Sant Jordi. ESO

 

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest dimecres 25 d'abril, rebrem la visita de l'escriptor Alejandro Palomas

 

El motiu de la xerrada serà parlar de la seva obra Un hijo, novel·la en castellà que els alumnes de 2n han llegit durant els dos primers trimestres del curs. 

 

L'obra, guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra 2015, el Premio Nacional de Literatura Juvenil 2016, el Premi Protagonista Jove 2016, i el Premio Fundación Cuatrogatos 2016, narra la història de Guille, un nen de nou anys que ha captivat als lectors per la seva innocència i sensibilitat.

 

 

Sant Jordi & Lectura a l'Agustí Serra.

Sant Jordi. Cicles Formatius

 

Els estudiants del Cicle Formatiu (GM) de Preimpressió Digital han treballat digitalment sobre la llegenda de Sant Jordi.

 

Us presentem el projecte de l'alumne Adrià Fernández Coronilla. A partir d'un treball d'il·lustració original, exclusivament propi, desenvolupa la referida llegenda. Podeu fer-hi una ullada al següent enllaç i també descarregar-vos la versió per tablet en format epub.

 

La creació presenta efectes multimèdia i interactius. Podeu clicar a sobre d'alguns elements i sentireu efectes sonors. El projecte forma part del mòdul 8 de Publicacions Electròniques on els estudiants treballen projectes de multimèdia.

 

Sant Jordi & Multimèdia a l'Agustí Serra.

Sant Jordi. ESO

 

Ara que ja som per Sant Jordi, des de les àrees de català i música hem organitzat una activitat poètico-musical.

 

L’Anna Martínez (veu i guitarra) i la Sandrine Robilliard (violoncel) ens han presentat el seu projecte Al Mar – Maragall, amb musicalitzacions de poemes d’aquest autor català. Després de l’audició de les cançons i de la lectura dels poemes per part dels alumnes, hi ha hagut un torn de preguntes. Ha sigut molt interessant i tot un èxit!

 

Sant Jordi & Poesia i música a l'Agustí Serra.

Abril. Batxillerat

 

Dijous, 19 d'abril, els estudiants de primer i segon curs de Batxillerat de la branca social varen visitar i conèixer de primer mà les funcions del BANC CENTRAL D'ESPANYA a Barcelona. L'explicació va anar a càrrec del propi director de la sucursal.

 

La sortida va ser acompanyada pels professors Carlos de la Cuevas, Marcel Real i Marta Arderiu.

 

 

Economia & Coneixement a l'Agustí Serra.

Abril i Maig. Batxillerat i Cicles Formatius

Dijous, 3 de Maig. 18:00 hores

Jornada de Portes Obertes per a Cicles Formatius i Batxillerat

 

Us presentarem la nostra oferta formativa
pel que fa a les diferents famílies professionals (cicles)
i els Batxillerats que desenvolupem al centre.

 

Portes obertes a estudiants i famílies. Vine i conèixe'ns!

 

Institut Agustí Serra

carrer Vallmanya 11-15

Sabadell Nord

93.723.03.12

 

Futur & Coneixement a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

Els estudiants dels cicles formatius de grau superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia i del grau mitjà de Preimpressió Digital treballen, en diferents projectes de cal·ligrafia manual i digital (Lettering), l'arquitectura gràfica del caràcter tipogràfic.

 

 

En el marc del mòdul 2 d'Organització de la Preimpressió del Cicle Superior de Disseny, analitzem l'anatomia gràfica del tipus, de la lletra. Estudiem la classificació tipogràfica Vox-ATypI compartida per l'Association Typographique Internationale.

 

Els estudiants de Preimpressió Digital, per la seva banda, han treballat l’art de dibuixar lletres i la impressió per sublimació d'objectes corporatius. Així hem desenvolupat projectes creatius com aquestes tasses corporatives (merchandising) per tal de representar el Departament d’Arts Gràfiques a la recent Fira de la FP de Sabadell 2018.

 

 

Per aquest treball, l’alumnat del cicle de Grau Mitjà ha abordat un estudi teòric i pràctic sobre tipografia, analitzant les diferents famílies i els traçats característics.

 

 

Els coneixements han estat treballats mitjançant la tècnica del Lettering per a desenvolupar-se digitalment a través de la vectorització. L'objectiu era la creació d'una imatge corporativa adaptable a diferents mitjans i tècniques d’impressió.

 

Lettering & Tipografia a l'Agustí Serra.

Març. ESO

A la matèria de Llengua catalana, en la segona avaluació, l'alumnat de 2n d'ESO ha treballat amb llibres de lectura de lliure elecció, i ho ha fet d'una manera original i lúdica. L'activitat final del trimestre ha consistit en elaborar un lapbook, un tipus de llibre fet amb cartolina que recull informació sobre un tema determinat.

 

 

Els alumnes han fet servir la creativitat per mostrar, mitjançant els lapbooks, aspectes rellevants sobre l'autor o l'autora del llibre, sobre els personatges, l'argument, l'estructura, l'opinió personal i d'altres.

 

Llengua & Lapbooks a l'Agustí Serra.

Març. Batxillerat

 

Els alumnes de 2n de batxillerat de Química han visitat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per desenvolupar l'activitat "Química interactiva".

 

L'activitat matinal consta de diverses pràctiques, conduïdes totes elles per professorat del Departament de Químiques de la UAB. Entre d'altres propostes inclouen: sintetitzar un polímer (blandi blub), identificar ions en aigües d'un abocament, o fer de detectius recollint empremtes o detectant si hi ha sang en una mostra. Fins i tot els estudiants van treballar amb un programa informàtic que permet simular la distribució espacial de les molècules.

 

 

Sens dubte ha estat una bona oportunitat per a què els i les alumnes s'endinsin en la investigació científica.

 

Investigació científica & Universitat a l'Agustí Serra.

Març. Batxillerat

 

Els i les alumnes de 1r de batxillerat han participat en la Segona edició del Dia de la Nanotecnologia a l'Agustí Serra.

