Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

Sant Jordi 2015

La data límit per tal d'entregar els treballs de Sant Jordi és el 10 d'abril.


PROVA CANGUR 2015

El 19 de març els alumnes de segon cicle i de Batxillerat han participat en la Prova Cangur 2015.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Des del Departament de Matemàtiques volem agrair la participació de l’alumnat del nostre centre!


SUPORT VITAL BÀSIC

L'ESCOLA LA CANONJA I L'INSTITUT TREBALLEN CONJUNTAMENT EL SUPORT VITAL BÀSIC

L'alumnat de 1r de Batxillerat, com a treball final del contingut de SVB de l'assignatura d'educació física, ha organitzat una gimcana per a l'alumnat de 5è de l’escola La Canonja.

El nostre centre, i també l'escola, compten amb l'acreditació d’Escola cardioprotegida, atorgat per l’Ajuntament de Tarragona perquè es treballen curricularment, dins de l’àrea d’educació física, aquestes maniobres de ressuscitació cardiopulmonar.

Al municipi de la Canonja, per tant, l'alumnat comença a tenir nocions del SVB, conjuntament amb els primers auxilis, des de 1r de primària i el van coneixent i desenvolupant fins a 1r de batxillerat.

 

DINAR SALUDABLE

DINAR SALUDABLE COM A CLOENDA DE LA PARTICIPACIÓ DELS CICLES FORMATIUS DE DIETÈTICA AL PROJECTE Activa’T

El passat dijous 5 de març els alumnes de cicles formatius de grau superior de dietètica de l’INS Cal•lípolis van finalitzar la seva participació i aportació directa al projecte Activa’T del nostre centre.

L'alumnat de cicles, durant gairebé cada dijous des de principi de curs, ha plantejat jocs, tallers de cuina, xerrades, concursos i balls per tal d'aprendre molts conceptes de com ha de ser una alimentació saludable per estar sans i forts. Però, i sobretot, ha creat una dinàmica molt positiva entre l'alumnat de l'Activa't.

El comiat, com no podia ser d’una altra forma, va ser espectacular. Un dinar amb pares i mares, alumnat i el professorat, preparat fins a l'últim detall, tot plegat, pels alumnes dels cicles.

Des del departament d'educació física de l'INS Collblanc, coordinadors del projecte, volem agrair un cop més aquesta bona sintonia amb el cicle formatiu de dietètica de l'INS Cal•lípolis i desitjar que aquesta experiència magnífica tingui continuïtat.

 
 

CONCURS DE REDACCIÓ COCA-COLA 2n D’ESO

L’Institut Collblanc ja té els alumnes seleccionats per a ser representat al Concurs Relat Breu en Català de Coca-Cola, un certamen dirigit als alumnes de 2n d’ESO i que serveix d’estímul a la creació narrativa.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 21 de març a Tarragona, i les alumnes seleccionades han estat: Laura Rodríguez, Aina Armario, Núria Navarro, Salma Zamora, Judith Luceño, Ariadna Brihuega, Marta Sancho, Andrea Villalobos, Marina García i Sonia Navarro.

   

Des d’aquí les felicitem i els desitgem molta sort per al Concurs.


Fem Matemàtiques 2015

Aquest curs, alumnes de 1r d’ESO del nostre centre estan participant en el concurs “Fem Matemàtiques 2015”. La primera fase es va fer al centre i es tractava de treballar en petits grups, de tres o quatre persones, per intentar resoldre tres problemes plantejats.

Tots els participants rebran un diploma acreditatiu d’haver pres part en aquesta activitat.

Els alumnes Selena García, Ismael Ruiz i Carla Lorente, han quedat classificats per a la segona fase del concurs que tindrà lloc el proper 15 d’abril a Alcanar.

Des del Departament de Matemàtiques volem felicitar a tots els participants i en especial als alumnes classificats per a la fase següent, desitjant-los molta sort i que puguin participar en la fase final del concurs!

