JOAN COROMINES

INS

El vostre Institut d'Educació Secundària al barri d'Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc

Voleu conèixer com és el Coromines? Aquí ens teniu en vídeo. Esperem que us agradi!

Si disposeu d'una connexió a Internet prou ràpida, us recomanem que canvieu la resolució a HD per gaudir de la millor qualitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

16/11/2014

El passat dimecres dia 12 de novembre, quatre de les nostres alumnes de 1r d'ESO, la Paula, la Sònia, la Maria i l'Alejandra van ser entrevistades a Sants3ràdio per en Kike Fernández.

Van poder explicar en primera persona la seva experiència i les sensacions que van tenir en visitar l'exposició fotogràfica 'The Most Important Things' de CaixaFòrum.

Podeu escoltar l'àudio sencer aquí i les imatges de l'entrevista aquí.

.....................................................

10/11/2014

Divendres 7 de novembre, vàrem rebre al centre la visita del Sr. Pau Agulló (co-fundador i director general de l’empresa Kernel Analytics). L’empresari va dur a terme una xerrada sobre empresa i emprenedoria dirigida a l'alumnat de batxillerat que cursa les matèries d'Empresa i Economia.

Va estar una sessió molt profitosa i estem segurs que el nostre alumnat ha aprés molt de les seves explicacions.

Volem agrair al programa Escola i Empresa de l’Associació FemCat la possibilitat de participar en aquesta activitat.

Les fotos de la xerrada les podeu veure aquí.

.....................................................

10/11/2014

Ja podeu veure al nostre canal de Youtube el video que va enregistrar i emitir a l'Info K de TV3 dels nostres alumnes de 1r de l'ESO quan van visitar CaixaFòrum per veure la exposició 'The Most Important Things'.

.....................................................

02/11/2014

Dimarts, 28 d'octubre, els alumnes d'Empresa de Batxillerat van assistir a l’esdeveniment INNY de Barcelona. A l’acte, quatre joves emprenedors, menors de 25 anys, van explicar la seva experiència emprenedora.

 

Destaquen les següents valoracions dels alumnes:

- "Amb perseverança pots arribar a aconseguir els teus objectius".

- "Em quedo amb la importància de la fortalesa emocional d'una persona davant les dificultats".

- "M'ha transmès molta seguretat i això m'ha motivat molt".

- "M'ha agradat la idea dels 'Supermans' de la teva vida".

- "El que m'emporto de la xerrada és saber que és possible emprendre sent jove".

 

Volem destacar positivament la vessant de solidaritat de dues de les ponències (el fet d'ajudar desinteressadament amb l'esport a persones amb discapacitats psíquiques i l'aplicació de mòbil per a persones sordes), encara que hem trobat a faltar explicacions des d'un punt de vista més empresarial.

Clicant aquí veure imatges de l'esdeveniment.

.....................................................

28/10/2014

Dimarts 21 i divendres 24 d’octubre, els alumnes de segon curs de Batxillerat han fet un taller de literatura i interpretació poètica titulat Rapeando a los clásicos, una de les activitats que ofereix el CaixaForum de Barcelona. Té com a finalitat que els joves se’n adonin que la poesia es basa en un ritme, i això permet cantar-la, fer una coreografia i fins i tot, rapejar un poema de Lope de Vega. De manera que per grups, alumnes i professores hem cantat el sonet Atreverse, desmayarse, estar furioso a ritme de rap. També hem hagut de re composar un sonet tot guiant-nos per les rimes, i escriure un amb vivències pròpies.

Ha estat una experiència engrescadora, profitosa i divertida que ens ha apropat als clàssics d’una manera diferent.

Podeu veure les imatges del taller aquí.

.....................................................

26/10/2014

El dia 20 d’octubre, els alumnes de 1r d'ESO van participar al CaixaFòrum en un taller promogut per conèixer de primera mà l'exposició fotogràfica "The most important things. Retrats d'una fugida". Una mirada sense embuts de la trista realitat que han de patir milers de persones refugiades per culpa de diferents conflictes. TV3 va filmar l'activitat i va poder captar les opinions i reaccions dels nostres alumnes sobre el tema. Finalment un grup de cinc alumnes van ser entrevistats.

L'àlbum de la jornada el podeu veure aquí.

.....................................................

26/10/2014

El passat 15 d' octubre, els alumnes de 4t d'ESO de l'institut van assistir a la representació de Mar i cel al Teatre Victòria. Aquesta nova posada en escena de l'obra inclou novetats de tipus audiovisual que, sumades al text clàssic de Guimerà i a una bona interpretació provocaren emoció intensa entre els alumnes. Tots aplaudiren apassionadament la representació.

