Setembre. Dates d'inici de curs 2019-202

Inici Curs 2019 - 2020

 

ESO

Presentació: 12 de setembre  
1r ESO: 10:00 hores

2n ESO: 11:00 hores

3r ESO: 12:00 hores

4t ESO: 13:00 hores
Inici classes: 13 de setembre a les 8:00 hores

 

BATXILLERAT

Presentació: 12 de setembre a les 9:00 hores
Inici classes: 13 de setembre a les 8:00 hores

 

PFI

Presentació: 13 de setembre a les 16.00 hores 
Inici classes: 16 de setembre

 

Cicles Formatius de Grau Mitjà (FP)

Presentació: 13 de setembre

(torn matí) a les 9:00h 

(torn tarda) a les 15:30 hores
Inici classes: 16 de setembre

 

Cicles Formatius de Grau Superior (FP)

Presentació: 13 de setembre

(torn matí) a les 10:00h 

(torn tarda) a les 16:30 hores
Inici classes: 16 de setembre

 

 

curs 2019-2020 a l'Agustí Serra.

Juny. Cicles Formatius.

 

Les estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials són finalistes a l'edició d'enguany del Premi Nous Professionals, en la categoria de Viabilitat empresarial. Felicitats!

 

Formació Professional & Futur a l'Agustí Serra.

Juny. ESO. Batxillerats. Cicles Formatius.

 

Acte de Graduació per estudiants que finalitzen etapa

 

Dimecres, 26 de juny

Auditori de l'antiga Caixa Sabadell

Carrer d'en Font, 25

Sabadell

 

Estudiants de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior
17:00 hores

 

Estudiants d'ESO i Batxillerat
19:00 hores

 

Us hi esperem!

 

Graduació & Futur a l'Agustí Serra.

Juny. ESO

 

El grup B de 1r d’ESO va participar la tarda de divendres, 14 de juny, en una activitat contra el canvi climàtic que va finalitzar amb una concentració davant l'ajuntament de Sabadell.

 

Va ser una concentració de joves i estudiants, organitzada cada setmana pel col·lectiu Fridays 4 Future. En fer-se a les 5 de la tarda -fora de l'horari lectiu- i després de les avaluacions, l'activitat va ser totalment voluntària i va ser preparada de forma autònoma pels alumnes. En dies anteriors van grafiar pancartes i redactar un text, que van llegir, aquest divendres, en públic.

 

 

Atès que és la primera vegada que un institut de Sabadell participa d'aquesta convocatòria, Fridays 4 Future va agraïr públicament, a la seva pàgina d'Instagram, la participació de l'Agustí Serra. Podeu fer-hi una ullada a l'enllaç:

 

https://www.instagram.com/p/Bys0t3QIQ3F

 

Cal felicitar l’alumnat per la seva implicació i entusiasme!

 

 

Participació & canvi climàtic a l'Agustí Serra.

Maig. Cicles Formatius

Un grup d'alumnes d'Arts Gràfiques visita les instal·lacions d’EPSON IBÈRICA a Sant Cugat. Els alumnes de primer del  CFGS Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia han pogut experimentar les  últimes tecnologies d'EPSON en impressió tèxtil digital.

 

 

Així mateix en la visita, s'han imprès en gran format sobre lona, tres dissenys fets pels alumnes i s'han pogut veure les diferents tecnologies d'impressió d'EPSON tant en l'àmbit de plòters com d'impressores digitals.

 

Innovació & impressió digital a l'Agustí Serra.

Maig-Juny. Cicles Formatius de Grau Superior

INFORMACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ DE CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

Presentació de sol·licitus del 29 de maig al 5 de juny

Novetat per al curs 2019-2020: Preinscripció exclusivament telemàtica

 

Us facilitem tot seguit un full informatiu de la preinscripció dels Cicles Formatius de Grau Superior per al proper curs 2019-2020. Podeu accedir-hi a cadascún dels fulls a través del enllaços inferiors. En els fulls hi trobareu informació per a realitzar la preinscripció que NOMÉS PODEU FER MITJANÇANT FORMULARI ELECTRÒNIC. Podeu accedir a aquest Formulari a través dels enllaços que trobareu als fulls:

 

CFGS

 

Informació i enllaç per al procediment d'alta al servei idCAT Mòbil:

 

idCat Mòbil

 

 

Informació & curs 2019-2020 a l'Agustí Serra.

Maig. Cicles Formatius

 

El Departament Administratiu (Cicles Formatius) de l'institut gestiona amb els estudiants dels cicles CFGM de Gestió Administrativa i CFGS  d'Administració i Finances la organització i participació en la campanya de donació de sang celebrada el passat 22 de maig a l'Institut.

 

 

Implicació & solidaritat a l'Agustí Serra.

Maig. ESO

 

El dia 16 de maig tots els grups de 1r d’ESO, juntament amb alumnes amb discapacitat de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, han participat en una gran jornada inclusiva organitzada pels alumnes i les alumnes del cicle formatiu de grau mitjà CAFEMN.

 

L’activitat, que promou la inclusió i la participació social de tot l’alumnat, forma part del projecte educatiu de l’àmbit de l’educació física de l’Educació Secundària, i del Treball de Síntesi dels alumnes de CAFEMN.

 

Durant el matí s’han posat en marxa dinàmiques i jocs grupals per fomentar valors com la solidaritat, la responsabilitat i l’autonomia de tots els nois i noies participants.

