JOAN COROMINES

INS

El vostre Institut d'Educació Secundària al barri d'Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc

Voleu conèixer com és el Coromines? Aquí ens teniu en vídeo. Esperem que us agradi!

Si disposeu d'una connexió a Internet prou ràpida, us recomanem que canvieu la resolució a HD per gaudir de la millor qualitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

16/10/2014

Dissabte 11 d’octubre, l’Institut Joan Coromines va participar a les festes d’Hostafrancs obrint el centre al barri. Al gimnàs es va fer un torneig de tennis taula, i a la plaça del nostre institut vam oferir un taller de ceràmica que va tenir gran expectació.

Podeu veure l'àlbum de fotos d'aquesta festa clicant aquí.

.....................................................

05/10/2014

Ja tenim preparades les Activitats Extraescolars que ofereix el nostre Institut per les tardes adreçades als alumnes de sisè de Primària de les Escoles del barri. Algunes d'elles també són obertes a la participació dels pares. Totes  seran realitzades per professors de l'Institut.

Consulteu-les aquí totes, juntament amb els dies i hores que es duen a terme.

.....................................................

11/09/2014

Un cop més comença el curs escolar! Recordeu que aquest serà el dia 15 de setembre a les 12:00. Cada grup es reunirà a l'aula corresponent per trobar-se amb els seus tutors i tutores, els quals us informaran de totes les novetats.

Aquest any per primer cop tots els alumnes matriculats disposaran de la nova Agenda Escolar personalitzada del nostre centre.

.....................................................

12/07/2014

Ja podeu trobar disponibles dues noves planes web de l'institut (cliqueu els nom per veure-les):

-Seminari d'Economia

-Geografia (Socials) de 3r d'ESO

Esperem que les gaudiu!

.....................................................

08/07/2014

Tots aquells alumnes que hagueu de recuperar alguna assignatura podeu consultar aquí el horaris i dates dels exàmens.

.....................................................

30/05/2014

El passat dissabte 14 de juny, l’alumne de Segon curs de Batxillerat Kevin Saavedra, va representar el nostre institut a la Festa de la Ciència i la Tecnologia, una activitat promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i que es va desenvolupar al parc de la Ciutadella. El Kevin va exposar el seu Treball de recerca, seleccionat pel Consorci d’Educació com un dels millors de tota la ciutat de Barcelona, i a més va respondre públicament a unes preguntes que li varen fer. La Festa de la Ciència i la Tecnologia vol apropar a la ciutadania la recerca i la innovació d’excel·lència que es fa a Catalunya i fer que tot el públic comparteixi les emocions de les descobertes científiques.

 

Podeu visitar l'àlbum de l'acte aquí.

 

I dimecres 18 de juny, el mateix alumne ha estat entrevistat al programa Ràdioescola de Sants3Ràdio per parlar del seu treball de recerca “Regeneració i neuroprotecció en la malaltia de Hungtington”.

 

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí o veure les fotografies al nostre àlbum.

 

Durant l’entrevista ha explicat com ha fet la recerca sobre les possibilitats que proporciona el tractament amb cèl·lules mare per millorar la simptomatologia de la malaltia de Hungtington mitjançant la neuroregeneració. Ens ha comentat que ha trigat aproximadament uns 8 mesos per a realitzar el seu treball, que ha pogut recollir informació de diferents fonts, algunes de les quals obtingudes al Perú directament, lloc d’origen de l’alumne i amb un alt índex de malalts de Hungtington. Ha comentat també que ha tingut la sort de poder fer la part experimental del seu treball en un laboratori de l’hospital Clínic de Barcelona, on ha pogut estar en contacte amb investigadors que fan recerca sobre aquesta malaltia i dels quals n’ha après molt.

 

Finalment, en la seves conclusions ens diu que, malgrat que ara per ara encara se segueix investigant, ens dóna esperances sobre la possible curació, en un futur, de les malalties neurodegeneratives.

Enhorabona, Kevin!

.....................................................

20/06/2014

Alguns dels nostres alumnes de 3r ESO i de 1r Batxillerat han participat , aquest dimecres 18 de juny, a un acte molt especial liderat per Artixoc on un grup de 14 joves provinents de Líban, Palestina, Síria, Kurdistan, Bagdad, Anglaterra, Irlanda, han visitat el nostre centre i han explicat les seves vivències reals als camps de refugiats on actualment viuen.