Les fotos al teatre les podeu veure aquí.

.....................................................

16/10/2014

Dissabte 11 d’octubre, l’Institut Joan Coromines va participar a les festes d’Hostafrancs obrint el centre al barri. Al gimnàs es va fer un torneig de tennis taula, i a la plaça del nostre institut vam oferir un taller de ceràmica que va tenir gran expectació.

Podeu veure l'àlbum de fotos d'aquesta festa clicant aquí.

.....................................................

05/10/2014

Ja tenim preparades les Activitats Extraescolars que ofereix el nostre Institut per les tardes adreçades als alumnes de sisè de Primària de les Escoles del barri. Algunes d'elles també són obertes a la participació dels pares. Totes  seran realitzades per professors de l'Institut.

Consulteu-les aquí totes, juntament amb els dies i hores que es duen a terme.

.....................................................

11/09/2014

Un cop més comença el curs escolar! Recordeu que aquest serà el dia 15 de setembre a les 12:00. Cada grup es reunirà a l'aula corresponent per trobar-se amb els seus tutors i tutores, els quals us informaran de totes les novetats.

Aquest any per primer cop tots els alumnes matriculats disposaran de la nova Agenda Escolar personalitzada del nostre centre.

.....................................................

12/07/2014

Ja podeu trobar disponibles dues noves planes web de l'institut (cliqueu els nom per veure-les):

-Seminari d'Economia

-Geografia (Socials) de 3r d'ESO

Esperem que les gaudiu!

.....................................................

08/07/2014

Tots aquells alumnes que hagueu de recuperar alguna assignatura podeu consultar aquí el horaris i dates dels exàmens.

.....................................................

30/05/2014

El passat dissabte 14 de juny, l’alumne de Segon curs de Batxillerat Kevin Saavedra, va representar el nostre institut a la Festa de la Ciència i la Tecnologia, una activitat promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i que es va desenvolupar al parc de la Ciutadella. El Kevin va exposar el seu Treball de recerca, seleccionat pel Consorci d’Educació com un dels millors de tota la ciutat de Barcelona, i a més va respondre públicament a unes preguntes que li varen fer. La Festa de la Ciència i la Tecnologia vol apropar a la ciutadania la recerca i la innovació d’excel·lència que es fa a Catalunya i fer que tot el públic comparteixi les emocions de les descobertes científiques.

 

Podeu visitar l'àlbum de l'acte aquí.

 

I dimecres 18 de juny, el mateix alumne ha estat entrevistat al programa Ràdioescola de Sants3Ràdio per parlar del seu treball de recerca “Regeneració i neuroprotecció en la malaltia de Hungtington”.

 

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí o veure les fotografies al nostre àlbum.

 

Durant l’entrevista ha explicat com ha fet la recerca sobre les possibilitats que proporciona el tractament amb cèl·lules mare per millorar la simptomatologia de la malaltia de Hungtington mitjançant la neuroregeneració. Ens ha comentat que ha trigat aproximadament uns 8 mesos per a realitzar el seu treball, que ha pogut recollir informació de diferents fonts, algunes de les quals obtingudes al Perú directament, lloc d’origen de l’alumne i amb un alt índex de malalts de Hungtington. Ha comentat també que ha tingut la sort de poder fer la part experimental del seu treball en un laboratori de l’hospital Clínic de Barcelona, on ha pogut estar en contacte amb investigadors que fan recerca sobre aquesta malaltia i dels quals n’ha après molt.

 

Finalment, en la seves conclusions ens diu que, malgrat que ara per ara encara se segueix investigant, ens dóna esperances sobre la possible curació, en un futur, de les malalties neurodegeneratives.

Enhorabona, Kevin!

.....................................................

20/06/2014

Alguns dels nostres alumnes de 3r ESO i de 1r Batxillerat han participat , aquest dimecres 18 de juny, a un acte molt especial liderat per Artixoc on un grup de 14 joves provinents de Líban, Palestina, Síria, Kurdistan, Bagdad, Anglaterra, Irlanda, han visitat el nostre centre i han explicat les seves vivències reals als camps de refugiats on actualment viuen.

Aquests joves pertanyen a un grup teatral anomenat “Teatro di Noscoso”.

Si voleu veure la noticia que ha publicat Artixoc cliqueu aquí o en aquest enllaç:

Visita dels joves d'Artixoc al nostre institut

.....................................................

