L'ESCOLA

Escola Cervantes


Façana nord. Dibuix realitzat per Han Han Chen, alumne de 6è. Curs 2001-2002

L'escola Cervantes és un centre públic que està ubicat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (districte de Ciutat Vella) de Barcelona, entre el Mercat de Santa Caterina, el Palau de la Música i el Centre Bonnemaison.

L'actual edifici, inaugurat el 1992, és una construcció noble de 1811 (Palau Dou) que va ser la casa pairal de la família del marquès de Dou. En aquest edifici hi va nèixer el 13 de juny de 1885 Ramon d'Alòs Moner.

Entre 1989 i 1992, durant les obres de rehabilitació, l'escola es va traslladar a un edifici del carrer Iradier (Sarrià).


L'accès a totes les instal.lacions permet l'acollida de persones amb mobilitat reduïda.


Mural. Façana nord vista des del carrer Sant Pere Mitjà. Dibuix realitzat per alumnat de la classe de 6è. Curs 2008-2009

Ensenyaments
L'Escola Cervantes és un centre d'una línia (un grup-classe per nivell) i ofereix ensenyaments d'Educació Infantil (3-6 anys) i d'Educació Primària (6-12 anys).

Centres vinculats
L'Escola Cervantes forma part de la Coordinació 0-18 dels Barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera/Gòtic (formada per les EBM Carabassa, Portal Nou i Puigmal, les escoles Baixeras, Cervantes, Parc de la Ciutadella i Pere Vila i els instituts Pau Claris i Verdaguer).
Aquesta entitat que ha rebut el Premi Catalunya Educació 2008, treballa des del curs 2000-2001 en coordinació i col·laboració entre els centres per millorar la qualitat de la seva educació.
L'alumnat de l'
'Escola Cervantes continuen els estudis de l'etapa obligatòria (ESO i Batxillerat) a l'Institut Pau Claris o a l'Institut Verdaguer amb els que ens uneixen vincles administratius i continuïtat pedagògica, així com amb l'Institut Salvat Papasseit.
També treballem conjuntament amb les escoles bressol municipals EBM Carabassa, EBM Portal Nou i EBM Puigmal amb l'objectiu d'oferir un servei educatiu cohesionat.

Escola del món
Des de fa més de vint-i-cinc anys, a l'escola conviuen persones de cultures i llengües molt diferents. Actualment, la meitat dels nostres alumnes són fills de famílies autòctones, veïnes antigues o recents de Ciutat Vella; l'altra meitat són fills de famílies estrangeres. Tenim 210 nenes i nens dels cinc continents, amb més de vint nacionalitats diferents i que parlen divuit llengües. Aquesta història multicultural ens ha ofert l'oportunitat d'anar construïnt una experiència enriquidora tot donant-nos una perspectiva nova per a entendre la ciutadania, la cultura, la llengua i els valors. Per això podem dir que som "una escola del món".


Foto Eva Guillamet 2008

L'any 2004, vam participar en el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 com una "escola adherida". Els nens i nenes dels Cervantes van rebre una carta de la Marta Mata en la que els explicava què era el Fòrum i afegia una "Post data per explicar qui sóc".

Escola sense barreres
L'any 1992 es va inaugurar l'edifici renovat de l'Escola Cervantes. Aquesta rehabilitació integral va suprimir pràcticament totes les barreres arquitectòniques i va millorar l'accessibilitat a les instal.lacions:

L'escola Cervantes , disposa d'una Unitat de Suport d'Educació Especial i acollim alumnes amb dificultats amb la intencionalitat de fer realitat una escola inclusiva.

Disposem de dues mestres especialistes d'Educació Especial, dues educadores d'EE i els recursos que ofereixen els Serveis educatius del Departament d'Educació (psicopedagoga, logopeda i fisioterapeuta).

Accés als documents de centre: PEC, NOFC

Anar a la pàgina principal