Aquests joves pertanyen a un grup teatral anomenat “Teatro di Noscoso”.

Si voleu veure la noticia que ha publicat Artixoc cliqueu aquí o en aquest enllaç:

Visita dels joves d'Artixoc al nostre institut

.....................................................

12/05/2014

Els passats dies 5, 7 i 9 de maig, els tres grups de 1r d'ESO van poder gaudir d'un complet taller, "Del Jeroglífic al WhatsApp", on van descobrir nous secrets sobre la comunicació i l'escriptura impartit pel professor i narrador Carles Alcoy al CaixaFòrum.

 

Visiteu el nostre àlbum amb tota l'experiència!

.....................................................

12/05/2014

 Setmana de la poesia. Al llarg de la setmana de Sant Jordi, el nostre institut ha celebrat una nova edició d’aquesta tradicional activitat. Tots els alumnes han participat amb la lectura de textos poètics, acompanyats pels seus professors. Però aquest curs també hem tingut la col.laboració de diferents convidats, com el Regidor del districte -senyor Jordi Martí Galbís-, l’actriu Malena Espinosa i el periodista de Sants3Ràdio Kike Fernández, que abans d’assisstir a un dels recitals va fer dues entrevistes, una a la coordinadora pedagògica del centre, la Marta Boldú, i una altra a dos alumnes, en Fajan Tehami i el Víctor Andrade.

.....................................................

12/05/2014

 Dimecres 30 d’abril, Zenab Bibi, Abina Dhital, Jáskaran Kaur i Aaysha Siddiqaa, quatre alumnes de tercer curs, han anat a Sants3Ràdio per a parlar de la Setmana de la Ciència, i d’altres temes del nostre institut, acompanyats pel professor Jordi Roure.

 

Podeu escoltar tota l'entrevista aquí.

.....................................................

12/05/2014

 Ja tenim les fotos de la festa de Sant Jordi al nostre institut. Mireu l’àlbum!!

.....................................................

06/04/2014

 El passat dijous 3 d’abril, l'actriu i directora Malena Espinosa va representar per als alumnes de batxillerat del  nostre institut Qué importa saber quién soy, una obra teatral escrita per ella mateixa en la qual tracta diversos temes molt vinculats a la seva vida personal, tot creant un espai màgic que s’anava transformant conforme l’obra avançava. Des de l’inici es va produir una gran connexió entre els alumnes i l’actriu i tots vam gaudir d’un magnífic matí d’art.

 

Tenim fotos gràcies a l'Erick Jiménez Rueda. Mireu-les a l’àlbum!

.....................................................

03/04/2014

 El proper dimarts 8 d’abril, el nostre institut participa en la Mostra de la Recerca a les cotxeres de Sants. Els alumnes de batxillerat aniran a visitar-la.

 

Al llarg del matí hi ha programades unes presentacions orals dels millors treballs de recerca del districte, seleccionats pel Consorci d’educació. I el nostre alumne Kevin Saavedra, de 2n de Batxillerat, ha estat escollit per a exposar la seva investigació, dirigida per la professora Mireia Mora, i titulada Regeneració i neuroprotecció en la malatia de Huntington. Felicitats a tots els participants i en especial, al Kevin.

.....................................................

28/03/2014

 Dilluns 17 de març l'alumnat de 3r  d’ESO van fer una sortida al Parlament de Catalunya. La finalitat de l’activitat tenia com a objectiu aprofundir la feina feta a l’Institut de manera que l’alumnat conegués millor l'organització política i les principals institucions de Catalunya.

 

 La sortida en la qual van participar 57 alumnes va resultar molt profitosa. Abans i després de la visita vam fer una “passejada cultural” que ens va portar de l’Arc de Triomf, fins a la Plaça de Sant Jaume (Palau de la Generalitat i Ajuntament de Barcelona),  tot passant per l’Estació de França, el Born, Santa Maria del Mar, Fossar de les Moreres, Plaça de la Catedral, carrer Petritxol, Plaça de Pi, fins la Rambla on agafàrem el metro a la parada de Liceu per tornar cap a casa.

 

Aquí teniu l'àlbum de la jornada.

