NOTÍCIES


  • BATXILLERAT 2014-2015 n
    • Preinscripció: del 13 al 23 de maig. Per a més informació: feu clic aquí.
    • Reunió informativa: Dimarts,  29 d'abril, a les 18 h.


Com cada curs, un grup d'alumnes de 4t d'ESO, ha participat en l'intercanvi cultural i lingüístic (en anglès) amb alumnat d'un institut de la zona d'Utrecht (el Calls College, de Nieuwegein) . Aquesta activitat l'organitza la professora d'anglès Rose Plana.
Disposeu d'un magnífic vídeo: feu clic aquí

Hola2014

La Fundación Española para la Ciència y la Tecnologia i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte , amb el suport d'Obra Social "La Caixa", posen en marxa la 5a edició del programa Campus científicos de verano, adreçat a 1.920 estudiants de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat.

Durant set dies, els participants estaran en contacte amb la investigació científica, participant en un projecte especialment dissenyat per a ells per professors d'Universitat i d'Ensenyament Secundari. El programa es completarà amb activitats d'oci cientificocultural (conferències, visites a museus i centres de ciència ... ) i esportives .

Presentació de sol·licituds: des del 2 fins al 26 d'abril.
Tots els detalls del programa es troben al web de Campus Científics d'Estiu.
radioescola


tv3

p

Al 2n quadrimestre disposem de la col·laboració de la professora-lectora nord-americana, Katie Masters, de la prestigiosa Arizona State University dels Estats Units (Phoenix), on està desenvolupant estudis en Literatura Anglesa.

Cada setmana, la professora Masters  presenta a alumnat  algun tema relacionat amb la cultura nord-americana, i es produeix una interacció molt profitosa per l'ensenyament de l'anglès al nostre Institut.

A les fotos la podeu veure en una classe, a l'aula d'idiomes .
Katie Masters
En un  simposi celebrat a Brussel·les sobre plurilingüisme, van passar les entrevistes a sis joves europeus, entre els quals dues estudiants del nostre  Institut: Karem Ayala López i Mónica Marqués Reyes

Creiem que tots ells ens fan sentir orgullosos de ser ciutadans de països  oberts, integradors i acollidors. El seu missatge és positiu i  sense complexos a favor del plurilingüisme.

Estem especialment contents de les aportacions de Mónica i de Karem i de  la qualitat de les imatges, tant de les filmades al barri del nostre  Institut,  com de les enregistrades al Pirineu, aprofitant una sortida al pantà de Camarasa organitzada pel nostre centre. Us recomanem que mireu les dues entrevistes, fent clic a les imatges.
Aquí podeu trobar les sis entrevistes. Les imatges són precioses!!!!

La nostra felicitació totes dues, així com a l'equip tècnic i a la Fundació "Svenska Kulturfonden".
KA
Entrevista a Mónica
GR2
Entrevista a Karem
Alguns dels alumnes que participen a l'intercanvi amb alumnat del  Cals College, de Nieuwegein (Holanda),  juntament amb la professora Rose Plana, que coordina la activitat, van ser entrevistats al 51è programa RÀDIOESCOLA, que dirigeix el periodista Kike Fernàndez, a Sants3Ràdio.

Podeu escoltar el programa, emès el dia 1-XII,  fent  clic aquí o a la foto.

Una vegada més, les entrevistes de Kike són molt agradables d'escoltar, i el temps passa volant.
radioescola

L'alumnat de Llatí i d'Història de l'Art (1r i 2n de BATX), acompanyats pels professors Asunción Mojena i Josep Chavarria, van realitzar la visita didàctica a Tarragona. Van visitar el Museu Arqueològic, el Circ romà, el Fòrum Provincial i la Torre Pretòria, les Muralles i l'Amfiteatre.
La visita, va ser molt profitosa i, a més, com podeu veure a la foto, tot i ser el 12 de novembre, van gaudir d'un temps esplèndid.

Tarraco Imperial 2013
Com és habitual, els alumnes de l'Institut que es presenten a les PAU obtenen bons resultats, però aquest curs els resultats han estat excel·lents!!!. A més, l'alumna Aurèlia Montabes Garcia ha obtingut 9,05 a la fase general, per la qual cosa el dia 25 de juliol va rebre la Distinció de les proves d'accés a la Universitat que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Al 2013, a Catalunya, van fer les proves 30.250 estudiants, i Aurèlia forma part del grup de 226 que han arribat o superat el 9.

Enhorabona a tots!!!!!! i, en especial a Aurèlia que, per cert, amb el seu 12,95 de nota PAU,  al  curs 2013-2014 estudia Medicina a la UB.
Coincidint amb el final de curs, l'alumnat de l’optativa  Do you want to dance? , impartida a 2n d'ESO per la professora Rose Plana, han presentat el treball realitzat al llarg del curs, i que s'ha concretat en l'obra: Glee theatre season, de la qual han fet tres representacions adreçades a tots els alumnes de l'Institut  i d'escoles properes, així com als seus pares. L’obra, amb una durada de dues hores, exercita els alumnes en la dansa i en la pràctica de l’anglès.

Una vegada més, ha estat tot un èxit. Congratulations!!!!!
gleepost

gleef

Si feu clic a les fotos, en podreu veure
20 més
gBoada


Dansa 2013


Activitat organitzada per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

Si feu clic a la foto, podreu veure 50 fotos de l'activitat.
El 5 de maig es va celebrar la Jornada jove de creació artística: Dansa 2013, en la qual van participar els alumnes de 2n d’ESO de l’optativa  Do you want to dance?  impartida per la professora Rose Plana.

Es tracta d’una experiència molt interessant on es posa en comú el treball fet al llarg del curs per sis instituts,  coordinats per la ballarina, coreògrafa Lipi Hernández. El resultat és una posada en escena on més de cent ballarins (alumnes i professors) de procedències diverses actuen alhora, generant impactes visuals i sonors de gran plasticitat i bellesa.


marcH


Si feu clic a la foto, podreu veure més fotos de l'acte de lliurament dels premis.
Marc Herrero Vila, alumne de 1r de Batxillerat, ha guanyat el 1r premi de prosa dels Jocs Florals del Districte de Sants-Montjuïc.

A la foto, que correspon a l'acte de lliurament del premi (28 de maig, Sala d'actes del Districte), tenim l'alumnat seleccionat per representar l'Institut. D'esquerra a dreta: Neus Alorda (3r d'ESO), Marta Mira (1r ESO), Guillem Bas (2n ESO) i Marc Herrero (1r BATX).

En Marc, com que ha guanyat  el 1r premi de la seva categoria, participarà als Jocs Florals escolars de Barcelona.


 * NOTÍCIES ANTERIORSWeb actualitzat l'11 d'abril de 2014.
Optimitzat per a Firefox