Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

Taller radio Collblanc

El passat mes de setembre, al començar el curs, els alumnes de 4rt B de l’Institut Collblanc van començar un nou projecte. Aquest pertany a la matèria de castellà, on tenim de professora a la Juani Arán, que va arribar al centre aquest curs. És un projecte de ràdio, on tant individualment, com en grups, escrivim una noticia i la gravem. En acabar, ho pengem al nostre blog, #Collblanc_institut_radio.

El procés de producció ha estat de la següent manera: en primer lloc, feiem el guió a classe entre tots, quan es tenia bastant desenvolupat o gairebé finalitzat, s’entregava a la professora per a que els corregís i donés algun que altre consell, els entregava corregits i ja preparats per a ser gravats.

A continuació, cada grup o parella el gravava a casa, el pujava a Ivoox i el compartia per email amb la professora de Castellà, per comprovar els estats d’àudio.

Per finalitzar, una vegada aprovat, es puja al bloc #Collblanc_Institut#Radio com a nova entrada i llest per a que tot el món l’escolti.


Conferència URV: Els diccionaris del segle XXI

El passat 14 de gener es va dur a terme una conferència organitzada i coordinada pels departaments de Llengua Castellana i de Llengua Catalana.

En aquesta conferència van assistir els alumnes de 1r i 2n de batxillerat, on van gaudir de “Els diccionaris del segle XXI”, a càrrec de la doctora Maria Bargalló Escrivà, de la Universitat Rovira i Virgili, que va explicar i definir els diccionaris que podem trobar: des del diccionari en paper, passant pels en línia fins a explicar les novetats que estan arribant a poc a poc al nostre país. Una conferència molt positiva i on els assistents van aprendre molt.


Revista escolar

Us presentem la setena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


Cistella de Nadal

El dimecres 23 de desembre, es va fer entrega de la cistella de nadal que sortejaven els alumnes de primer de l’ESO. La guanyadora de la rifa va ser la família Esteve Roca, pares de l'Oriol.

L’entrega de la cistella va estar efectuada per la directora del centre Cristina Gispert i per la presindenta de l'AMPA.

Agraïr també a l'AMPA la seva col·laboració en l'elaboració de la cistella.

Enhorabona a les afortunades.

 

MENGEM SA TAMBÉ PER NADAL

Els alumnes dels cicles formatius que fan el projecte Activa't ens desitgen un bon Nadal.

Sortida de l'Aula de Projectes a Tarragona

El divendres 4 de desembre els alumnes de l'AP 2 van fer una sortida a Tarragona on van visitar el Museu del Port, la Casa de la Festa i l'exposició del Cinema màgic de George Mèliers a Caixafòrum.

Van ser acompanyats pel seu tutor Nacho López i per la TIS Laura Bernal. L'experiència va ser molt ben valorada i molt positiva perquè per alguns d'aquests alumnes era el primer cop que sortien del centre per fer una excursió. Felicitats per l'actitud i comportament mostrats.

Nacho López

Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja


Recollida d'aliments per a Caritas

Benvolguts pares i mares:

Ens dirigim a vosaltres per fervos saber que, com altres anys en arribar aquestes dates, demanam la vostra ajuda per col•laborar amb la proposta que Càritas

Es tracta de col•laborar en la seva campanya de recollida d’aliments que Càritas fa per cobrir les necessitats més urgents de persones i famílies sense recursos que malauradament cada vegada n´hi ha més.

Es pot dur oli, llegums crues, arròs, llaunes de conserva, sal, pasta...i tota classe d’aliments que puguin conservar-se.


SORTIDA AL TEATRE 2n BAT

El passat 18 de novembre els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de la tutora i professora de català, Carmen Barroso i M. Carme Fernández, varen assistir a la representació de Bearn o la sala de les nines, de Llorenç Villalonga, al Teatre Metropol de Tarragona.

Els assistents varen poder gaudir de la representació-adaptació de les escenes més significatives d’una manera comentada; així mateix, deprés es realitzà un profitós col•loqui entre espectadors i actors. La representació, a càrrec de la companyia Teatre Ponent SL, fou valorada positivament pels alumnes, que d’aquesta manera s’introduïen en l’obra, i que es caracteritza per una alta complexitat temàtica i estilística.

Bearn és lectura prescriptiva de batxillerat de llengua catalana.


Taller alimentació Activa't

La Piràmide de l’alimentació ha sigut la primera activitat exclusiva pels alumnes participants al programa Activa’T, impulsat pels alumnes de segon curs de Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica del Institut Cal•lípolis. Amb aquesta activitat s’ha pretés descobrir el món dels aliments i quin lloc ocupen els aliments que més consumim en la piràmide. Ho estem fent bé?

L’activitat ha constat de dos parts, en la primera part necessitarien córrer i “pillar” als aliments del supermercat per ficar-los a la nostra cistella. Un cop enxampats tots els aliments i quan ja estàvem força cansats de perseguir-los... van intentar parar a pensar!! On els podem col•locar? Quin lloc ocupen en la nostra piràmide alimentària?

+ info

Treballs dels alumnes de Primer

Els alumnes de primer de l’ESO presenten durant aquestes properes setmanes a la Biblioteca del centre. Els treballs realitzats a la matèria de Ciències Socials.

