Març. Cicles Formatius

1, 2 i 3 de març

 

Els dies 1, 2 i 3 de març es celebra la segona edició de la Fira de la Formació Professional a la nostra ciutat i com l'any passat no hi faltarem.

 

Us hi esperem al nostre stand per informar-vos de les diferents famílies professionals que us oferim per estudiar al nostre institut. Podeu apropar-vos i coneixereu de primera mà estudiants i professors i els projectes que hi desenvolupem.

 

Cicles Formatius & Fira de Sabadell a l'Agustí Serra.

Febrer. Cicles Formatius

 

 

Un any més, els amics de la Fundació Institut Guttman ens han visitat per oferir als estudiants de Cicles Formatius una xerrada de sensibilització sobre l'experiència i conseqüencies relacionades amb un accident de trànsit.

 

Al llarg del matí i de la tarda, els diferents Cicles Formatius de Grau Mitjà s'han succeït per assistir a aquesta trobada que es desplega en el marc del programa de sensibilització de la Fundació "Game Over".


Volem agrair a la Mireia i al Xavi la visita i l'interés de la proposta i de tot allò que ens han explicat. Per als estudiants ha estat força estimulant.

 

Sensibilització & Cicles a l'Agustí Serra.

 

Novembre. Cicles

 

Estudiants i professorat dels Cicles de l'institut han compartit una jornada de convivència plegats al parc de Sant Julià de Sabadell.

 

Amb motiu de la Castanyada, divendres 3 de novembre, ens vam reunir tots els vestudiants i professionals docents dels Cicles Mitjans i Superiors de les Famílies d'Arts Gràfiques, Administració, Comerç, Electricitat i Robòtica, Salvament i Socorrisme i Activitats Esportives. En l'entorn natural del parc de Sant Julià vam compartir un picnic on també vam poder gaudir d'una graellada. L'event informal va suposar una oportunitat d'enfortir les relacions entre estudiants i professors de les diferents famílies professionals.

 

Networking & Netacademing de Cicles a l'Agustí Serra.

Octubre. Cicles Electricitat i Robòtica

 

L'assignatura Automatismes Industrials (CFGM) treballa a la Unitat Formativa (UF1) Dibuix tècnic aplicat als automatismes introduïm els coneixements per realitzar i interpretar els esquemes elèctrics de muntatge dels autòmats.

 

Per tal d'abordar aquests coneixements, ens iniciem en el dibuix tècnic a través del programari lliure Mongge.


projecte_01 projecte_02 projecte_03

Us mostrem alguns del projectes realitzats per estudiants de l'assignatura

Juny. Cicles Formatius


Els estudiants de Segon curs del Cicle Formatiu Superior de Gestió de vendes i espais comercials, Daniel Álvarez Vadillo i Fabiana Ortuño Castellanos, han estat finalistes de la 12a edició dels premis Nous Professionals.


Els nostres estudiants van presentar la planificació i posada en marxa d’una cerveseria alemanya a Barcelona adreçada a un públic de millennials (persones nascudes entre els anys 1980 i 2000).

 

 

El projecte va ser seleccionat entre les 10 propostes més valorades de les 42 candidatures presentades a la categoria de Projectes d’Empreses de Cicles Formatius de Grau Superior. El jurat ha reconegut, d’entre altres aspectes, la viabilitat tècnica, econòmica i financera, l’impacte social i la presentació del projecte. La proposta ha estat dirigida per la professora Mar Masià Blanch.

 

Els premis Nous Professionals promouen el vessant emprenedor i creatiu dels alumnes de cicles formatius de qualsevol família professional o dels Programes de Formació i Inserció (PFI).

 

Els premis convocats per l'Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, compten amb el suport de la Diputació de Barcelona; la Cambra de Comerç de Terrassa; el Consell Comarcal del Vallès Occidental; la CECOT, els Departaments d'Ensenyament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i els sindicats CCOO i UGT.