.....................................................

23/03/2014

 Els dies 18,19 i 20 de març, tots els alumnes de primer d'ESO van gaudir d'una sortida cultural per Montjuïc, visitant finalment tot el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A més, van estudiar amb especial atenció des del Modernisme català fins l'art de principis del s. XX.

 

Us recomanem que visiteu l'àlbum amb totes les fotos!

.....................................................

13/03/2014

A partir del dia 14 i fins el 20 de març tornarem a disfrutar de la Setmana de la Ciència. Uns dies plens d'activitats a tots els cursos on de ben segur, com sempre, aprendrem i gaudirem a parts iguals. Us hi esperem!

Podeu veure el cartell de la festa aquí o clicant al banner.

.....................................................

27/02/2014

L’última setmana de febrer han vingut a visitar el Coromines els alumnes  de sisè de les escoles Miquel Bleach, Francesc Macià i Gayarre, acompanyats per les seves tutores i altres mestres. Els hem acompanyat pel centre, hem compartit alguna activitat amb ells i han tingut  l’ocasió de poder parlar amb alguns estudiants de Batxillerat. Esperem que us hagi agradat el nostre institut i que ens veiem aviat. Gràcies per la visita!

.....................................................

24/02/2014

Dimecres, 19 de febrer, quatre alumnes de 4t. del nostre centre, Madelaine Morales, Tami Akkari, Roxana Man i Brick Ortiz, acompanyats per la professora Mar Urrea, van anar a Ràdio3Sants per a explicar com va anar el Taller de Microrelats del CaixaFòrum i per comentar diversos temes, com ara què era per a ells la creativitat, si els agradava escriure i en concret, quin tipus de textos, i com veien el món. També van llegir un conte col.lectiu que havien escrit a classe tots els alumnes del nivell.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí i veure les imatges al Flickr.

.....................................................

22/02/2014

Com cada any torna el Carnaval al Coromines! Celebrarem la festa el proper dia 28 de febrer. Aquest cop el tema escollit és el de "Contes Tradicionals". Hi haurà actuacions, premis i molta gresca! Us hi esperem!

 

Podeu veure el cartell aquí o clicant al banner.

.....................................................

08/02/2014

Dijous 6 de febrer, els alumnes d’Empresa de primer i segon cursos de Batxillerat han fet el taller CaixaLab Experience. Descobrint els emprenedors del futur, de l’Obra Social "La Caixa", eduCaixa. Es tracta d’un laboratori d’activitats amb un taller interactiu i multimèdia, on els estudiants han aprofundit en el concepte d’emprenedoria en un espai innovador al servei de l’educació.

Els joves han participat amb moltes ganes i entusiasme i s'ha viscut un ambient emprenedor. Segons paraules d'una alumna, ha resultat realment molt motivadora.

Totes les imatges les trobareu aquí.

.....................................................

08/02/2014

Els passats dilluns 3 i dimecres 5 de febrer tots els alumnes de tercer d'ESO van visitar l'Agència Catalana de Consum. Van realitzar diversos tallers molt dinamitzats on van descobrir nous detalls sobre consum responsable i sostenibilitat.

l'Alumnat va participar de manera molt activa i van poder trobar resposta a molts dubtes que es van formular durant les activitats.

 

VIsiteu l'àlbum de la sortida aquí.

.....................................................

03/02/2014

La última setmana del mes de gener, els alumnes de quart curs d’ESO han fet un taller de Creativitat i microrelats al Caixa Fòrum, promogut pel departament de Llengua castellana. Guiats per un especialista, els joves van fer diferents exercicis per a desenvolupar la seva creativitat, tot redactant breus missatges d’amor, eslògans publicitaris, cançons, cartes, anuncis publicitaris, un conte col.lectiu i un missatge de mòbil.

 

Va ser una experiència força interessant, i els alumnes van participar molt activament al llarg de tota la jornada.

INICI DEL CURS ESCOLAR 2014/15

Dilluns, 15 de setembre a les 12:00

Podeu lleguir aquí la memòria d'aquesta sortida.

INS Joan Coromines - Ctra. de la Bordeta, 39-41

08014 Barcelona - Tel. 93.424.19.01

Última actualització 28/08/2014

Optimitzat per visionat en Firefox v.22.0 i posteriors