Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

Certamen Lectura en Veu alta

Un any més, l’Institut Collblanc ha estat representat al Certamen de Lectura en Veu Alta per les alumnes Lucía Ortiz, de 2n d’ESO, en la categoria 1r-2n d’ESO; i per Laia Morales, Paula Morales, de 3r d’ESO i Abril Falguera, de 4t d’ESO, en categoria conjunta de 3r-4t d’ESO. Les alumnes, acompanyades per les professores M. Josepa Gómez i M. Carme Fernández, realitzaren una destacada actuació.

L’acte, patrocinat per Encilopèdia Catalana amb el suport del Departament d’Ensenyament, tingué lloc el passat dimarts 26 d’abril al CaixaFòrum de Tarragona, i serveix d’estímul per a l’impuls de la lectura.

Des d’aquí, agraïm i felicitem les participants!


III premi de narrativa curta Port de Tarragona

Els alumnes de 2n. d’ESO han participat en el III premi de narrativa curta Port de Tarragona. Es van presentar 18 narracions de molta qualitat literària. Tots hi van posar molta il•lusió i això va quedar reflectit en el resultat.

D’aquests 18 el jurat va considerar mereixedors de ser publicats en un llibre digital els següents:El secret del mar ---- Minerva Padilla Juarez

El temps de la mar ---- Ismael Ruiz García

En un alè ---- Luz Blánquez Fuentes

Robatori al port ---- Laura Barato Sánchez

Un port molt especial ---- Nerea García Sánchez

Un somni? ---- Joel Cerdán Peña

Visc al Serrallo ---- Judit Venrell Romeral


Certamen Literari dels barris de Ponent entorn a la figura de l’Olga Xirinacs

Els alumnes Roger Salla, de 1r ESO B, i Mireia Ibáñez, de 1r BAT A, han estat premiats amb els Primers premis de narrativa en llengua catalana, en les seves categories, en el Certamen Literari dels barris de Ponent entorn a la figura de l’Olga Xirinacs. L’acte de recollida de premis, que va comptar amb la presència de l’escriptora Olga Xirinacs i va tenir lloc el passat 22 d’abril al Centre Cívic de Torreforta, dins el marc d’una gran festa on hi participaren altres centres de la zona.

Aquest Certamen s’inclou dins de les activitats treballades al centre sobre l’escriptora tarragonina i dins el marc del Pla educatiu d’entorn de barris de Ponent de Tarragona.

Enhorabona als premiats!


PROVA CANGUR 2016

Un curs més els alumnes de l’ Institut Collblanc han participat en la Prova Cangur !

El dia 7 d’abril alguns dels alumnes del nostre centre, de 4t d’ESO i de Batxillerat, van anar al Campus Sescelades de Tarragona a fer la Prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques.

Aquesta prova és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i motivar als alumnes i contribuir a la popularització de les matemàtiques entre els joves.

Moltes gràcies per la vostra col•laboració!


Revista escolar

Us presentem la vuitena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.

ç

EL TENNIS TAULA, XX JORNADES ESPORTIVES AMB DISCAPACITATS INTEL·LECTUALS

El passat dimecres 9 de març,es va iniciar amb l’activitat de Tennis Taula, el 2n bloc de les XX Jornades Esportives per a persones amb discapacitat, que convoquem conjuntament amb la Fundació Onada i que, com és tradicional, desenvolupem a l’Institut Collblanc de la Canonja, amb una gran implicació del seu departament d’Educació Física i de l’alumnat.

Una vegada més, els alumnes de l’institut, concretament de 3r d'ESO A, van dissenyar unes activitats molt engrescadores lligades a la modalitat del tennis taula, que han fet gaudir als 43 participants pertanyents als centres ocupacionals i als centres d’educació especial de la pròpia Onada Tarragona i Torredembarra, de Ventall del Vendrell, de Ginesta de Valls, de Nostra Senyora del Mar de Reus, de Solc i d’Estela de Tarragona.

La propera activitat programada en l'Institut serà un campionat de Bitlles Catalanes pels propers dimecres 13 i 20 d'abril.

