Centre de Recursos de Formació de Persones Adultes
Unitat d'Educació Permanent

mida text

mida11 mida14 mida17

Recursos tècnics

Google a XTEC

 

Destaquem

Fonts de lletra lligada (Bernat Orellana). S'han de descarregar fent clic a les imatges i a continuació s'han de desar a la carpeta c:\windows\fonts.

Cuagat:

Zahareña:

FireFox
és un navegador web gratuït. Les seves característiques principals són la rapidesa així com la facilitat d'instal·lació i utilització. El Firefox és una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d'Internet.

Eudora 6.1.2
Programa de correu electrònic que possibilita la gestió de múltiples comptes de correu, filtres, llibreta d'adreces, suport de plug-in i opcions avançades.

WS Ftp 5.08
Client de transferència de fitxers (FTP) lleuger, fàcil d'instal·lar i utilitzar. Permet editar fitxers remots, permisos (chmods) en UNIX i moure fitxers.

OpenOfice.org
L'OpenOffice inclou els següents mòduls: El Writer és una eina per crear documents, informes, butlletins de notícies i continguts per a llocs web. El Calc és un gestor de fulls de càlcul per fer operacions, analitzar i visualitzar les dades. L'Impress és per crear presentacions multimèdia efectives. El Draw per crear tota mena de gràfics.

Adobe Reader 7.0
Programa que permet visualitzar documents en format PDF.

Entorn runtime de Java (JRE)
Instal·lador motor Java (Java plug-in). Conté la màquina virtual de Java, biblioteques de classes d'execució i un activador d'aplicacions de Java. Tot aquests components són necessaris per executar programes escrits en Java. No disposa d'eines de desenvolupament com compiladors o traçadors.
En el enllaç, trobeu la darrera versió estable fent clic a Popular Downloads (a mà dreta), de les dues variants descarregueu-vos la JRE.

Everest Home Edition
Una eina (abans coneguda com a Aida32)per realitzar una extensa i detallada anàlisi del teu PC, mostrant pràcticament tots els aspectes del sistema referents a màquinari.
Tissores
Aquesta utilitat serveix per a tallar un fitxer gran en trossos petits, per tal de poder-los copiar en disquets o enviar-los per correu electrònic quan el destinatari té limitada la capacitat de la seva bústia.
WinRar
Compressor i descompressor de fitxers per a Windows 95/98/NT/2K/XP que gestiona els fitxers RAR, ZIP, ARJ, CAB, LZH, TAR, GZ, ACE, BZIP2, JAR i UUE. Extreu, comprova, actualitza, suprimeix i repara els fitxers ZIP. També permet afegir o modificar comentaris i crear arxius autoextraïbles ZIP (SFX).
WinZip
Compressor i descompressor de fitxers. Incorpora vàries funcions: suport de fitxers amb noms llargs, detecció de virus i cerca ràpida. Suport per a altres formats, incloent LZH, ARJ, ARC, compressió MS, autoextraibles EXE (SFX), i els formats d'Unix GZ, Z i TAR.
Autorun
És una eina per crear l'execució automàtica (autorun) d'interfícies i presentacions en CD/DVD. L'eina és formada per un sol fitxer executable (standalone). Hi ha dos modes de funcionament: execució o edició. El mode edició permet parametritzar fins a deu botons, i així poder-hi associar programes, vídeos o text.
Ad-aware
Cerca i elimina l'existència de programari espia (spyware). Examina en la memòria, registre, disc dur, unitats òptiques i removibles de l'ordinador.
   
Virtualdub (freeware)
Aplicació per a l'edició i captura de vídeo. Suporta captura de vídeo en format AVI i realitza el processat de captura de manera interna, així com també processa l'AVICap. Permet codificar vídeo a qualsevol format, sempre que estigui el còdec instal·lat en el PC.