L’acte de lliurament celebrat a la sala d'actes de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (edifici modernista), ha estat presidit per representants de les entitats convocants, com ara l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

enllaç a web de l'acte per a més informació

Juny. Cicles Formatius


Els estudiants que finalitzen etapa d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius esteu convocats a l'acte de graduació que celebrarem dilluns 26 de juny a l'Espai Cultura (Auditori 3) de Sabadell.

 

L'acte s'iniciarà amb l'entrega de graduacions als estudiants dels Cicles Formatius (i famílies) les 17.00 hores. Tot seguit, a les 19.00 hores iniciarem la segona part per als estudiants (i les famílies) que finalitzen l'ESO i el Batxillerat.

enllaç a web de l'auditori

Maig. Cicles Formatius

 


Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i edició de publicacions i Multimèdia han dissenyat i programat uns doodles en el marc del mòdul 8 del Cicle. Les animacions han estat desenvolupades amb HTML5 i Animate.

Maig. Cicles Formatius


 

El pròxim curs 2017-2018 l'Institut Agustí Serra incorpora l'oferta del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d'activitats físiques i esportives. Aquest cicle es suma al Cicle de Grau Mitjà de Salvament i Socorrisme que ja ofereix el nostre centre des de fa anys.

 

Entre dijous 25 i dimecres 31 de maig de 2017 podeu presentar la sol·licitud de preinscripció a aquest cicle de grau superior (com els altres cicles de la nostra oferta). Trobareu més informació per completar el tràmit al web de la Generalitat.

Maig. Cicles Formatius


Innovació pedagògica al departament d’Arts Gràfiques


La professora en pràctiques del CFGM de Preimpressió Digital, Sheila del Val, ha aplicat en el Mòdul 4 d’Impressió Digital un mètode educatiu innovador com és la “flipped classroom” o “aula invertida”. L'experiència ha servit per treballar els tipus de vinils i els diferents models de plotter de tall.

 

En la “flipped classroom” els estudiants visualitzen prèviament a casa els vídeos del tema que es treballarà en la sessió següent a l'aula. Això permet que es facin una idea prèvia del que es parlarà a l’aula i genera, en definitiva, classes més dinàmiques, orientades a debatir i posar en comú dubtes.

 

Sheila del Val està cursant el Màster en Formació Pedagògica i Didàctica a l’IOC i ha estat tutoritzada per la profesora María del Carmen Cuevas, tutora del segon curs del torn de matí del CFGM de Preimpressió Digital.

 

Us facilitem els enllaços als vídeos de les “aules invertides”.

https://www.youtube.com/watch?v=MFjA_VTIHKg

https://www.youtube.com/watch?v=7_w_NNNrDqI

Maig. Cicles Formatius

 

Els estudiants de primer curs del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions impresses i Multimèdia han dissenyat un cartell per analitzar una tipografia.

 

A partir de les deu tipografies reconegudes per experts internacionals com a més rellevants en la comunicació gràfica, els alumnes han analitzat les característiques morfològiques de cada font en una maquetació dinàmica.

 

Els cartells han estat maquetats en l'aplicació Adobe InDesign, en la darrera versió Creative Cloud 2017. Aquesta és una de les diferents aplicacions d'Adobe amb que treballen els nostre estudiants.

Abril. Cicles Formatius

 

La primera setmana d’abril, els i les alumnes de segon curs del CFGM de Preimpressió digital vam visitar l’empresa Gráficas Instar (Hospitalet del Llobregat), impremta de l’editorial Vicens Vives.


Aquesta visita s'emmarcava en la Setmana de les Professions del nostre institut, que vam iniciar amb la visita a la fira professional Graphispag (a més d'altres xerrades i visites).

 

A la impremta Gráficas Instar ens van explicar com reben els arxius digitals (ja imposats) des de l’editorial. Vam conéixer de primer mà operatives de preimpressió com la filmació CTP (Computer to Plate) de planxes i vam observar les màquines òfset a ple rendiment.