ENHORABONA I MOLTA SORT!

DIA INTERNACIONAL DEL NOMBRE PI

 

Un curs més, els alumnes del nostre centre han celebrat el dia internacional del nombre pi. Han realitzat diverses activitats relacionades amb aquest nombre tant interessant i han descobert algunes de les curiositats que aquest nombre amaga.

Sabies que la teva data de naixement forma part de les xifres decimals del nombre pi?

Pi és la relació entre la longitud d’una circumferència i el seu diàmetre. És un nombre irracional i una de las constants matemàtiques més importants. S’utilitza sovint en matemàtiques, física i enginyeria. El valor numèric de π, reduït a les seves primes xifres és:

3,14159265358979323846...

 

AEE Collblanc

El Consell Esportiu del Tarragonès, conjuntament amb la Fundació Onada i l'Escola SOLC, desenvolupa diferents programes de caire lúdic i esportiu, que afavoreixen la formació integral dels membres de diferents tallers i centres ocupacionals i d'escoles d'educació especial, tant de Tarragona i comarca, com d’altres comarques properes.

 

Dos objectius bàsics defineixen clarament aquestes jornades i trobades, des de el punt de vista terapèutic:

L’oferta de nous àmbits d’experiència i de coneixement dins dels serveis dels tallers i dels centres als usuaris.

La participació en l’entorn comunitari i l’intercanvi en les relacions interpersonals.

En aquest cas el Departament d'Educació Física de l'Institut Collblanc de La Canonja col•labora en l'organització de les activitats lúdiques de Tennis taula el dimecres 11 de març i de Bitlles Catalanes el dia 15 d'abril.

Alumnes de 3r d'ESO i Batxillerat organitzaran i adaptaran les diverses activitats al mateix temps que acompanyaran i ajudaran als participants a gaudir d'una bona estona fent una activitat lúdica i esportiva. L'experiència de interactuar amb persones amb aquest tipus de discapacitats és d'un gran valor a nivell emocional i els enriqueix molt com a persones.


SORTIDA DELS ALUMNES DEL PROJECTE Activa’T A L’INSTITUT CAL•LÍPOLIS

El passat dijous dia 19 de febrer, els dotze alumnes que integren el projecte Activa’t del nostre centre van anar a fer la “Gimcana del món” organitzada pels alumnes del cicle formatiu de grau superior de dietètica de l’Institut Cal·lípolis de Tarragona. Un cop finalitzada la gimcana, els alumnes dels cicles formatius de grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives del mateix centre els van organitzar una sessió d’activitat física amb raquetes.

 

A la "Gimcana del món" van passar per diverses proves on aprenien diferents trets identificatius  de les cultures gastronòmiques del món; així van passar per Grècia, on esferificaven iogurt  grec; per la Xina, on aprenien quina era la seva dieta principal i com es menja amb palets; per Brasil, on feien diferents combinacions de sucs de fruites; per Mèxic, on feien “ fajitas” saludables; per França, on sel’s explicava el món del vi; per Amèrica, on van fer un tòtem amb la piràmide nutricional; per Egipte, on van estudiar els llegums; per Etiòpia, on feien molt d’esport; per Itàlia, on  van fer raviolis casolans; i per Austràlia, on van treballar la seva dieta.

Després d’un bon esmorzar, fet pels alumnes dels cicles formatius de  dietètica... a fer  esport!!!!! Una organització acurada de jocs i esports amb raqueta per parts dels alumnes dels cicles d’animació d’activitats físiques i esportives.


Jornadade portes obertes


Preinscripció Curs 2015-2016Els terminis previstos de presentació de sol·licituds són:

Publicació de l'oferta: entre el 4 i el 10 de març del 2015.

