain bike va ser l'Arnau Mercader. L'Adrià Gil va guanyar el segon premi i un ipod nano. La nostra escola per tenir l’alumne guanyador va obtenir un val de 150 euros en material escolar.

The English Day'14

Benvinguts al bloc The English Day’14, on trobareu les diferents activitats que els alumnes de 4t estan realitzant abans de conèixer els seus companys de treball. Passeu-vos-ho molt bé!

Els alumnes de 4t comencen el taller de ceràmica. Aquest any el tema central serà “La indústria a Parets”.

Sota la direcció de les artistes Mia Martí i Antònia Puig els alumnes de 4t de primària fan un taller de ceràmica i pintura sobre la indústria a Parets. A través d’aquest projecte pedagògic es dóna a conèixer als nens i nenes que participen la importància de la indústria al nostre municipi.

Tallers d’urbanisme i convivència ciutadana per als alumnes de 5è curs

Aquest mes de desembre han començat els tallers d’urbanisme i convivència ciutadana organitzats per l’Ajuntament de Parets del Vallès en el marc del Projecte educatiu de ciutat i adreçats als alumnes de 5è curs.

Sota el nom Urbanins, els tallers donen a conèixer als nens i les nenes el concepte d’urbanisme, per què serveix i com fer-se conscients de la importància de la ciutat i la vida col·lectiva.

Per mitjà de projeccions, jocs participatius, i explicacions adaptades a la seva edat, els estudiants aprendran a conèixer i definir els conceptes bàsics de ciutat i barri; classificar elements urbans; resoldre conflictes i solucionar problemes; contribuir a bé comú i a treballar en grup o a reconèixer la dificultat de prendre decisions a partir de l’experimentació, entre d’altres.

Els tallers Urbanins neixen de la iniciativa de quatre arquitectes amb l’objectiu de conscienciar els nens i nenes, d’una manera dinàmica i divertida, que la ciutat és cosa de tots i té una gran influència a les nostres vides. Més informació: urbanins.cat

2 i 3 de desembre – 15 h – Escola Pau Vila

El desenvolupament dels infants fins als tres anys, a la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa

El desenvolupament dels infants fins als tres anys, a la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa” Analitzar el desenvolupament dels infants des de l’embaràs fins als tres anys és l’objectiu de la xerrada “Ei, que creixo! Que no t’agafi per sorpresa”, organitzada per l’Ajuntament de Parets del Vallès i la Xarxa de debat educatiu amb i per a les famílies (XEF) i que tindrà lloc dimecres 27 de novembre a les 15.15 h a l’escola bressol municipal El Cirerer.

“Qui posa les normes del joc. Quan, com, amb qui i a què jugar”, a la xerrada-debat pedagògica programada per la XEF

“Qui posa les normes del joc. Quan, com, amb qui i a què jugar” és el títol de la xerrada-debat que la Xarxa de debat educatiu amb i per a les famílies (XEF) ha programat per dijous 21 de novembre, a les 18.30 h, a l’Escola Vila Parietes. La xerrada anirà a càrrec d’Imma Marín, pedagoga i experta en jocs, joguines, infància i noves tecnologies i educació en el temps d’oci. Cartell de la xerrada

Els prop 450 alumnes de l’escola Pau Vila reciclaran l’oli de cuina residual per produir biocombustible

Les accions a l’Escola Pau Vila començaran a inicis del pròxim mes de novembre quan els estudiants rebran un envàs per a la recollida de l’oli domèstic. Un cop ple, cal que retornin el recipient per poder recollir un nou pot buit i net. El centre serà l’encarregat d’emmagatzemar els envasos fins a la seva recollida. Paral·lelament, es faran tot un seguit de tallers i xerrades de sensibilització adaptats al cicle dels alumnes.

A més, la Fundació CTM Centre Tecnològic i l'Associació de l'Oli al Biodièsel (AOB), impulsors de la iniciativa, han previst una vessant solidària amb la contractació de persones amb risc d’exclusió social, que s’encarreguen de la recollida i neteja dels envasos per després procedir al seu transport fins una planta on es tractarà per a la fabricació del biodièsel. L’objectiu del projecte EDUCO és conscienciar a la població educativa de la importància del reciclatge de residus i la producció d’energies renovables,

tot fomentant els valors educatius, mediambientals i socials. El projecte també ha permès dissenyar i construir una planta pilot pel tractament d’olis de cuina residuals que es recullen a les escoles i que posteriorment s’utilitzen per a la producció del biodièsel.

L’acció comptarà, en els 2,5 anys de durada que es preveuen, amb la participació d’entre 25 i 30 municipis de Catalunya amb un total aproximat de 120 escoles i fins a 52.000 estudiants de primària i secundària.

El projecte, aprovat pel Programa LIFE+ de la Comissió Europea, suposa una contribució important a la implantació de les polítiques i legislacions europees en relació a la gestió de residus, a la producció i consum d'energies renovables i a la reducció de las emissions de CO2.

Notícia publicada a la web de l'Ajuntament de Parets del Vallès

Llegeix la notícia a Elnou9.cat i a digitalvallès.cat

 

Carrer Joan Manel Imbert, 39 -08150 Parets del Vallès- Telèfon:93.562.12.03 Fax:93.573.12.87

CANÇONER XESCO BOIX. Recull de cançons de Xesco Boix. Autor: Fèlix de Blas.

Descarrega'l aquí

Descarrega't el cd Un món més just (2005) -Fèlix de Blas-

Nombre de visites


El temps a Parets del Vallès

El temps a Parets del Vallès

© escola municipal pau vila