Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
 
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Nova web

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.

Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora.

Comunicats

 

Portal atri

 

 


fORM
dinantia-logo


MMACA

VISITA A LA SAGRADA FAMÍLIA

Els alumnes de batxillerat, dintre de les activitats i visites culturals curriculars han fet una visita guiada a la principal obra arquitectònica de l'arquitecte català Antoni Gaudí, la Sagrada Família.
Ha estat organitzada pel seminari de geografia i història el passat mes d'octubre.

FOTOGRAFIES

 MMACA

ACTIVITATS MMACA

Benvolgudes, benvolguts,
En motiu de l'aniversari del naixement de Martin Gardner, el Museu de Matemàtiques de Catalunya - MMACA organitza una jornada festiva amb activitats a l'aire lliure per a tota la família. Us esperem al Parc Can Mercader diumenge 29 d'octubre de 10 a 14h.
Intercanvi a Lituània

Del diumenge 15 al divendres 20 d'octubre, sis alumnes de 3r i 4t, més tres professors, participen en el primer dels intercanvis del programa europeu Erasmus plus, que amb el títol "Walking the line" té lloc a la bella ciutat lituana de Marijampolé, al sud-oest de la república bàltica. Durant aquests dies conviuen amb les famílies acollidores i amb companys d'arreu d'Europa, descobreixen una cultura, practiquen l'anglès i altres llengües, fan danses populars, i visiten camins dels partisans, així com les ciutats de Vílnius, Trakai i Kaunas. Gera kelionė! (Bon viatge, en lituà).

Fotografies aquí.


Beques per a l’alumnat de batxillerat 2017-18

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja s’ha obert el termini per sol·licitar les beques per a l’alumnat que cursarà Batxillerat aquest 2017-18. Us deixem l’enllaç a la sol·licitud online ja que tots els tràmits es fan directament a la web del Ministeri d’Educació:

http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/247-beques-ministerio-postobligatoris

 


Extraescolars 2017-2018
AMPA
Llibres del curs 17-18

 Premi Selectivitat 2017

Un alumne de l'Institut, distinció d'honor a la selectivitat.

El brillant alumne Ismail Amghar, de la branca biosanitària, va aconseguir un 9,45 (sobre 10) a la passada selectivitat. Millor nota de tot el Baix Llobregat, i una de les millors de Catalunya. Va recollir la distinció del Consell Interuniversitari, en l'acte que es va celebrar a l'Auditori de Barcelona el dia 20 de juliol, amb la presència del president de la Generalitat i el conseller d'Empresa i Investigació. Aquesta bona nota, més les de les matèries de ponderació, li han obert les portes a matricular-se a la facultat de medicina de l'hospital Clínic de Barcelona. 

 


 

EDURECERCA-2017
EDURECERCA

Premis EDURECERCA- 2017

El dia 16 de juny ha estat premiat amb un primer premi el treball de recerca d'una alumna de 2n 1 de batxillerat del nostre institut en els premis Edurecerca del Baix Llobregat per la UPC.
El seu treball es titula "Els drons al servei de la ciutat".

Felicitats i enhorabona!


Mates_gimcana 2017

Institut matemàtic

Fa anys que se celebra el 12 de maig com a dia de l’ensenyament de les matemàtiques, i a can Macià organitzem una gimcana de jocs no competitius, on els grups d’alumnes han de mostrar el seu enginy, capacitat de càlcul, i sentit de la lògica. Enguany han vingut els alumnes de 6è de les escoles adscrites (Els Pins, Ignasi Iglésias, Mediterrània, i Sant Miquel), així com de 1r de l’Ins. E. Terradas. Més de quatre-centes personetes traient suc del seu cap al davant de l’Institut.

L’endemà, dissabte 13, vam ser la seu d’algunes proves de la final del concurs “Fem matemàtiques” (http://fm.feemcat.org/), coorganitzat pel Museu de la Matemàtica de Catalunya (http://www.mmaca.cat). Van venir nois i noies de tot el país, seleccionats.

FOTOGRAFIES


Alemanya-intercanvi

Für immer Freunde

Els nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO d’alemany, més els professors acompanyants, han anat de viatge a Gütersloh (nord-oest de la RFA), en la primera setmana de l’intercanvi. N’han tornat feliços i contents, amb bons records de l’escola, la ciutat, l’ajuntament, un balneari, els parcs, la ciutat de Münster... i de conviure amb famílies diverses i molt acollidores.

Ara toca preparar bé la tornada, perquè tinguin un bon record de Cornellà i de la festa major. Cal polir crits i egoismes, i ser acollidors.

Gràcies a tota la gent que ho fa possible! Danke schön!


FUTBOL-SALA-2017

CAPIONAT DE FUTBOL SALA

L'equip de futbol sala de l'institut ha obtingut aquest cap de setmana el títol de subcampions a la categoria de cadet B.
Enhorabona a tot l'equip i als seus entrenadors.

20 de maig 2017


Dia Macià

Mostra de TR Ciutat de Cornellà

El dimarts 25 d'abril de 2017 va celebrar-se l'entrega de premis Mostra de TR Ciutat de Cornellà al Castell de Cornellà de Llobregat. En aquest cèrtamen, que enguany fa la seva XVI edició, es premia alumnes de 2n de batxillerat que han destacat en la realització del seu Treballs de Recerca. Hi ha tres categòries: ÀMBIT CIUTAT, ÀMBIT CIÈNCIES SOCIALS, ARTS I HUMANITATS I ÀMBIT CIENTÍFIC-TECNOLÒGIC. Aquest any, l'INS FRANCESC MACIÀ ha obtingut tres premis:

- 1r PREMI de l'àmbit científic-tecnològic pel treball "El verí d’abella com a model per sintetitzar llençadores capaces d’atravessar la barrera hematoencefàlica." elaborat per l'ISMAIL AMGHAR i tutorat pel Sr. Enric Arpio.
- 2n PREMI  de l'àmbit científic-tecnològic pel treball "Microorganismes invisibles amb efectes ben visibles" realitzat per LAURA HORVATH i YASMINE AMGHAR i tutorat per la Sra. Yolanda Losa.
- 3r PREMI de l'àmbit ciutat pel treball "Els drons al servei de la ciutat." elaborat per PAULA VELLO IBORRA i tutorat per la Sra. Anabel Ruiz.

Desitgem l'enhorabona a tots!

 


Holanda 2017

Intercanvi amb Groningen (Països Baixos).

Del 30 de març fins al 5 d'abril, alumnes de 3r i 4t d'ESO participen en la primera part de l'intercanvi amb un centre públic de la ciutat de Groningen, al nord dels Països Baixos. Ells vénen de sant Joan a Sant Pere, pel juny. Amistat, diversió, convivència, integració i ús de l'anglès són els paràmetres d'aquest intercanvi, una forma barata de conèixer gent i veure món.

FOTOGRAFIES


VISITA RELIGIÓ

De visita amb la matèria de religió.

Cada any, la professora de religió, Sra. Sara Gallén, organitza una sortida per visitar temples de les diverses confessions. El dijous 30 de març, els alumnes dels diversos cursos d'ESO que cursen la matèria optativa van visitar una església protestant i un temple hindú, a Ciutat Vella, al cor de Barcelona. Més informació aquí.


PREMI HONOR 2017

PREMI D’HONOR CIUTAT DE CORNELLÀ 2017

El batlle de la ciutat va lliurar el Premi d'Honor d'enguany al nostre Institut. Se'ns ha reconegut pel compromís amb els alumnes, llurs famílies i la ciutat, tant acadèmicament com en valors, combinant la integració de la diversitat com en l'excel·lència, i també en ocasió dels més de cinquanta anys de funcionament ininterromput. L'acte de lliurament va ser el 24 de març, al vespre, a l'Auditori, mentre fora queia un xàfec impressionant. El premi el va recollir el director, però el discurs d’agraïment el van pronunciar una noia i un noi de 1r d’ESO, com a senyal de confiança en els nostres alumnes i pensament en el futur. Fa deu anys ja vam merèixer el d'humanitats. Més informació, aquí.


Més fotografies


ACTIVITATS


Col.labora

Logo Ajuntament

ACIVITATS EDUCATIVES PROGRAMADES PER AL CURS 2016-2017 SUBVENCIONADES PER L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ

Com cada any, l'Ajuntament de Cornellà col.labora en el nostre projecte d'activitats educatives.
Algunes de les activitats que tenim previstes realitzar són les següents:

 


Dinantia

FORMULARI DE DADES PER ENGEGAR
L'APLICATIU DINANTIA AL NOSTRE INSTITUT

Eina de comunicació amb les famílies

ENLLAÇ AL FORMULARI

Formulari

 


País basc

Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya

Des del Programa biblioteca escolar “puntedu” ens han informat que  el nostre  blog: La biblioteca està inclòs en el Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya.

Aquesta iniciativa té un triple objectiu: difondre la presència de les biblioteques escolars a la xarxa, promoure’n  la dimensió virtual i donar a conèixer les bones pràctiques.El Directori dóna difusió a tots els espais virtuals de biblioteca escolar que compleixin uns determinats criteris de contingut, de respecte en el tractament de la informació i d’actualització. El nostre espai virtual, ara mateix, els compleix.

Central fotovoltaica
INSTAL·LACIÓ FOTOVOLTAICA
 
DINANTIA
play
 

EVA_DOCUS_MOODLE

Macià TV

3R ESO-CURS 17-18

 

Logo Mates
Blog de Joan Carles Segarra
JC_Segarra


Bolcs de francés


LLIBRES DEL CURS 2015-16
Llista de llibres


PROJECTES 2016-17Projecte
New

 


Projectes de tecnologia
PILE

COMENIUS-2013-2015
PROJECTE COMENIUS-13-15

 
 
 
 
BLOG DE YOLANDA LOSA
Boc de la biblioteca
Biblioteca
 
 
Bog_Helena
Darreres entrades al web:

 

 
Clàssiques 3r ESO
 
Classes virtuals d'història
 
Bolcs de francés

Tecnologia 1r ESO

Mirades d'art
 
 

Google SITES
Caty González

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

 
 
 

 

 
 
Històric web

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià