JOAN COROMINES

INS

El vostre Institut d'Educació Secundària al barri d'Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc

Voleu conèixer com és el Coromines? Aquí ens teniu en vídeo. Esperem que us agradi!

Si disposeu d'una connexió a Internet prou ràpida, us recomanem que canvieu la resolució a HD per gaudir de la millor qualitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

20/01/2015

El proper Dissabte, 21 de febrer, a les 11h. i dimarts 24 de febrer, a les 18h. el nostre institut celebrarà la jornada de portes obertes.

Us convidem a coneixer el nostre centre des de dins!

.....................................................

20/01/2015

Dilluns 19 de gener de 2015, l'alumnat de 2n de batxillerat del centre ha participat a un taller sobre cultura emprenedora. Treballant en equips, els alumnes havien de detectar i plantejar un problema de l'entorn. A continuació, havien d'analitzar-lo per trobar una possible solució i explicar com es podria portar a la pràctica aquesta solució. Finalment, l'havien d'exposar oralment per tal de convèncer possibles col·laboradors o inversors.

Clicant aquí podeu veure les fotos d'aquest taller.

.....................................................

24/12/2014

Cantada de Nadales a l’Institut. Els grups de primer i segon curs d’ESO han fet la tradicional cantada de cançons populars de Nadal a la Sala d’actes del nostre institut, junt amb els seus professors, que també han interpretat un tema amb lletra pròpia. En acabar hi ha hagut final de festa, i tots junts hem cantat de nou moltes nadales, acompanyats a la guitarra pel professor Gerardo Moreno. Les fotos de l'acte les trobareu aquí.

Bones festes a tothom i feliç 2015!

.....................................................

22/12/2014

Èxit de la Fira de l'Intercanvi del Nadal, promogut per la professora d’Economia Lourdes Llorens. Alumnes, professorat i PAS del centre hem portat objectes personals que no utilitzàvem i estaven en bon estat, i a partir de les 11h hem pogut bescanviar-los fent servir els vals de l’intercanvi. I al final hem sortejat una panera de torrons, que ha tocat a un alumne de segon d’ESO. Una bona iniciativa que esperem poder repetir el curs vinent.

.....................................................

22/12/2014

En el marc del Programa El Comerç i les Escoles, els dies 18 i 19 de desembre s’han realitzat al centre uns tallers sobre consum i publicitat.

L’alumnat de socials de 3r d’ESO ha participat en el taller Necessito el que compro? on els estudiants han reflexionat sobre la necessitat dels béns que s’adquireixen.

L’alumnat de Batxillerat d’Empresa ha participat en el taller Publicitat a la xarxa. Aquí els estudiants s’han introduït a la xarxa per observar les principals característiques de la publicitat en aquest mitjà.

L'objectiu de l’activitat ha estat informar els adolescents per tal que prenguin consciència sobre formes de practicar un consum sostenible, solidari i de proximitat.

 

Volem agrair el seu entusiasme a Mon, la persona que ha impartit els tallers.

.....................................................

18/12/2014

El passat 2 de Desembre, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat Social van anar d'excursió a Puig-Reig (Berguedà) on es troba la Colònia Vidal.

Aquesta colònia construïda l’any 1901 es va utilitzar durant gairebé tot el segle XX amb la finalitat de mantenir al proletariat allunyat del moviment obrer.

L'activitat va començar a les 11, visitant un pis on vivien els antics proletaris: una casa de gairebé de 60m2 podien conviure fins a deu persones en unes condicions aterradores.

Posteriorment van recórrer les diferents dependències que integren la  colònia i van veure entre altres coses; la peixateria, la bugaderia, els banys públics o la caixa d'estalvis, entre d’altres.

Envoltats de natura, van anar per un camí que portava a la fàbrica. Allà observàren totes les màquines que feien el procés per aconseguir el fil de cotó, on tenien que treballar de 14 a 16 hores, en condicions molt precàries i on la majoria patia sordesa (pel so atronador de les màquines) i/o tenia algun membre amputat.