 

Inclusió & Esport a l'Agustí Serra.

Maig. Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà

INFORMACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

presentació de sol·licitus del 14 al 21 de maig

Novetat per al curs 2019-2020: Preinscripció exclusivament telemàtica

 

Us facilitem tot seguit un full informatiu de la preinscripció de Batxillerat i CFGM per al proper curs 2019-2020. Podeu accedir-hi a cadascún dels fulls a través del enllaços inferiors. En els fulls hi trobareu informació per a realitzar la preinscripció que NOMÉS PODEU FER MITJANÇANT FORMULARI ELECTRÒNIC. Podeu accedir a aquest Formulari a través dels enllaços que trobareu als fulls:

 

Batxillerat

CFGM

 

Informació i enllaç per al procediment d'alta al servei idCAT Mòbil:

 

idCat Mòbil

 

INFORMACIÓ PER A LA PREINSCRIPCIÓ DE CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

Presentació de sol·licitus del 29 de maig al 5 de juny

Properament us facilitarem el full informatiu dels passos a seguir per a realitzar la preinscripció.

 

Informació & curs 2019-2020 a l'Agustí Serra.

Abril. ESO

 

Coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, el passat dijous dia 25 d’abril ha visitat el nostre institut l’escriptora Maite Carranza, guanyadora de diferents premis de literatura juvenil.

 

L’autora ha explicat, en una primera xerrada, com va ser el procés d’escriptura de l’obra La película de la vida, llibre que l’alumnat de 2n d’ESO i un grup de 4t d’ESO han llegit com a lectura trimestral.

 

En una segona xerrada dirigida als i les alumnes de 4t d’ESO, Maite Carranza ha detallat en quins fets reals es va inspirar per idear la trama de Palabras envenenadas, llibre que tracta el tema dels abusos sexuals.

 

Com a cloenda, els alumnes han participat d’un col·loqui amb l’autora, que ha aclarit dubtes i ha respost a tot tipus d’inquietuds dels alumnes.

 

En acabar, l’escriptora ha dedicat un exemplar de la seva última novel·la El aliento del ladrón per a la biblioteca de l’Institut. El llibre acaba de publicar-se i ha estat premiat amb el guardó Joaquim Ruyra 2018. La història es desenvolupa durant la infància i l’adolescència del jove Antonio Gaudí, protagonista de la història.

 

 

Literatura Juvenil & Actualitat a l'Agustí Serra.

Abril. Cicles Formatius. AFE

Presentació CFGS AFE (2019-2020)

https://sites.google.com/view/agustiserra/curs/grau-superior

 

Podeu fer una ullada a la presentació audiovisual per al proper curs 2019-2020 que us hem preparat del Cicle Superior d'AFE (Activitats Físiques i Esportives) en l'enllaç superior.

 

AFE & Futur a l'Agustí Serra.

Abril. Cicles Formatius. Arts Gràfiques

 

Els estudiants del segon curs del CFGM de Preimpressió Digital han assistit a una jornada de formació sobre disseny i impressió digital 3D a l'espai SPMakers de Santa Perpètua de Mogoda. El taller consisteix en el treball digital amb l'aplicació Tinkercad per al disseny per a impressió 3D seguida de l'obtenció corresponent en impressió 3D del producte dissenyat.

 

En la sessió els estudiants van formalitzar digitalment el logotip de la ràdio del nostre centre i el van finalment imprimir digitalment (3D).

 

 

 

Disseny, innovació & 3D a l'Agustí Serra.

Abril. Batxillerat i Cicles Formatius

 

Dijous, 25 d'abril a les 18:00 hores jornada de portes obertes per als estudis post-obligatoris (Batxillerat i Cicles Formatius) que oferim al centre.

 

Podreu conèixer la nostra oferta actual de Cicles formatius en versió DUAL

 
  • CFGS Gestió de Vendes i espais comercials
 
  • CFGM Activitats comercials
 
  • CFGS Administració i finances
 
  • Ensenyament i animació socioesportiva (1r LOE)
 
  • Animació d'activitats físiques i esportives (2n LOGSE)

 

Xerrada informativa i visita al centre

 

Institut Agustí Serra i Fontanet

c/Vallmanya 11-15 - Sabadell

Tel. 93 723 03 12

 

Jornada de portes obertes a l'Agustí Serra.

Abril. ESO

 

El passat dimecres 3 d’abril l’alumnat de 1r d’ESO van visitar el Campus Arqueològic situat a Palau-solità i Plegamans.


El Campus Arqueològic permet gaudir d’una proposta educativa on és possible desenvolupar la investigació, la descoberta i el treball en equip. També promou el coneixement de l’antic Egipte a través de l’arqueologia. Els alumnes i les alumnes han gaudit d’una jornada intensa en la qual han visitat una tomba egípcia i han desenvolupat el rol d’arqueòlegs.

 

Aquesta activitat forma part del treball de síntesi "L'antic Egipte", projecte de treball conjunt que elaboren els alumnes per adquirir i compartir coneixements de totes les matèries, i els va ajudar a entendre el tema de la mort a la civilització egípcia.

 

Egipte & Coneixement a l'Agustí Serra.

Abril. Sant Jordi a l'Agustí Serra

 

Dimarts 23 d'abril celebrem diverses activitats al centre per Sant Jordi en l'horari regular de classes. Els estudiants d'ESO desenvolupen tallers i diverses activitats relacionades amb la jornada.

