Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

Taller alimentació Activa't

La Piràmide de l’alimentació ha sigut la primera activitat exclusiva pels alumnes participants al programa Activa’T, impulsat pels alumnes de segon curs de Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica del Institut Cal•lípolis. Amb aquesta activitat s’ha pretés descobrir el món dels aliments i quin lloc ocupen els aliments que més consumim en la piràmide. Ho estem fent bé?

L’activitat ha constat de dos parts, en la primera part necessitarien córrer i “pillar” als aliments del supermercat per ficar-los a la nostra cistella. Un cop enxampats tots els aliments i quan ja estàvem força cansats de perseguir-los... van intentar parar a pensar!! On els podem col•locar? Quin lloc ocupen en la nostra piràmide alimentària?

+ info

Treballs dels alumnes de Primer

Els alumnes de primer de l’ESO presenten durant aquestes properes setmanes a la Biblioteca del centre. Els treballs realitzats a la matèria de Ciències Socials.

L'ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT DESCOBREIX EL TRIATLÓ

El dijous 15 d'octubre els alumnes de primer de batxillerat van participar en el II Triatló Interdisciplinar de Catalunya disputat a la platja Llarga de Salou

La competició va consistir en nedar 200 metres, fer 8 km en bicicleta i córrer 1,5 km. Aquest triatló ha estat organitzat pel departament d'Educació Física del centre i els mateixos alumnes, que feien d'ajudants o competien. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir a l'Institut Josep Tapiró, reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, a la qual s'hi han afegit diversos instituts: Tarragona, Ramon Barbat, Martí l'Humà, Vidal i Barraquer, Berenguer d'Entença, l'Aula 15 i la Unitat d'Escolarització Compartida de Salou i l’institut Collblanc.

El nostre centre va portar 25 atletes i 16 alumnes organitzadors de les entrades i sortides a boxes. Tot i que l'objectiu de l'activitat era conèixer i viure de ben a prop com és un triatló, cal destacar que Rosa Pérez, Elena Gómez i Alexia Muñoz en fèmines, i Fran Grima, Isma Lancharro i Joaquim Jiménez en categoria masculina van ser els primers classificats. Tanmateix, l'esforç, la il•lusió i les ganes que hi posaren tots els alumnes va ser increïble.

Cal destacar l'ajut de l'AMPA del nostre centre i també de l'Ajuntament de la Canonja, sense el suport dels quals no hauria estat possible realitzar l'activitat.
     

VOLEI ROTACIÓ AMB ELS ALUMNES DE 3r d'ESO

La setmana passada els alumnes de 3r d'ESO a les sessions d'educació física van rebre la visita d'en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l'esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les classes formen part del programa "Esports a la carta" que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l'abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l'horari escolar.

Amb aquestes sessions, l'Associació Esportiva Escolar IES Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d'Educació Física per consolidar l'equip de voleibol que es va crear l'any passat gràcies també a la participació del Institut en aquest mateix programa de l'Ajuntament de Tarragona el curs passat. Aquest any, però, l'equip de voleibol es veurà reforçat per una major participació de jugadores, i a més, aquest curs competirà en el torneig comarcal escolar.
Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja

Reunió de pares i mares

Els convoco a la reunió de pares i mares que tindrà lloc el proper.

Dia : dimecres, 7 d’octubre
Hora : 15:30h
Lloc : Aules d´ESO

A l´entrada de l´institut hi haurà les llistes dels alumnes per grups i els plànols del centre. Es recomana que els pares consultin en quin grup està el/la seu/seva fill/a abans d´entrar per tal de dirigir-se a l´aula corresponent.


Extraescolars
PROVES DE RECUPERACIÓ DE SETEMBRE 2015

Recuperacions ESORecuperacions Batxillerat
llistat de llibres curs 2015/2016

Des d’aquest moment, ja podeu trobar la relació de llibres del curs 2015/2016 a la web de l’institut.

Llibres curs 2015/2016

Jubilacions Curs 2014/2015

Coincidint amb el fi de curs s’ha celebrat la jubilació merescuda de dos companys del claustre: els professors Paloma Salazar i Sebastià Gilart .