Va haver un gran canvi en visitar després la Torre de L'amo (Viladomiu), a uns 10 minuts de la colònia. De veure pisos petits on tenien el just per sobreviure, a veure una torre plena de luxes

Per acabar la sortida, van posar un vídeo de la Setmana Tràgica on explicaren els fets i quantes persones van morir.

Els alumnes van poder verificar amb els seus ulls com era el dia a dia d'aquelles persones i les grans diferencies socials que els hi afectaven.

Podeu veure totes les fotos de la sortida aquí.

.....................................................

04/12/2014

Els alumnes de 3r d'ESO, dirigits per l’alumnat de la matèria d’Emprenedoria, estan organitzant una Fira de l'Intercanvi per al Nadal. Consisteix en què els alumnes del centre, i també el professorat i PAS, portin objectes que no utilitzin i estiguin en bon estat per donar-los un segon ús.

 

 A partir del divendres 5 de desembre uns quants alumnes estaran recollint els objectes al vestíbul de l'institut. Qui porti un objecte rebrà a canvi uns vals que podrà bescanviar per algun altre objecte que li interessi el dia de la Fira (en una parada que muntarem). Per motivar que portem objectes, se sortejarà un lot de torrons entre tots els participants. I dilluns 22 de desembre, durant l’estona del pati, uns quants alumnes de 3r d'ESO muntaran la parada on es presentaran els objectes. Els alumnes del centre poden baixar a l’hora de tutoria i de lectura per bescanviar els vals per algun objecte que els agradi, i donarem els objectes que no s’intercanviïn a alguna organització benèfica del barri.

 

Trobareu tota la informació d'aquesta fira a la web que han fet els nostres alumnes, clicant aquí.

 

Esteu tots convidats a participar-hi!

.....................................................

04/12/2014

Els dies 28 de novembre i 1 de desembre varen venir al centre dues persones de l'Agència Tributària, la Carme Verdejo i el Manuel Macias, per explicar als alumnes de 3r d'ESO i del Batxillerat de l'àmbit econòmic què són els impostos i per a què serveixen. Van ser unes xerrades molt interessants que formen part de l'educació civicotributària de l'alumnat.

Aquí trobareu les fotos de les xerrades.

.....................................................

04/12/2014

Els alumnes de 4r d’ESO del nostre centre han participat durant els dies 11,18 i 25 de novembre de 2014 a l’activitat “De marxa fent esport”, patrocinat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i que compta amb el suport de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta sortida s’intenta estimular la pràctica de l’exercici físic en el temps d’oci donant a conèixer als alumnes recursos esportius del districte o de la ciutat. Aquesta activitat ha tingut gran ressò entre els nostres joves.

Les fotos de tota l'activitat, aquí.

.....................................................

04/12/2014

La setmana passada quatre alumnes de 4t d'ESO van anar a Sants3Ràdio per parlar sobre l'obra de Joan Guimerà, Mar i Cel, que van a anar a veure al teatre Victòria de Barcelona fa unes setmanes. L'experiència va ser molt positiva, ja que van poder visitar les instal·lacions, donar la seva opinió sobre la representació i veure com funciona un mitjà de comunicació.

Aquí veureu les fotos a l'estudi de la ràdio i aquí escoltar l'àudio de l'entrevista.

.....................................................

30/11/2014

Els dies 26, 27 i 28 de novembre els alumnes de 1r d'ESO, com cada any, han gaudit de les colònies que organitza l'institut per a què tots es coneguin independentment dels grups i amb ànim de fomentar la bona convivència.

 

Allotjats en una gran casa clàssica burgesa, de nom 'Betània', ubicada al capdemunt de Vallvidrera, els alumnes van poder gaudir els tres dies de multitud d'activitats, així com de jocs i excursions a l'aire lliure que ni el mal temps van poden aturar. Van poder disfrutar d'un gran ambient en tot moment lluny dels exàmens i deures de cada dia.