 

Maig. Estudis Postobligatoris

 

Vine a conèixer les nostres aules i instal·lacions!

Xerrades informatives de les diverses famílies professionals.

 

 

Jornada de Cicles de Grau Superior i de Grau Mitjà

 

Els alumnes del Vallès han pogut conèixer els nostres Cicles Superiors i Mitjans de primera mà. Estudiants actuals els han ofert demostracions dels projectes que realitzem a l'Institut. Així han pogut participar en pràctiques de retolació (Gràfiques), de primers auxilis (Salvament i Socorrisme) o conéixer de prop el funcionament d'un sistema robòtic (Electricitat i Robòtica). Igualment han presenciat el treball que realitzem de màrqueting i aparadorisme als Cicles de Comerç i conèixer els cicles d'Administració.

 

Durant la primera jornada l'alcalde de la ciutat i d'altres representants d'ensenyament van visitar el nostre stand. De primera mà han conegut l'oferta dels nostres cicles i les pràctiques que els estudiants realitzen a l'stand.

 

Els diferents cicles han ofert xerrades informatives on els propis estudiants han presentat als alumnes d'ESO interessats els treballs realitzats i les seves impressions sobre la Formació Professional.

 

 

El Grau Superior d'Activitats Esportives Físiques (AFE) a l'Agustí Serra.

 

Durant les jornades, a través del Diari de Fira que maquetem des del Departament de Gràfiques, el centre informa que el proper curs incorporem al centre l'oferta del Cicle de Grau Superior d'Activitats Esportives Físiques.

 

Abril. Cicles Formatius

Projecte de retolació en vinil de fundició sobre Packaging.

 

Els estudiants de gràfiques han retolat sobre l'envàs, d'una coneguda marcada de begudes, diferents pel·lícules de vinil de disseny. Aquesta pràctica s'emmarca dins de l'assignatura d'Impressió Digital (mòdul 4) del Cicle de Grau Mitjà de Preimpressió digital.

Març. Cicles Formatius

 

Els estudiants dels Cicles de Grau Mitjà de Preimpressió Digital i de Grau Superior de Disseny i Edició de producte impressos i Multimèdia visiten la Fira Professional Graphispag 2017.

Febrer. Cicles Formatius

 

Els alumnes de tarda del primer curs del CFGM de Preimpressió Digital han realitzat, dins del Mòdul 6 d’Il·lustració Vectorial, un homenatge al Constructivisme, moviment artístic d’avantguarda soviètic, en el centenari de la Revolució Russa (1917-2017).

 

Cada alumne ha triat una reproducció digital bitmap de l’obra d’un artista constructivista i l’ha vectoritzada amb Adobe Illustrator CC 2017 intentant conservar amb la major fidelitat possible les formes i colors originals.

 

 

Reproduccions vectorials d’obres de Rodtxenko, Moholy-Hagy, El Lissitzky o Popova s’uneixen en dues impressions en gran format en el plotter EPSON Stylus Pro 9600 sobre paper mat millorat que seran exposades en les aules Bauhaus i Clarendon del Departament d’Arts Gràfiques fins a final de curs.

Febrer. Cicles Formatius

Tres dècades després de la mort de l'artista nordamericà, els estudiants de Grau Superior commemoren l'obra de Warhol amb un projecte en Photoshop.

 

 

Els estudiants de primer del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions impreses i Multimèdia han realitzat mitjançant Photoshop un tractament gràfic bitmap relacionat amb el Pop Art.

 

 

El punt de partida ha estat una de les serigrafies més icòniques d'Andy Warhol, l'obra Marilyn Diptych (1962). A partir d'aquesta referència visual, cada estudiant ha tractat una fotografia pròpia per tal d'assolir aquest enfocament estètic mitjançant Photoshop. L'objectiu treballar imatge en mapa de bits i vectorial en un únic exercici compositiu d'imatge raster.