 

Sant Jordi a l'Agustí Serra.

Abril. Cicles Formatius i Centre

 

Els estudiants del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió Digital (Arts Gràfiques) s'han encarregat del projecte de disseny de senyalística de departaments del centre.

 

Els estudiants han desenvolupat una planificació d'espais i de disseny d'informació visual per a rotular espais. La proposta visual (text i imatge) ha estat generada en vinil mitjançant plotter de tall al departament d'arts gràfiques. Seguidament els propis estudiants han rotul·lat els espais seleccionats.

 

Jornada de portes obertes a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius. FP Dual

 

El nostre institut ofereix la possibilitat de cursar la Formació Professional en la versió de FP DUAL. Podeu consultar en el menú de Cicles l'oferta que us oferim.

 

Igualment, com a membres participants en la xarxa de dual, us facilitem tot seguit l'enllaç al web de la Formació Professional Dual per a més informació sobre aquests estudis.

 

web de l'FP Dual

 

 

Formació Professional Dual a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius. Arts Gràfiques

 

Els estudiants dels cicles formatius de Preimpressió Digital (Grau Mitjà) i Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia (Grau Superior) visiten la Fira Graphispag 2019 a Barcelona.

 

En la trobada professional internacional els estudiants han pogut conèixer les novetats del sector i assistir a tallers i xerrades relacionades amb la impressió digital i convencional, la impressió 3D, el disseny, el multimèdia i el retail.

 

Disseny, impressió i tecnologia a l'Agustí Serra.

Març. ESO

 

Els alumnes de 3r d’ESO han realitzat en classe diverses presentacions per a conèixer alguns països del món. En una segona part, havien de cristal·litzar l'esperit del país estudiat utilitzant les seves habilitats i competències.

 

Aquest és el resultat ple d'imaginació, sensibilitat i bon fer.

 

 

El món a l'Agustí Serra.

Març. ESO i PFI

 

Avui 19 de març tot l'alumnat de 4t d'ESO i dos grups de PFI (Programes de Formació i Inserció), Elèctrics i Administratius han assistit a una xerrada de l'escriptora Dory Sontheimer, autora dels llibres Les set caixes i La vuitena caixa.

 

L'objectiu de l'activitat ha estat fer vivencial els fets relcionats amb l'Holocaust i la Memòria Històrica.

 

 

«Quan la meva mare va morir, mentre retirava els seus objectes personals i intentava posar ordre a casa dels meus pares, van aparèixer, amagades en un armari, set caixes. A primer cop d’ull vaig tenir clar que es tractava de documents històrics recopilats pel meu pare. De sobte, van aparèixer les preguntes i els primers dubtes: Quin sentit tenia haver guardat tot allò? Calia perdre el temps amb records d’una època de la que no en sabia res? Quants secrets poden amagar set caixes?
El que no podia sospitar és que a dins d’aquelles caixes hi trobaria, integra,un passat que desconeixia: 36 membres de la meva família van ser víctimes de l’Holocaust nazi.
A partir d’aquell moment vaig decidir iniciar la recerca de familiars meus per tot el món i ara, per primera vegada, he aconseguit reunir-los tots a Barcelona. Una família retrobada que ha donat a la meva vida un gir de 180 graus
».

Dory Sontheimer

 

 

Memòria històrica a l'Agustí Serra.

Març. ESO

 

El passat dijous 14 de març els nois i noies de 1r d’ESO han gaudit d’una jornada esportiva juntament amb alumnes d’altres escoles i instituts.

 

Durant el matí han dut a terme proves de llançament de pes, salt de llargada, curses de velocitat amb tanques i curses de relleus.

 

L’activitat ha fomentat la interrelació entre l’alumnat i la cohesió de grup, a més de promoure l’adquisició hàbits de vida sana i saludable.

 

Esport & Cohesió a l'Agustí Serra.

Març. ESO

 

L’alumnat de 1r d’ESO ha gaudit d’un magnífic matí a Barcelona per desenvolupar una sèrie d’activitats organitzades des dels departaments de les matèries de Ciències Socials, Anglès i Matemàtiques.

 

Allà han pogut conèixer el Pla Cerdà i comparar els districtes de l’Eixample i Ciutat Vella a partir de la recollida de dades per elaborar estadístiques. També han parlat en anglès amb visitants de la ciutat i han treballat sobre un qüestionari en aquesta llengua.


Urbanisme & anglès a l'Agustí Serra.

Març. Dia Internacional de les Dones

 

Per aquest 8 de març, al nostre centre s’ha plantejat una acció de visibilització de la problemàtica social al voltant del patriarcat. S’ha fet un mural amb reflexions de dones que, des de diferents disciplines, han volgut conscienciar sobre el feminisme.  S’ha volgut subratllar que l'objectiu del moviment és promoure la igualtat i el dret de tots i totes a trencar barreres i etiquetes que ens empetiteixen.

 

Els nois i noies de diferents cursos i etapes han fet activitats de reflexió sobre el mural de l'entrada i els cartells que alguns d'ells han enganxat.

 

També participen de l'activitat "a mi també" en la qual expressen lliurement experiències que han viscut com a dones o com a homes que exemplifiquen com ens afecta el sistema patriarcal. Els murals d'aquesta activitat es troben a les escales de la dreta i de l'esquerra de consergeria. Esteu convidats, tots i totes a participar-hi si us ve de gust.