 

Aquí podeu veure totes les fotos d'aquests dies.

.....................................................

30/11/2014

Dijous 19 de novembre vam fer les votacions per a escollir els membres del Consell escolar del nostre institut.

Podeu veure algunes imatges de l'acte aquí.

.....................................................

30/11/2014

Visita d’alumnes a l’empresa Danone (dimecres, 19 de novembre de 2014)

 

Com activitat complementària en les matèries de Geografia i Història, i Empresa i Economia, els alumnes de 3r d’ESO i Batxillerat del nostre centre han visitat la fàbrica de Danone de Parets del Vallès.

 

L’objectiu de la visita ha estat que l’alumnat conegués de primera mà diferents aspectes relacionats amb el món de l’empresa que també es treballen a l’aula, i això els ofereix l’oportunitat d’apropar-se a la realitat empresarial del territori. Els orígens de l’empresa resulten especialment interessants ja que el seu fundador, Isaac Carasso, va escollir Barcelona per comercialitzar el primer iogurt a Espanya, posant-li el nom “Danone” en homenatge al seu fill Daniel.

 

Per completar la sortida vàrem passejar pel Parc de La Linera, dit així perquè va albergar l’antiga fàbrica tèxtil Industria La Linera S.A., on encara es conserven la xemeneia, la torre del director reconvertida en Escola de Música, la guarderia "La cuna", avui reconvertida en Llar d’Infants, i cases dels treballadors construïdes seguint el model de les colònies que s’instal·laven a la vora dels rius.

 

Totes les imatges de la sortida les trobareu aquí.

.....................................................

30/11/2014

Aquest curs s’ha jubilat la professora de ciències naturals Guadalupe Nueno, i dijous 19 de novembre, els seus companys ho vàrem celebrar amb ella en un dinar entranyable. Molta sort en aquesta nova etapa de la vida!

.....................................................

16/11/2014

El passat dimecres dia 12 de novembre, quatre de les nostres alumnes de 1r d'ESO, la Paula, la Sònia, la Maria i l'Alejandra van ser entrevistades a Sants3ràdio per en Kike Fernández.

Van poder explicar en primera persona la seva experiència i les sensacions que van tenir en visitar l'exposició fotogràfica 'The Most Important Things' de CaixaFòrum.

Podeu escoltar l'àudio sencer aquí i les imatges de l'entrevista aquí.

.....................................................

10/11/2014

Divendres 7 de novembre, vàrem rebre al centre la visita del Sr. Pau Agulló (co-fundador i director general de l’empresa Kernel Analytics). L’empresari va dur a terme una xerrada sobre empresa i emprenedoria dirigida a l'alumnat de batxillerat que cursa les matèries d'Empresa i Economia.

Va estar una sessió molt profitosa i estem segurs que el nostre alumnat ha aprés molt de les seves explicacions.

Volem agrair al programa Escola i Empresa de l’Associació FemCat la possibilitat de participar en aquesta activitat.

Les fotos de la xerrada les podeu veure aquí.

.....................................................

10/11/2014

Ja podeu veure al nostre canal de Youtube el video que va enregistrar i emitir a l'Info K de TV3 dels nostres alumnes de 1r de l'ESO quan van visitar CaixaFòrum per veure la exposició 'The Most Important Things'.

.....................................................

02/11/2014

Dimarts, 28 d'octubre, els alumnes d'Empresa de Batxillerat van assistir a l’esdeveniment INNY de Barcelona. A l’acte, quatre joves emprenedors, menors de 25 anys, van explicar la seva experiència emprenedora.

 

Destaquen les següents valoracions dels alumnes:

- "Amb perseverança pots arribar a aconseguir els teus objectius".

- "Em quedo amb la importància de la fortalesa emocional d'una persona davant les dificultats".

- "M'ha transmès molta seguretat i això m'ha motivat molt".