12/05/2014

Els passats dies 5, 7 i 9 de maig, els tres grups de 1r d'ESO van poder gaudir d'un complet taller, "Del Jeroglífic al WhatsApp", on van descobrir nous secrets sobre la comunicació i l'escriptura impartit pel professor i narrador Carles Alcoy al CaixaFòrum.

 

Visiteu el nostre àlbum amb tota l'experiència!

.....................................................

12/05/2014

 Setmana de la poesia. Al llarg de la setmana de Sant Jordi, el nostre institut ha celebrat una nova edició d’aquesta tradicional activitat. Tots els alumnes han participat amb la lectura de textos poètics, acompanyats pels seus professors. Però aquest curs també hem tingut la col.laboració de diferents convidats, com el Regidor del districte -senyor Jordi Martí Galbís-, l’actriu Malena Espinosa i el periodista de Sants3Ràdio Kike Fernández, que abans d’assisstir a un dels recitals va fer dues entrevistes, una a la coordinadora pedagògica del centre, la Marta Boldú, i una altra a dos alumnes, en Fajan Tehami i el Víctor Andrade.

.....................................................

12/05/2014

 Dimecres 30 d’abril, Zenab Bibi, Abina Dhital, Jáskaran Kaur i Aaysha Siddiqaa, quatre alumnes de tercer curs, han anat a Sants3Ràdio per a parlar de la Setmana de la Ciència, i d’altres temes del nostre institut, acompanyats pel professor Jordi Roure.

 

Podeu escoltar tota l'entrevista aquí.

.....................................................

12/05/2014

 Ja tenim les fotos de la festa de Sant Jordi al nostre institut. Mireu l’àlbum!!

.....................................................

06/04/2014

 El passat dijous 3 d’abril, l'actriu i directora Malena Espinosa va representar per als alumnes de batxillerat del  nostre institut Qué importa saber quién soy, una obra teatral escrita per ella mateixa en la qual tracta diversos temes molt vinculats a la seva vida personal, tot creant un espai màgic que s’anava transformant conforme l’obra avançava. Des de l’inici es va produir una gran connexió entre els alumnes i l’actriu i tots vam gaudir d’un magnífic matí d’art.

 

Tenim fotos gràcies a l'Erick Jiménez Rueda. Mireu-les a l’àlbum!

.....................................................

03/04/2014

 El proper dimarts 8 d’abril, el nostre institut participa en la Mostra de la Recerca a les cotxeres de Sants. Els alumnes de batxillerat aniran a visitar-la.

 

Al llarg del matí hi ha programades unes presentacions orals dels millors treballs de recerca del districte, seleccionats pel Consorci d’educació. I el nostre alumne Kevin Saavedra, de 2n de Batxillerat, ha estat escollit per a exposar la seva investigació, dirigida per la professora Mireia Mora, i titulada Regeneració i neuroprotecció en la malatia de Huntington. Felicitats a tots els participants i en especial, al Kevin.

.....................................................

28/03/2014

 Dilluns 17 de març l'alumnat de 3r  d’ESO van fer una sortida al Parlament de Catalunya. La finalitat de l’activitat tenia com a objectiu aprofundir la feina feta a l’Institut de manera que l’alumnat conegués millor l'organització política i les principals institucions de Catalunya.

 

 La sortida en la qual van participar 57 alumnes va resultar molt profitosa. Abans i després de la visita vam fer una “passejada cultural” que ens va portar de l’Arc de Triomf, fins a la Plaça de Sant Jaume (Palau de la Generalitat i Ajuntament de Barcelona),  tot passant per l’Estació de França, el Born, Santa Maria del Mar, Fossar de les Moreres, Plaça de la Catedral, carrer Petritxol, Plaça de Pi, fins la Rambla on agafàrem el metro a la parada de Liceu per tornar cap a casa.

 

Aquí teniu l'àlbum de la jornada.

.....................................................

23/03/2014

 Els dies 18,19 i 20 de març, tots els alumnes de primer d'ESO van gaudir d'una sortida cultural per Montjuïc, visitant finalment tot el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A més, van estudiar amb especial atenció des del Modernisme català fins l'art de principis del s. XX.

 

Us recomanem que visiteu l'àlbum amb totes les fotos!

INICI DEL CURS ESCOLAR 2014/15

Dilluns, 15 de setembre a les 12:00

INS Joan Coromines - Ctra. de la Bordeta, 39-41

08014 Barcelona - Tel. 93.424.19.01

Última actualització 28/08/2014

Optimitzat per visionat en Firefox v.22.0 i posteriors