 

Creiem que és necessari donar veu a totes les veus.

 

La fotografia és de Susana Díaz Sánchez, alumna de 4t A.

 

 

Dia Internacional de les Dones a l'Agustí Serra.

Febrer-Març. ESO

 

Els alumnes de 4t d´ESO de l´assignatura optativa de Visual i Plàstica han desenvolupat en grup per aquest Carnestoltes la il·lustració de cartells per anunciar la festa a l´Institut.

 

Els dies 27 i 28 els cartells han estat exposats a l´entrada del centre, per tal que tothom pogués votar la proposta més estimulant. En aquesta selecció del concurs hi han participat alumnes de l´ESO, Batxillerat i Cicles Formatius així com personal docent i no docent del centre.

 

El cartell guanyador va ser anunciat el dia 1 de març amb motiu del Carnestoltes i el podeu veure a l'entrada del nostre institut.

 

Carnestoltes & Visual i Plàstica a l'Agustí Serra.

Febrer. Cicles Formatius

 

Els estudiants del Cicle Formatiu d’Administració i Finances de 1r han han visitat el 18 de febrer l’espai de negoci municipal del Centre d’Empreses industrials de Can Roqueta.

 

L'activitat s'emmarca en la SETMANA DE L’ORIENTACIÓ amb l’objectiu d’impulsar i fomentar l’esperit emprenedor. També pretenem sensibilitzar sobre l’autoocupació com una possibilitat de generació de lloc de feina. De fet, des del Centre, els professionals d'assessorament els han facilitat informació del suport  tècnic, jurídic, i d'equipaments que poden disposar per desenvolupar el  projecte d'empresa.

 

Durant la visita els estudiants també han pogut compartir l’experiència de DABA, empresa consolidada i ubicada en una de les naus del Centre Municipal.


La visita ha estat molt enriquidora, i ens serveix com a punt de partida dels mòduls de Simulació empresarial i Projecte d’administració i finances de 2n curs.

 

 

Formació Professional & Futur a l'Agustí Serra.

Febrer. Cicles Formatius

Ens trobaràs al centre de la Fira!

Mapa de la Fira i el nostre stand (http://m2.sabadell.cat/jornades/sabadellorientaFP/goespaifira)


Una edició més hem participat a la Fira Apropa't a la FP 2019 celebrada els dies 19, 20, 22 i 23 de febrer al reciente de la Fira de Sabadell.

 

 

 

Al nostre stand hem facilitat a estudiants i famílies informació i assessorament.

 

 

I també hem presentat les següents demostracions:

 

CFGM i CFGS de la Família d'Electricitat

Demostració de Domòtica i d'eficiència energètica.
Demostració amb robots: el robot Fanuc estarà connectat en mode automàtic i realitzarà una seqüència prèviament dissenyada.

 

 

CFGM i CFGS de la Família d'Arts Gràfiques

Pràctiques de disseny i aplicació de vinils termoadhesius i tractament d'imatges de mapa de bits i vectorials que s’apliquen mitjançant sublimació a diferents productes.

 

 

Igualment al Showroom hem mostrat les següents operatives:

 

Arts Gràfiques

Demostracions de processos gràfics digitals.

 

Electricitat

Demostració amb robots: el robot ABB executa una seqüència automàtica.

 

 

En el següent enllaç la Fira detalla les presentacions dels nostres cicles indicant espai i horari corresponent.

 

Presentacions dels Cicles Formatius

 

Més informació sobre la Fira a l'enllaç de la organització Fira Apropat'a la FP 2019

 

Formació Professional & Futur a l'Agustí Serra.

Febrer. ESO


Els alumnes de 2n d’ESO han estat treballant durant aquest trimestre sobre el llegat d’Al-Àndalus, dins la dimensió històrica de les Ciències Socials.

 

Amb una metodologia basada en el treball cooperatiu, l’alumnat ha representat les columnes de la Mesquita de Còrdova i ha descobert els vincles entre el passat i el present en els àmbits de la medicina, els invents, la gastronomia, el lèxic, la música i les ciències.

 

 

Ciències Socials & Cultura a l'Agustí Serra.

Febrer. ESO


Durant aquestes últimes setmanes, l’alumnat de 1r d’ESO ha treballat una unitat didàctica per aprendre a revisar i corregir l’ortografia dels textos, tant propis com dels companys i companyes, amb la finalitat de millorar l’expressió escrita en llengua castellana.

 

Per fer-ho, han dut a terme diferents activitats basades en la gamificació, responent a qüestionaris fets amb la plataforma Kahoot o resolent diferents escape room ortogràfics creats amb l’eina Genially. Per a la resolució de les tasques ortogràfiques han utilitzat a classe tauletes i dispositius mòbils.

 

 

Llengua castellana & innovació educativa a l'Agustí Serra.

Febrer. Batxillerat


Dimarts 12 de febrer els alumnes i les alumnes de 1rA de Batxillerat han visitat l’aeroport de Sabadell. L'activitat ha estat organitzada conjuntament pels departaments de l’àmbit cientificotecnològic i de l’àmbit matemàtic.


L’alumnat ha gaudit d'una magnífica explicació teòrica sobre els principis físics i matemàtics que permeten l’enlairament dels avions. Seguidament han visitat les instal·lacions de l’aeroport i han pogut veure per dins els hangars i avions.

 

 

Aeronaútica & ciència a l'Agustí Serra.