- "M'ha agradat la idea dels 'Supermans' de la teva vida".

- "El que m'emporto de la xerrada és saber que és possible emprendre sent jove".

 

Volem destacar positivament la vessant de solidaritat de dues de les ponències (el fet d'ajudar desinteressadament amb l'esport a persones amb discapacitats psíquiques i l'aplicació de mòbil per a persones sordes), encara que hem trobat a faltar explicacions des d'un punt de vista més empresarial.

Clicant aquí veure imatges de l'esdeveniment.

.....................................................

28/10/2014

Dimarts 21 i divendres 24 d’octubre, els alumnes de segon curs de Batxillerat han fet un taller de literatura i interpretació poètica titulat Rapeando a los clásicos, una de les activitats que ofereix el CaixaForum de Barcelona. Té com a finalitat que els joves se’n adonin que la poesia es basa en un ritme, i això permet cantar-la, fer una coreografia i fins i tot, rapejar un poema de Lope de Vega. De manera que per grups, alumnes i professores hem cantat el sonet Atreverse, desmayarse, estar furioso a ritme de rap. També hem hagut de re composar un sonet tot guiant-nos per les rimes, i escriure un amb vivències pròpies.

Ha estat una experiència engrescadora, profitosa i divertida que ens ha apropat als clàssics d’una manera diferent.

Podeu veure les imatges del taller aquí.

.....................................................

26/10/2014

El dia 20 d’octubre, els alumnes de 1r d'ESO van participar al CaixaFòrum en un taller promogut per conèixer de primera mà l'exposició fotogràfica "The most important things. Retrats d'una fugida". Una mirada sense embuts de la trista realitat que han de patir milers de persones refugiades per culpa de diferents conflictes. TV3 va filmar l'activitat i va poder captar les opinions i reaccions dels nostres alumnes sobre el tema. Finalment un grup de cinc alumnes van ser entrevistats.

L'àlbum de la jornada el podeu veure aquí.

.....................................................

26/10/2014

El passat 15 d' octubre, els alumnes de 4t d'ESO de l'institut van assistir a la representació de Mar i cel al Teatre Victòria. Aquesta nova posada en escena de l'obra inclou novetats de tipus audiovisual que, sumades al text clàssic de Guimerà i a una bona interpretació provocaren emoció intensa entre els alumnes. Tots aplaudiren apassionadament la representació.

Les fotos al teatre les podeu veure aquí.

.....................................................

16/10/2014

Dissabte 11 d’octubre, l’Institut Joan Coromines va participar a les festes d’Hostafrancs obrint el centre al barri. Al gimnàs es va fer un torneig de tennis taula, i a la plaça del nostre institut vam oferir un taller de ceràmica que va tenir gran expectació.

Podeu veure l'àlbum de fotos d'aquesta festa clicant aquí.

.....................................................

05/10/2014

Ja tenim preparades les Activitats Extraescolars que ofereix el nostre Institut per les tardes adreçades als alumnes de sisè de Primària de les Escoles del barri. Algunes d'elles també són obertes a la participació dels pares. Totes  seran realitzades per professors de l'Institut.

Consulteu-les aquí totes, juntament amb els dies i hores que es duen a terme.

.....................................................

11/09/2014

Un cop més comença el curs escolar! Recordeu que aquest serà el dia 15 de setembre a les 12:00. Cada grup es reunirà a l'aula corresponent per trobar-se amb els seus tutors i tutores, els quals us informaran de totes les novetats.

Aquest any per primer cop tots els alumnes matriculats disposaran de la nova Agenda Escolar personalitzada del nostre centre.

INICI DEL CURS ESCOLAR 2014/15

Dilluns, 15 de setembre a les 12:00

INS Joan Coromines - Ctra. de la Bordeta, 39-41

08014 Barcelona - Tel. 93.424.19.01

Última actualització 28/08/2014

Optimitzat per visionat en Firefox v.22.0 i posteriors