 

Aquest projecte va arrencar el curs passat. Consta de diferents activitats com ara una gimcana de pràctiques relacionades amb la nanotecnologia, organitzades pel departament de Ciències, i la participació en un concurs de vídeos sobre un projecte basat en el mateix.

 

La millor proposta es presentarà davant del tribunal, a la jornada final que es celebrarà al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB). Igualment la proposta seleccionada participarà en el Festival 10 a la menos 9 el proper 12 d'abril.

 

 

L'objectiu del projecte és que els estudiants assimilin les implicacions que aquesta nova tecnologia tindrà en les nostres vides.

 

Nanotecnologia & Ciència a l'Agustí Serra.

Març. ESO

 

Els alumnes i les alumnes de 1er de l'ESO han fet un gran treball col·laboratiu durant aquest segon trimestre a la matèria de Ciències Naturals: un mural d'enormes dimensions que il·lustra i exemplifica els diferents tipus d'invertebrats.

 

Dibuix & Ciència a l'Agustí Serra.

Març. ESO

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l'alumnat de 2on d’ESO ha elaborat uns retrats a gran format com a homenatge a les dones matemàtiques.

L'activitat ha estat organitzada pel Departament de Visual i Plàstica per treballar els continguts curriculars de les textures visuals com a recurs gràfic, i pel Departament de Matemàtiques per donar visibilitat a moltes dones que van fer grans aportacions dins aquest àmbit.

 

Dona & Art & Ciència a l'Agustí Serra.

Febrer. Batxillerat

El passat 20 de febrer una trentena d' alumnes de 1r de Batxillerat van participat en el Taller de primers auxilis que va organitzar la Creu Roja al gimnàs de l' Institut.

 

En aquesta activitat els participants varen rebre una xerrada sobre primers auxilis que van complementar amb diversos supòsits pràctics, entre els quals cal esmentar el trasllat d'un accidentat i la realització de massatges cardíacs tant a nadons com a adults.

 

Batxillerat & Primers Auxilis a l'Agustí Serra.

Març. ESO

L'escriptora Pilar Garriga, autora del llibre "Un estiu a Borneo", ha visitat els alumnes dels grups A i B de 1er d'ESO. Ha compartit amb ells les seves experiències personals amb els orangutans a la selva de Borneo, a Indonèsia.

 

El llibre ha estat la lectura trimestral d'aquesta segona avaluació a la matèria de Llengua catalana i Literatura.

 

 

Com a activitat final del trimestre, els alumnes dels grups A i B de 1er d'ESO han elaborat un còmic amb els episodis més rellevants del llibre de lectura "Un estiu a Borneo".

 

Autors & Literatura a l'Agustí Serra.

Març. ESO

Aquest segon trimestre, els alumnes de 2on de l'ESO han treballat en grups cooperatius la construcció d'un vaixell de cartró.

 

L'activitat s'ha dut a terme a la matèria de Tecnologia. Els alumnes han estudiat l'electricitat i han après a fer un circuit electrònic i instal·lar-lo a l'embarcació.

 

Disseny & Tecnologia a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió Digital (torn de matí) hem visitat les empreses LLOB 3 a Barberà del Vallès (impressió òfset) i Garòs Enquadernació a Parets del Vallès (Postimpressió).

 

 

Els professionals d'aquestes empreses ens han mostrat les instal·lacions, equipament i com es desenvolupa el procés professional d'impressió i post-impressió de diferents productes gràfics. Els estudiants també han pogut entrar en contacte amb l'àrea de Preimpressió i conèixer de primera mà els requeriments i processos actuals de la indústria.

 

Agraïm la col·laboració, amabilitat i professional d'aquestes empreses i els seus professionals per l'acollida i l'oportunitat.

 

Gràfiques & Òfset a l'Agustí Serra.

Març. ESO

 

Els alumnes de Segon curs de l'ESO han realitzat una visita a l'església romànica de Santa Maria de Barberà del Vallés, més coneguda com "La Romànica".

 

La visita ha estat organitzada pel Departament de Ciències Socials amb la finalitat de treballar l'Art Romànic a l'edat mitjana, continguts curriculars de la matèria.

 

 

Art Romànic & Visites a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

Els alumnes de 2n del CFGM de Preimpressió Digital del torn de tarda han visitat l'empresa SBD Grafic. Els estudiants han pogut seguir el fluxe de treball d'obtenció de planxes d'impressió de manera digital. La visita s'emmarca en el Mòdul M03 d'Imposició i Obtenció Digital de la Forma Impressora.

 

Gràcies als RIPs StudioRIP FX i Raster PrintStation, i al CTP Agfa :Acento II, els alumnes han pogut seguir tot el procediment per a l'obtenció directa des de l'ordinador de planxes AGFA :Azura de quadricromia d'òfset sense necessitat de fotolit ni processament amb químics.

 

Agraïm als responsables de l'empresa SBD Grafic la seva amabilitat i colaboració.

 

Arts Gràfiques & Visita a Empresa a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

1, 2 i 3 de març

 

 

Tercera Jornada de Fira

En la tercera i última jornada del dissabte matí, famílies i estudiants s'han apropat al nostre stand per conèixer amb detall els estudis actuals i les novetats per al proper curs del nostre centre.

 

Professors/es, estudiants i famílies hem pogut compartir experiències i impressions sobre els estudis. Comptem amb vosaltres per al proper curs.

 

Tingueu present que enguany el procés de preinscripció als cicles formatius de grau superior d'FP serà exclusivament electrònic, d'acord amb el web del departament.

 

Informació sobre preinscripció electrònica de Cicles Formatius

 

 

Segona Jornada de Fira

En aquesta segona jornada de Fira, estudiants interessats en els nostres Cicles Formatius de Grau Superior s'han apropat fins al nostre stand per parlar amb estudiants i professors. Des del nostre espai informem de les novetats del pròxim curs. Per exemple, presentem el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances en versió DUAL que incorporem al centre.

