Ja podeu trobar la relació de llibres per al proper curs 2014/2015 a la web.Es cerquen voluntaris que participen en l'elaboració de la revista de l’institut. Interessats pregunteu per Elisa Tormo.

Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

Comenius: MOBILITAT A ALEMANYA

 

Sis alumnes de 4t d´ESO del nostre centre van viatjar a Eggenfelden (Alemanya) a visitar als companys del projecte Comènius.

Allà han viscut experiències que han de quedar reflectides a les seves gravacions i que posteriorment formaran part del llargmetratge que a finals de maig hauran d´haver acabat d´editar.

Durant la setmana que han estat de viatge, hi ha hagut temps per visitar Munic i altres localitats com Regensburg i Burghausen dintre d´aquesta zona de Baviera, tan propera a Àustria.


Esmorzars saludables

 

Un curs més l’institut Collblanc amb la col•laboració dels alumnes del Grau Superior de Dietètica de l’institut Cal•lípolis de Tarragona ha realitza una xerrada als alumnes de 2n d’ESO per conscienciar-los de la importància de dur una bona alimentació diària.

I amb més detall de realitzar “Uns esmorzars saludables” que els permeti portar una dieta equilibrada i amb tots els aliments necessaris per arrancar el dia amb energia.


VOLEI ROTACIÓ AMB ELS ALUMNES DE 3r d'ESO

Les darreres dues setmanes els alumnes de 3r d'ESO a les sessions d'educació física han rebut la visita d'en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l'esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les classes formen part del programa "Esports a la carta" que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l'abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l'horari escolar.
Amb aquestes sessions, l'Associació Esportiva Escolar de l'Ins. Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d'Educació Física per formar un grup d'alumnes amb la intenció de crear un equip per poder seguir practicant l'esport del Voleibol durant les hores extraescolars.

Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja

Platero y YO
Des de'l Departament de Castellà, s’ha treballat per celebrar el centenari de “Platero y Yo”. I per això s’han unit a una iniciativa engegada per la Junta d’Andalusia, anomenada “Platero y TIC”

Dos són els objectius primordials d’aquesta inicitiva: difondre l'obra, que comporta la tasca d'animació a la lectura, així com les bones pràctiques al voltant de “Platero y yo” i l'escriptura creativa utilitzant les TIC no com un fi sinó com un mitjà.

Si vols coneixer l'aportació del nostre centre entra al nostre enllaç Centenari Platero Y Yo.


Reunió de pares i mares

Els convoco a la reunió de pares i mares que tindrà lloc el proper.

Dia : dimecres, 8 d’octubre
Hora : 15:30h
Lloc : Aules d´ESO

A l´entrada de l´institut hi haurà les llistes dels alumnes per grups i els plànols del centre. Es recomana que els pares consultin en quin grup està el/la seu/seva fill/a abans d´entrar per tal de dirigir-se a l´aula corresponent.


Matrícula extraordinària SETEMBRE 2014

Els alumnes d’Educació secundària obligatòria i batxillerat pendent de l'avaluació de setembre han de tenir en compte que la matrícula extraordinària: és del 8 al 12 de setembre de 2014, ambdós inclosos.

PROVES DE RECUPERACIÓ DE SETEMBRE 2014

Recuperacions ESORecuperacions BatxilleratEntrega de NotesLLIBRES DEL CURS 2014-15

  LLIBRES D'ESO

 • Llibres de 1r d'ESO

 • Llibres de 2n d'ESO

 • Llibres de 3r d'ESO

 • Llibres de 4t d'ESO


 • LLIBRES DE BAT

 • Llibres de 1r BAT

 • Llibres de 2n BAT

 • Sistema de reutilització de llibres amb Iddink

  Un curs més l’institut Collblanc facilita la reutilització dels llibres per al proper curs per mitja de l’empresa Iddink. Si voleu conèixer tota la informació clica en aquest enllaç.


  Jubilació Josep Amorós

       

  El passat dia 26 de juny, l'institut Collblanc va celebrar un emotiu acte de jubilació pel professor Josep Amorós.

  Un més que merescut homenatge per a un docent que ha treballat molts anys a La Canonja.

  La celebració va comptar amb la presència de molts dels seus companys, la directora de l'institut Collblanc Cristina Gispert, l'inspector de la zona Rafael Muñoz, i també Mila Carreté, regidora d’Educació de l'Ajuntament de la Canonja qui va fer lliurament del tradicional i creatiu quadre amb motius de la población de La Canonja.


  Revista escolar

  Us presentem la tercera edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


  "Memory El musical"

  Musical celebrat a l'Orfeo Canongí el dia 5 de juny de 2014 per alumnes de l'Institut Collblanc (La Canonja).


  Segona representació de "Memory El musical"

  Davant l’èxit aclaparador de la primera representació del Musical “Memory”, des de l’institut ens complau informar-los que els alumnes faran una segona representació el proper dimecres dia 11 de juny a les 19:00 h.

