Juny. Cicles Formatius

Dimecres, 27 de juny.
Acte de Graduació dels estudiants d'ESO,
Cicles Formatius (grau mitjà i grau superior) i Batxillerat.

 

Dimecres, 27 de juny, a les cinc de la tarda celebrarem l'acte de graduació dels alumnes de grau mitjà i de grau superior a l'Auditori 3 de l'antiga Caixa (enfront del Mercat Central de Sabadell).

 

A les 19.00 hores, en el mateix Auditori, es procedirà a l'entrega de graduació per estudiants que finalitzen l'ESO i el Batxillerat.

 

Convocatòria de lliurament

 

Cicles Formatius (grau mitjà i grau superior). 17.00 hores.

ESO i Batxillerats. 19.00 hores.

 

Seu de lliurament

web de l'Auditori (mapa)

 

Juny. Cicles Formatius

Dijous, 14 de juny.
Lliurament de qualificacions a estudiants
que finalitzen etapa de Cicles.

 

Els estudiants que finalitzen estudis de Cicles Formatius (segon curs) heu de presentar-vos al centre, dijous 14 de juny, per a l'entrega de qualificacions. Hi heu d'assistir tant els que vau aprovar tots els mòduls durant l'avaluació continuada com aquells que us heu presentat a les proves extraordinàries del mes de juny.

 

Conjuntament amb les qualificacions us facilitarem informació per a la tramitació de la titulació (estudiants graduats) així com per a la matriculació per a mòduls que calgui repetir o completar el curs vinent.

 

Convocatòria de lliurament

 

Torn de matí. 10.00 hores.

Torn de tarda. 16.00 hores.

 

Institut Agustí Serra

carrer Vallmanya 11-15

Sabadell Nord

93.723.03.12

Maig. Cicles Formatius

 

Els estudiants de segon curs del torn de tarda del CFGM de Preimpressió Digital visiten l’espai de fabricació digital SPMakers a Santa Perpètua de la Moguda.

 

La visita els va premetre iniciar-se en el món de la impressió en 3D i el láser de tall desenvolupant els seus projectes amb els programes TinkerCAD i Cura (per a impressió 3D) i RDWorks i Rhinoceros (per a láser de tall).  Una vegada preparats els arxius digital, es van imprimir dos models en 3D seleccionats i un treball amb láser de tall per a cada alumne.

 

Agraïm la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de la Moguda i de SPMakers en aquesta activitat englobada dins del Modul M04 d’Impressió Digital.

Maig. Cicles Formatius de Grau Superior

Cicles Formatius de Grau Superior

Preinscripció oberta

Presentació de sol·licituds:
del 29 de maig al 7 de juny de 2018


 

Aquest tràmit es pot fer mitjançant la sol·licitud electrònica o la sol·licitud amb suport informàtic.

 

Web del Departament d'Ensenyament
(Preinscripció al grau superior de formació professional)

 


Més informació a

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/fp-gs/

 

 

Institut Agustí Serra

carrer Vallmanya 11-15

Sabadell Nord

93.723.03.12

Maig. Batxillerat i Cicles Formatius

Dijous, 3 de Maig. 18:00 hores

Jornada de Portes Obertes

per a Cicles Formatius i Batxillerat

 

Us presentarem la nostra oferta formativa
pel que fa a les diferents famílies professionals (Cicles Formatius)
i els Batxillerats que desenvolupem al centre.

 

Portes obertes a estudiants i famílies. Vine i conèixe'ns!

 

Institut Agustí Serra

carrer Vallmanya 11-15

Sabadell Nord

93.723.03.12

 

Futur & Coneixement a l'Agustí Serra.

Sant Jordi. Cicles Formatius

 

Els estudiants de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia visiten l'exposició William Morris i el moviment Arts & Crafts a Gran Bretanya del MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya).


exposició de William Morris

 

La visita va ser conduïda per una guia del museu que va acompanyar al grup mostrant les peces, objectes i interioritats de l'exposició. Els estudiants varen poder interactuar amb ella preguntant qüestions de tipografia, color i disseny, producció gràfica, d'interiorisme i producte.

 

La visita es desenvolupa en el marc de la Setmana Cultural i de l'Orientació que celebrem per Sant Jordi al centre.

 

Disseny & MNAC a l'Agustí Serra.

Abril. Cicles Formatius

 

Els estudiants del primer curs del CFGM de Preimpressió Digital (torn de tarda) han realitzat en el marc del Mòdul M06 d’Il·lustració Vectorial una activitat inspirada en l’art òptic, també conegut com a Op Art.