Ternmini per presentar la sol·licitud de preinscripció: del 10 al 17 de març de 2015, ambdós inclosos

Per saber més de la matricula clica en aquest enllaç

Internet segura – Les xarxes socials

Els alumnes de 2n d’ESO han realitzat un taller anomenat: “Internet segura – Les xarxes socials”, que pretén que els alumnes identifiquin els riscos que hi ha a Internet i les xarxes socials, reflexionin sobre les mesures de seguretat que cal prendre i adoptin aquestes conductes segures a l'hora d'utilitzar-les.
Setmana de la Igualtat: dones i esport 2015

Des del Consell Esportiu del Tarragonès, ens plau adjuntar-vos el díptic i el cartell de la setena edició de la “Setmana de la Igualtat: dones i esport 2015” que convoquem, conjuntament amb el Consell Comarcal del Tarragonès, i que es desenvolupa gràcies a la gran implicació i el suport de diferents entitats, institucions i persones de la nostra comarca, a fi i efecte de poder donar un ventall molt ampli d’activitats per a que el col•lectiu de dones tingui l’oportunitat de gaudir de noves disciplines i de conèixer diferents referents esportius propers, amb l’objectiu principal de fomentar la pràctica continuada de l’esport.

Per aquest edició, s’ha pogut programar una gran diversitat d’activitats i de sessions de tot tipus i per a tots els perfils, tant per a joves, com per a dones i també per a persones amb discapacitat, tot recordant que el programa està obert a tothom, evidentment.

Disciplines com la defensa personal, el golf, el caiac, el patinatge, el llaüt, el pàdel adaptat, el pàdel i el tennis, la marxa nòrdica, el zumba, el ioga, el global trainning, la dansa del ventre, pilates, el cycling, el tir amb arc, el skate i la vela, de ben segur, que seran molt satisfactòries per a totes aquelles persones que vulguin gaudir-ne.

Teniu a la vostra disposició, a la nostra web, el full d’inscripció i també podeu consultar el dossier explicatiu de cada activitat http://www.cetarragones.cat/cohesio-social/programa-de-dones-i-esport/setmana-de-la-igualtat-dones-i-esport/

Les inscripcions s’han de enviar a l’adreça siad@tarragones.cat, fins al dijous 5 de març.PRIMERA JORNADA DE TENNIS TAULA

Aquest passat dissabte, 21 de febrer, es va celebrar a l’Institut Collblanc de la Canonja la primera jornada de la Fase Comarcal de Tennis Taula individual, amb el nou format d’ampliació de jornades i de sistema de puntuació acumulada, que ha deparat una bona resposta de diferents escoles i entitats participants, arribant a gairebé 60 esportistes d’edat escolar.

Una altra novetat, per aquesta edició, és que la competició també està oberta a jugadors i jugadores d’àmbit federat. La direcció tècnica del torneig va ser a càrrec de l'AEE Institut Collblanc amb la col•laboració de diversos alumnes del mateix centre, alumnes en pràctiques de cicles formatius i universitaris i voluntaris dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

La segona jornada, també puntuable, està prevista pel proper 7 de març a la mateixa seu.
Podeu consultar les corresponents classificacions en aquest enllaç

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La CanonjaSORTIDA BATXILLERAT CIENTÍFIC

El passat dilluns dia 16 de febrer, els alumnes de química de primer i segon de batxillerat van anar a l’Escola Tècnica Superior d’Engenyeria Química (ETSEQ) de Tarragona.

Els objectius d’aquesta activitat eren donar a conèixer la Universitat als alumnes i realitzar una pràctica de química. En la pràctica, els alumnes van analitzar diferents tipus d’aigües i van determinar paràmetres com són: la duresa, el pH, la conductivitat, els sulfats, etc.

L’activitat va ser molt satisfactòria i els alumnes van realitzar els experiments amb entusiasme i rigor.


Programa Activa't

 

El passat dijous dia 15 de gener, els alumnes de l'institut Collblanc participants del programa Activa't van realitzar una activitat relacionada amb la dieta saludable juntament amb els alumnes de 2n curs del cicle superior de dietètica de l'institut Cal•lípolis de Tarragona.

