Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
 
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.

Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora.

Comunicats
BCN Dol

NOVETATS:

Portal atri

 

 

AMPA
Llibres del curs 17-18

 

NOVETATLLISTA D'ASSIGNATURES OPTATIVES PER AL NOU CURS 2017-2018
Cal presentar aquest full a consergeria abans del dia 5 de setembre de 2017.


13 de setembre, dimecres: Presentació del curs (amb direcció i tutors)

09.00 – 2n ESO
10.00 – 1r ESO
11.00 – 3r ESO

11.45 – 4t ESO

12.30 – 1r Batxillerat

13.15 – 2n Batxillerat

14, dijous: 08.25 Horari habitual fins a les 15.00, tots.

Document DRIVE --------(pdf)

 


Beques per a l’alumnat de batxillerat 2017-18

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja s’ha obert el termini per sol·licitar les beques per a l’alumnat que cursarà Batxillerat aquest 2017-18. Us deixem l’enllaç a la sol·licitud online ja que tots els tràmits es fan directament a la web del Ministeri d’Educació:

http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/247-beques-ministerio-postobligatoris

 


Extraescolars 2017-2018


Info_professorat

Informació per als nous professors. Curs 2017-2018

(nomenaments de l'estiu): Fem una reunió inicial de la junta directiva amb els nous professors, de presentació del centre, divendres 1 de setembre, a les 10 del matí, al despatx del cap d'estudis. Al calendari de setembre hi ha la resta de reunions previstes.


  Inici curs Alumnes, famílies! calendari de primers de setembre:

1, divendres: reunions de professors.
4, dilluns, i 5, dimarts : de 08.30 a 15.00, exàmens de recuperació d'ESO i batxillerat
5-6-7 (de dimarts a dijous): selectivitat
6, dimecres: avaluacions tot el matí
7, dijous:  10.00 Lliurament de notes
8, divendres, i 12, dimarts:matrícules, i reunions de professors

13, dimecres: Presentació del curs (amb direcció i tutors)

09.00 – 2n ESO
10.00 – 1r ESO
11.00 – 3r ESO

11.45 – 4t ESO

12.30 – 1r Batxillerat

13.15 – 2n Batxillerat

14, dijous: 08.25 Horari habitual fins a les 15.00, tots.

Document DRIVE --------(pdf)


MATRÍCULA BATXILLERAT - CALENDARI


Premi Selectivitat 2017

Un alumne de l'Institut, distinció d'honor a la selectivitat.

El brillant alumne Ismail Amghar, de la branca biosanitària, va aconseguir un 9,45 (sobre 10) a la passada selectivitat. Millor nota de tot el Baix Llobregat, i una de les millors de Catalunya. Va recollir la distinció del Consell Interuniversitari, en l'acte que es va celebrar a l'Auditori de Barcelona el dia 20 de juliol, amb la presència del president de la Generalitat i el conseller d'Empresa i Investigació. Aquesta bona nota, més les de les matèries de ponderació, li han obert les portes a matricular-se a la facultat de medicina de l'hospital Clínic de Barcelona. 


Calendari de matrícula

4t ESO - VIATGE AL PAÍS BASC 2017 -FOTOGRAFIES


 

EDURECERCA-2017
EDURECERCA

Premis EDURECERCA- 2017

El dia 16 de juny ha estat premiat amb un primer premi el treball de recerca d'una alumna de 2n 1 de batxillerat del nostre institut en els premis Edurecerca del Baix Llobregat per la UPC.
El seu treball es titula "Els drons al servei de la ciutat".

Felicitats i enhorabona!