 

 

Aquest moviment artístic nascut als anys 60 i caracteritzat per la creació d’il·lusions òptiques en l’espectador ha estat rememorat pels estudiants amb reproduccions d’obres emblemàtiques de Bridget Riley, Richard Anuszkiewicz, Lawrence Poons, Josef Albers, Frank Stella o el mític Victor Vasarely.

 

Les obres reproduides vectorialment amb Adobe Illustrator CC 2017 i impreses en en gran format al plotter Epson Stylus Pro 9600 seran exposades durant tot el curs a les aules Clarendon i Didot del Departament d’Arts Gràfiques.

 

 

 

Op Art & Il·lustració vectorial a l'Agustí Serra.

Sant Jordi. Cicles Formatius

 

Els estudiants del Cicle Formatiu (GM) de Preimpressió Digital (torn de matí) han treballat digitalment la llegenda de Sant Jordi.

 

Us presentem el projecte de l'alumne Adrià Fernández Coronilla. A partir d'un treball d'il·lustració original, exclusivament propi, desenvolupa la referida llegenda. Podeu fer-hi una ullada al següent enllaç i també descarregar-vos la versió per tablet en format epub.

 

La creació presenta efectes multimèdia i interactius. Podeu clicar a sobre d'alguns elements i sentireu efectes sonors. El projecte forma part del mòdul 8 de Publicacions Electròniques on els estudiants treballen projectes de multimèdia.

 

Sant Jordi & Multimèdia a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

Els estudiants dels cicles formatius de grau superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia i del grau mitjà de Preimpressió Digital treballen, en diferents projectes de cal·ligrafia manual i digital (Lettering), l'arquitectura gràfica del caràcter tipogràfic.

 

 

En el marc del mòdul 2 d'Organització de la Preimpressió del Cicle Superior de Disseny, analitzem l'anatomia gràfica del tipus, de la lletra. Estudiem la classificació tipogràfica Vox-ATypI compartida per l'Association Typographique Internationale.

 

 

Els estudiants de Preimpressió Digital, per la seva banda, han treballat l’art de dibuixar lletres i la impressió per sublimació d'objectes corporatius. Així hem desenvolupat projectes creatius com aquestes tasses corporatives (merchandising) per tal de representar el Departament d’Arts Gràfiques a la recent Fira de la FP de Sabadell 2018.

 

 

Per aquest treball, l’alumnat del cicle de Grau Mitjà ha abordat un estudi teòric i pràctic sobre tipografia, analitzant les diferents famílies i els traçats característics.

 

 

Els coneixements han estat treballats mitjançant la tècnica del Lettering per a desenvolupar-se digitalment a través de la vectorització. L'objectiu era la creació d'una imatge corporativa adaptable a diferents mitjans i tècniques d’impressió.

 

Lettering & Tipografia a l'Agustí Serra.

 

 

Març. ESO

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió Digital (torn de matí) hem visitat les empreses LLOB 3 a Barberà del Vallès (impressió òfset) i Garòs Enquadernació a Parets del Vallès (Postimpressió).

 

 

Els professionals d'aquestes empreses ens han mostrat les instal·lacions, equipament i com es desenvolupa el procés professional d'impressió i post-impressió de diferents productes gràfics. Els estudiants també han pogut entrar en contacte amb l'àrea de Preimpressió i conèixer de primera mà els requeriments i processos actuals de la indústria.

 

Agraïm la col·laboració, amabilitat i professionalitat d'aquestes empreses i els seus professionals per l'acollida i l'oportunitat.

 

Gràfiques & Òfset a l'Agustí Serra.

 

Març. Cicles Formatius

Els alumnes de 2n del CFGM de Preimpressió Digital del torn de tarda han visitat l'empresa SBD Grafic. Els estudiants han pogut seguir el fluxe de treball d'obtenció de planxes d'impressió de manera digital. La visita s'emmarca en el Mòdul M03 d'Imposició i Obtenció Digital de la Forma Impressora.

 

Gràcies als RIPs StudioRIP FX i Raster PrintStation, i al CTP Agfa :Acento II, els alumnes han pogut seguir tot el procediment per a l'obtenció directa des de l'ordinador de planxes AGFA :Azura de quadricromia d'òfset sense necessitat de fotolit ni processament amb químics.

 

Agraïm als responsables de l'empresa SBD Grafic la seva amabilitat i colaboració.

 

Arts Gràfiques & Visita a Empresa a l'Agustí Serra.

Març. Cicles Formatius

1, 2 i 3 de març

 

 

Tercera Jornada de Fira

En la tercera i última jornada del dissabte matí, famílies i estudiants s'han apropat al nostre stand per conèixer amb detall els estudis actuals i les novetats per al proper curs del nostre centre.