Agrair la presència de la regidora sortint: Mila Carreté i la seva substituta en el càrrec Sílvia Sola que vàrem participar en l’entrega de dos magnífics obsequis en nom de l’ajuntament de la Canonja. Només ens resta desitjar tot el millor per a la Paloma i Sebastià, així com un bon estiu a tota la comunitat educativa de l’Institut Collblanc!

 

ORLES I FI DE CURS INSTITUT COLLBLANC

Un curs més, l'Institut Collblanc s'ha vestit de gala per a celebrar la graduació dels alumnes de quart d'ESO. Dies plens d'emoció i de nervis pel començament d'una nova etapa.

A més, durant aquests actes es van donar a conèixer els noms dels millors expedients: Núria Sánchez i Ismael Lancharro. Sens dubte, moments inoblidables que alumnes, família i professors vam gaudir de manera especial.

Enhorabona a tots els graduats!

   

Els alumnes de l´Institut Collblanc aprovats a les PAU

El 100% dels alumnes de 2n de Batxillerat del Collblanc presentats a les PAU (selectivitat) l'han aprovat amb nota i podran accedir a la Universitat. I no només l'han aprovat, a més a més la majoria dels alumnes presentats han aconseguit una nota que els permet matricular-se a les carreres triades .

Aquests resultats són lleugerament superiors a la mitjana de Catalunya, que aquest any es situa al voltant del 96.9 %.

Des d’aquí volem felicitar a tots els alumnes de la promoció per els seus bons resultats.

Aquests resultats son un reconeixement de l´esforç fet durant el Batxillerat i l ´ESO. Per això, cal també felicitar al claustre de professors per la feina feta.

 

Revista escolar

Us presentem la sisena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


Reutilització de llibres curs 2015/2016

Benvolguts pares i mares,

Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, i amb l’aprovació del Consell Escolar, continuarà oferint el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK que tan bons resultats ha anat donant els darrers cursos.

Els avantatges que ofereix són, en resum:

 • Estalvi del 55 % respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks).
 • Els ecoBooks s’han de tractar bé i s’hauran de tornar en bones condicions de reutilització al centre en finalitzar el curs. En cas de no tornar els ecoBooks o tornar-los en mal estat segons les condicions que informarà Iddink, s’haurà de pagar l’estalvi aconseguit respecte al preu de llibre nou.
 • Comanda flexible: Es poden demanar alhora llibres nous, reutilitzables, de lectura, etc…
 • Les comandes es lliuraran a domicili a partir de la quarta setmana d'agost.

 • La comanda es podrà fer:

 • Al web d’Iddink (www.iddink.cat),
 • Per telèfon trucant al 902 565 411.
 • Presencialment al Centre: El dia 2 de juliol de 10:00h a 13:30h.
 • Per obtenir més informació descarregat aquest fitxer.

  Mobilitat Comenius Kalundborg (Dinamarca)

  Cinc alumnes de 4t participants en el projecte comenius van viatjar a Kalundborg (Dinamarca) en la que ha estat l´última mobilitat desprès de dos cursos de treball en el projecte “Films that move us”.

  El centre coordinador, el Tømmerup Fri-og Efterskole, va ser el encarregat d´organitzar la premiere de la pel•lícula rodada i editada al llarg de les diferents mobilitats als diferents països que participen en el projecte.

   
   
  L´acte va aplegar pares dels alumnes danesos amés d´alumnes i professors de la resta de països. Els alumnes de cada país van presentar el seu centre i després del passi de la pel•lícula van tornar a ser protagonistes amb unes actuacions en directe. El vespre va acabar amb un pica pica al voltant dels stands que cada país va preparar amb productes típics de la zona i articles promocionals. Una vetllada molt emotiva i molt esperada per tothom on els protagonistes van ser els alumnes que han gaudit d´aquest inoblidable projecte.

  COLÒNIES PRIMER D’ESO A LES PLANES DE SON

  El passat 20, 21 i 22 de maig, els alumnes de primer d’ESO van anar de colònies a Les Planes de Son, a la comarca del Pallars Sobirà.