Febrer. ESO


Aquest curs el nostre centre participa per primera vegada en el Concurs Apilo XII. L’activitat s’inclou dins el projecte «L’INS Agustí Serra i Fontanet: un centre sostenible i preocupat pel medi ambient?» amb l’objectiu de promoure el reciclatge i la recollida de piles, bateries i acumuladors portàtils.

 

El 29 de gener els i les alumnes de 1r d’ESO van assistir a una xerrada i un taller organitzats per l’Agència Catalana de Residus. A l’activitat van reflexionar sobre la importància de reciclar, reutilitzar i reduir les piles gastades.

 

La setmana anterior es va repartir a cada alumne una capsa per reciclar totes les piles possibles i conscienciar a les famílies de la importància de fer-ho.

 

El punt de recollida selectiva de piles es troba al vestíbul de l’institut. L’organització recollirà el contenidor entre els dies 18 i 30 d’abril de 2019.

 

 

Si voleu més informació sobre el concurs, podeu entrar a: http://www.apilo.cat/

 

 

Sostenibilitat a l'Agustí Serra.

Gener. ESO


Els alumnes de 3r d’ESO, dividits en dos grups, han realitzat una visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental el 17 i 24 de gener.

 

Han assistit a una presentació interactiva que explica la relació de les activitats quotidianes que realitzem els ciutadans i la seva repercussió en la generació de residus. L’activitat també inclou diferents qüestions per avaluar i aclarir conceptes amb l’alumnat, sobre el procés que segueixen els residus.

 

A continuació, han visitat les instal·lacions i posteriorment han dut a terme un estudi exhaustiu dels residus, analitzant i seleccionant de forma pràctica una bossa d’escombraries. Per últim, han posat en comú les conclusions dels seus treballs.


 

L’activitat, organitzada de franc pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha estat programada per la Comissió de Medi Ambient de l’Institut, dins el projecte «L’INS Agustí Serra i Fontanet: un centre sostenible i preocupat pel medi ambient?».

 

 

Ciència, innovació & sostenibilitat a l'Agustí Serra.

Gener. ESO


Dimarts dia 29 de gener, l’alumnat de 1r d’ESO han visitat la pista coberta d’atletisme, única a tot Catalunya.

 

Allà han estat rebuts per l’exatleta Josep Molins, el primer sabadellenc que va participar als Jocs Olímpics de Roma l’any 1960. Ell mateix ha estat l’encarregat de dirigir les proves que han realitzat els i les alumnes: salt de llargada, llançament de pes, curses de velocitat amb tanques i curses de relleus.

 

El proper 14 de març està programada una altra jornada esportiva per continuar amb el projecte de l’àmbit de l’educació física que promou la pràctica de l’esport com a hàbit per adquirir una vida sana i saludable.

 

 

Atletisme & ciutat a l'Agustí Serra.

Gener. ESO & CFGM CAFEM

 

Continuant amb el projecte anual d’Educació Física "Fem salut amb cavalls, senderisme i natació", dijous 17 de gener l’alumnat de 1r d’ESO ha dut a terme la primera visita a la hípica Educació Eqüestre.

 

Dividits en tres grups, monotoritzats pels alumnes i les alumnes del cicle formatiu de grau mitjà CAFEM, aprofundeixen en la figura del cavall des de diversos àmbits (lingüístic, social, científic, etc.). Amb aquesta activitat es fomenta la socialització i l’autoestima; i ajuda a aprendre a treballar en equip.

 

Les properes sortides estan programades els dies 25 de febrer i 21 de març.

 

calendari sortides Primer d'ESO

 

Educació Física, salut & Hípica a l'Agustí Serra.

Gener. ESO & CFGM CAFEM

 

L’alumnat de 1r d’ESO continua amb el Projecte Innovador d’Educació Física per promoure la pràctica de les habilitats motrius bàsiques i l’activitat física per millorar la qualitat de vida i la salut. Un vegada finalitzat el primer trimestre, dedicat a la natació; iniciem aquest segon trimestre dedicat a l'hípica amb els cavalls.

 

Com a activitat inicial motivadora, el passat 14 de desembre,  durant l’esbarjo, els grups de 1r d'ESO es van trobar al pati alguns cavalls de l’hípica Educació Eqüestre. Els animals varen estar acompanyats de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà CAFEM. Aquest Cicle Formatiu també participa en el projecte a través del mòdul propi d'aquests estudis dedicat a la conducció de grups a cavall i atencions equines bàsiques.

 

Aquesta primera experiència amb els cavalls va ser valorada molt positivament i amb molta il·lusió tant pels alumnes com per l'equip docent.

 

 

Innovació & Hípica a l'Agustí Serra.

Gener. ESO.

 

Els estudiants de 2n curs de la ESO han treballat, a la matèria de Visual i Plàstica, la capacitat evocadora de les imatges a partir del Guernica (1937) d'en Pablo Picasso.

 

El projecte «Refugiats, les víctimes de la guerra del segle XXI en el nostre Mediterrani» ha estat coordinat per la professora Estel Albuixech. Per facilitar l’anàlisi i la interpretació de l’obra per part dels alumnes, s’ha buscat la contextualització establint paral·lelismes contemporanis amb els refugiats i refugiades que es veuen obligats a abandonar la seva terra com a conseqüència dels conflictes bèl·lics.

 

Les autores i els autors del mural han treballat de manera conjunta i col·laborativa unint 70 làmines amb les imatges del quadre ampliades a escala i pintades amb ceres.

