Actualitzada el dia: 4/4/2014

    Novetats

ESO

BATXILLERATS

CICLES

AMPA

BIBLIOTECA

DIVERS

DIARI DIGITAL

I N S T I T U T    A G U S T Í   S E R R A   i   F O N T A N E T

Activitats del dia de Sant Jordi i mes d'abril
En el dia de Sant Jordi estan previst dos recitals, un per 1r cicle i un altre per 2n cicle i postobligatori. Els alumnes recitaran poemes i cançons, actuaran amb diferents instruments musicals (flauta, flabiol, guitarra...) i alguns professors tocaran el piano, la gralla... A més es farà l'entrega de premis dels concursos literaris de català i castellà, i dels concursos dels dept. de ciències, matemàtiques, proves cangur... A la vegada, es faran diferents tallers al pati i en aules taller: intercanvi de llibres, escacs, punts de llibre de goma eva, punts de llibre de flors seques, roses de paper, marcapàgines originals, taller de pasta de sal, roses de cartró, polseres... Per altra banda, els alumnes de 4t vendran roses per finançar el seu viatge de fi de curs.
Taller de roses de paperIntercanvi de llibresRecital musical
Durant la setmana del 22 al 25 d'abril, s'han programat les següents activitats de Setmana Cultural:
-Actuació del Mago Martín, per a 1r d'ESO.
-Jornada de Jocs Tradicionals per a 2n d'ESO, amb suport del grup de 4tB.
-Representació de l'obra de teatre dels nostres alumnes de l'extraescolar, per els alumnes de  3r, 4t i 1rBatx.
-Conferència de l'escriptora Pilar Garriga per a 2n d'ESO.
-Sortida al CaixaForum dels alumnes de 2n de Batx., des de filosofia i Hª de l'Art.
-Sortida del alumnes de 1r Batx.
 En aquest mes d'abril s'han organitzat moltes altres activitats:
-S'ha celebrat la Diada Esportiva amb la participació d'alumnes de 1r d'ESO i de 6à de primària.
Cliqueu aqui per a veure les imatges de la Diada Esportiva (entrant com a visitant del moodle).
-Se celebra el 50 aniversari de Mafalda completant un mural a la Biblioteca (des de la Coordinació d'activ. escolars)

-Es recorda a Cervantes i "El Quijote", amb un treball mural des de l'optativa de llengua castellana. Fins i tot hi ha fragments en rus!
-És el centenari de la publicació de "Platero y yo", de Juan Ramón Jiménez, i els alumnes de 4t de l'ESO, han preparat diferents treballs des de l'assignatura de llengua castellana, que presentaran.
-El dept. de matemàtiques fa el concurs de fotografia matemàtica. Cliqueu a continuació per a veure un seguit d'exemples adients per a inspirar-se en matefotos i les bases del concurs.


Viatge a Roma
Del 3 al 7 de març un grup d'estudiants de 2n curs de batxillerat, de Història de l'Art, ha realitzat un viatge a Roma amb 2 professores del centre. Han visitat els monuments històrics principalment en el centre de la capital.
Roma, a març de 2014.
Cliqueu aqui per a veure les imatges del viatge a Roma (entrant com a visitant del moodle).

Regidoria d'educació de l'Ajuntament de Sabadell:
El 27 de febrer (des de la regidoria d'educació de l'ajuntament de Sabadell) s' organitza una jornada d'orientació d'estudis superiors, de la qual teniu més informació a l'enllaç de sota:
http://ca.sabadell.cat/educacio/p/estudisuperiors.asp

Per altra banda, la Fundació Miquel Agustí, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sabadell, organitza un campus en el qual han participat alguns alumnes de 1r de batxillerat del nostre centre, junt amb altres instituts sabadellencs. S'ha fet un acte de cloenda de l'edició 2013 del qual hi ha informació en el següent enllaç.

DENIP
El 30 de gener s'ha fet una exposició sobre el Dia escolar de la no-violència i la pau en el vestíbul del centre, que ha reunit diferents cartells realitzats per alumnes d'ESO, que es poden veure a la imatge de sota:
Exposició del DENIP 30 gener 2014

Aquest mes de gener s'ha començat l'any nou amb l'Arbre dels Desitjos de Nadal, ple de desitjos solidaris de tots els alumnes. Els alumnes de l'ESO, Batxillerat, Cicles i PQPis  han participat, amb molta il·lusió i ganes de tenir un arbre de Nadal ben maco. Aquest Nadal el centre s'ha afegit a la campanya de la Creu Roja Joventut  i s'ha fet un punt de recollida de joguines de Sabadell amb molt èxit.
Arbre de Nadal 2013algunes boles de l'Arbre de Nadal

Setmana de la Ciència Novembre 2013:

La Setmana de la Ciència, del 15 al 24 de novembre 2013, tracta aquest any sobre el tema de l'aigua. L'esfera de l'aigua o hidrosfera és el subjecte de l'any internacional de la Cooperació sobre la "Esfera de l'Aigua", tema en els quals col·laboren el CSIC i Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. El Departament de Ciències, a l'Ins. Agustí Serra i Fontanet, ha realitzat un seguit d'activitats sobre el tema de l'aigua i la hidrosfera.