L'activitat tenia com a objectiu demostrar que podem elaborar plats que solem menjar als restaurants "fast food" de manera casolana i amb ingredients saludables, com ara la pizza.
Competències bàsiques quart ESO 2014/2015És una prova que avalua les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació secundària obligatòria en competència comunicativa lingüística i en competència matemàtica.

És una avaluació externa de caràcter informatiu, formatiu i orientador, que vol ser una eina al servei dels centres, del professorat i de l'alumnat per impulsar la millora global del sistema educatiu català. És una activitat educativa i, com a tal, té caràcter obligatori, atès que està configurada com un dret i un deure dels alumnes.

Aquest és el quart curs que s'aplica, ja que es va aplicar per primera vegada el curs 2011-2012. I la fa tot l'alumnat de quart d'ESO de Catalunya.

Informació per a les famílies

Informació per a l’estudiant

+info

Programa Activa't

 

El passat 18 de desembre els alumnes del grau superior de Dietètica de l’Institut Cal•lípolis van anar a l’institut Collblanc a fer una activitat de la matèria optativa Activa’t als alumnes de 2n d’ESO.

L’objectiu de l’activitat era que els joves aprenguessin quins són els productes de proximitat del nostre territori i quines fruites i hortalisses es cultiven segons les èpoques de l’any.

L’activitat era un concurs amb quatre proves i una ronda de preguntes finals. Si superaven les proves s’anava sumant punts als equips. Aquestes proves eren quatre, com que eren dates nadalenques cada grup tenia un nom dels tres Reis d’Orient i un altre de Caga Tió.
Calendari Matemàtic 2015


T’agrada el nostre Calendari Matemàtic 2015!!! Doncs clica sobre la icona de la impressora i baixa’t l’edició per imprimir del nostre Calendari


IX Torneig de Tennis Taula de Sant Sebastià a l'Institut Collblanc

El proper 24 de gener a partir de les 16h de la tarda, l'AEE Institut Collblanc amb col•laboració de l'AMPA Ins. Collblanc organitzarà la novena edició del Torneig de Tennis Taula amb motiu de les festes de St. Sebastià.

La participació en el torneig està oberta a totes les categories des de pre-benjamí fins a juvenil, femenins i masculins. A més la inscripció és gratuïta per a tots els alumnes, pares i professors de l'Institut Collblanc, i estarà oberta fins el dimecres 21 de gener.


Tothom que estigui interessat en participar en el torneig cal que contacteu amb el professor d'educació física i coordinador de les activitats esportives extraescolars Nacho López o bé comunicant-lo mitjançant un correu electrònic a l'adreça aeecollblanc@gmail.com.

Podeu consultar, a l’apartat de normatives de la nostra web, la convocatòria del IX Torneig Sant Sebastià de Tennis Taula, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de gener, organitzat per l’AEE Institut Collblanc de la Canonja, amb el suport del Consell Esportiu del Tarragonès.

La data límit d’inscripció, pels esportistes provinents dels JEEC, finalitza el dimecres 21 de gener, a l’aplicació informàtica del CET.

Aquesta trobada està programada com a un contacte previ a la fase comarcal dels JEEC de tennis taula. En aquest sentit, us avancem que, per aquest curs escolar i per tal d’ampliar el nombre de jornades, la modalitat individual de la fase comarcal canviarà de format amb la previsió de dues jornades prèvies classificatòries i una jornada final, que es celebrarà conjuntament amb la d’equips.

Tanmateix, una altra novetat és que es permetrà la participació d’esportistes federats, amb la possibilitat d’establir classificacions conjuntes i separades.

Les dates de celebració de la fase comarcal, que tindrà lloc també al Institut Collblanc, seran el 21 de febrer, el 7 de març i l’11 d’abril.