Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
 
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.

Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora.

Comunicats
3r Anirersari mmaca

NOVETATS:

Portal atri

 


Rosa Mitjà

In memoriam, Rosa Maria Mitjà.

L'Institut està de dol. Tristos, molt tristos, plorem la defunció (14 de febrer) de la nostra antiga companya, la professora de química Rosa Maria Mitjà i Piferrer, palafrugellenca, exdirectora (1989-90), i, sobretot, bellíssima persona. Es va jubilar el 2011, després de gairebé trenta anys de docència a l'Institut; va ser exemple i model per a centenars d'alumnes. Sempre recordarem el seu somriure, l'últim cop durant les festes del cinquantè aniversari. Atordits encara, ens unim al dol de la família.


Portes obertes 2017

JORNADA DE PORTES OBERTES 2017

Durant les properes setmanes, els centres educatius de Cornellà duen a terme jornades de portes obertes per donar a conèixer les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu per al curs 2016-2017. Cornellà és zona única de matriculació, per la qual cosa les famílies de la ciutat poden escollir qualsevol centre del municipi.

 Les dates de preinscripció per al curs 2016-2017 encara no han estat publicades. Se n'informarà quan es publiqui al DOGC la corresponent resolució.


Proves CB 16


Planes de Son

MÉS
INFORMACIONS

 

 

SORTIDA PLANES DE SON 3r d’ESO
CURS 2016- 17

Fotografies 1
Fotografies 2

RETORNA A CORNELLÀ: HORA APROXIMADA:19,30 h

Dates: Del 15 al 17 de febrer de 2017.

Hora de sortida: A les 8 h davant de l’institut en la sortida del metro.
S'HA D'ESTAR A LES 7,45h
Hora d'arribada: Cap a les 20 h (al mateix lloc de partida).
Professorat acompanyant: Enric Àrpio, Roser Rodà, Anabel Ruiz, Dolors Castro i Yolanda Losa.
Material necessari:
- Cal portar el dinar i esmorzar del 1r dia.
- Tovallola.
- Motxilla per a excursions (petita) : Cal que sigui còmoda i ajustable a la vostra esquena.
- Calçat per caminar (2 parells): Hi haurà neu i cal un parell de recanvi.
El calçat ha de ser còmode, el més recomanable són unes botes de muntanya de canya alta (que agafin el turmell).. Abstenir-se de portar bambes de sola prima i/o bambes de roba.!!!!!
- Roba d’abric: Penseu que el centre està situat a 1540 metres d’alçada, per això us recomanem portar roba d’abric gruixuda (guants, bufanda, gorro,...)
- Impermeable: A part d’aïllar-nos de la pluja o la neu, és un bon aïllant del vent. 
- Ulleres de sol, protector solar i gorra: Les ulleres de sol ens protegeixen de la radiació ultraviolada, a l’alta muntanya és molt més accentuada. El protector solar recomanat seria d’un factor 20, o més elevat en casos de pells molt sensibles.
- Cantimplora: La hidratació quan camineu és bàsica per a mantenir el vostre cos a punt.
- Llanterna. En les activitats de nit ens bellugarem per fora del centre de manera que ens farà servei.
- Càmera fotogràfica i prismàtics. No és imprescindible.
NO CAL PORTAR SAC DE DORMIR.


Dinantia

FORMULARI DE DADES PER ENGEGAR
L'APLICATIU DINANTIA AL NOSTRE INSTITUT

Eina de comunicació amb les famílies

ENLLAÇ AL FORMULARI

Formulari


SETMANA NEGRA A L'INSTITUT

Aprofitant la BCNegra, un conjunt d'activitats al voltant de la novel·la negra que se celebra a Barcelona cada any a primers de febrer, el nostre institut va organitzar la Setmana Negra, entre el 31 de gener i el 2 de febrer, un joc de pistes per trobar la identitat d'un professor o professora del centre que presumptament havia estat víctima d'un "homicidi".

L'activitat consistia en l'aparició d'una pista diària per tal de trobar el nom de l'assassinat. El joc va tenir la participació de 103 alumnes que, majoritàriament van encertar el nom de la professora, bé que alguns van anar molt errats. També hi van participar 15 professors.

Després de fer un sorteig entre els alumnes participants, el primer premi se'l va emportar l'alumna de tercer d'ESO Laia Mesas. També s'han emportat premi els alumnes Clara Bodeque (de 1r) i Marc Aguililla (de 2n). Entre el professorat, el premi va ser per a la professora Cristina Marín, del seminari de Física i Química.

Donem les gràcies a tots els participants i els animem a tornar-hi el curs vinent.

Potabilitzadora

Sortida de 1r d'ESO al Delta del Llobregat

L'última setmana de gener l'alumnat de 1r ESO s'ha acostat una mica més als espais naturals del Baix Llobregat. El seminari de Ciències Naturals hem organitzat la visita al Parc Natural del Delta del Llobregat, concretament els ecosistemes propers al Remolar-Filipines (maresma, pineda i platja). Els i les alumnes s'ho van passar d'allò més bé observant amb prismàtics les aus aquàtiques des dels aguaits.

Potabilitzadora

Sortida de final de trimestre a la pista de gel del FCB


Potabilitzadora

Visita al Pavelló Mies van der Rohe i a l'exposició  Un Thyssen mai vist.

El dia 13 de gener l'alumnat d'història de l'art de segon de batxillerat  va visitar el Pavelló Mies van der Rohe i l'exposició Un Thyssen  mai vist al Caixafòrum.

 


ESQUIADA 2017

gener 17_img1

 

Enllaços:
Pistes d'ARANSA   https://aransaesqui.cat/
PISTES DE LA MOLINA http://www.lamolina.cat/hivern/   Concert

TRADICIONAL CONCERT DE NADAL 2016

L'últim dia de classes es va celebrar el concert de Nadal organitzat pel seminari de música a la sala d'actes del nostre institut.

FOTOGRAFIES


Potabilitzadora

Un dia amb els falcons a 1r d'ESO

El 16 de desembre, organitzat pel seminari de biologia, s'ha fet una sessió informativa als alumnes de 1r d'ESO sobre el falcons, els seus costums, hàbitat, tenència adequada d'aquestes aus, etc.
La visita ha estat guiada pel professor de biologia Enric Arpio i l'especialista Gabriel.
FOTOGRAFIES

Més informació


Corneliada

Corneliada 2016


El passat divendres 25 de novembre, es va celebrar la tercera edició de la Corneliada, dedicada a la Lectura en Veu Alta per a l'alumnat de segon d'ESO dels centres públics de Cornellà de Llobregat.

L'edició d'enguany, dedicada a la narrativa de terror i misteri, ha estat organitzada pel Departament Ciutat de la Lectura de Cornellà, el Centre de Recursos Pedagògics SEBL5 i la Xarxa de Biblioteques de Cornellà i ha comptat amb la participació dels instituts Joan Miró, Miquel Martí i Pol, Francesc Macià, Esteve Terradas, Cornellà i M. Aurèlia Capmany.

Després d'una formació prèvia i d'uns dies de preparació de les lectures al centre, el Francesc Macià va actuar, a la Biblioteca García Nieto, amb l'Esteve Terradas. El nostre alumnat va fer lectures de Pau Joan Hernández (en català), Pere Calders (en català), Mary W. Shelley (en anglès) i Care Santos (en castellà).

Una cinquantena d'alumnes van participar en una activitat que va resultar exitosa i molt engrescadora.

 


Potabilitzadora

Sortida de 1r ESO a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí

El Seminari de Biologia va organitzar una sortida a final de novembre a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de St. Joan Despí amb els alumnes de 1r ESO. A més de la visita guiada a les instal·lacions de la planta potabilitzadora, l'alumnat va fer un taller de tast de diferents aigües. La visita va ser prou interessant malgrat la pluja (visita passada per aigua, i mai millor dit!).
FOTOGRAFIES


Setmana de la ciència

Setmana de la Ciència a les escoles

La setmana del 14 al 18 de novembre es va celebrar la Setmana de la Ciència a les escoles. El nostre institut s'hi va afegir amb una conferència organitzada des del seminari de Biologia i a través del CRP del Baix Llobregat. La xerrada, "El Plàncton marí: des de la Mediterrània a l'Antàrtida", va anar a càrrec de la Dra. Alícia Duró, biòloga marina del CSIC, qui va explicar els alumnes de 4t ESO de l'optativa de Biologia com és la feina d'un científic o científica a bord d'un vaixell oceanogràfic. L'alumnat va gaudir d'allò més amb l'experiment realitzat amb Artemia salina, un crustaci planctònic que va portar la Dra. Duró.
FOTOGRAFIES


Consell Escolar

Eleccions al Consell Escolar de l'Institut.

Com cada dos anys, cal renovar la meitat del nostre Consell. Aquest és l'òrgan consultiu del govern de l'Institut, i està format per representants, elegits democràticament, dels pares, professors i alumnes, a més de l'ajuntament, l'AMPA, i els treballadors no docents. Qui en vulgui ser candidat ha de signar la sol·licitud a secretaria, al matí, amb temps fins al 16 de novembre. Les eleccions són el dimecres 30; els alumnes al matí, i professors i pares a la tarda. Ara hi ha 3 places per a famílies, 3 per a alumnes i 4 per a docents.


Concert

CONCERT DE SANTA CECÍLIA A L'ESCOLA SANT MIQUEL.

Des de fa quatre anys, convidats per la Vanesa (professora de música) els alumnes de l'assignatura específica de música i Núria Iserte( estudiant de cant i alumne de batxillerst) ofereixen un concert als alumnes de primària de l'escola Sant Miquel.
És una experiència molt enriquidora ja que els alumnes de l'institut es retroben amb antics professors i amb germans o cosins més petits.


Esperem repetir l'any vinent!!!!


50è aniversari

FOTOGRAFIES

Els exalumnes celebren els 50 anys de l'Institut.

Divendres 11 de novembre hi ha celebració a l'Institut. Una comissió d'exalumnes organitza diverses activitats per retrobar-se i recordar el seu pas per les aules, amb exposició de fotos, discursos, música, sopars, etc. Comença a les 7. Més informació al facebook dels exalumnes

[https://www.facebook.com/groups/francescmaciacornella/]. Hi col·laborem l'ajuntament i l'Institut. Animem tots els (ex)alumnes i (ex)professors a passejar-se per l'Institut!


Maletes viatgeres

Taller de prehistòria a 1R d'ESO

Els dies 17 i 18 d’octubre l’alumnat de primer d’ESO ha realitzat a l’institut el taller de prehistòria: Caçadors i Pagesos a la Prehistòria, dins les activitats de recerca de l’assignatura de ciències socials.
Cada grup classe s’ha dividit en grups de recerca i cadascun ha investigat sobre: l’habitatge i la tecnologia al Paleolític i al Neolític i l’evolució humana.

L’activitat ha finalitzat amb l’experimentació de dues tècniques per fer foc: branquetes i arquets i sílex i ferro. (
El taller ha estat dirigit per monitors de Schola. Didàctica activa S.L.)

Fotografies de l'activitat


Maletes viatgeres

Activitats del seminari de Ciències Socials.

Visita a les exposicions: "Artistes revolucionaris" i "Renoir entre dones"-2n1 i 2n3-Història de l'art, 7 i 14 d'octubre 2016 (Galeria Mayoral i Fundació Mapfre)

Fotografies de l'activitat


Maletes viatgeres

Tornen les "Maletes viatgeres" a l'Institut. 

Gràcies al PLOC, al Sr. Ernesto Rincón i al Sr. Roger Cònsul, els alumnes de 1r d'ESO disposen, de nou, del recurs "Maletes viatgeres", un munt de llibres al seu abast, amb una sessió prèvia d'animació lectora. Durant dos mesos podran llegir diversos títols, la majoria dels quals de l'escriptora mataronina Care Santos, mereixedora de diversos premis literaris. A primers de desembre vindrà a parlar amb els seus lectors de l'Institut.


Astronomia

Astronomia a 1r d'ESO. 

Els alumnes del professor Enric Arpio van fer una sortida nocturna per observar el cel, el 28 de setembre, dins del marc de les activitats de l'assignatura optativa i quadrimestral, que duu a terme aquest professor de ciències naturals. Planetes, satèl·lits, estrelles, constel·lacions, meteorits... són els nous conceptes que han d'aprendre i contextualitzar. [Ara, si els nois i noies estan a la Lluna, se sabran situar. Llarga vida i prosperitat!]


Esquiada 2017

HORA: 18,30h
AVUI 5 D'OCTUBRE 2016


Llibres 2016-2017 AMPA Matrícula Deures estiu 2016

Futbol sala
Inscripcions Futbol Sala 2016/17

Comença la temporada a l'institut!
Aquest any volem tenir un equip competitiu i per això ja hem començat els preparatius per formar un bon equip.

INSCRIPCIONS

 

 


Batxillerat
 

 

A DATA D'AVUI ( 5 DE SETEMBRE) TENIM PLACES DISPONIBLES DE TOTS ELS BATXILLERATS PER AL PROPER CURS 2016-2017- Científic, Humanístic, Ciències Socials i Tecnològic. Tant a primer com a segon curs.

 


Ismail

Un alumne de l’Institut participa en el Fòrum de Joves Talents de Catalunya.

Aquest estiu, l’alumne de 1r de batxillerat biosanitari, I. Amghar, ha participat en aquest a trobada d'alumnes motivats per la ciència, i que gaudeixen d'un molt bon expedient acadèmic.

Es va dur a terme del dijous 30 de juny al diumenge 3 de juliol, a la ciutat de Berga, amb presència de persones il·lustres del món de la ciència i de l'energia.

Més informació aquí.

 

 
El nom del nostre institut

Des del Programa Biblioteca Escolar Puntedu   han compartit l’activitat "El nom del nostre Institut Francesc Macià,n'han fet difusió a l’apartat d’experiències del web del Programa, entre altres bones pràctiques que es fan als centres educatius des dels diferents àmbits que abasta la biblioteca. 

 

 


País basc

Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya

Des del Programa biblioteca escolar “puntedu” ens han informat que  el nostre  blog: La biblioteca està inclòs en el Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya.

Aquesta iniciativa té un triple objectiu: difondre la presència de les biblioteques escolars a la xarxa, promoure’n  la dimensió virtual i donar a conèixer les bones pràctiques.El Directori dóna difusió a tots els espais virtuals de biblioteca escolar que compleixin uns determinats criteris de contingut, de respecte en el tractament de la informació i d’actualització. El nostre espai virtual, ara mateix, els compleix.

Macià TV

3R ESO-CURS 16-17

Estiu 2016
EVA_DOCUS_MOODLE

Logo Mates
Blog de Joan Carles Segarra
JC_Segarra


Bolcs de francés


LLIBRES DEL CURS 2015-16
Llista de llibres


PROJECTES 2016-17Projecte
New

 


Projectes de tecnologia
PILE

COMENIUS-2013-2015
PROJECTE COMENIUS-13-15

 
 
 
 
BLOG DE YOLANDA LOSA
Boc de la biblioteca
Biblioteca
EVA_DOCUS_MOODLE
DOCUS_ESCRIPTORI_FM
Bog_Helena
Darreres entrades al web:

 

 
Clàssiques 3r ESO
 
Classes virtuals d'història
Informació Mossos
Bolcs de francés

Tecnologia 1r ESO

Mirades d'art
 
 

Google SITES
Caty González

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

 
 
 

 

 
 
Històric web

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià