"A dins de l'aula "
  — L'aula, lloc d'estudi i   aprenentatge    — I si no ha vingut el/la    professor/a?.    — L'institut és de tots, aprèn a    estimar-lo    — Xiclets i altres    gominoles.
   L’aula, lloc d’estudi i aprenentatge.
  
     Està clar que a l’institut venim a estudiar. Necessitem el material adequat i un ambient de silenci, atenció respecte mutu.
    Recorda que la màxima autoritat dins de l’aula és el/la teu/va professor/a i li has de fer cas.
Si pares atenció, portes tot el material que cal per l’assignatura i participes activament, gaudiràs de l’estudi i assoliràs l’èxit.
    Però si trenques les normes de convivència, el/la professor/a et cridarà l’atenció. Si la teva actitud negativa continua, fins i tot podrà fer-te fora de l’aula i hauràs d’anar a la Sala de Guàrdia.

 Atenció:   
      La Sala de Guàrdia no és per estar sense fer res. Has de portar la feina que t’ha posat el/la professor/a que t’ha fet fora (una còpia, uns exercicis...) o el professorat de guàrdia te’n posaran una altra. També et poden demanar que facis algun treball per a la comunitat com per exemple la neteja del pati..

       I si no ha vingut el/la professor/a?
    Els professors i les professores de guàrdia fan una ronda per comprovar que tot funciona bé. Si algun/a professor/a no ha pogut assistir, ells us comunicaran la seva falta i s’estaran amb vosaltres a l’aula, on podreu aprofitar per acabar alguna tasca escolar, estudiar o llegir amb tranquil·litat.
     
 Atenció 
    
Recorda que no es pot baixar al pati
, perquè és l’aula del professorat de l’àrea d’Educació Física i molestaríem.
       L’institut és de tots, aprèn a estimar-lo.
     
Com a mínim t’estaràs a l’Institut uns quatre anys o, fins i tot, sis anys. És important que apreciïs l’espai que t’acollirà durant tot aquest temps. El material de l’institut necessita un bon ús i un respecte perquè faci el seu servei i es mantingui molt de temps: parets, portes, taules i cadires, finestres, pissarra, guixos, esborrador, paper de WC, papereres, material dels laboratoris, xarxes de les porteries o de bàsquet...tot està al teu servei!!
Atenció: El material que facis malbé l’hauràs de pagar. Si taques amb alguna pintada o algun grafit, l’hauràs de netejar o pagar la seva neteja.

    Xiclets i altres gominoles.
  
     El nostre institut disposa de servei de cafeteria-menjador. Allà pots trobar, a més de sucs, pastes i entrepans per esmorzar, tota classe de llaminadures. Però no són per consumir a dins de l’aula, ni pels passadissos, sinó a l’hora del pati o al carrer, quan surtis de l’institut. Tampoc es pot anar a comprar res durant les classes, només a l’hora de pati.

Menjar xiclets i llaminadures dins del Centre està sancionat.

        No et busquis problemes!!