  La representació serà a la SALA D’ACTES DEL COL•LEGI DE LA CANONJA, i el preu de les entrades serà de 2 €.  LLIURAMENT PREMIS COCA-COLA DE REDACCIÓ 2014

  Les alumnes de 2n ESO E, Maria Rion i Gemma Miracle, acompanyats dels seus familiars, tutor (Nacho López) i professora de català (M. Carme Fernández), van recollir els premis obtinguts en la seva participació al Concurs Coca-Cola de Redacció, a nivell Catalunya.

  Maria Rion va quedar finalista en cinquè lloc en l’apartat Relat Breu en Català; i Gemma Miracle, en un meritori segon lloc finalista en l’apartat Concurso de Jóvenes Talentos, en castellà.

  L’acte va tenir lloc el passat 24 de maig a Port Aventura, al Gran Teatre de la Xina, on tots els assitents vàrem poder gaudir de l’espectacle “Generation Forever”, a més de les instal•lacions del parc.

  Des d’aquí, l’enhorabona a les dues alumnes!  CAMPIONAT PROVINCIAL DE TENNIS TAULA

  El passat 17 de maig es va organitzar el Campionat escolar provincial de TENNIS TAULA a Flix.

  L'AEE Institut Collblanc va aconseguir el segon lloc en totes les categories en que va participar:

  -l'Anna Ortiz (4t ESO) 2a en Cadet femení;
  -l'Álvaro Díaz (4t ESO) 2n en Cadet Masculí
  -Álvaro Díaz, Joel López i Anna Ortiz (4 ESO) 2ns en Cadets per equips.

  A més cal destacar que els alumnes de l'Escola La Canonja, i que són entrenats per l'Anna Ortiz i el Joel López, han guanyat:

  El Primer i Tercer lloc de la categoria Benjamí Masculí en modalitat individual.

  I el Primer lloc en la modalitat per equips en la categoria Benjamí Masculí.

  BONA FEINA I FELICITATS!!

     

  CONCURS DE REDACCIÓ COCA-COLA 2n ESO

  Aquest any l'institut Collblanc ha estat premiat per partida doble en el Concurs de Relat Breu de Coca Cola. L'acte d'entrega de premis serà el proper dissabte dia 24 de maig al Port Aventura.

  * Maria Rion ha estat premiada en la prova de català

  * Gemma Miracle ha estat premiada en la prova de castellà

  Enhorabona!  PROJECTE COMENIUS

  Durant la segona setmana de maig, els estudiants que participen al Projecte Comenius han visitat el nostre institut.

  En total, han sigut 24 alumnes procedents de França, Holanda, Dinamarca i Alemanya al costat dels seus respectius professors. Entre les moltes activitats que van fer,van visitar La Canonja, Reus, Tarragona i Barcelona.  X Certamen Nacional de lectura en veu alta

  El passat dimecres dia 30 d'abril va tenir lloc a Caixa Fòrum de Tarragona les quart de final del X Certamen de Lectura en veu alta.

  El representant del nostre Institut Emilio Gómez Panes de 2n ESO B va fer molt bon paper, tot i que no va ser escollit.

  Al certamen hi van anar el Finalista Emilio Gómez, la Semifinalista Ainara Soriano de 2n E, i la professora de català, M. Josepa Gómez.

  Donem l'enhorabona a iniciatives d'aquest gènere que permeten potenciar el gust per la lectura entre els nostres joves i professionals de l'ensenyament.  Graduació ex-alumna

  Des de el centre s’informa i es felicita que:

  Aquesta antiga alumna de l'institut, Lidia Gómez Díaz que ara està estudiant becada a la Universitat de Michigan, es graduarà en aquesta universitat americana aquest curs, en la qual ha estat becada també per la seva activitat esportiva de Llançament de martell.  Lidia vol agrair a l'Institut i a tots els Professors pel suport i l'ajuda que va trobar a l'Institut.

  Revista escolar

  Us presentem la segona edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.

  Auqesta segona edició ve carregada com l'altra de noticies sobre les eExcursions, entrevistes a professors i/o alumnes, articles sobre temes d'actualitat, en resum, tot allò que ens vagi passant i que considerem que pugui ser del vostre interès.


  Especial Sant Jordi


  Amb la col·laboració de:

  Un any més s'apropa Sant Jordi, i des de l’institut és vol realitzar un seguit d’activitats per tal de celebrar aquesta data tan senyalada al nostre calendari.

  l’AMPA del centrecol•labora amb el centre i dotarà el premi literari d’una ajuda econòmica.

  Concurs logo institut

   

  L'Institut d'Educació Secundària Collblanc de la Canonja convoca un concurs per a la creació del logotip que haurà de conformar la identitat corporativa del centre.