 

 

També estem presentant el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d'Activitats Físicoesportives en el Medi Natural que sumem a la nostra oferta actual de Salvament i Socorrisme (CFGM) i Animació d'Activitats Físiques i Esportives (CFGS).

 

 

També hem presentat la innovadora aplicació de la Realitat Augmentada a les publicacions treballada des del Cicle Superior de Disseny i Multimèdia.

 

 

Amb el dispositiu mòbil, enfoquem sobre el document imprés i, mitjançant la codificació i aplicació oportunes, apareix en pantalla una animació i audiovisual realitzats, en aquest cas, pels estudiants.

 

 

Els assistents també hem pogut assistir el taller-workshop d'impressió digital textil (entre d'altres) que estudiants dels Cicles Formatius de Preimpressió Digital (CFGM) i Disseny i Multimèdia (CFGS) han mostrat a la Fira.

 

 

Primera Jornada de Fira

 

Durant la primera jornada, estudiants de l'ESO i Cicles dels centres de la ciutat han visitats els stands de la Fira per conèixer els Cicles Formatius de Grau Mitjà. Entre les diferents visites que s'han apropat fins al nostre stand, hem comptat també amb la visita de l'alcalde de la ciutat.

 

 

L'equip directiu i les professores i professors de les famílies professionals han informat dels estudis, les vies d'accés i les sortides professionals i acadèmiques dels nostres cicles formatius. També hem comptat amb el suport d'estudiants del propi centre que han explicat als estudiants les activitats i projectes que desenvolupem a classe.

 

 

Demà, divendres 2 de març, us informarem sobre els Cicles Formatius de Grau Superior del nostre centre.

 

 

 

Cicles Formatius & Fira de Sabadell a l'Agustí Serra.

Febrer. Batxillerat

 

 

El passat 22 de febrer els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de Dibuix tècnic vam fer una sortida per visitar la "Casa Bloc" i l'exposició de l'arquitecte Adolf Loos al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB).

 

En l'espai de tallers de l'exposició del museu DHUB, vam poder crear propostes pròpies d'interiorisme i aprendre moltes coses sobre l'arquitectura racionalista.

 

 

Disseny & Batxillerat a l'Agustí Serra.

Febrer. Cicles Formatius

 

 

Un any més, els amics de la Fundació Institut Guttman ens han visitat per oferir als estudiants de Cicles Formatius una xerrada de sensibilització sobre l'experiència i conseqüencies relacionades amb un accident de trànsit.

 

Al llarg del matí i de la tarda, els diferents Cicles Formatius de Grau Mitjà s'han succeït per assistir a aquesta trobada que es desplega en el marc del programa de sensibilització de la Fundació "Game Over".


Volem agrair a la Mireia i al Xavi la visita i l'interés de la proposta i de tot allò que ens han explicat. Per als estudiants ha estat força estimulant.

 

Sensibilització & Cicles a l'Agustí Serra.

Febrer. ESO

 

Gimcana - Tallers a l'Institut

Dimecres, 21 de febrer 10:30 hores Escola Gaudí i Escola Alcalde Marcet
Dijous, 22 de febrer 10:30 hores Escola Torreguitart i Escola Joan Maragall

 

Jornades de Portes Obertes ESO

Assemblea de mares i pares de les escoles adscrites

(Gaudí, Alcalde Marcet, Joan Maragall i Torreguitart)

Dijous, 22 de febrer   18:00 hores

 

Assemblea de mares i pares de les escoles no adscrites
Dimecres, 28 de febrer   17:00 hores

Febrer. Batxillerat

 

 

Els alumnes de 1rA i 2n A de Batxillerat van visitar l’aeroport  de Sabadell. L'activitat ha estat organitzada conjuntament pels Departaments de Ciències i Matemàtiques.

 

Els estudiants van gaudir d'una magnífica explicació teòrica dels principis físics i matemàtics que permeten l’enlairament dels avions. Seguidament van poder visitar l’aeroport i conèixer per dins els hangars i avions.

 

Aeronaútica & Batxillerat a l'Agustí Serra.

Gener. ESO

 

Després de tot un trimestre treballant-hi, finalment els alumnes de Música han acabat el seu propi instrument.

 

I és que a la matèria de Música, de 1r d'ESO, els estudiants dediquen el primer trimestre a dissenyar i construir el seu instrument musical. I per aconseguir-ho els nois i noies han fet servir tot tipus de materials: paper, cartró, fusta, etc. L'activitat s'ha dut a terme amb molt d'interès i entusiasme per part de totes elles i ells.

 

Música & Disseny a l'Agustí Serra.

Gener. Batxillerat

 

 

Els estudiants de 1r de batxillerat van visitar el passat divendres 19 de gener l’Hospital infantil Sant Joan de Déu.


Van conèixer la Tina, la coordinadora dels voluntaris de l’hospital, i tota la feinada impressionant que fan per enriquir l'estada dels infants a Sant Joan de Déu. La Tina va compartir les seves experiències i les dels seus col·laboradors amb els estudiants. Els alumnes i la Tina van sortir encantats de la trobada. Va ser realment emocionant!

 

Sant Joan de Déu & Solidaritat a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO

 

 

El passat 19 de desembre vam rebre la visita de l'escriptora Dory Sontheimer, autora de Les set caixes i de la La vuitena caixa. Els llibres recullen la investigació sobre la persecució que la seva família jueva, d'origen alemany, va patir.

 

La Dory relata la vida de la seva família quan, després de la mort de la mare l'any 2002, descobreix dalt d'un armari set caixes plenes de fotografies, cartes i d'altres records.

 

A partir de tot aquest material, l'escriptora relaciona de forma didàctica esdeveniments històrics com la persecució i l'extermini nazi amb les vivències dels seus pares, Kurt i Rosl, que per tal de salvar la vida van haver de convertir-se al catolicisme i anomenar-se Conrado i Rosa.  