Nacho López

Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja


Sortida a Barcelona alumnes de Batxillerat

Aquest mes de març els alumnes de 1r i 2n de Bat hem anat a Barcelona per visitar les Drassanes Reials i el Museu Marítim de Barcelona.

La visita es va completar amb una projecció en una sala adaptada de 360º on vam poder contemplar el documental " La navegació astronòmica i el canvi climàtic " que va ser molt comentada pels alumnes.

L´edifici de les Drassanes ha estat tancat gairebé vint anys per a fer reformes al edifici i mantenir i restaurar totes les estructures originals.


Excursió a Tarragona del AP1

El divendres 4 de març els alumnes de l’aula de projectes 1, acompanyats per la tutora Lluïsa, la Carmen i la Laura van anar a d’excursió a Tarragona.

Els alumnes van donar una volta pel barri del Serrallo i després d’esmorzar varen entrar al Museu del Port i la casa de la Festa.

En la Casa de la festa es van explicar que estaven fets de fibra de vidre i eren del mateix artista; són els que surten per les festes: els gegants vells, gegants moros, el Negrito i la Negrita... i ens van dir que la tradició és que sempre ho porta les mateixes famílies... També vam veure capgrossos i el bestiari: el bou, la Mulassa, l’àliga, el drac, el lleó i la víbria.... Hi faltava la Cucafera que estava reparant-se.

Una tradició és que els nens petits de la ciutat li donen els xumets a la Víbria.


DIA INTERNACIONAL DEL NOMBRE PI

El dia 14 de març (3.14 en nomenclatura anglosaxona) se celebra el Dia Internacional del Nombre Pi, i alguns centres educatius organitzen jornades relacionades amb aquest nombre.

Un curs més, els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria del nostre centre també han celebrat aquesta Diada. Durant la setmana del 14 al 18 de març han fet activitats relacionades amb el nombre Pi i han descobert algunes de les curiositats que aquest amaga.


Sant Jordi 2016

La data límit per tal d'entregar els treballs de Sant Jordi és el 30 de Març.


Jornadade portes obertes


Bookcrossing en el institut Collblanc

El Instituto Collblanc de La Canonja ha iniciado en este curso 2015/2016 un proyecto de Bookcrossing con la intención de fomentar la lectura entre sus alumnos. Junto con otros institutos el Collblanc inicia este proyecto con el que pretende lograr que sus alumnos tengan más facilidades para poder leer.

El bookcrossing es una práctica que consiste en dejar libros en lugares públicos (en este caso, del instituto) para que otras personas puedan recoger y hacer lo mismo con otros. Esta iniciativa reutiliza libros desaprovechados para que otras personas los vuelvan a leer.

Se han colocado varias estanterías en todos los pisos del centro. Allí los alumnos, voluntariamente, pueden dejar sus libros ya leídos para que otros alumnos los vuelvan a disfrutar. Todo este proceso se hace con la ayuda de una página Web donde se deben registrar los libros y avisar cuando se recoge o se deja uno.


SORTIDA AL TEATRE DE 2n DE BAT (II)

Seguint el cicle de Teatre i Literatura, el passat dimecres 10 de febrer els alumnes de 2n de batxillerat varen assistir, acompanyats per les professores Hortensia Lorente i M. Carme Fernández, a la representació de “El Cafè de la Granota” al Teatre Metropol de Tarragona.

L’obra va consistir en una adaptació dramatitzada i alhora comentada de cinc de les narracions del llibre homònim, de l’autor mequinensà Jesús Moncada. Després de la funció, els alumnes varen gaudir d’un petit col•loqui amb els actors i director, i que els va servir per aprofundir en diversos aspectes de l’obra.

“El Cafè de la Granota”, de Jesús Moncada, és lectura prescriptiva de llengua catalana i literatura de 2n de batxillerat.


Taller radio Collblanc

El passat mes de setembre, al començar el curs, els alumnes de 4rt B de l’Institut Collblanc van començar un nou projecte. Aquest pertany a la matèria de castellà, on tenim de professora a la Juani Arán, que va arribar al centre aquest curs. És un projecte de ràdio, on tant individualment, com en grups, escrivim una noticia i la gravem. En acabar, ho pengem al nostre blog, #Collblanc_institut_radio.

El procés de producció ha estat de la següent manera: en primer lloc, feiem el guió a classe entre tots, quan es tenia bastant desenvolupat o gairebé finalitzat, s’entregava a la professora per a que els corregís i donés algun que altre consell, els entregava corregits i ja preparats per a ser gravats.

A continuació, cada grup o parella el gravava a casa, el pujava a Ivoox i el compartia per email amb la professora de Castellà, per comprovar els estats d’àudio.

Per finalitzar, una vegada aprovat, es puja al bloc #Collblanc_Institut#Radio com a nova entrada i llest per a que tot el món l’escolti.


Conferència URV: Els diccionaris del segle XXI

El passat 14 de gener es va dur a terme una conferència organitzada i coordinada pels departaments de Llengua Castellana i de Llengua Catalana.

En aquesta conferència van assistir els alumnes de 1r i 2n de batxillerat, on van gaudir de “Els diccionaris del segle XXI”, a càrrec de la doctora Maria Bargalló Escrivà, de la Universitat Rovira i Virgili, que va explicar i definir els diccionaris que podem trobar: des del diccionari en paper, passant pels en línia fins a explicar les novetats que estan arribant a poc a poc al nostre país. Una conferència molt positiva i on els assistents van aprendre molt.


Revista escolar

Us presentem la setena edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


Cistella de Nadal

El dimecres 23 de desembre, es va fer entrega de la cistella de nadal que sortejaven els alumnes de primer de l’ESO. La guanyadora de la rifa va ser la família Esteve Roca, pares de l'Oriol.

L’entrega de la cistella va estar efectuada per la directora del centre Cristina Gispert i per la presindenta de l'AMPA.

Agraïr també a l'AMPA la seva col·laboració en l'elaboració de la cistella.

Enhorabona a les afortunades.

 

MENGEM SA TAMBÉ PER NADAL

Els alumnes dels cicles formatius que fan el projecte Activa't ens desitgen un bon Nadal.

Sortida de l'Aula de Projectes a Tarragona

El divendres 4 de desembre els alumnes de l'AP 2 van fer una sortida a Tarragona on van visitar el Museu del Port, la Casa de la Festa i l'exposició del Cinema màgic de George Mèliers a Caixafòrum.

Van ser acompanyats pel seu tutor Nacho López i per la TIS Laura Bernal. L'experiència va ser molt ben valorada i molt positiva perquè per alguns d'aquests alumnes era el primer cop que sortien del centre per fer una excursió. Felicitats per l'actitud i comportament mostrats.

Nacho López

Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja


Recollida d'aliments per a Caritas

Benvolguts pares i mares:

Ens dirigim a vosaltres per fervos saber que, com altres anys en arribar aquestes dates, demanam la vostra ajuda per col•laborar amb la proposta que Càritas

Es tracta de col•laborar en la seva campanya de recollida d’aliments que Càritas fa per cobrir les necessitats més urgents de persones i famílies sense recursos que malauradament cada vegada n´hi ha més.

Es pot dur oli, llegums crues, arròs, llaunes de conserva, sal, pasta...i tota classe d’aliments que puguin conservar-se.


SORTIDA AL TEATRE 2n BAT

El passat 18 de novembre els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de la tutora i professora de català, Carmen Barroso i M. Carme Fernández, varen assistir a la representació de Bearn o la sala de les nines, de Llorenç Villalonga, al Teatre Metropol de Tarragona.

Els assistents varen poder gaudir de la representació-adaptació de les escenes més significatives d’una manera comentada; així mateix, deprés es realitzà un profitós col•loqui entre espectadors i actors. La representació, a càrrec de la companyia Teatre Ponent SL, fou valorada positivament pels alumnes, que d’aquesta manera s’introduïen en l’obra, i que es caracteritza per una alta complexitat temàtica i estilística.

Bearn és lectura prescriptiva de batxillerat de llengua catalana.


Taller alimentació Activa't

La Piràmide de l’alimentació ha sigut la primera activitat exclusiva pels alumnes participants al programa Activa’T, impulsat pels alumnes de segon curs de Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica del Institut Cal•lípolis. Amb aquesta activitat s’ha pretés descobrir el món dels aliments i quin lloc ocupen els aliments que més consumim en la piràmide. Ho estem fent bé?

L’activitat ha constat de dos parts, en la primera part necessitarien córrer i “pillar” als aliments del supermercat per ficar-los a la nostra cistella. Un cop enxampats tots els aliments i quan ja estàvem força cansats de perseguir-los... van intentar parar a pensar!! On els podem col•locar? Quin lloc ocupen en la nostra piràmide alimentària?

+ info

Treballs dels alumnes de Primer

Els alumnes de primer de l’ESO presenten durant aquestes properes setmanes a la Biblioteca del centre. Els treballs realitzats a la matèria de Ciències Socials.

L'ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT DESCOBREIX EL TRIATLÓ

El dijous 15 d'octubre els alumnes de primer de batxillerat van participar en el II Triatló Interdisciplinar de Catalunya disputat a la platja Llarga de Salou

La competició va consistir en nedar 200 metres, fer 8 km en bicicleta i córrer 1,5 km. Aquest triatló ha estat organitzat pel departament d'Educació Física del centre i els mateixos alumnes, que feien d'ajudants o competien. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir a l'Institut Josep Tapiró, reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, a la qual s'hi han afegit diversos instituts: Tarragona, Ramon Barbat, Martí l'Humà, Vidal i Barraquer, Berenguer d'Entença, l'Aula 15 i la Unitat d'Escolarització Compartida de Salou i l’institut Collblanc.

El nostre centre va portar 25 atletes i 16 alumnes organitzadors de les entrades i sortides a boxes. Tot i que l'objectiu de l'activitat era conèixer i viure de ben a prop com és un triatló, cal destacar que Rosa Pérez, Elena Gómez i Alexia Muñoz en fèmines, i Fran Grima, Isma Lancharro i Joaquim Jiménez en categoria masculina van ser els primers classificats. Tanmateix, l'esforç, la il•lusió i les ganes que hi posaren tots els alumnes va ser increïble.

Cal destacar l'ajut de l'AMPA del nostre centre i també de l'Ajuntament de la Canonja, sense el suport dels quals no hauria estat possible realitzar l'activitat.
     

VOLEI ROTACIÓ AMB ELS ALUMNES DE 3r d'ESO

La setmana passada els alumnes de 3r d'ESO a les sessions d'educació física van rebre la visita d'en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l'esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les classes formen part del programa "Esports a la carta" que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l'abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l'horari escolar.

Amb aquestes sessions, l'Associació Esportiva Escolar IES Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d'Educació Física per consolidar l'equip de voleibol que es va crear l'any passat gràcies també a la participació del Institut en aquest mateix programa de l'Ajuntament de Tarragona el curs passat. Aquest any, però, l'equip de voleibol es veurà reforçat per una major participació de jugadores, i a més, aquest curs competirà en el torneig comarcal escolar.
Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja

Reunió de pares i mares

Els convoco a la reunió de pares i mares que tindrà lloc el proper.

Dia : dimecres, 7 d’octubre
Hora : 15:30h
Lloc : Aules d´ESO

A l´entrada de l´institut hi haurà les llistes dels alumnes per grups i els plànols del centre. Es recomana que els pares consultin en quin grup està el/la seu/seva fill/a abans d´entrar per tal de dirigir-se a l´aula corresponent.


Extraescolars
PROVES DE RECUPERACIÓ DE SETEMBRE 2015

Recuperacions ESORecuperacions Batxillerat
llistat de llibres curs 2015/2016

Des d’aquest moment, ja podeu trobar la relació de llibres del curs 2015/2016 a la web de l’institut.

Llibres curs 2015/2016