Enrera Mòdul 2
Dibuix lineal amb ordinador (AutoSketch)---
Exercicis

 
Exercici 1

Trobeu el baricentre del triangle que formen els punts

A: (40,140)
B: (100,240)
C: (140,180)

Poseu-hi també el nom dels vèrtexs.
Deseu el dibuix  amb el nom E21.skf

Exercici 2

Dibuixeu la mediatriu del segment AB. Recordeu que la mediatriu és una línia perpendicular a un segment que passa pel seu punt mig. Per dibuixar-la podeu dibuixar dues circumferències iguales de radi qualsevol amb centre als dos extrems del segment. La mediatriu del segment s'obtindrà unint els punts on es tallin les dues circumferències.

A: (63,182)
B: (145,145)
Deseu el dibuix amb el nom E22.skf

Exercici 3

Dibuixeu la figura següent.
Per indicar el punt decimal es pot utilitzar el símbol punt (.) o el símbol coma (,). Per seleccionar quin dels dos voleu utilitzar, obriu el menú Tools/Drawing Options i a la pestanya Units hi trobareu l'opció Decimal Simbol. Marqueu Period si voleu utilitzar el símbol punt (facilita l'ús del teclat numèric).
 
 

Deseu el dibuix amb el nom E23.skf
 

Exercici 4

Utilitzant coordenades polars, dibuixeu la figura següent:

Deseu el dibuix amb el nom E24.skf

Exercici 5

Dibuixeu la figura següent (són dues vistes d'un mateix objecte, per tant, han de quedar alineades).

.
Suggeriments:

  • Per dibuixar l'alçat, possiblement la manera més ràpida sigui fer primer el contorn de la peça (coordenades relatives) i després les línies interiors utilitzant el mode de referència Punt Final.
  • Per dibuixar les línies tangents de la base de la figura, dibuixeu primer les circumferències i el segment de longitud 20 i després les tangents, utilitzant els modes de referència Punt Final i Tangent.
Deseu el dibuix amb el nom E25.skf

Exercici 6

Dibuixeu la rosa dels vents:

Suggeriments:
  • Comenceu dibuixant una circumferència de radi 7,5mm i un octògon de radi 40mm amb el mateix centre. Uniu-los utilitzant els modes de referència Punt Final (E) i Tangent (T).
  • Dibuixeu també les línies centrals amb Punt Final i Centre i una circumferència de radi 10 amb el mateix centre que la primera.
  • Per retallar les línies sobrants podeu utilitzar Edit/Trim/Edge. Aquesta funció permet tallar línies fins a un límit. En aquest cas, seleccioneu la circumferència de radi 10 i marqueu les línies que voleu retallar, per fora de la circumferència (cal marcar el tall que es vol conservar).
  • Retalleu la resta de línies que sobren i esborreu l'octògon. Si heu deixat l'eina de retallar i la voleu recuperar, premeu F3 (val per a qualsevol eina d'edició).
    
  • Pinteu les línies de color blau marí i feu-les de gruix 3. Afegiu-hi els textos. Deseu el dibuix amb el nom E26.skf
  • Copieu tota la figura i enganxeu-la al programa Paint. Ompliu de color blau marí les meitats de les puntes que calgui i el cercle central. Deseu el dibuix amb el nom E26 i format "Mapa de bits de 256 colors" o "GIF".