  Els alumnes van poder gaudir d’un entorn privilegiat i realitzar activitats relacionades amb la ciència i la natura: conèixer la vegetació d’alta muntanya i la fauna característica dels Pirineus, descobrir la mitologia i astronomia de les principals constel•lacions, mullar-se intentant recol•lectar invertebrats d’un torrent, etc...

  Van ser tres dies de convinència molt intensos i enriquidors per tothom.

     

  al teatre Victòria de Barcelona

  Els alumnes de 4t d’ESO van anar al teatre Victòria de Barcelona el 13 de maig per gaudir del musical Mar i cel, tot un espectacle basat en l’obra d’Àngel Guimerà. Es presentava per tercera vegada, després de la temporada d’estrena 1988-89, i la reposició dels anys 2004-2005.

  La companyia Dagoll Dagom, que ara celebra el seu 40è aniversari, ha portat de nou aquesta obra a l’escenari amb una companyia renovada i uns mitjans tècnics que eren impensables els anys en què fou creat.

     

  La descoberta dels apassionants personatges de Mar i cel constitueix un moment teatral inoblidable i un dels plaers més exquisits: el reconeixement d’allò que ens havia emocionat i que, de nou, torna a fer-ho.

  Ha estat tot un èxit!


  CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

  L’Institut Collblanc ha estat representat a l’XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta per les alumnes Ainara Soriano, Gemma Miracle i Núria Sánchez, en la categoria 3r-4t d’ESO, realitzant una brillant i compenetrada lectura coral. L’acte, organitzat pel Departament d’Ensenyament i Enciclopèdia Catalana, va tenir lloc el passat 27 d’abril al CaixaFòrum de Tarragona i és un estímul per a la pràctica de la lectura en veu alta. Felicitats i agraïment a les participants!

   

  SANT JORDI 2015

  Un any més, a l’Institut Collblanc hem celebrat la diada de Sant Jordi amb un tot seguit d’activitats en què alumnes i professors s’hi han implicat d’allò més i hem pogut viure una jornada molt participativa.

  Destacarem la confecció de murals (Et regalo un vers) i les escales amb poesia, així com també la gran participació en el Certamen literari, els joglars a les aules, les exhibicions dels alumnes en matèria d’educació física (balls de saló, acrosport, hip-hop…), la representació teatral La zapatera prodigiosa, i la brillant actuació de Cecilia Melena de 4t A., i les sessions de cinema i literatura a les aules.

  Sense dubte, un Sant Jordi 2015 per felicitar-nos.


  BITLLES CATALANES I INTEGRACIÓ A L’INSTITUT COLLBLANC

  Aquest passat dimecres 22 d’abril, 36 usuaris dels centres ocupacionals d’Onada Tarragona i de Torredembarra, d’Estela de Tarragona, de Ginesta de Valls i del Ventall del Vendrell varen participar a l’Institut Collblanc de la Canonja a la sessió de bitlles tradicionals catalanes, activitat programada dins les XIX Jornades esportives per a Centres Ocupacionals i Escoles d’’Educació Especial.

  Com ja es habitual, els alumnes de l’institut varen tenir una participació força activa en la jornada, coordinant la mateixa, amb una gran implicació i facilitant, una vegada més, el poder assolir l’objectiu de la integració i de la sensibilització vers aquest col•lectiu. Un model que està funcionant molt bé a les diferents actuacions similars del programa amb la resta de centres educatius implicats.

  Aquesta bona resposta i sensacions, ens ha fet plantejar a la Fundació Onada i al nostre consell esportiu convocar una torneig de bitlles per a centres de persones amb discapacitat, programant tres jornades en tres centres escolars diferents amb el criteri esmentat en el que els alumnes, en aquest cas de Secundària, tinguin també un paper també protagonista, conjuntament amb els participants.


  FORUM TRICS

  El passat divendres dia 17 d'abril alumnes de primer i segon batxillerat de Tecnologia Industrial van anar al FORUM TRICS on l'alumne Francisco Jose Espejo presentava el seu treball de recerca "Un habitatge sostenible i la realitat augmentada " amb altres 132 alumnes de 28 centres de les comarques de Tarragona.

  El FORUM TRICS és Fòrum de Treballs de Recerca de Batxillerat i Crèdits de Síntesi de Formació Professional de Grau Superior en l'àmbit de les ciències i la tecnologia al Camp de Tarragona.


  Concurs Sambori Omnium

  L’alumna Mireia Ibañez, de 4t A, ha guanyat el 2n premi en el concurs literari Sambori Òmnium Demarcació amb la seva obra La meva meitat.

  El 21 de març va recollir el premi a l’Antiga Audiència de Tarragona davant de professors, alumnes i familiars que l’acompanyaven en aquest acte cultural.

  El Premi Sambori té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics de cada centre.

  Felicitats Mireia!


  Revista escolar

  Us presentem la cinquena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


  Sant Jordi 2015

  La data límit per tal d'entregar els treballs de Sant Jordi és el 10 d'abril.


  PROVA CANGUR 2015

  El 19 de març els alumnes de segon cicle i de Batxillerat han participat en la Prova Cangur 2015.

  La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

  La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Des del Departament de Matemàtiques volem agrair la participació de l’alumnat del nostre centre!


  SUPORT VITAL BÀSIC

  L'ESCOLA LA CANONJA I L'INSTITUT TREBALLEN CONJUNTAMENT EL SUPORT VITAL BÀSIC

  L'alumnat de 1r de Batxillerat, com a treball final del contingut de SVB de l'assignatura d'educació física, ha organitzat una gimcana per a l'alumnat de 5è de l’escola La Canonja.

  El nostre centre, i també l'escola, compten amb l'acreditació d’Escola cardioprotegida, atorgat per l’Ajuntament de Tarragona perquè es treballen curricularment, dins de l’àrea d’educació física, aquestes maniobres de ressuscitació cardiopulmonar.

  Al municipi de la Canonja, per tant, l'alumnat comença a tenir nocions del SVB, conjuntament amb els primers auxilis, des de 1r de primària i el van coneixent i desenvolupant fins a 1r de batxillerat.

   

  DINAR SALUDABLE

  DINAR SALUDABLE COM A CLOENDA DE LA PARTICIPACIÓ DELS CICLES FORMATIUS DE DIETÈTICA AL PROJECTE Activa’T

  El passat dijous 5 de març els alumnes de cicles formatius de grau superior de dietètica de l’INS Cal•lípolis van finalitzar la seva participació i aportació directa al projecte Activa’T del nostre centre.

  L'alumnat de cicles, durant gairebé cada dijous des de principi de curs, ha plantejat jocs, tallers de cuina, xerrades, concursos i balls per tal d'aprendre molts conceptes de com ha de ser una alimentació saludable per estar sans i forts. Però, i sobretot, ha creat una dinàmica molt positiva entre l'alumnat de l'Activa't.

  El comiat, com no podia ser d’una altra forma, va ser espectacular. Un dinar amb pares i mares, alumnat i el professorat, preparat fins a l'últim detall, tot plegat, pels alumnes dels cicles.

  Des del departament d'educació física de l'INS Collblanc, coordinadors del projecte, volem agrair un cop més aquesta bona sintonia amb el cicle formatiu de dietètica de l'INS Cal•lípolis i desitjar que aquesta experiència magnífica tingui continuïtat.

   
   

  CONCURS DE REDACCIÓ COCA-COLA 2n D’ESO

  L’Institut Collblanc ja té els alumnes seleccionats per a ser representat al Concurs Relat Breu en Català de Coca-Cola, un certamen dirigit als alumnes de 2n d’ESO i que serveix d’estímul a la creació narrativa.

  L’acte tindrà lloc el proper dissabte 21 de març a Tarragona, i les alumnes seleccionades han estat: Laura Rodríguez, Aina Armario, Núria Navarro, Salma Zamora, Judith Luceño, Ariadna Brihuega, Marta Sancho, Andrea Villalobos, Marina García i Sonia Navarro.

     

  Des d’aquí les felicitem i els desitgem molta sort per al Concurs.


  Fem Matemàtiques 2015

  Aquest curs, alumnes de 1r d’ESO del nostre centre estan participant en el concurs “Fem Matemàtiques 2015”. La primera fase es va fer al centre i es tractava de treballar en petits grups, de tres o quatre persones, per intentar resoldre tres problemes plantejats.