 

Aquest és un projecte desenvolupat ne el marc del Mòdul 2 de Preimpressió del Cicle de Disseny on els estudiants treballen, entre d'altres competències, la pràctica amb l'aplicació Adobe Photoshop.

Gener. Cicles Formatius

aromatic

Els estudiants del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia han desenvolupat un projecte de creació d'una start-up. Per aquesta empresa fictícia (anomenada "Inex") han creat un programa d'imatge corporativa, que inclou diferents accions de màrqueting sensorial.

 

Aquest és un projecte del mòdul 9 de Màrqueting del Cicle Superior de Disseny i Edició.

Gener. Cicles Formatius

roleplaying

 

Els estudiants del Cicle Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impresses i Multimèdia desenvolupen en viu una dinàmica de Role-Playing en el marc del mòdul 9 de Màrqueting. Els estudiants en grups i preparats per la ocasió (tal i com podeu veure a la foto) van simular situacions de compara-venda en un escenari de compra-venda.


marqueting

Desembre. Centre

nadal

 

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Preimpressió Digital han desenvolupat pel mòdul 8 (Desenvolupament i publicació de productes editorials multimèdia) una animació digital relacionada amb el Nadal. Us mostrem a continuació el treball de l'estudiant Albert Serra.

 

Desembre. Centre

david

 

El Gremi d'Instal·ladors de Sabadell i Comarca ha reconegut la feina dels nostres estudiants de cicles d'Electricitat. L'estudiant Kevin Cuenca Fernández del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Instal·lacions elèctriques i automàtiques ha rebut el segon premi dels guardons Premi David 2016.

Desembre. Centre

estampacio

 

Els estudiants de Preimpressió Digital (Cicle Formatiu de Grau Mitjà) desenvolupen en el mòdul d'Il·lustració Vectorial (mòdul 6) i el mòdul d'Impressió Digital (mòdul 4) tècniques de rotulació mitjançant pel·lícula de vinil. En aquest cas han preparat i imprés sobre samarretes la proposta gràfica que han treballat de forma individual.

Novembre. Cicles Formatius

viena

 

Els estudiants del segon curs del Preimpressió Digital (Torn de matí) van visitar les instal·lacions dels Establiments Viena S.A.

 

Aquesta sortida els ha permés complementar els seus coneixements en matèria de prevenció i legislació laboral corresponents a l'assignatura de FOL (Formació i Orientació Laboral).

 

viena

novembre

haring

 

Estudiants de primer curs del Cicle Formatiu de Preimpressió Digital (CFGM) rendeixen homenatge a l'artista gràfic Keith Haring mitjançant el treball en Illustrator.

 

Haring

 

En el marc de l'assignatura (mòdul 6) d'Il·lustració Vectorial del Cicle Formatiu de Preimpressió, cada estudiant ha redibuixat una de les propostes d'aquest dissenyador mitjançant les eines del programa d'edició vectorial Adobe Illustrator.

 

Haring

 

Tot seguit hem configurat els diversos dissenys per a la impressió de dos grans cartells mitjançant el plóter d'impressió amb el que compta el nostre Departament d'Arts Gràfiques.

 

Haring

 

Els cartells es troben exposats a les aules per tal que tots els estudiants puguin gaudir del treball de disseny dels alumnes d'il·lustració vectorial.

 

Els treballs suposen un homenatge a aquest magnífic artista gràfic que va revitalitzar l'escena gràfica de la Nova York dels anys noranta.

Us recordem que el Macba de Barcelona compta amb una reproducció del mural exterior d'aquest artista.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Keith_Haring


Haring

octubre

Els estudiants de Gestió Administrativa visiten la Borsa de Barcelona

 

Els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa han realitzat una visita acadèmica al mercat bursatil de Barcelona en el marc de l'assignatura Gestió de Tresoreria.

 

Guiats per un professional de la Borsa, varen poder conéixer d'aprop el funcionament del mercat bursatil.

 

sortida_borsa