Els dies 8, 9 i 10 de març, els alumnes de segon curs de Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances es varen desplaçar a Madrid, acompanyats de dos professors, per visitar el saló BOLSALIA i la Borsa.   També varen aprofitar per visitar la capital de l'Estat espanyol, aquestes són les seves impressions.

 
Madrid presumeix d'ésser una de les grans ciutats d'Europa. Ciutat de monuments, d'edificis vells amb història i de costums arrelats a la seva terra. Al mig de la grandesa de la seva història urbana i arquitectònica hem experimentat un lleuger olor a ranci. Des de la Gran Via, el cor de la ciutat, hem pogut recórrer les seves àmplies avingudes, els seus carrers estrets, els jardins i les places, i observar els àngels, espases i escuts de les antigues façanes.
Madrid és enorme i inacabable. S'hi reuneix tot el que és atractiu d'una gran ciutat : cinemes, teatres, discoteques, hotels, pensions, restaurants, sofisticades botigues, pubs,... i també el més denigrant de la civilització : marginació, indigència i la fredor de les grans urbs.

Vam visitar la Porta del Sol, que es diu és el centre geogràfic de la nació espanyola, almenys així ho acredita la plaça on marca el quilòmetre zero. També vam visitar la Cibeles, que representa la deessa victòria asseguda en un carro tirat per lleons. Tot un símbol de poder.
Una visita obligada fou al Palau Reial, conegut com a Palau d'Orient, obra arquitectònica admirable.
La tranquil·litat, la pau i l'harmonia la vam trobar al Parc del Retiro, vertadera illa verda en el centre de la ciutat, amb elegants jardins, fonts, estàtues i l'estany, artificial, clar... A prop de l'estany hi ha el Palau de Cristall, envoltat de desmais i brolladors formant un paisatge romàntic.
Un altre lloc visitat va ésser el Palau del Congrés dels Diputats. La seva façana clàssica es troba custodiada per lleons. Seran els mateixos  que els de la Cibeles ?
Una de les visites més celebrades va ser la visita guiada al Palau de la Borsa. Ens van explicar l'evolució de la Borsa al llarg de la seva història i seguidament vam tenir accés al saló de contractació, conegut com a parquet.
Ens vam dirigir al Palau Municipal de Congressos per assistir a unes conferències sobre borsa. I en arribar allà vam constatar que les conferències programades per aquell dia no coincidien amb les que realment s'hi feien.

I les nits madrilenyes !!

No ens vam perdre el tradicional i ritual " tapeo" als voltants de la Plaça Major, acabant amb ballaruga i cançons tuneres i altres detalls que no passarem a descriure per no ferir sensibilitats.
 

Alumnes de 2n curs GSAD i professors acompanyants.

 

 

 
 
 
 
 


 
 
 

El dia 20 de febrer de 2001 els alumnes de cicle formatiu de grau mitjà de Gestió Administrativa  es varen desplaçar a Girona per visitar els jutjats.
Un mes més tard, el 20 de març, ho feren els alumnes de cicle formatiu de grau superior d'Administració i Finances.
Les dues visites varen ser molt profitoses, el personal que els va atendre el va explicar el funcionament dels jutjats i va respondre a totes les preguntes que se li varen adreçar.
També varen assistir a diferents judicis, que són una mica diferents dels que estem acostumats a veure a les pel·lícules que fan per televisió  :
Un anava d'un senyor que se l'acusava d'haver fet gasolina en un sortidor i haver marxat sense pagar.
Un altre tractava de l'abandonament de la llar per part d'un marit.
Un tercer del robatori que un amic havia fet a un altre per las Fires de Sant Narcís a la Devesa de Girona.

En fi, petites misèries quotidianes pels treballadors dels jutjats , i un nou mon acabat de descobrir pels nostres alumnes

Equips docents dels cicles

 
 

 


 
 
 

Aquest final de curs s'ha graduat la primera  promoció d'alumnes de cicles formatius de grau superior d' Administració i Finances i  de Manteniment d'Equips Industrials.
L'acte organitzat va  consistir en una conferència de l'escriptor i professor de la UDG Josep Maria Fonalleras que dissertà sobre el sentit de la lectura i de la paraula. Prèviament la professora de l'IES Lluïsa Geronès havia fet una presentació on es donava sentit a aquest acabament de curs.
A continuació es varen lliurar diplomes als estudiants finalistes, i la directora  Anna Castelló va adreçar unes paraules als presents on va remarcar la importància dels estudis superiors de Formació Professional, la conveniència de la formació continuada i la necessitat que els propis alumnes esdevinguin promotors de la nova FP i ajudin en la promoció dels mateixos per tal que  es  garanteixi la persistència de l'oferta d'aquests estudis a la comarca.