 

 

A la xerrada ha participat l'alumnat de 4art d'ESO i de PFI que, durant el primer trimestre del curs, ha llegit l'obra programada des del departament de Català dins la proposta didàctica Testimonis a l'aula del Departament d'Ensenyament.

 

Testimonis & literatura a l'Agustí Serra.

Desembre. Centre

 

 

Un any més, aquest dimecres 20 de desembre, hem celebrat al centre l'Esmorzar Solidari en solidaritat amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

Estudiants de 4rt d'ESO i Batxillerat han ofert esmorzars casolans i beguda, durant l'horari de pati, a estudiants i professorat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Els diners recaptats seran donats com a col·laboració amb l'Hospital en la seva campanya de recollida de fons per al seu centre oncològic infantil.

 

Solidaritat & esmorzar a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO

 

 

El passat dimecres 13 de desembre els alumnes de 1er d'ESO van visitar l'Observatori de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.

 

Els estudiants van rebre una explicació sobre el Sistema Solar, seguida d'un col·loqui on van poder fer preguntes sobre l'Univers. A continuació, els estudiants van poder conèixer de prop com és un observatori astronòmic, els telescopis i la forma com treballen els astrònoms.

 

Aquesta activitat ha estat organitzada pel Departament de Ciències Socials.

 

Astronomia & coneixement a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO

 

 

Durant els dies 1 i 5 de desembre, els alumnes de 1er de l'ESO han participat en el taller de ràdio "Dóna'ls veu", organitzat per Dial Jove.


Amb aquesta activitat l'alumnat ha treballat, dins la dimensió comunicativa, les competències pròpies de l'ambit lingüístic amb la finalitat de millorar la comunicació oral, l'expressió escrita i la comprensió lectora.


Des del web de Dial Jove podreu sentir els enregistraments dels diferents grups.

 

web de Dial Jove / Institut Agustí Serra i Fontanet

 

Ràdio a l'Agustí Serra.

Novembre. Batxillerat

 

 

Els estudiants de l'assignatura de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 1r de Batxillerat han participat en la Geoginkana anual que organitza la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Enguany és el 4t any que els alumnes del nostre Institut hi participen.


En aquesta activitat els participants han realitzat diverses proves entre les quals cal esmentar l'excavació d'un pou per obtenir aigua, desenterrar fòssils d'un areny, així com el reconeixement de roques i minerals.

 

 

Ciència & Universitat a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

 

En el marc del programa «Ciutat i Escola» de l'Ajuntament de Sabadell, els alumnes de 2on de l'ESO visiten durant aquest trimestre l'emissora Ràdio Sabadell.

 

Dimecres 15 de novembre el grup de 2on d'ESO van enregistrar una falca promocional dins el programa «Visita i tastet de ràdio».

 

Durant la visita, la responsable de l’escola de ràdio i professora de periodisme audiovisual a la UAB, Montse Pérez Creus, va fer una visita guiada de l'emissora i va explicar nocions sobre el llenguatge radiofònic i la importància de vocalitzar correctament.

 

 

 

Ràdio & ciutat a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

 

A partir del reciclatge de tubs de cartró domèstics els alumnes de 2n d'ESO han creat corrons artesans. Amb aquests estris han elaborat masses de pizza a classe, que després s'han convertit en pizzes a casa. Els propis tubs han servit també per traslladar cada massa de pizza a casa.

 

L'activitat forma part de l'assignatura optativa trimestral de 2n d'ESO "Descobrim els aliments". En aquesta matèria els alumnes confeccionen diferents menús i tots plegats estudiem els respectius ingredients. Analitzem l'origen natural o industrial així com l'origen cultural i històric. Igualment valorem l'aportació nutricional i en quina mesura cada menú respecta la piràmide alimentària i l'equilibri dietètic.

 

Reciclatge, cuina & coneixement a l'Agustí Serra.

Novembre. Cicles

 

Estudiants i professorat dels Cicles de l'institut han compartit una jornada de convivència plegats al parc de Sant Julià de Sabadell.

 

Amb motiu de la Castanyada, divendres 3 de novembre, ens vam reunir tots els vestudiants i professionals docents dels Cicles Mitjans i Superiors de les Famílies d'Arts Gràfiques, Administració, Comerç, Electricitat i Robòtica, Salvament i Socorrisme i Activitats Esportives. En l'entorn natural del parc de Sant Julià vam compartir un picnic on també vam poder gaudir d'una graellada. L'event informal va suposar una oportunitat d'enfortir les relacions entre estudiants i professors de les diferents famílies professionals.

 

Networking & Netacademing de Cicles a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

Els alumnes de 2on i 3er de l'ESO han compartit una sortida a l’ermita de Togores de Sabadell. El trajecte, acompanyats dels respectius tutors i tutores i part de l'equip docent, ha culminat amb un esmorzar a l’ermita. Seguidament alumnes i professors han gaudit d'una divertida gimcana.

 

 

L'objectiu de la sortida ha estat millorar la cohesió social de l'alumnat del nostre centre.

Octubre. Batxillerat

 

 

El passat 26 d’Octubre ens va visitar la gent del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Aquests professionals van ensenyar als estudiants de Biologia de 1er de Batxillerat a fer sabó a partir d’oli usat.

 


Ens van explicar els sistemes de tractament de residus. Tot seguit amb oli utilitzat de fregir i sosa vam elaborar sabó. Quan vam tenir la mescla feta, vam abocar-la dins de pots de iogurts, i al cap d’una o dues setmanes, ja teníem el sabó!

 

 

Ciència & Reciclatge a l'Agustí Serra.

Octubre. Cicles Electricitat

 

L'assignatura Automatismes Industrials (CFGM) treballa a la Unitat Formativa (UF1) Dibuix tècnic aplicat als automatismes introduïm els coneixements per realitzar i interpretar els esquemes elèctrics de muntatge dels autòmats.

 

Per tal d'abordar aquests coneixements, ens iniciem en el dibuix tècnic a través del programari lliure Mongge.


projecte_01 projecte_02 projecte_03

Us mostrem alguns del projectes realitzats per estudiants de l'assignatura

Octubre. Biblioteca

 

Amb la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca (24 d'octubre), la nostra biblioteca inaugura un blog propi.