L'ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT DESCOBREIX EL TRIATLÓ

El dijous 15 d'octubre els alumnes de primer de batxillerat van participar en el II Triatló Interdisciplinar de Catalunya disputat a la platja Llarga de Salou

La competició va consistir en nedar 200 metres, fer 8 km en bicicleta i córrer 1,5 km. Aquest triatló ha estat organitzat pel departament d'Educació Física del centre i els mateixos alumnes, que feien d'ajudants o competien. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir a l'Institut Josep Tapiró, reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, a la qual s'hi han afegit diversos instituts: Tarragona, Ramon Barbat, Martí l'Humà, Vidal i Barraquer, Berenguer d'Entença, l'Aula 15 i la Unitat d'Escolarització Compartida de Salou i l’institut Collblanc.

El nostre centre va portar 25 atletes i 16 alumnes organitzadors de les entrades i sortides a boxes. Tot i que l'objectiu de l'activitat era conèixer i viure de ben a prop com és un triatló, cal destacar que Rosa Pérez, Elena Gómez i Alexia Muñoz en fèmines, i Fran Grima, Isma Lancharro i Joaquim Jiménez en categoria masculina van ser els primers classificats. Tanmateix, l'esforç, la il•lusió i les ganes que hi posaren tots els alumnes va ser increïble.

Cal destacar l'ajut de l'AMPA del nostre centre i també de l'Ajuntament de la Canonja, sense el suport dels quals no hauria estat possible realitzar l'activitat.
     

VOLEI ROTACIÓ AMB ELS ALUMNES DE 3r d'ESO

La setmana passada els alumnes de 3r d'ESO a les sessions d'educació física van rebre la visita d'en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l'esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les classes formen part del programa "Esports a la carta" que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l'abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l'horari escolar.

Amb aquestes sessions, l'Associació Esportiva Escolar IES Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d'Educació Física per consolidar l'equip de voleibol que es va crear l'any passat gràcies també a la participació del Institut en aquest mateix programa de l'Ajuntament de Tarragona el curs passat. Aquest any, però, l'equip de voleibol es veurà reforçat per una major participació de jugadores, i a més, aquest curs competirà en el torneig comarcal escolar.
Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja

Reunió de pares i mares

Els convoco a la reunió de pares i mares que tindrà lloc el proper.

Dia : dimecres, 7 d’octubre
Hora : 15:30h
Lloc : Aules d´ESO

A l´entrada de l´institut hi haurà les llistes dels alumnes per grups i els plànols del centre. Es recomana que els pares consultin en quin grup està el/la seu/seva fill/a abans d´entrar per tal de dirigir-se a l´aula corresponent.


Extraescolars
PROVES DE RECUPERACIÓ DE SETEMBRE 2015

Recuperacions ESORecuperacions Batxillerat
llistat de llibres curs 2015/2016

Des d’aquest moment, ja podeu trobar la relació de llibres del curs 2015/2016 a la web de l’institut.

Llibres curs 2015/2016

Jubilacions Curs 2014/2015

Coincidint amb el fi de curs s’ha celebrat la jubilació merescuda de dos companys del claustre: els professors Paloma Salazar i Sebastià Gilart .

Agrair la presència de la regidora sortint: Mila Carreté i la seva substituta en el càrrec Sílvia Sola que vàrem participar en l’entrega de dos magnífics obsequis en nom de l’ajuntament de la Canonja. Només ens resta desitjar tot el millor per a la Paloma i Sebastià, així com un bon estiu a tota la comunitat educativa de l’Institut Collblanc!

 

ORLES I FI DE CURS INSTITUT COLLBLANC

Un curs més, l'Institut Collblanc s'ha vestit de gala per a celebrar la graduació dels alumnes de quart d'ESO. Dies plens d'emoció i de nervis pel començament d'una nova etapa.

A més, durant aquests actes es van donar a conèixer els noms dels millors expedients: Núria Sánchez i Ismael Lancharro. Sens dubte, moments inoblidables que alumnes, família i professors vam gaudir de manera especial.

Enhorabona a tots els graduats!

   

Els alumnes de l´Institut Collblanc aprovats a les PAU

El 100% dels alumnes de 2n de Batxillerat del Collblanc presentats a les PAU (selectivitat) l'han aprovat amb nota i podran accedir a la Universitat. I no només l'han aprovat, a més a més la majoria dels alumnes presentats han aconseguit una nota que els permet matricular-se a les carreres triades .

Aquests resultats són lleugerament superiors a la mitjana de Catalunya, que aquest any es situa al voltant del 96.9 %.

Des d’aquí volem felicitar a tots els alumnes de la promoció per els seus bons resultats.

Aquests resultats son un reconeixement de l´esforç fet durant el Batxillerat i l ´ESO. Per això, cal també felicitar al claustre de professors per la feina feta.

 

Revista escolar

Us presentem la sisena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


Reutilització de llibres curs 2015/2016

Benvolguts pares i mares,

Aquest curs l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, i amb l’aprovació del Consell Escolar, continuarà oferint el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK que tan bons resultats ha anat donant els darrers cursos.

Els avantatges que ofereix són, en resum:

  • Estalvi del 55 % respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks).
  • Els ecoBooks s’han de tractar bé i s’hauran de tornar en bones condicions de reutilització al centre en finalitzar el curs. En cas de no tornar els ecoBooks o tornar-los en mal estat segons les condicions que informarà Iddink, s’haurà de pagar l’estalvi aconseguit respecte al preu de llibre nou.
  • Comanda flexible: Es poden demanar alhora llibres nous, reutilitzables, de lectura, etc…
  • Les comandes es lliuraran a domicili a partir de la quarta setmana d'agost.

  • La comanda es podrà fer:

  • Al web d’Iddink (www.iddink.cat),
  • Per telèfon trucant al 902 565 411.
  • Presencialment al Centre: El dia 2 de juliol de 10:00h a 13:30h.
  • Per obtenir més informació descarregat aquest fitxer.