 

L’obra dels nostres artistes ha rebut nombroses felicitacions i pot contemplar-se a l’accés al segon pis de l’Institut.

 

Art & actualitat a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO.

 

Jornada solidària SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

 

El passat 20 de desembre a l’Agustí Serra es va organitzar una jornada solidària per implicar l’alumnat en el projecte de l’Hospital de Sant Joan de Déu: recaptar fons per la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa.

 

Al llarg del matí s’han dut a terme diferents activitats, com un torneig de futbol i un de ping pong, un Escape Room, un taller de henna, i també la venda d’esmorzars i de polseres. Per participar, només calia una voluntària i petita aportació econòmica.

 

Una de les activitats que més expectació ha generat ha estat el concurs Got Talent, on molts alumnes han mostrat les seves habilitats.

 

Si voleu ampliar la informació sobre aquest hospital especialitzat en la lliuta contra el càncer, podeu consultar el seu web https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/sjd-pediatric-cancer-center

 

 

Solidaritat a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO.

 

Els alumnes de 4rt d´ESO han treballat la multiplicació de la imatge a la màteria de Visual i Plàstica.

 

Els estudiants han experimentat amb la tècnica de l'estampació amb planxes tallades en relleu (es reprodueix la imatge que queda en relleu en la matriu) utilitzant el linolèum i amb tinta negra.

 

 

Innovació, Art & Estampació a l'Agustí Serra.

Desembre. ESO.

 

El passat 5 de desembre l’alumnat de 1r i 3r d’ESO ha realitzat una sortida a l’ermita de La Salut, i els grups de 2n i 4t han caminat fins a la de Togores. Durant el trajecte, han anat acompanyats dels respectius tutors i tutores i part de l'equip docent.

 

En arribar han gaudit d'un merescut esmorzar i posteriorment han dut a terme una divertida gimcana que de manera prèvia havien preparat els alumnes dels cursos superiors.

 

Els objectius de la sortida han estat millorar la cohesió social de l'alumnat que forma part del centre i també practicar senderisme.

 

Cohesió social & senderisme a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO.

 

Dilluns 12 de novembre l’alumnat de 1r d’ESO va participar en un Escape Room impulsat per la Comissió de Medi Ambient de l’Institut amb la finalitat de promoure la recollida selectiva i la prevenció de residus en el centre escolar.

 

Forma part del projecte «L’INS Agustí Serra i Fontanet: un centre sostenible i preocupat pel medi ambient?» que s’ha posat en marxa durant aquest primer trimestre.

 

El joc d’escapament ha plantejat als alumnes que viuen en un món amb un futur incert: el consumisme i el materialisme són les causes de l’esgotament dels recursos naturals, la gana i la desnutrició de la societat de la qual formen part. Només prenent consciència de la necessitat de practicar el reciclatge en la seva vida quotidiana i resolent una sèrie d’enigmes en equip han pogut sortir del gimnàs, convertit en sala de joc.

 

L’activitat pertany al Programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell i l’organitza el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. A partir de la gamificació, s’ha aconseguit que l’alumnat valori la importància de la correcta separació dels residus i el benefici que s’obté de reciclar-los. També ha fomentat el treball en grup i la participació activa.

 

Sostenibilitat & innovació a l'Agustí Serra.

Novembre. Centre.

 

Durant aquest trimestre, la Comissió de Medi Ambient de l’Institut, amb representació de tots els estaments del centre, ha posat en marxa el projecte «L’INS Agustí Serra i Fontanet: un centre sostenible i preocupat pel medi ambient?», en què hi participa tota la comunitat educativa.

 

L’objectiu principal a partir d’aquest curs és gestionar els residus generats al centre (paper, envasos i matèria orgànica). De la difusió del projecte s’encarrega el personal docent de l’àmbit cientificotecnològic i tutors/es.

 

Per tal de sensibilitzar l’alumnat sobre la importància del reciclatge en el centre, durant tot el curs es promourà la seva participació en activitats organitzades pel Programa Ciutat i Escola:

- Escape Room residus.

- Missió residus: Visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental.

- Eco-educa: Visita escolar al punt blau Can Llong.

- Pràctica de producció de biogàs a partir de residus orgànics.

 

Sostenibilitat & innovació a l'Agustí Serra.

Novembre. Cicles Formatius. Electricitat i Electrònica

 

L'estudiant Gerard Mora Rodríguez del CFGM de Instal·lacions elèctriques i automàtiques ha guanyat el primer premi, en categoria de Grau Mitjà, de la 44a edició del Premi David que es celebra a la nostra ciutat.

 

L'acte de lliurament dels guardons va celebrar-se el vespre del 28 de novembre a l'Auditori de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 i va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat i de la presidenta del Centre Metal·lúrgic.

 

Electricitat i Electrònica & excel·lència a l'Agustí Serra.

Novembre-Desembre. ESO

 

Durant tot aquest trimestre l’alumnat de 4t d’ESO ha participat en el projecte «Fem pinya amb el joves» del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, organitzat pels Castellers de Sabadell

 

En el taller han treballat valors com l’esforç, la cooperació i el respecte a través de la feina dels castellers. Han vist què es fa en una colla castellera i han pogut experimentar creant la seva pròpia.