 

Es tracta del Blog de la biblioteca, un espai virtual que us permetrà accedir a informació literària, a les novetats editorials que van arribant a la biblioteca i a les recomanacions dels lectors i lectores del nostre centre.

Busquem experts en sagues literàries i booktubers per recomenar aquells llibres que tant us agraden!

Setembre. Centre

Divendres 15 i dilluns 18 de setembre hem iniciat el curs regular de les classes a tots els nivells del nostre centre. Estudiants de l'ESO, Batxillerats, Cicles Formatius, CAS i PFI ja s'hi troben immersos en la seva formació.

Juny. Cicles Formatius. Dual


El CAR de Sant Cugat del Vallès va acollir dimecres 21 de juny la
cloenda del curs 2017 pels alumnes que han cursat els estudis del Cicle Formatiu de Comerç en modalitat dual.

Aquest acte, organitzat pels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, va comptar amb l'assistència de bona part dels 18 alumnes que aquest curs han dut a terme els estudis en aquest format.

Juny. Cicles Formatius


Els estudiants de Segon curs del Cicle Formatiu Superior de Gestió de vendes i espais comercials, Daniel Álvarez Vadillo i Fabiana Ortuño Castellanos, han estat finalistes de la 12a edició dels premis Nous Professionals.


Els nostres estudiants van presentar la planificació i posada en marxa d’una cerveseria alemanya a Barcelona adreçada a un públic de millennials (persones nascudes entre els anys 1980 i 2000).

 

 

El projecte va ser seleccionat entre les 10 propostes més valorades de les 42 candidatures presentades a la categoria de Projectes d’Empreses de Cicles Formatius de Grau Superior. El jurat ha reconegut, d’entre altres aspectes, la viabilitat tècnica, econòmica i financera, l’impacte social i la presentació del projecte. La proposta ha estat dirigida per la professora Mar Masià Blanch.

 

Els premis Nous Professionals promouen el vessant emprenedor i creatiu dels alumnes de cicles formatius de qualsevol família professional o dels Programes de Formació i Inserció (PFI).

 

Els premis convocats per l'Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, compten amb el suport de la Diputació de Barcelona; la Cambra de Comerç de Terrassa; el Consell Comarcal del Vallès Occidental; la CECOT, els Departaments d'Ensenyament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i els sindicats CCOO i UGT.


L’acte de lliurament celebrat a la sala d'actes de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (edifici modernista), ha estat presidit per representants de les entitats convocants, com ara l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

enllaç a web de l'acte per a més informació

Juny. ESO, Batxillerat i CiclesEls estudiants que finalitzen etapa d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius esteu convocats a l'acte de graduació que celebrarem dilluns 26 de juny a l'Espai Cultura (Auditori 3) de Sabadell.

 

L'acte s'iniciarà amb l'entrega de graduacions als estudiants dels Cicles Formatius (i famílies) les 17.00 hores. Tot seguit, a les 19.00 hores iniciarem la segona part per als estudiants (i les famílies) que finalitzen l'ESO i el Batxillerat.

enllaç a web de l'auditori

Juny. ESO

 

Els alumnes de 4t d’ESO han visitat les mines de la Muntanya de sal  de Cardona, activitat organitzada des del departament de socials per completar el tema treballat a classe “La industrialització d’Espanya i Catalunya en el segle XIX”.


L’accés a la Muntanya els va impressionar i ja a l’interior de la Mina Nieves van descobrir els diferents colors i sabors de la sal, l’origen de la formació d’aquesta, i com es duia a terme l’explotació minera. 


Després van  visitar el castell-fortalesa dels senyors de Cardona i van pujar a la Torre de la Minyona des d’on van gaudir de les vistes a Montserrat, els Pirineus i les valls del Cardener, punt perfecte per fer-se fotos de “postureo”. 

 

Juny. ESO, Batxillerat i CiclesL'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius ha planificat i desenvolupat la dinamització de l'acte d'entrega de la 37 edició dels premis literaris Joan Oliver de Sabadell. La cerimònia celebrada al Casal Pere Quart de la ciutat ha comptat amb la presència de l'alcalde, el regidor d'educació i la filla de l'escriptor Joan Oliver, Sílvia Oliver.

 

© (CC by) Foto: Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez

 

La proposta del nostre Institut ha girat al voltant de l'interpretació de l'event com un projecte d'aprenentatge-servei. Els estudiants de l'ESO i de Batxillerat han realitzat i projectat un vídeo entorn la figura i obra de Joan Oliver a més de diferents performances com una entrevista fícticia amb l'escriptor i quatre interpertracions diferenciades. A més els nostres estudiants han acompanyat, organitzat i acomodat als assistents a l'acte.

 

L'acte ha comptat a més amb el suport gràfic dels estudiants de cicles de Preimpressió Digital de l'Institut que han dissenyat les invitacions i la cartelleria de l'acte.

enllaç a notícia a www.sabadell.cat

© (CC by) Foto: Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez. Fotomuntatge ASV

Maig. BatxilleratEls estudiants de Batxillerat B, Carla Bonet, Marc Escribano, Carla Martínez, Elena Rey i Paula Tutusaus, han presentat el vídeo “Nanotecnologia en marxa” en la final del programa Nanoeduca (UB, UAB, ICN2, CESIRE). El vídeo ha estat una de les 26 propostes seleccionades per a la Final d'entre tots els centres concursants de Catalunya.

 

El vídeo (que podeu visualitzar a youtube) planteja de forma dinàmica i prou il·lustrativa un repte a assolir amb l'ajuda de la nanotecnologia.

https://www.youtube.com/watch?v=GHEhFLg6Xcc

 

El projecte ha estat desenvolupat en el marc de les activitats de divulgació de la nanotecnologia que hem portat a terme en el departament de Ciències de l'institut.

 

En la jornada final, celebrada el 9 de maig a la Universitat de Barcelona, el nostre Batxillerat va defensar el projecte, acompanyant-se d'un pòster dissenyat per a l'event, davant d'un jurat de cinc representants de les organitzacions patrocinadores d’aquest projecte

 

 

L’experiència va resultar, tot i els nervis, molt enriquidora. Els estudiants van poder defensar el treball davant un públic expert i en un espai tan cerimoniòs com és el Paranimf de la Unversitat de Barcelona.

 

Ben bé podria ser un assaig del que faran en el futur. L’Elena, possiblement una futura advocada, ho va fer molt i molt bé!!!

 

MªMercè Villarroya i Carme Angelet
Departament de Ciències

25 al 31 de maig de 2017

 

GS d'Automatització i Robòtica Industrial

GS de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia

GS d'Administració i Finances

GS de Gestió de Vendes i Espais Comercials

GS d'Animació d'Activitats Físiques i Esportives (AFE)Trobareu més informació per completar el tràmit al web de la Generalitat.

Maig. Cicles FormatiusEl pròxim curs 2017-2018 incorporem el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d'activitats físiques i esportives. Aquest cicle es suma al Cicle de Grau Mitjà de Salvament i Socorrisme que ja ofereix el nostre centre des de fa anys.

Maig. Cicles Formatius


Innovació pedagògica al departament d’Arts Gràfiques


La professora en pràctiques del CFGM de Preimpressió Digital, Sheila del Val, ha aplicat en el Mòdul 4 d’Impressió Digital un mètode educatiu innovador com és la “flipped classroom” o “aula invertida”. L'experiència ha servit per treballar els tipus de vinils i els diferents models de plotter de tall.

 

En la “flipped classroom” els estudiants visualitzen prèviament a casa els vídeos del tema que es treballarà en la sessió següent a l'aula. Això permet que es facin una idea prèvia del que es parlarà a l’aula i genera, en definitiva, classes més dinàmiques, orientades a debatir i posar en comú dubtes.

 

Sheila del Val està cursant el Màster en Formació Pedagògica i Didàctica a l’IOC i ha estat tutoritzada per la profesora María del Carmen Cuevas, tutora del segon curs del torn de matí del CFGM de Preimpressió Digital.

 

Us facilitem els enllaços als vídeos de les “aules invertides”.

https://www.youtube.com/watch?v=MFjA_VTIHKg

https://www.youtube.com/watch?v=7_w_NNNrDqI

Abril. Batxillerat


  
El passat 26 d’abril vam anar al Cosmocaixa a participar en la 2ª edició del Festival 10 a la menos 9 organitzat pel grups de divulgació de la nanotecnologia de la UB i el CCIT amb en Jordi Diaz al cap.

 

Els nostres alumnes de 1r de batxillerat van conèixer més coses relacionades amb la nanotecnologia. Van poder mesurar el gruix d’un cabell o fer esferificacions, i assistir a conferències i  seminaris demostratius.


Abril. Maig. ESO

 

Projecte interdisciplinar a Segon curs de la ESO

 

Els alumnes de 2n de la ESO han visitat l'anomenada "illa de la discòrdia" de l'Eixample de Barcelona. L'experiència forma part d'un projecte que treballa competències de diferents disciplines.

 

Anglès

Els alumnes han realitzat enquestes en anglès als turistes que visitaven la casa Batlló i Lleó Morera (Gaudí) i la casa Ametller (Doménech i Montaner). També han fotografiat els edificis així com d'altres elements modernistes.

 

Matemàtiques

Una vegada a l'Institut, els alumnes han gestionat les dades de les enquestes.

 

Tecnologia

A partir de les dades estructurades de les enquestes, han realitzat gràfics digitals per a la visualització de la informació.

 

Visual i Plàstica

Els alumnes han dissenyat propostes gràfiques de rajoles, característiques del Modernisme. El projecte ha implementat el tema de la simetria radial treballat a l'assignatura prèviament.

 

Maig. Estudis Postobligatoris

 

Vine a conèixer les nostres aules i instal·lacions!

Xerrades informatives de les diverses famílies professionals.

 

 

Pots trucar al centre per demanar més informació sobre l'hora i les presentacions.

93.723.03.12

L'entrada és lliure i oberta a totes i tots els interessats.

Abril. Cicles

Projecte de retolació en vinil de fundició sobre Packaging.

 

Els estudiants de gràfiques han retolat sobre l'envàs, d'una coneguda marcada de begudes, diferents pel·lícules de vinil de disseny. Aquesta pràctica s'emmarca dins de l'assignatura d'Impressió Digital (mòdul 4) del Cicle de Grau Mitjà de Preimpressió digital.

Abril. ESO

 

Els alumnes de 4t d'ESO han participat en la 1a edició del concurs "MATEMÀTIQUES AMB KAHOOT". L'experiència ha servit per preparar les proves de competències bàsiques de matemàtiques.


En aquesta 1a edició el concurs ha constat de 10 sessions. en les que els alumnes responien diferents preguntes amb grups de 2 a 3 persones mitjançant el mòbil. 

 

El grup guanyador, format pel Francisco Rodríguez i en Pablo Guerrero, va rebre el premi el dia de la celebració de Sant Jordi.

Abril. Batxillerat

 

Gracies al projecte NANOEDUCA, finançat per la Universitat de Barcelona, La Universitat Autònoma de Barcelona, l’ Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i el CESIRE, els alumnes de Batxillerat han tingut l’oportunitat de descobrir el fantàstic món de la nanotecnologia.


A través de diferents activitats com una xerrada els alumnes van aprendre nocions bàsiques de nanotecnologia i de les seves aplicacions tot partint d’exemples de la natura.

 

D'altra banda, el passat 23 de març, Dia de la Nanotecnologia, es va organitzar una gimcana on a partir d’un kit, proporcionat pel projecte Nanoeduca, es van muntar quatre pràctiques que permetien als alumnes veure algunes de les aplicacions comentades. Els alumnes van poder executar Nanoencapsulacions, es a dir, esferificacions (imitant a Ferran Adrià); comprovar l’existència de materials amb memòria de forma i materials higroscòpics; i com les nanopartícules de plata actuen com antifúngics.

 

 

El proper dimecres, 26 d’abril, assistirem al Festival Nano: 10alamenos9. http://www.ccit.ub.edu/CA/2017/act20170425.html

 

L'event tindrà lloc al Cosmocaixa i participarem en tallers i seminaris que els permetrà obtenir una visió més amplia de les aplicacions i investigacions que es desenvolupen en aquest camp.


Per últim, els alumnes poden participar en el concurs de pòsters Nanoeduca que consisteix en presentar un vídeo que doni resposta a una pregunta o repte concret que posi de manifest les aplicacions i implicacions de la nanotecnologia dins les àrees de l’art, la ciència, la tecnologia, la salut, el medi ambient, etc...  El jurat de l’organització seleccionarà fins a 10 finalistes. Aquests finalistes defensaran el seu projecte en la jornada final amb un pòster científic.

 

Com veieu es tracta d’una activitat molt complerta que esperem hagi estat d’utilitat a l’alumnat i que ha estat possible gracies a la col·laboració de diversos professors de l’institut. En properes edicions intentarem estendre-ho a més alumnes.

 

Carme Angelet i MªMercè Villarroya
Departament de Ciències

 

 

 

Jornada de Cicles de Grau Superior i de Grau Mitjà

 

Els alumnes del Vallès han pogut conèixer els nostres Cicles Superiors i Mitjans de primera mà. Estudiants actuals els han ofert demostracions dels projectes que realitzem a l'Institut. Així han pogut participar en pràctiques de retolació (Gràfiques), de primers auxilis (Salvament i Socorrisme) o conéixer de prop el funcionament d'un sistema robòtic (Electricitat i Robòtica). Igualment han presenciat el treball que realitzem de màrqueting i aparadorisme als Cicles de Comerç i conèixer els cicles d'Administració.

 

Durant la primera jornada l'alcalde de la ciutat i d'altres representants d'ensenyament van visitar el nostre stand. De primera mà han conegut l'oferta dels nostres cicles i les pràctiques que els estudiants realitzen a l'stand.

 

Els diferents cicles han ofert xerrades informatives on els propis estudiants han presentat als alumnes d'ESO interessats els treballs realitzats i les seves impressions sobre la Formació Professional.

 

 

El Grau Superior d'Activitats Esportives Físiques (AFE) a l'Agustí Serra.

 

Durant les jornades, a través del Diari de Fira que maquetem des del Departament de Gràfiques, el centre informa que el proper curs incorporem al centre l'oferta del Cicle de Grau Superior d'Activitats Esportives Físiques.

 

Març. ESO

 

Per a la consulta, recollida i lliurament de documentació dirigiu-vos a Secretaria.

Horari d'atenció al públic:

de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h

de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 h

 

Web de consulta del Departament d'Ensenyament per a més informació

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/obligatoris/

Març. ESO i Batxillerat

 

Un total de 58 alumnes de la ESO i de primer i segon curs de Batxillerat han participat a les proves Cangur que es celebren a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquestes proves de matemàtiques concursen diferents centres de tota Catalunya. Els nostres estudiants han realitzat les proves a la Facultat d'Empresarials de la UAB.

Març. ESO i Batxillerat

 

L’Agustí Serra participa per primera vegada en el Concurs de Cristal·lització a l’Escola.

 

Enguany participen 50 centres d’arreu de Catalunya i només 6 de tot el Vallès Occidental. El nostre, però, és l’únic centre de Sabadell. Participen un total d’11 alumnes, dels quals són 7 de 4t d’ESO i 4 de 1r de batxillerat.

 

El concurs té com a finalitat obtenir els cristalls més gran i més bonics possibles a partir d’una substància química que dóna l’organització. Obtinguts els cristalls es farà una exposició dels resultats i es triaran els millors a partir de les votacions dels alumnes i del departament de Ciències.

 

Els escollits participaran a la final que tindrà lloc al Cosmo Caixa, a Barcelona, el 19 de maig de 2017.

 

 

A la final, el grup escollit presentarà els cristalls obtinguts en una maqueta temàtica, un pòster elaborat amb l’assessorament d’alumnes d’arts gràfiques i un vídeo que recollirà el procés seguit.

 

 

Esperem que l'experiència positiva pels nois i noies els hi serveixi per divertir-se i també per aprendre.

 

Seguirem participant-hi en propostes com aquestes mentre els nostres estudiants així ens ho demanin.

 

Marta Tormo i MªMercè Villarroya
Departament de Ciències

Març. Centre

 

Aquest dijous 2 el centre ha acollit un esmorzar solidari per col·laborar amb la campanya Magic Line de la Obra Social Sant Joan de Déu. La iniciativa de l'event sorgeix d'una les professionals del centre i ha comptat amb la col·laboració d'estudiants de l'ESO.

 

L'esmorzar i berenar oferia la consumició d'un refrigeri i una beguda a tots aquells estudiants i professors que hi vulguessin col·laborar amb un euro. Igualment s'han venut polseres solidàries elaborades per alumnes de l'ESO.

 

La campanya ha estat un èxit i ha desbordat les previsions inicials. La iniciativa ha aconseguit recaptar 350 euros que són entregats a la Obra Social Sant Joan de Déu.

 

Us agraïm a la gran família d'estudiants, famílies i professionals
de l'Agustí Serra la vostra col·laboració!

Febrer. Cicles

 

Els alumnes de tarda del primer curs del CFGM de Preimpressió Digital han realitzat, dins del Mòdul 6 d’Il·lustració Vectorial, un homenatge al Constructivisme, moviment artístic d’avantguarda soviètic, en el centenari de la Revolució Russa (1917-2017).

 

Cada alumne ha triat una reproducció digital bitmap de l’obra d’un artista constructivista i l’ha vectoritzada amb Adobe Illustrator CC 2017 intentant conservar amb la major fidelitat possible les formes i colors originals.