  L'alumne que resulte guanyador tindrà un premi de 40 euros en material escolar, esportiu o tecnològic i un diploma.

  PARTICIPANTS
  Podran participar tots els alumnes d'ESO i Batxillerat, de forma individual, que estiguin interessats.

  Cada participant podrà presentar amb el termini i condicions establerts un logotip que podrà elaborar amb la tècnica i mitjà que cregui convenient.

  TREBALL
  Depenent de la tècnica o mitjà d'expressió escollit per l’autor, els treballs es podran presentar bé en paper, cartolina o per altres mitjans d'expressió tradicionals, o bé en arxius amb format jpg, png o similar, per treballs realitzats amb mitjans informàtics d’alta resolució.

  En principi, no s'estableix limitació de mida o resolució en el cas d’arxius digitals, en el cas de presentar-ho en paper o cartolina, la mida màxima serà DIN-A4.

  Per obtenir tota la informació de les bases del concurs clicleu aquí.

  XVII PREMI LITERARI JUVENIL

  Es convoca el XVII PREMI LITERARI JUVENIL en el que poden participar tots els alumnes matriculats a l’Institut Collblanc en el curs 2013-2014.

  Els textos poden ser en castellà o en català, originals i inèdits.

  El termini per lliurar els treball serà el dia 8 d’abril.

  Si voleu més informació aquí teniu les bases del concurs.

  Aquest concurs literari és divideix en les següents Categories:

  1a categoria: ‘Et regalo una paraula’ en català i castellà de 1r d’ESO.

  2a categoria: ‘Et regalo una paraula’ en català i castellà de 2n d’ESO.

  3a categoria: ‘Acció poètica’ en català i castellà (3r d’ESO).

  4a categoria: ‘Acció poètica’ en català i castellà (4t d’ESO).

  5a categoria: ‘Acció poètica’ en català i castellà (Batxillerat).  Digues-li-ho amb una carta

  Pensa en una persona que t’agradi o a qui apreciïs molt. Algú a qui t’agradaria agrair com es porta de bé amb tu. No cal que sigui el teu xicot o xicota, també pot ser un amic.


  AEE Institut Collblanc

  MAGNÍFIC INICI DE LES XVIII JORNADES ESPORTIVES DE CENTRES OCUPACIONALS

  El Tennis Taula ha inaugurat aquest dimecres el programa de les XVIII Jornades esportives per a Centres Ocupacionals, que convoquen conjuntament la Fundació Onada i el Consell Esportiu del Tarragonès. Els alumnes de l’Institut Collblanc de la Canonja, seu d’aquesta, han pogut interactuar amb el 38 usuaris dels centres ocupacionals d’Onada de Tarragona i Tarragona, del Ventall del Vendrell, de Ginesta de Valls, d’Aprodisca de Montblanc i de Tropomi de Tarragona.

  Els participants han pogut gaudir de diferents proves relacionades amb el tennis taula i jocs de punteria, comptant amb el suport d’alumnes de 3r i de 2n de l’ESO del centre escolar, que han dissenyat i desenvolupant les activitats. Un magnífic inici de l’edició d’aquest any.

  A més d'aquesta activitat, el proper dimecres 14 de maig es durà a terme també a l'Institut Collblanc l'activitat de Bitlles Catalanes que tindrà la col•laboració d'alumnes de 4t i 1r de Batxillerat.

  Nacho López.
  Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja  Hort escolar

  Un curs més l’Institut Collblanc de La Canonja segons l'acord al que va arribar fa uns curosos amb l’Associació Càritas de la mateixa població.

  Ha fet arribar a Caritas “La Canonja”, per mitjà de Antonio Hurtado com a representant de l’institut, les verdures que han estat sembrades per els nostres alumnes al llarg del segon trimestre del curs.

  Sortim al diari "Noticia del Diari de Tarragona".  Xerrada orientació

  La passada setmana, els alumnes de tercer han rebut dos representants de l’ajuntament de la Canonja que els han fet una xerrada sobre orientació acadèmia i professional.

  En la qual han rebut valuosa informació sobre les possibles sortides acadèmiques que tenen a la seva mà, així com els consells professionals que els ha donat la tècnica de la borsa de treball de l’ajuntament, sobre la formació que demanen les empreses dels voltants de la Canonja.  Sortida petroquímica

  Aquest any a la programació del PAT (Pla Acció Tutorial) de 3r s’han inclòs unes visites organitzades per l’ajuntament de La Canonja a empreses petroquímiques.

  Cada classe de 3r visitarà una empresa diferent en dies diferents.

  Les empreses que han de visitar són:

  Dilluns 7 d'abril 3rA i 3r B visitaran la BASF.

  Dimarts 8 d'abril 3rC visitaran la Clariant.

  Divendres 11 d'abril 3rD visitaran Carburos Metálicos.


  Col·laboren: