Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes
Subdirecció General de Formació de Persones Adultes

mida text

mida11 mida14 mida17

Ciències Socials

Google a XTEC

 

9 de març, Dia Internacional de la dona
Pàgina per treballar el Dia Internacional de la Dona a classe.

Referèndum de la Constitució Europea
"Referéndum. Constitución Europea" és un material didàctic per a l'educació de persones adultes, editat específicament per treballar a l'aula tot lo relacionat amb la Constitució Europea i el referèndum del 20 de febrer. Es poden demanar exemplars del CDRom.

Badalona
Web elaborada pels integrants de Aula de Formació d'Adults Bufalà de Badalona. Conté informació sobre medi físic, població, economia, història, festes, tradicions i actualitat de la ciutat de Badalona..

El web de les ciències socials
Un portal molt complet sobre les ciències socials amb un munt de recursos que la xarxa mundial Internet ofereix a professorat i alumnat sobre tots els temes relacionats amb les ciències socials.

Viatge virtual per les ciències socials
Projecte dissenyat per desenvolupar materials multimèdia destinats a l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències socials, en català i específicament preparat per a ser consultat mitjançant Internet. El contingut fa referència al material curricular del primer cicle d’ESO i està organitzat en quatre crèdits específics: l’organització política al llarg del temps; l’estudi econòmic; les relacions socials i l’art i el pensament.

Institut Cartogràfic de Catalunya
Productes digitals de Ll’ICC.
Des de l'aplicació Catalunya Full a Full és possible obtenir subescenes dels fulls de les diverses sèries publicades (ortofotoimatge 1:5 000, 1:25 000 color, 1:25 000 infraroig sense caràtula ni toponímia, Mapa topogràfic de Catalunya 1:5 000 i 1:10 000 i Base topogràfica de Catalunya 1:25 000), i alhora descarregar-ne la versió georeferenciada i de qualitat en format MrSid (el visor gratuït es pot descarregar de: www.lizardtech.es)

Tras las huellas de nuestros orígenes
Un viatge fins a la prehistòria de l’ésser humà. Està dividit en cinc seccions: Prehistòria, Hominització, Paleolític, Neolític i Metalls.

Mapa interactivo de España
Es tracta d’un mapa físic (Vegetació, Clima, Rius, Muntanyes, Situació, Economia, Autonomies) i socio-econòmic (Autonomies i Economia) d’Espanya molt complet.Té un apartat d'activitats i qüestions per treballar en línia sobre cada tema.
Es pot descarregar i fer servir en local.

Mapes Flash interactius
Un bon grapat de mapes interactius de Catalunya, Espanya, Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Estats Units. Molt útil per aprendre geografia física.

Mapas del mundo
Mapes dels continents amb els països. També hi ha mapes d’alguns països de cada continent amb la divisió administrativa. Són mapes muts amb una certa interactivitat: quan passem el ratolí per sobre de la capital apareix el nom del país i si fem clic, podem comprovar el nom de la capital.

Derechos Humanos en África
Col•lecció d’enllaços a tots els països del continent africà, dels quals es poden consultar tota mena de dades: mapes, història, política, demografia, economia, drets humans, etc., així com notícies recents procedents d’Amnistia Internacional.

Banc d’imatges de Santillana
Imatges de geografia i història, mapes muts de geografia i història, mapes conceptuals d’història contemporània d’Espanya i del món, gràfics de full de càlcul i presentacions sobre temes de geografia i història. Són documents .pdf que es poden descarregar i utilitzar amb molt bona qualitat.

Viure als castells
Passeig virtual pels segles XI i XII. Es tracta d’una unitat didàctica en línia titulada "El Gaià, un riu fortificat" que ofereix la possibilitat d'entendre i aprendre la gènesi del feudalisme dins un escenari local com és la frontera dels comtats catalans amb al-Àndalus. Els continguts es presenten a través d'un viatge virtual pels principals castells de la vall, en els quals l'alumnat disposa d'informació i activitats diverses estructurades a partir de la formulació d'un enigma que ha de resoldre: "Per què hi ha tants castells?" La web conté un ús molt important de la tecnologia flash amb animacions i gràfics interactius, i una reconstrucció virtual de la sala del castell-palau de Savallà del Comtat (Conca de Barberà).