 

 

Reproduccions vectorials d’obres de Rodtxenko, Moholy-Hagy, El Lissitzky o Popova s’uneixen en dues impressions en gran format en el plotter EPSON Stylus Pro 9600 sobre paper mat millorat que seran exposades en les aules Bauhaus i Clarendon del Departament d’Arts Gràfiques fins a final de curs.

Febrer. Cicles

Tres dècades després de la mort de l'artista nordamericà, els estudiants de Grau Superior commemoren l'obra de Warhol amb un projecte de Photoshop.

 

 

Els estudiants de primer del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions impreses i Multimèdia treballen en Photoshop un tractament gràfic bitmap relacionat amb el Pop Art.

 

 

El punt de partida ha estat una de les serigrafies més icòniques de l'Andy Warhol (1928-1987), l'obra Marilyn Diptych de 1962. A partir d'aquesta referència visual, cada estudiant ha tractat amb Photoshop una fotografia pròpia per tal d'assolir el resultat que us mostrem. El projecte ha permès aprofundir en l'articulació dels elements bitmap i vectorials en un únic exercici compositiu d'imatge raster.

 

Aquest és un projecte desenvolupat en el marc del Mòdul 2 de Preimpressió del Cicle de Disseny on els estudiants treballen, entre d'altres competències i programari, la pràctica amb l'aplicació Adobe Photoshop.

Febrer. ESO i Cicles Formatius

 

Els alumnes de 4rt d'ESO i de Cicles Formatius de Grau Mitjà han assistit a la xerrada que ens ha ofert al centre una de les professionals de la Fundació Institut Guttman dins del programa GAME OVER per conscienciar als joves sobre els perills d'una condució temerària.

 

Febrer. ESO

 

Els alumnes de 1r d’ESO han vist a la classe de matemàtiques un vídeo que mostra com construir robots a través de la papiroflexia.

 

 

El vídeo que podeu trobar a la xarxa ensenya com l’Origami, que és el nom que rep aquest art japonés, ajuda a la generació de nous enginys mecànics.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3gzl2b4wLLY

 

Els més petits de la casa s’han quedat bocabadats. Una vegada però superada la sorpresa inicial s’han posat a construir figures de papiroflèxia tan fantàstiques com les que aquí veieu.

 

 

Els més petits de la casa han pogut comprovar com les matemàtiques són més que números!

Gener. Cicles

aromatic

Els estudiants del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impresses i Multimèdia han desenvolupat un projecte de creació d'una start-up. Per aquesta empresa fictícia (anomenada "Inex") han creat un programa d'imatge corporativa, que inclou diferents accions de màrqueting sensorial.

 

aromatic

 

Els estudiants del projecte aquí mostrat són Laura Casado, Natalia Martínez, Sandra Lobato i Víctor Moreno. Aquest és un del exercicis del mòdul 9 de Màrqueting del Cicle Superior de Disseny i Edició.

Gener. Batxillerat

frances

 

Aquí tenim els/les alumnes del nostre centre que es van graduar del títol de llengua francesa DELF A2, atorgat pel Ministeri d'Educació Francès i la Generalitat de Catalunya, en la convocatòria d’abril-maig del 2016.


DELF A2

D'esquerra a dreta i de baix a dalt són:
Marc Escribano, Mireia Luque, Carla Bonet, Paula Tutusaus, Òscar Rivera, Griselda Herrera, Anabel Serrano, Elena Rey, Adriana Martín, Judit Aránega i Maria Alouat.

 

Enhorabona per a ells!

Novembre. Cicles Formatius

haring

 

Estudiants de primer curs del Cicle Formatiu de Preimpressió Digital (CFGM) rendeixen homenatge a l'artista gràfic Keith Haring mitjançant el treball en Illustrator.

 

Haring

 

En el marc de l'assignatura (mòdul 6) d'Il·lustració Vectorial del Cicle Formatiu de Preimpressió, cada estudiant ha redibuixat una de les propostes d'aquest dissenyador mitjançant les eines del programa d'edició vectorial Adobe Illustrator.

 

Haring

 

Tot seguit hem configurat els diversos dissenys per a la impressió de dos grans cartells mitjançant el plóter d'impressió amb el que compta el nostre Departament d'Arts Gràfiques.

 

Haring

 

Els cartells es troben exposats a les aules per tal que tots els estudiants puguin gaudir del treball de disseny dels alumnes d'il·lustració vectorial.

 

Els treballs suposen un homenatge a aquest magnífic artista gràfic que va revitalitzar l'escena gràfica de la Nova York dels anys noranta.

Us recordem que el Macba de Barcelona compta amb una reproducció del mural exterior d'aquest artista.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Keith_Haring


Haring

Octubre. Cicles Formatius

Els estudiants de Gestió Administrativa visiten la Borsa de Barcelona

 

Els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa han realitzat una visita acadèmica al mercat bursatil de Barcelona en el marc de l'assignatura Gestió de Tresoreria.

 

Guiats per un professional de la Borsa, varen poder conéixer d'aprop el funcionament del mercat bursatil.

 

sortida_borsa

 

La nostra oferta educativa

 

Vine a estudiar amb nosaltres

 

ESO

 

BATXILLERAT

· Ciències i tecnologia.

· Humanitats i ciències socials.

 

Cicles Formatius de Grau Mitjà (FP)

· Activitats comercials.

· Comerç Dual.

· Gestió administrativa.

· Instal·lacions elèctriques i automàtiques.

· Preimpressió digital.

 

Cicles Formatius de Grau Superior (FP)

· Administració i finances.

· Automatització i robòtica industrial.

· Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia.

· Gestió de vendes i espais comercials.

· Animació d'activitats físiques i esportives

 

Ensenyament Esportiu de Règim Especial

· Tècnic esportiu grau mitjà en Salvament i Socorrisme.

 

Curs d'Accès al Grau Superior (CAS)

 

Programes de Formació i Inserció (PFI). Programa Inicialitzador Professional (PIP)