 

Professors/es, estudiants i famílies hem pogut compartir experiències i impressions sobre els estudis. Comptem amb vosaltres per al proper curs.

 

Tingueu present que enguany el procés de preinscripció als cicles formatius de grau superior d'FP serà exclusivament electrònic, d'acord amb el web del departament.

 

Informació sobre preinscripció electrònica de Cicles Formatius

 

 

Segona Jornada de Fira

En aquesta segona jornada de Fira, estudiants interessats en els nostres Cicles Formatius de Grau Superior s'han apropat fins al nostre stand per parlar amb estudiants i professors. Des del nostre espai informem de les novetats del pròxim curs. Per exemple, presentem el nou Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances en versió DUAL que incorporem al centre.

 

 

També estem presentant el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d'Activitats Físicoesportives en el Medi Natural que sumem a la nostra oferta actual de Salvament i Socorrisme (CFGM) i Animació d'Activitats Físiques i Esportives (CFGS).

 

 

També hem presentat la innovadora aplicació de la Realitat Augmentada a les publicacions treballada des del Cicle Superior de Disseny i Multimèdia.

 

 

Amb el dispositiu mòbil, enfoquem sobre el document imprés i, mitjançant la codificació i aplicació oportunes, apareix en pantalla una animació i audiovisual realitzats, en aquest cas, pels estudiants.

 

 

Els assistents també hem pogut assistir el taller-workshop d'impressió digital textil (entre d'altres) que estudiants dels Cicles Formatius de Preimpressió Digital (CFGM) i Disseny i Multimèdia (CFGS) han mostrat a la Fira.

 

 

Primera Jornada de Fira

 

Durant la primera jornada, estudiants de l'ESO i Cicles dels centres de la ciutat han visitats els stands de la Fira per conèixer els Cicles Formatius de Grau Mitjà. Entre les diferents visites que s'han apropat fins al nostre stand, hem comptat també amb la visita de l'alcalde de la ciutat.

 

 

L'equip directiu i les professores i professors de les famílies professionals han informat dels estudis, les vies d'accés i les sortides professionals i acadèmiques dels nostres cicles formatius. També hem comptat amb el suport d'estudiants del propi centre que han explicat als estudiants les activitats i projectes que desenvolupem a classe.

 

 

Demà, divendres 2 de març, us informarem sobre els Cicles Formatius de Grau Superior del nostre centre.

 

 

 

Cicles Formatius & Fira de Sabadell a l'Agustí Serra.

Febrer. Cicles Formatius

 

 

Un any més, els amics de la Fundació Institut Guttman ens han visitat per oferir als estudiants de Cicles Formatius una xerrada de sensibilització sobre l'experiència i conseqüencies relacionades amb un accident de trànsit.

 

Al llarg del matí i de la tarda, els diferents Cicles Formatius de Grau Mitjà s'han succeït per assistir a aquesta trobada que es desplega en el marc del programa de sensibilització de la Fundació "Game Over".


Volem agrair a la Mireia i al Xavi la visita i l'interés de la proposta i de tot allò que ens han explicat. Per als estudiants ha estat força estimulant.

 

Sensibilització & Cicles a l'Agustí Serra.

 

Novembre. Cicles

 

Estudiants i professorat dels Cicles de l'institut han compartit una jornada de convivència plegats al parc de Sant Julià de Sabadell.

 

Amb motiu de la Castanyada, divendres 3 de novembre, ens vam reunir tots els vestudiants i professionals docents dels Cicles Mitjans i Superiors de les Famílies d'Arts Gràfiques, Administració, Comerç, Electricitat i Robòtica, Salvament i Socorrisme i Activitats Esportives. En l'entorn natural del parc de Sant Julià vam compartir un picnic on també vam poder gaudir d'una graellada. L'event informal va suposar una oportunitat d'enfortir les relacions entre estudiants i professors de les diferents famílies professionals.

 

Networking & Netacademing de Cicles a l'Agustí Serra.

Octubre. Cicles Electricitat i Robòtica

 

L'assignatura Automatismes Industrials (CFGM) treballa a la Unitat Formativa (UF1) Dibuix tècnic aplicat als automatismes introduïm els coneixements per realitzar i interpretar els esquemes elèctrics de muntatge dels autòmats.

 

Per tal d'abordar aquests coneixements, ens iniciem en el dibuix tècnic a través del programari lliure Mongge.


projecte_01 projecte_02 projecte_03

Us mostrem alguns del projectes realitzats per estudiants de l'assignatura