Calendari de festes (curs  2013 - 2014)

Festes 2013: Dilluns 9 setembre, dimecres 11 setembre, divendres  1 novembre, dilluns 4 novembre i divendres 6 desembre. Vacances de 21 desembre a 7 de gener.
Festes 2014: Dilluns 3 març. Vacances de 12 abril a dilluns 21 abril.
Dijous 1 maig, divendres 2 maig, dilluns 12 maig i dimarts 24 juny. Vacances des de 1 juliol a 1 de setembre.

Nous cicles formatius en el curs 2013-2014

Nou Cicle F.  de "Salvament i socorrisme" Hi ha com a novetat dintre de l'oferta del proper curs 2013 - 2014 els següents cursos:
- Cicle Formatiu de Grau Mitjà de "Comerç" DUAL.
- Cicle Formatiu de Grau Mitjà de "Salvament i Socorrisme".
- PQPI d'Electricitat i d'Administració i Gestió.

Llistes de llibres de text (curs 2013 - 2014):
Des de Coordinació Pedagògica es fan públics els següents documents en format PDF amb les llistes de llibres de text.

AVÍS PER A ALUMNES DE BATXILLERAT
: Hi havia una errata en el llibre del curs 13-14 de Física 1 en la llista de juliol.
ESO (llibres socialitzats) Batxillerat CAS (PPAS)

Cicles F. B. Administrativa
i comerç

Cicles Formatius B. Arts Gràfiques Cicles F. Branca Electricitat i electrònica.
ESO BATXILLERAT CAS (abans PPAS) BRANCA ADMIN. I COMERÇ BRANCA ARTS GRÀFIQUES ELECTRICITAT I ELECTRÒNICAActe de lliurament de diplomes
Aquest passat 26 de juny a les 17:00 h, per a cicles formatius (grau mitjà i grau superior), i a les 19 h, per a ESO i Batxillerat, s'ha celebrat l' acte de lliurament de diplomes a l' auditori 3 de l' antic espai UNNIM (carrer d' en Font, en front del mercat central). S'ha comptat amb la presència del director del centre, la directora adjunta dels serveis territorial i l' alcalde de Sabadell.

Trobareu un seguit de fotografies (orles) d'alumnes [cal fer clic sobre el botó "Entra com a visitant" i anar a buscar el tema final "Orles del curs 2012 - 2013"] en el següent enllaç:

http://agora.xtec.cat/iesagustiserra/moodle/mod/resource/view.php?id=85902

Campanya de recollida d'aliments

Del 20 al 31 de maig l'institut participa en una campanya de recollida d'aliments (coordinada amb Rebost Solidari) a benefici de les famílies més necessitades a Sabadell. L'objectiu solidari a més té la intenció d'afavorir la major sensibilitat dels alumnes envers els problemes més urgents d'un col·lectiu de persones cada vegada més important. Esperem la col·laboració de l'alumnat que pot portar cadascú 1 kg d'algun aliment que no tingui caducitat en breu, com arròs, pastes, llegums secs, etc.23 - Abril (Sant Jordi)

S'ha celebrat la diada de Sant Jordi amb un grapat d'activitats de les quals s'ofereix aqui una mostra:
- exposicions de punts de llibre d'ESO i de cicles formatius d'arts gràfiques,
- tallers de roses de papers, intercanvi de llibres, jocs de taula, recitals de poesia, música...


Punts de llibre de Sant Jordi 2013Recital en el gimnàsExposició d'arts gràfiquesTaller de roses de paper

Novetats a la bibliotecaIntercanvi de llibresActuació musical


26 - F (protesta a la porta del centre)
Els professors expressem que JA N'HI HA PROU de retallar l'educació i la sanitat pública per part dels polítics que governen. Ens consideren un banc que els subministra diners a interès zero?
26-F a l'Institut Agustí Serra i Fontanet


Comunicat del centre sobre la Llei Wert aprovat en claustre de 19/12/2012

Calendari de festes (curs  2012 - 2013)

Festes 2012: Dilluns 10 setembre, dimarts 11 setembre, divendres 12 octubre, dijous 1 novembre, divendres 2 novembre, dijous 6 desembre, divendres 7 desembre. Vacances de 22 desembre a 7 de gener.
Festes 2013: Dilluns 11 febrer. Vacances de 23 març a dilluns 1 d'abril. Dimecres 1 maig, dilluns 13 maig, dilluns 24 juny. Vacances des de 29 juny a 1 de setembre.