Paisatges i climes del món
Unitat del Taller de socials on es desenvolupen temes amb continguts del currículum de geografia adaptats per a l'alumnat nouvingut.
Cada unitat conté una avaluació incial i una final amb el solucionari corresponent; conceptes bàsics i activitats relatives a aquests conceptes; una secció d'enllaços a altres webs amb informació relacionada amb el tema i un mapa conceptual a tall de síntesi del tema.

Temes d’història contemporània
Dossiers didàctics de temes d'història del món contemporani adreçats al públic en general i especialment al professorat i alumnat de Secundària (ESO, GES, Batxillerat)
A més a més, com a complement té un apartat d’enllaços de temes relacionats, des de directoris de recursos d'història fins a cercadors de biografies, passant per apunts i síntesis de temes, textos i documents, etc.

Iter-itineris
L'Iter-itineris és un taller del tipus joc interactiu per adquirir o consolidar coneixements d'història europea medieval. L'usuari ha d'acompanyar els protagonistes, una família de comerciants flamencs, en el seu viatge comercial cap a Venècia i espiritual cap a Santiago. (Idioma: castellà)

Materials de socials
És un conjunt de materials elaborats pel Josep-Manel Alarcó, del CFPA Pau Casals de Rubí que ha cedit al professorat de manera altruista. Són unitats completes amb imatges i gràfics il•lustratius.
Degut a la grandària dels arxius, es pot demanar una còpia als coordinadors dels SETICPA de cada zona o al Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes.
En l'enllaç de la imatge accedireu als títols, continguts i nivells pels que estan desenvolupats aquests materials.

Material sobre seguretat viària.
Conjunt de materials i activitats didàctiques per treballar diversos aspectes sobre prevenció d'accidents i mesures de seguretat per a vianants i per a conductors: Pla català de seguretat viària 2002-2004, L'educació viària a l'escola, El risc i la seguretat, i Fes la teva sort. Les publicacions són editades pel Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

El Parlament t'escolta
Per entrar i seguir l'activitat del Parlament de Catalunya.

El sial a l'escola
S'inclou un petit aplicatiu que permetrà ubicar, de manera senzilla i divertida, les diverses comarques i les seves capitals (litorals, d'interior i de muntanya) dins el territori. A més s'inclouen mapes muts corresponents a les 41 comarques amb els termes municipals corresponents, més el mapa comarcal de Catalunya. Finalment, s'inclouen un seguit d'enllaços Internet.

Sistema d'Informació geogràfica
Un petit visor gratuït (el Lector de mapes MiraMon), desenvolupat a Catalunya i tecnològicament capdavanter a nivell mundial, permet accedir, des d'Internet, a mapes intel·ligents sobre el medi ambient de Catalunya.

Visualitzar Municipal cartogràfic de la província de Barcelona
Podeu veure la situació en el mapa dels diferents municipis d'aquesta província.

Institut d'Estadística de Catalunya
Podeu trobar-hi dades de demografia, economia, qualitat de vida i moltes coses més.

Mapes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques
Mapes de tot tipus, transports, ports, carreteres, territori i urbanisme, actuacions concertades, aigües, habitatge.


Dossiers

Argentina
Els últims esdeveniments ens porten a aquestes pàgines plenes d'informació sobre la història, la geografia, els costums, la música, i l'última hora d'actualitat.

Diada del llibre i la rosa
Antigament, les classes aristocràtiques, en aquests dies celebraven festes cavalleresques on les dames eren obsequiades amb roses i flors. La mateixa data, coincideix amb el dia del llibre que commemora la mort de Miguel de Cervantes.

L'Islam
Aquest gran desconegut, molta informació en els enllaços d'aquest nou dossier

El Nadal
Les tradicions, agenda nadalenca, contes de Nadal, dites i cançons. Receptes de Nadal, felicitacions virtuals, el pesebre interactiu i un munt de pàgines més.

Modernisme
Aquest moviment cultural produït a Europa a finals del segle XIX i principis del XX va cercar noves formes i expressions, que es varen manifestar amb més intensitat a la cultura catalana. Troba informació sobre el propi moviment, els artistes modernistes i moltes coses més.

Destaquem