Saturno
JúpiterLluna

ALUMNES DE 1r d’ESO  HAN REALITZAT UNA SORTIDA NOCTURNA D’ASTRONOMIA:

Alumnes (i alguns familiars) de l’assignatura optativa Descobriml’Univers han passat part de la nit d’aquestdissabte a l’observatoriastronòmic de Castelldefels i han pogut veureamb el seutelescopi, Saturn, Júpiter i elsseussatèl.lits , els cràters de la Lluna i l’estrella doble Albireo, gràcies al molt amable astrònom Alfonso.
Juny 2017

FOTOGRAFIES


London

INS FRANCESC MACIÀ VIATGE A FLORÈNCIA 18 AL 23 DE JUNY DE 2017

Programa del viatgeMates_gimcana 2017

Institut matemàtic

Fa anys que se celebra el 12 de maig com a dia de l’ensenyament de les matemàtiques, i a can Macià organitzem una gimcana de jocs no competitius, on els grups d’alumnes han de mostrar el seu enginy, capacitat de càlcul, i sentit de la lògica. Enguany han vingut els alumnes de 6è de les escoles adscrites (Els Pins, Ignasi Iglésias, Mediterrània, i Sant Miquel), així com de 1r de l’Ins. E. Terradas. Més de quatre-centes personetes traient suc del seu cap al davant de l’Institut.

L’endemà, dissabte 13, vam ser la seu d’algunes proves de la final del concurs “Fem matemàtiques” (http://fm.feemcat.org/), coorganitzat pel Museu de la Matemàtica de Catalunya (http://www.mmaca.cat). Van venir nois i noies de tot el país, seleccionats.

FOTOGRAFIES


FINLANDIA

Viatge a Finlàndia

Els professors V.Roman i L.Mondrià han participat en un curs formatiu sobre el Projecte Erasmus plus (abans Comenius), d'intercanvis europeus, a la ciutat de Joensuu, capital de la Carèlia finesa. Un món a part, tant pel clima (neu i gelades a mitjans de maig), com per un caràcter molt diferent, això sí, ben previst de mitjans. Hyvästi! A reveure! (en finès)


Alemanya-intercanvi

Für immer Freunde

Els nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO d’alemany, més els professors acompanyants, han anat de viatge a Gütersloh (nord-oest de la RFA), en la primera setmana de l’intercanvi. N’han tornat feliços i contents, amb bons records de l’escola, la ciutat, l’ajuntament, un balneari, els parcs, la ciutat de Münster... i de conviure amb famílies diverses i molt acollidores.

Ara toca preparar bé la tornada, perquè tinguin un bon record de Cornellà i de la festa major. Cal polir crits i egoismes, i ser acollidors.

Gràcies a tota la gent que ho fa possible! Danke schön!

Intercanvi francès

Ens visita un centre escolar francès

Els alumnes de 3r i 4t que estudien francès van rebre la visita dels seus homòlegs del Collège Montgomeri (clg-montgomeri.etab.ac-caen.fr/), centre públic de la ciutat de Troarn, a la regió vinícola de Calvados, Normandia (nord de França). El dimarts 9 de maig una trentena de nois i noies, amb tres professors, van “estirar de la llengua” els nostres alumnes. Ens vam explicar coses interessants de cada territori, mentre passàvem un matí junts, posant a prova el coneixements lingüístics. Van marxar amb un producte universal, originari del Baix Llobregat: el xupa-xup. Au revoir, amis!


PORT AVENTURA 2017

Fi de curs a PortAventura

Com cada any, els bons alumnes de l'Institut poden anar als parcs de Port Aventura amb l'excursió del divendres 30 de juny, un cop han acabat les classes. En l'arxiu pdf adjunt hi ha la informació i documents del viatge. Pel preu d'una entrada a taquilla tenen entrada, autocar, catorze hores de parc, dinar, i la grata companyia d'amics i professors. Enguany també hi ha la possibilitat de comprar l'entrada per al parc aquàtic o Ferrari Land.