 

La colla castellera de 4t d’ESO i els Castellers de Sabadell volen convidar tota la comunitat educativa de l’Institut Agustí Serra a la I Mostra castellera de secundària dels Castellers de Sabadell que tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre del 2018 a la Plaça de la Creu Alta, de 10 a 14 hores. 

 

Per participar-hi a la cita, que acollirà entre 400 i 600 alumnes de tretze instituts públics de la ciutat, els alumnes també han dissenyat un logotip representatiu del centre escolar. Per a més informació, cliqueu sobre el cartell de la mostra per tal de veure com es desenvoluparà.

 

cartell

ESO, castellers & ciutat a l'Agustí Serra.

Novembre. Cicles Formatius. Arts Gràfiques.

 

L'estudiant de 2n curs del CFGM de Preimpressió Digital, Dan Garcia Baldán, ha aconseguit el tercer premi en la categoria de pictogrames en el Concurs de prevenció de riscos laborals (2018) convocat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

Podeu consultar més detalls en el web corresponent de Treball.

 

Innovació & Cicles Formatius a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

Dimarts, 27 de novembre, l’alumnat de 1r d'ESO ha visitat l'observatori de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.

 

Després d'una explicació teòrica sobre el Sistema Solar, els estudiants han visualitzat un interessant vídeo. Tot seguit hem gaudit d'un col·loqui en què els i les estudiants han pogut satisfer la seva curiositat sobre l'Univers.

 

A continuació, hem visitat l'observatori astronòmic per tal de conèixer com funcionen els aparells d’astronomia. Per últim, han observat el Sol amb un filtre solar i dos telescopis diferents.

 

Aquesta activitat, inclosa al programa “Ciutat i Escola” de l’Ajuntament de Sabadell, ha estat organitzada pel Departament de l’Àmbit social.

 

Ciència, ciutat & ESO a l'Agustí Serra.

Novembre. Centre

 

Com cada any, amb l’objectiu de fomentar la solidaritat entre la comunitat educativa, l’Institut Agustí Serra ha dut a terme una donació de llibres a l’Associació Llibre Solidari.

 

L’entitat s’encarrega d’obtenir recursos humans, materials i econòmics i destinar-los a projectes socials que ajuden persones i famílies necessitades. Per a més informació, podeu consultar el web www.llibresolidari.org.

 

La persona encarregada de portar-hi els llibres ha estat la Núria Esteban, coordinadora de 1r cicle de l’ESO.

 

Innovació & Cicles Formatius a l'Agustí Serra.

Novembre. Cicles Formatius

 

El passat 7 de novembre va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Sabadell la  conferència d'Iñaki Mujika "La FP Basca, model d'excel·lència europeu". 


Iñaki Mujika és el Director Executiu de TKNIKA, un centre per a la innovació de la Formació Professional i per a la preparació del professorat, referent a Europa. Desenvolupen projectes d’innovació relacionats amb els àmbits tecnològics, formatius i de gestió.

 

A l'acte hi assistiren membres del teixit empresarial de l'àrea de Sabadell, representants del Departament d'Ensenyament, directors i professors d'instituts de l'àrea de Sabadell, delegats sindicals, entre d'altres.

 

Per part del nostre institut hi assistiren en Josep Antoni Martínez, cap de Departament d’Electricitat i Electrònica, i la Roser Pujol, cap d’estudis de Formació Professional.

 

El model de FP que porten a terme al País Basc està lligat directament al món de l'empresa. Treballen en xarxa i  per projectes. El govern Basc els dota anualment d'un pressupost i ells facturen a les empreses aproximadament la mateixa quantitat que reben del govern.

 

A TKNIKA, doncs, treballen directament amb unes 650 empreses. El 95% de les empreses del País Basc són petites empreses. Des de TKNIKA en fan el seguiment i els hi facturen els serveis que els hi realitzen (disseny d'un nou producte, prototips, plànols, llançament del producte...).

 

El professorat del centre imparteix els cicles  desenvolupant mètodes d’aprenentatge col·laboratiu recolzat en xarxa (projectes). No interessa tant l’avaluació dels alumnes com l’evolució perquè els alumnes no  reben només coneixements tècnics sinó que a més treballen en equip amb els professors del centre.

 

El sistema de xarxa de professors s’estén per tots els centres del País Basc. És a dir, fan transferència del coneixement i a més permeten que els professors (tant de centres públics com de concertats) que volen col·laborar amb TKNIKA disposin de reducció horària per poder col·laborar-hi.

 

Us convidem a fer-hi una ullada al vídeo que es troba a youtube sobre TKNIKA
https://sites.google.com/site/luisnavarrocraverotnika/home/abp/tnika

 

El model de Formació Professional al País Basc i en concret el que porten a terme a TKNIKA és una aposta clara per la FP. Al País Basc hi creuen i per això els doten de recursos econòmics, humans i tecnològics. No cal, doncs, anar al Nord d’Europa per trobar-hi innovació. Ho tenim ben a prop!

 

Innovació & Cicles Formatius a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

Els alumnes de l´assignatura optativa de 4rt d'ESO han treballat el Pop Art. Aquest estil artístic es caracteritza per la utilització dels objectes i les imatges de la cultura de masses com a protagonistes de l´obra d´art.


La imatge del representant emblemàtic d´aquest moviment, l'Andy Warhol i una segona imatge icònica de l'actualitat han estat els projectes desenvolupats.

 

Les obres han estat executades mitjançant tècnica seca i utilitzant colors complementaris.