  Tots els participants rebran un diploma acreditatiu d’haver pres part en aquesta activitat.

  Els alumnes Selena García, Ismael Ruiz i Carla Lorente, han quedat classificats per a la segona fase del concurs que tindrà lloc el proper 15 d’abril a Alcanar.

  Des del Departament de Matemàtiques volem felicitar a tots els participants i en especial als alumnes classificats per a la fase següent, desitjant-los molta sort i que puguin participar en la fase final del concurs!

  ENHORABONA I MOLTA SORT!

  DIA INTERNACIONAL DEL NOMBRE PI

   

  Un curs més, els alumnes del nostre centre han celebrat el dia internacional del nombre pi. Han realitzat diverses activitats relacionades amb aquest nombre tant interessant i han descobert algunes de les curiositats que aquest nombre amaga.

  Sabies que la teva data de naixement forma part de les xifres decimals del nombre pi?

  Pi és la relació entre la longitud d’una circumferència i el seu diàmetre. És un nombre irracional i una de las constants matemàtiques més importants. S’utilitza sovint en matemàtiques, física i enginyeria. El valor numèric de π, reduït a les seves primes xifres és:

  3,14159265358979323846...

   

  AEE Collblanc

  El Consell Esportiu del Tarragonès, conjuntament amb la Fundació Onada i l'Escola SOLC, desenvolupa diferents programes de caire lúdic i esportiu, que afavoreixen la formació integral dels membres de diferents tallers i centres ocupacionals i d'escoles d'educació especial, tant de Tarragona i comarca, com d’altres comarques properes.

   

  Dos objectius bàsics defineixen clarament aquestes jornades i trobades, des de el punt de vista terapèutic:

  L’oferta de nous àmbits d’experiència i de coneixement dins dels serveis dels tallers i dels centres als usuaris.

  La participació en l’entorn comunitari i l’intercanvi en les relacions interpersonals.

  En aquest cas el Departament d'Educació Física de l'Institut Collblanc de La Canonja col•labora en l'organització de les activitats lúdiques de Tennis taula el dimecres 11 de març i de Bitlles Catalanes el dia 15 d'abril.

  Alumnes de 3r d'ESO i Batxillerat organitzaran i adaptaran les diverses activitats al mateix temps que acompanyaran i ajudaran als participants a gaudir d'una bona estona fent una activitat lúdica i esportiva. L'experiència de interactuar amb persones amb aquest tipus de discapacitats és d'un gran valor a nivell emocional i els enriqueix molt com a persones.


  SORTIDA DELS ALUMNES DEL PROJECTE Activa’T A L’INSTITUT CAL•LÍPOLIS

  El passat dijous dia 19 de febrer, els dotze alumnes que integren el projecte Activa’t del nostre centre van anar a fer la “Gimcana del món” organitzada pels alumnes del cicle formatiu de grau superior de dietètica de l’Institut Cal·lípolis de Tarragona. Un cop finalitzada la gimcana, els alumnes dels cicles formatius de grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives del mateix centre els van organitzar una sessió d’activitat física amb raquetes.

   

  A la "Gimcana del món" van passar per diverses proves on aprenien diferents trets identificatius  de les cultures gastronòmiques del món; així van passar per Grècia, on esferificaven iogurt  grec; per la Xina, on aprenien quina era la seva dieta principal i com es menja amb palets; per Brasil, on feien diferents combinacions de sucs de fruites; per Mèxic, on feien “ fajitas” saludables; per França, on sel’s explicava el món del vi; per Amèrica, on van fer un tòtem amb la piràmide nutricional; per Egipte, on van estudiar els llegums; per Etiòpia, on feien molt d’esport; per Itàlia, on  van fer raviolis casolans; i per Austràlia, on van treballar la seva dieta.

  Després d’un bon esmorzar, fet pels alumnes dels cicles formatius de  dietètica... a fer  esport!!!!! Una organització acurada de jocs i esports amb raqueta per parts dels alumnes dels cicles d’animació d’activitats físiques i esportives.