 

EdudansaActivitat d’Edudansa per als alumnes de l'USEE

 La sortida d’ Edudansa es va realitzar el dia 19-5-2017 i va ser una activitat de convivència per als alumnes de l' USEE que implica un enriquiment personal, a més de gaudir d’experiències compartides per aprendre dels altres i amb els altres.
 L’objectiu principal va ser promoure el coneixement i la valoració del patrimoni cultural, per afavorir la construcció cultural compartida de les danses del Baix Llobregat , i incloure la diversitat cultural per oferir espais on cadascú pugui connectar amb les seves arrels i emocions, i afavorir així sentiments de pertinença  per comprendre i valorar elements significatius del patrimoni artístic de Catalunya.
La seva contribució al desenvolupament de les competències bàsiques es justifica des de l’àmbit de l’educació física, perquè ha permès als alumnes prendre part en les activitats col·lectives d’expressió i comunicació corporal per afavorir la relació amb els altres; des de l’àmbit social perquè ha permès als alumnes participar en la vida col·lectiva a partir de valors democràtics, per millorar la convivència i per afavorir un entorn més just i solidari,  també per  interpretar l’espai a partir dels elements del territori i de les seves representacions per situar-s’hi i desplaçar-s’hi.

Vam gaudir molt de la nostra sortida d'Edudansa!!

Més fotografies


FUTBOL-SALA-2017

CAPIONAT DE FUTBOL SALA

L'equip de futbol sala de l'institut ha obtingut aquest cap de setmana el títol de subcampions a la categoria de cadet B.
Enhorabona a tot l'equip i als seus entrenadors.

20 de maig 2017


TRAMBAIX

VISITA AL TRAMBAIX

Activitat de l'assignatura de Física i Química:
Els alumnes de 3r d'ESO van visitar , en sessions diferents per grups al març i l'abril, les Cotxeres del TRAM de Sant Joan Despí i per conèixer el tramvia des d'una perspectiva mediambiental i tecnològica i per aprendre el recorregut de l'energia des que es genera fins que fa funcionar el tramvia.
·
·

Dia Macià

Mostra de TR Ciutat de Cornellà

El dimarts 25 d'abril de 2017 va celebrar-se l'entrega de premis Mostra de TR Ciutat de Cornellà al Castell de Cornellà de Llobregat. En aquest cèrtamen, que enguany fa la seva XVI edició, es premia alumnes de 2n de batxillerat que han destacat en la realització del seu Treballs de Recerca. Hi ha tres categòries: ÀMBIT CIUTAT, ÀMBIT CIÈNCIES SOCIALS, ARTS I HUMANITATS I ÀMBIT CIENTÍFIC-TECNOLÒGIC. Aquest any, l'INS FRANCESC MACIÀ ha obtingut tres premis:

- 1r PREMI de l'àmbit científic-tecnològic pel treball "El verí d’abella com a model per sintetitzar llençadores capaces d’atravessar la barrera hematoencefàlica." elaborat per l'ISMAIL AMGHAR i tutorat pel Sr. Enric Arpio.
- 2n PREMI  de l'àmbit científic-tecnològic pel treball "Microorganismes invisibles amb efectes ben visibles" realitzat per LAURA HORVATH i YASMINE AMGHAR i tutorat per la Sra. Yolanda Losa.
- 3r PREMI de l'àmbit ciutat pel treball "Els drons al servei de la ciutat." elaborat per PAULA VELLO IBORRA i tutorat per la Sra. Anabel Ruiz.

Desitgem l'enhorabona a tots!

 


SANT JORDI 2017

Celebració de Sant Jordi

Fotografies de lliurament de premis.
Concurs de pastissos.

En ocasió de la diada del patró de Catalunya, l'Institut convoca els habituals concursos (literaris, sobre Macià, matemàtic, pastisser i fotogràfic). La diada realment cau en diumenge, per això la celebrem divendres 21, a les tres últimes hores (a partir de les 11.45). Només ESO (els alumnes de batxillerat fan classe amb tota normalitat).

Concursos: 

Alemanya 2017

Intercanvi amb Alemanya

Del 15 al 19 de maig, un grup d'alumnes de 1r i 2n d'ESO tornen a participar en l'intercanvi amb l'escola alemanya Geschwister-Scholl-Schule (Städtische Realschule im Schulzentrum Ost), de Gütersloh, al nord-oest del país, per conviure i aprendre. Ells estudien espanyol amb una exalumna nostra (professora Paula Martínez), i els nostres fan alemany. Abans del viatge s'estan coneixent gràcies a converses per tots els mitjans i programes, com ja van fer altres els anys anteriors. Els alemanys vénen del 13 al 19 de juny, per viure la festa major de la ciutat. Willkommen!

 


Holanda 2017

Intercanvi amb Groningen (Països Baixos).

Del 30 de març fins al 5 d'abril, alumnes de 3r i 4t d'ESO participen en la primera part de l'intercanvi amb un centre públic de la ciutat de Groningen, al nord dels Països Baixos. Ells vénen de sant Joan a Sant Pere, pel juny. Amistat, diversió, convivència, integració i ús de l'anglès són els paràmetres d'aquest intercanvi, una forma barata de conèixer gent i veure món.

FOTOGRAFIES


Dia Macià

Dia Macià

El 14 d'abril de 1931, un victoriós Francesc Macià va proclamar la República Catalana, de la qual en va ser president. Més tard, per pressions i amenaces, esdevingué president de la Generalitat. Atesa la importància de la data en la vida de qui dóna nom a l'Institut, fa anys que celebrem el "Dia Macià". Enguany el 14 d'abril cau en festiu (Divendres Sant), i traslladem la celebració al divendres 7. Hi ha el concurs històric sobre F. Macià, pengem murals, i a les 14.00 fem un acte, d'assistència voluntària, per recordar els 86 anys de la proclama. Els alumnes que no hi vulguin assistir poden marxar cap a casa, fins dimarts 18.
[Aprofitem per desitjar bones vacancetes de Pasqua a tothom!]

 


SANT JORDI 2017

Celebració de Sant Jordi

En ocasió de la diada del patró de Catalunya, l'Institut convoca els habituals concursos (literaris, sobre Macià, matemàtic, pastisser i fotogràfic). La diada realment cau en diumenge, per això la celebrem divendres 21, a les tres últimes hores (a partir de les 11.45). Només ESO (els alumnes de batxillerat fan classe amb tota normalitat).

Concursos: 

VISITA RELIGIÓ

De visita amb la matèria de religió.

Cada any, la professora de religió, Sra. Sara Gallén, organitza una sortida per visitar temples de les diverses confessions. El dijous 30 de març, els alumnes dels diversos cursos d'ESO que cursen la matèria optativa van visitar una església protestant i un temple hindú, a Ciutat Vella, al cor de Barcelona. Més informació aquí.


Concurs Les dones sàbies

Concurs "LES DONES SÀVIES"

El guanyador d’aquest concurs que es va celebrar durant la Setmana internacional de la dona i la nena a la ciència és l’alumne FACUNDO BARRIOS,  de 2n 3 de Batxillerat.

Felicitats, i a gaudir d'una bona tarda de cinema.

 


PREMI HONOR 2017

PREMI D’HONOR CIUTAT DE CORNELLÀ 2017

El batlle de la ciutat va lliurar el Premi d'Honor d'enguany al nostre Institut. Se'ns ha reconegut pel compromís amb els alumnes, llurs famílies i la ciutat, tant acadèmicament com en valors, combinant la integració de la diversitat com en l'excel·lència, i també en ocasió dels més de cinquanta anys de funcionament ininterromput. L'acte de lliurament va ser el 24 de març, al vespre, a l'Auditori, mentre fora queia un xàfec impressionant. El premi el va recollir el director, però el discurs d’agraïment el van pronunciar una noia i un noi de 1r d’ESO, com a senyal de confiança en els nostres alumnes i pensament en el futur. Fa deu anys ja vam merèixer el d'humanitats. Més informació, aquí.


Més fotografies


premi coca cola

DE NOU, ALS CONCURSOS DE REDACCIONS DE COCA-COLA.