Setmana de la Ciència (16-25 novembre  2012)

En el marc de la Setmana de la Ciència a Catalunya, el Departament de Ciències ha organitzat en dimecres 21 de novembre, un concurs sobre el tema de l'ENERGIA SOSTENIBLE, aprofitant que l'any 2012 va ser declarat Any Internacional de l'Energia Sostenible per a tothom. El concurs, adreçat a alumnes d'ESO, va ser guanyat per l'alumna Rayhan E. M. del grup 3A, de tercer curs d'ESO, que ha assolit la major puntuació entre els alumnes participants.

Sortida tutorial i reivindicativa de 18 d'abril 2012:

El dimecres 18 d’abril els alumnes de 2n cicle d'ESO i estudis postobligatoris van fer una sortida tutorial reivindicativa contra les retallades i en defensa de l’ensenyament públic. Arribaren caminant des del centre fins al Parc de Catalunya. Allà es van distribuir en zones assignades en l'espai de l'amfiteatre del parc. Juntament amb molts centres de la ciutat, representants del estudiants van llegir un manifest. Assistiren a l'acte representants de les AMPA, professors i periodistes de Ràdio Sabadell i del Diari de Sabadell.

Concentració a l'amfiteatre del Parc Catalunya Lectura d'un manifest per estudiants.

 L'acte va permetre que els estudiants portaveus expressin la seva queixa per la pèrdua de qualitat i dels recursos en l'educació pública que els afecta directament. Ha contribuit a prendre consciència que els drets dels estudiants s'han de reivindicar col·lectivament, sobretot quan la inversió en educació pública baixa a favor d'altres polítiques menys favorables al bé comú de la societat.

 

Carnestoltes a divendres 17 de febrer 2012:

El passat divendres 17 de febrer, la celebració de la festa de Carnestoltes ha comptat amb una desfilada de disfresses en la pista poliesportiva del centre. En el tancament d'aquest acte ha participat una comparsa de professors representant l'enterrament de l'ensenyament públic, en al·lusió a la situació de retallades econòmiques que posen en perill el sector públic educatiu.

Nevada del dijous 2 de febrer 2012:

Durant el matí del dijous 2 de febrer, l'ona de fred siberià ens ha portat una bonica nevada. A l'hora de l'esbarjo per a tots els alumnes de l'ESO, de 10.30 h a 11 h, havia arribat a emblanquinar parcialment el pati de l'institut. Cap a les 11.30 h es van suspendre les classes per a permetre que els que tinguessin problemes de transport més tard, arribessin a casa abans d'agreujar-se la situació. Es va emetre una nota informativa explicant l'adopció d'una mesura preventiva de suspensió de classes. Les precaucions poden haver semblat exagerades a posteriori, però la prevenció exigeix anticipar-se a la possibilitat d'un empitjorament dels problemes.


Pràctica de simulacre a gener de 2012

El dijous 26 de gener 2012 a l'institut s'ha realitzat una pràctica de simulacre, seguint el pla d'emergència del centre. S'ha procedit a l'evacuació de totes les persones que es trobaven en el recinte de l'institut al voltant de les 12.30 h i s'ha pogut efectuar en pocs minuts. El professorat ha comprovat que tots els seus alumnes havien sortit. A continuació, s'ha tornat a entrar, continuant l'activitat docent abans de les 13 h. Aquest tipus de maniobres són importants per a seguir millorant el pla d'emergència. En aquesta ocasió s'ha comptat amb un temps molt bo per a les persones que van sortir a fora sense entretenir-se ni tan sols en agafar la roba d'abric.

Concentració a fora del centre.

Novetats d'inici de curs 2011 - 2012:

aules noves

El centre ha inaugurat una ampliació d'aules en un espai nou per a grups de batxillerat. Les aules B1, B2 i B3 mantenen una ocupació gairebé constant de 8.30 h a 15 h amb alumnes de 1r i 2n curs de batxillerat. Això ha fet possible que tots els grups d'ESO mantinguin ocupació més constant de l'aula de tutoria corresponent. Així es pot resoldre el problema de saturació del trànsit dels passadissos amb una norma que mana que l'alumne d'ESO romangui dintre de la seva aula en horari de canvi de professor.

Calendari del curs 2011 - 2012:

Dijous 1 setembre 2011 fins a divendres 9 setembre 2011: dies no lectius per a l'alumnat.

Dilluns 12 setembre 2011: començament del curs d'ESO.
Divendres 22 juny 2012: final de curs d'ESO.

Dilluns 25 juny 2012 fins a divendres 29 juny 2012: dies no lectius per a l'alumnat.

Festius/vacances: dilluns 5 setembre, dimecres 12 octubre, dilluns 31 octubre, dimarts 1 novembre, dimarts 6 desembre, dimecres 7 desembre, dijous 8 desembre, divendres 9 desembre, des del divendres 23 desembre 2011 fins al diumenge 8 gener 2012, dilluns 20 febrer, des del dilluns 2 abril fins al dilluns 9 abril, dilluns 30 abril, dimarts 1 maig, dilluns 14 maig, dilluns 2 juliol fins divendres 31 agost.

Calendari curs 2011 - 2012

  Anar al principi