XXV Olímpiada XXV Olímpiada
 
AMPA
Menjador
Menjador
 
 
 
Notícies  
enrereendevant

I EDICIÓ DELS PREMIS ALS TR DEL PROGRAMA "EN LA RECERCA DEL DESENVOLUPAMENT" 2011-2012

Alumnes de l'Institut XXV Olimpíada han participat en el programa En la recerca del desenvolupament en la I Edició que ha organitzat l'ONG Assemblea de Cooperació per la Pau (PAU).

La participació ha consistit en l'elaboració del Treball de Recerca a partir de temàtiques que tinguin relació amb el desenvolupament de la Pau al món amb una cotutoria per part de l'ONG.

Els dos treballs presentats van ser: "Les ONG a Hondures" i "El teatre de l'primit com ajuda social".

 

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc el dijous, 19 d'abril de 2012 al Palau Centelles de Barcelona amb presència, a més de la presidenta de l'ONG i la coordinadora del projecte, del Sr. Joaquim Llimona, Director de Relacions Internacions i Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona, i del del Sr. Arcadi Oliveras, que va lliurar els premis i va pronunciar unes paraules de reflexió sobre el tema del desenvolupament mundial.

Es va lliurar un diploma de participació a tots els TR presentats així com als Instituts que han volgut ser presents en aquesta iniciativa de PAU.

El professor Albert Domingo, coordinador de Batxillerat de l'Institut XXV Olimpíada va fer unes reflexions entorn al TR en aquest programa, així com el que significa per a l'alumnat la realització del TR a segon de Batxillerat, l'únic moment en què "De cop i volta, la seva presa de decisió al voltant d’un tema concret resulta un nou i estrany exercici de llibertat acadèmica al que estan ben poc acostumats, pràcticament inèdit al llarg de el tot el sistema educatiu. Això els sorprèn i alhora els motiva, ja que se n’adonen que en els curricula tradicionals tot està perfectament apamat i que probablement aquest és un dels pocs moments en el que poden fer ús de la seva autonomia i de la seva llibertat personal d’elecció".

+ informació >
+ Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament >


PRESENTACIÓ DELS TREBALLS DE RECERCA A LA CIUTAT DE BARCELONA

Durant les darreres setmanes, els alumnes de batxillerat han fet algunes activitats relacionades amb els Treballs de Recerca. El dimarts 17 d’abril al matí tots els grups de primer van anar a les Cotxeres de Sants a veure la mostra "La recerca a secundària", organitzada pels serveis educatius de Sants-Montjuïc, on s’exposaven alguns dels millors treballs del districte d’aquest curs.
El XXV Olimpíada hi va participar amb tres treballs de "10", el dels alumnes Sara González, Joan Palà i Eloi Querol. Durant l’acte el professor Jordi de Manuel, professor de Biologia, va fer una xerrada força interactiva sobre com es fa una recerca al batxillerat.

 

Va proposar tot un seguit de temes i va desenvolupar de manera molt interessant la noció d’hipòtesi i la seva posada en pràctica. Per la tarda, es van repartir els premis de recerca i la Sara González va ser escollida per exposar el seu treball, tutorat per la professora Núria Rius.

El dijous 19 d’abril, per la tarda, al Palau Centelles, darrere l’Ajuntament de Barcelona, va tenir lloc el lliurament de premis del programa "En la Recerca del Desenvolupament", organitzat per l’ONG "Assemblea de Cooperació per la Pau" i l’Ajuntament.

Especialistes d'aquesta ONG han ajudat i cotutorat dos alumnes de 2n de batxillerat del centre a fer els seus treballs: la Júlia Juan-Torres i en Jordi Fabré. Durant l’acte, el conegut economista Arcadi Oliveres va fer una xerrada sobre la necessitat de fer recerca per conèixer les veritables causes de la crisi que patim i les seves perverses conseqüències.
També va intervenir en l’acte el coordinador de batxillerat del XXV Olimpíada, l’Albert Domingo, amb una breu intervenció sobre el paper i la importància del Treball de Recerca.


MUSICAL "MAMMA MIA!"

El divendres, 27 d'abril de 2012, l'alumnat de Batxillerat d'Arts Escèniques, Música i Dansa de l'Institut XXV Olimpíada, posarà en escena, com a part pràctica de les assignatures de Llenguatge i Pràctica Musical de 1r de Batxillerat i d'Arts Escèniques, de 2n de Batxillerat, una adaptació del musical Mamma mia!, a l'auditori del CaixaForum de Barcelona.

Es faran dues representacions, una a les 17:00 hores i una altra a les 19:00 hores.
Cal confirmar assistència per raó de l'aforament de la sala.


 

CAPRICI ESPANYOL - TIMBRE D'ABRIL

Nikolái Rimski-Korsakov va compondre una obra titulada Caprici espanyol el 1887 que és la que sona com a canvi de classe en aquest mes d'arbril a l'Institut XXV Olimpíada.

Rimski-Kórsakov és un músic rus que va pertànyer al Grup dels Cinc en la composició d'obres que reflectissin el caràcter rus en la música.

+ informació >

 
   
enrereendevant
 
 
 
ESO
Batxillerat
Treball de Ricerca


Links interes
Links interes
Setmanes Temàtiques
XXV Olimpíada - Intranet

www.gencat.cat
www.xtec.cat
www.edubcn.net

 

Diseño gráfico: www.trespuntoscomunicacion.com

Institut XXV Olimpíada, Carrer de la Dàlia, 2 bis. 08004 Barcelona Tel.: 93 289 06 30
incidències: xxvincidencies@gmail.com