 

 

Visual i Plàstica & Pop Art a l'Agustí Serra.

Novembre. Cicles Formatius. Arts Gràfiques

 

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió Digital (torn de matí i torn de tarda) visiten les instal·lacions del centre tecnològic de Hewlett Packard (HP) a Sant Cugat del Vallés.

 

La visita guiada i comentada pel showroom d'HP ha permés als estudiants conèixer de primera mà les innovacions en impressió digital de la tecnologia d'impressió en làtex així com els dispositius de la sèrie HP Indigo. Igualment els estudiants han visitat la galeria d'impressió 3D on han conegut les impressores 3D així com l'àmplia versatilitat de resultats que ja permet aquesta tecnologia.

 

 

Preimpressió digital & Tecnologia digital i 3D a l'Agustí Serra.

Novembre. ESO

 

Divendres, 7 de novembre, al grup de 2n d'ESO C, tot parlant dels bizantins, hem descobert els orígens de l'alfabet ciríl·lic. Però la lliçó més important a aprendre ha estat que la diversitat a l'aula és una font d'aprenentatge impressionant.

 

Competència 3 de la dimensió històrica de les Ciències socials.

Interpretar que el present és producte del passat, per comprendre que el futur és fruit de les decisions i accions actuals.

 

Llengua & educació a l'Agustí Serra.

Octubre - Novembre. Batxillerat

 

Dimarts, 13 de novembre, ens visitarà el periodista i divulgador científic Emilio Varela.

 

Els estudiants de Batxillerat podran gaudir de la conferència on es presentarà un documental i s'organitzarà un col·loqui al voltant de la capacitat de les societats de predir i evitar desastres.

 

La sessió que arrancarà a les 10.30 h i durarà un parell d'hores es titula "Atlantis. La ciència del mite".

 

Podeu consultar l'activitat desplegada en altres instituts:

 

xerrada 01 xerrada 02

 

Ciència & Coneixement a l'Agustí Serra.

Octubre. ESO

 

Iniciem aquest curs escolar 2018-19 un projecte innovador per a l’alumnat de 1r d’ESO que té com a objectiu fonamental practicar l’activitat física com a eina de millora de la salut i la qualitat de vida.

 

La proposta educativa planteja conèixer i valorar els beneficis que aporta un estil de vida saludable, així com treballar les habilitats motrius bàsiques.

 

El primer trimestre es dedica a la pràctica de la natació; el segon, a l'hípica (cavalls); i el tercer, al senderisme. Durant el curs s’han programat altres activitats que es poden consultar al següent calendari.

 

Calendari Educació física

 

Innovació & activitat física i esport a l'Agustí Serra.

Octubre. ESO

 

Divendres, 19 d'octubre, els alumnes de 2n curs de l'ESO vam visitar el mercat comarcal de Mercavallès. El centre comercialitza productes molt variats (tant frescos com elaborats) a comerços petits, empreses d'hosteleria i de restauració, i botigues especialitzades en alimentació. Posteriorment, els alumnes vam assistir a una xerrada sobre els aliments i l’alimentació sana i saludable.

 

L’activitat, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i Mercavallès dins el «Programa Ciutat i escola» de l’Ajuntament de Sabadell, té per finalitat aproximar els centres escolars a la realitat i el coneixement de la ciutat. 

 

 

Objectius d’aprenentatge treballats
- Conèixer els moviments d'entrada i de sortida dels aliments que hi ha en el mercat majorista fins arribar al destinatari final.
- Presentar la gran quantitat de productes frescos de consum saludable, i explicar la seva varietat, temporalitat i origen.

- Mostrar l'ambient mercantil que envolta el procés de venda i el dia a dia de Mercavallès.

 

Competències de l’àmbit científicotecnològic treballades
- Analitzar sistemes tecnològics d’abast industrial, avaluar-ne els avantatges personals i socials, així com l’impacte en la salubritat i el medi ambient. (Dimensió objectes i sistemes tecnològics de la vida quotidiana).

- Adoptar hàbits d’alimentació variada i equilibrada que promoguin la salut i evitin conductes de risc, trastorns alimentaris i malalties associades. (Dimensió salut).

 

Ciència & coneixement de l'entorn a l'Agustí Serra.

Octubre.

 

Dijous, 11 d'octubre, l'alcalde de la ciutat acompanyat del regidor d'educació van visitar el nostre institut. El director, membres de l'equip directiu i professors van mostrar-los algunes de les instal·lacions del centre alhora que els van informar de les propostes, projectes i preocupacions del nostre centre.

Setembre. Centre

La nostra oferta educativa

Vine a estudiar amb nosaltres

 

ESO

 

BATXILLERAT

· Ciències i tecnologia.

· Humanitats i ciències socials.

 

Cicles Formatius de Grau Mitjà (FP)

· Activitats comercials.

· Comerç Dual.

· Gestió administrativa.

· Instal·lacions elèctriques i automàtiques.

· Preimpressió digital.

 

Cicles Formatius de Grau Superior (FP)

· Administració i finances Dual.

· Automatització i robòtica industrial.

· Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia.

· Gestió de vendes i espais comercials.

· Animació d'activitats físiques i esportives

 

Ensenyament Esportiu de Règim Especial

· Tècnic esportiu grau mitjà en Salvament i Socorrisme.

 

Curs d'Accès al Grau Superior (CAS)

 

Programes de Formació i Inserció (PFI). Programa Inicialitzador Professional (PIP)