Com cada any amb la primavera, participem en els concursos que organitza l'embotelladora del popular refresc. Enguany són el 57è en espanyol, i el 40è en català. Una dotzena de bons alumnes de 2n d'ESO han estat triats per participar-hi, en representació del centre, i amb l'esperança d'engrossir la llarga llista d'alumnes guardonats (l'any passat, un primer premi). Les proves es fan dissabtes al matí a la UPC. Bona sort a tots els participants!

 


ACTIVITATS


Col.labora

Logo Ajuntament

ACIVITATS EDUCATIVES PROGRAMADES PER AL CURS 2016-2017 SUBVENCIONADES PER L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ

Com cada any, l'Ajuntament de Cornellà col.labora en el nostre projecte d'activitats educatives.
Algunes de les activitats que tenim previstes realitzar són les següents:

 


Visita MNAC 2017

L'alumnat de segon de batxillerat  d'Història de l'Art va visitar el MNAC el dia 21 de març de 2017.  Fotografies

 


Un institut d'Atenes visita el nostre centre.

 Dilluns 13 de març van passar el matí entre nosaltres les noies, nois i professors de l'Institut públic ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Aguioi Anarguiroi). Van ser rebuts per una quantitat semblant d'alumnes de 4t, a més dels professors. Van explicar-nos coses del seu país, i, sobretot, històries de la marató històrica, ja que la nostra relació és deguda al programa eTwinning amb el títol "Run with us". Vam convidar-los a esmorzar, van passejar-se, i, fins i tot, van ballar les seves danses i una sardana. Kαλωσόρισμα! Benvinguts! Més informació aquí.Dinantia

FORMULARI DE DADES PER ENGEGAR
L'APLICATIU DINANTIA AL NOSTRE INSTITUT

Eina de comunicació amb les famílies

ENLLAÇ AL FORMULARI

FormulariPotabilitzadora

Sortida de 1r d'ESO al Delta del Llobregat

L'última setmana de gener l'alumnat de 1r ESO s'ha acostat una mica més als espais naturals del Baix Llobregat. El seminari de Ciències Naturals hem organitzat la visita al Parc Natural del Delta del Llobregat, concretament els ecosistemes propers al Remolar-Filipines (maresma, pineda i platja). Els i les alumnes s'ho van passar d'allò més bé observant amb prismàtics les aus aquàtiques des dels aguaits.

 


País basc

Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya

Des del Programa biblioteca escolar “puntedu” ens han informat que  el nostre  blog: La biblioteca està inclòs en el Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya.

Aquesta iniciativa té un triple objectiu: difondre la presència de les biblioteques escolars a la xarxa, promoure’n  la dimensió virtual i donar a conèixer les bones pràctiques.El Directori dóna difusió a tots els espais virtuals de biblioteca escolar que compleixin uns determinats criteris de contingut, de respecte en el tractament de la informació i d’actualització. El nostre espai virtual, ara mateix, els compleix.

 

Macià TV

3R ESO-CURS 16-17

Estiu 2016
EVA_DOCUS_MOODLE

Logo Mates
Blog de Joan Carles Segarra
JC_Segarra


Bolcs de francés


LLIBRES DEL CURS 2015-16
Llista de llibres


PROJECTES 2016-17Projecte
New

 


Projectes de tecnologia
PILE

COMENIUS-2013-2015
PROJECTE COMENIUS-13-15

 
 
 
 
BLOG DE YOLANDA LOSA
Boc de la biblioteca
Biblioteca
EVA_DOCUS_MOODLE
DOCUS_ESCRIPTORI_FM
Bog_Helena
Darreres entrades al web:

 

 
Clàssiques 3r ESO
 
Classes virtuals d'història
Informació Mossos
Bolcs de francés

Tecnologia 1r ESO

Mirades d'art
 
 

Google SITES
Caty González

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

 
 
 

 

 
 
Històric web

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià