Institut Francesc Macià - Cornellà


L'INSTITUT
Presentació
Localització
Contacta
Plànols del centre
  Equipaments
Galeria de fotos
SERVEIS
  Suport EDUCAT 1x1
Secretaria
Biblioteca
AMPA
  Escola i salut
Menjador
Accès directe-CORREU WEB
ESTUDIS
  ESO
  Batxillerat
  Llibres del curs actual
ACTIVITATS
  Activitats esport.extraescolars
  Sortides-Actes
  Intercanvis
  Projectes
  Activitats culturals
ORGANITZACIÓ
Junta directiva
Coordinacions
  Consell Escolar
Grups actuals
Seminaris
Professorat
  Alumnes
Normes disciplinàries
CONSULTES
Calendari escolar
Activitats extraescolars
Tutories
Marc horari
Documents diversos
ENLLAÇOS
 
Departament d'Educació
Citilab-Cornellà
 
 
 
 
 

Benvinguts/es a la pàgina web de l’Institut Francesc Macià, el centre degà de Cornellà.


Estem treballant perquè aquesta web us sigui útil i entenedora
.

Comunicats
Cangur 2015

NOVETATS:

Portal atri

 


London 1

Notes de setembre: dilluns 7, a les 9.

Dilluns 7 de setembre, a les 9 del matí, els professors donen les notes de les recuperacions finals de setembre. Després, els alumnes pendents de matricular poden fer-ho, amb la documentació necessària (quan més aviat millor).
HORARI DETALLATLondon 1

Dilluns 14 de setembre, comencem!

El nou curs ja és aquí. Aquest dia fem les presentacions, amb l'horari següent:

10.00 Presentació de 1r d’ESO (acaba cap a la una).
10.45 Presentació de 2n d’ESO.
11.15 Presentació de 3r d’ESO.
11.45 Presentació de 4t d’ESO.
12.15 Presentació de 1r de batxillerat.
12.45 Presentació de 2n de batxillerat.

Tot comença a la sala d’actes de la planta baixa, i acaba a les aules.
Només cal dur material per escriure (com paper i llapis, però llibres o els deures no), l'esmorzar, i moltes ganes d'aprendre i de conviure.

L'endemà, dimarts 15, comencen les classes amb la màxima normalitat possible, i l'horari habitual (de 8.25 a 3.00)

DEURES D'ESTIU 2015
I EXÀMENS DE
SETEMBRE

 
LLIBRES DEL CURS 2015-16
 
INFORMACIÓ SOBRE LA SOCIALITZACIÓ DELS LLIBRES
Deures d'estiu 2015
  Llista de llibres   AMPA
         
ASSIGNATURES OPTATIVES - ESO - PER LLIURAR DE L'1 AL 3 DE SETEMBRE
   
   

Guardons PAU 2015Èxit a la selectivitat.
Dimarts 28 de juny, al Palau de Congressos de Catalunya, el conseller d’Economia i Coneixement, Sr. Andreu Mas-Colell, va lliurar  les distincions als 550 estudiants que van obtenir una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) del passat mes de junyLa nota d’aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9, cosa que té molt de mèrit.

De tots els centres de Cornellà, només un alumne ha arribat a merèixer tan alta distinció, i és del nostre Institut: Víctor Sendino. Va obtenir la segona millor nota de tot el Baix Llobregat. Va recollir la distinció, acompanyat de la família i del director de l’Institut.

Aquesta bona notícia és la continuació d’una altra: a la selectivitat van aprovar tots els alumnes presentats, cinquanta. El cent per cent d’aprovats per quart any consecutiu. Enhorabona per a tots!


Matrícula curs 2015-2016

ESO

Del 8 al 12 de juny de 2015, ambdós inclosos. 

Matrícula de l'alumnat de 1r d'ESO de nou accés al centre, que ha obtingut plaça per la proper curs 2015-2016 mitjançant el procés de preinscripció.

Ja disposeu de la documentació per tal de formalitzar la matrícula per al proper curs 2015-2016 a la consergeria del centre.

També la podeu descarregar des de la pàgina de matrícula de l'alumnat NOU al centre

CALENDARI DETALLAT DE MATRÍCULA


London 1

NOTICIES DEL VIATGE A LONDRES - 1r DE BATX

Arribada bé, segons el programa previst - 12 de juny 2015

FOTOGRAFIES


País basc

TREBALL DE SÍNTESI DE 4t D'ESO

FOTOGRAFIES
.


TREBALL DE SÍNTESI 2N ESO

TREBALL DE SÍNTESI 2n ESO
RETORN A L'INSTITUT
DIMECRES DE 17 A 17,30 hores

17/06/2015

FOTOGRAFIES

 

Macbeth

El còmic de Macbeth de Shakespeare. Acostar un clàssic a secundària.

S'ha coordinat des de la biblioteca i s'ha realitzat a PLEC de 3r de 4t i a anglès de 1r i 2n de Batxillerat.

Link: El còmic de Macbeth de Shakespeare


Port Aventura

VÍDEO DEL DIA DE L'ACTIVITAT

Gimcana matemàtica i ball de les funcions.

En ocasió del Dia escolar de les matemàtiques, dimarts 12 de maig l'Institut celebra una gimcana de proves d'enginy per a https://www.youtube.com/watch?v=d-KWWVNZRQY&feature=youtu.bealumnes de 1r i de 6è de primària, on han d'aplicar el seu coneixement matemàtic. Els de 1r són els alumnes de l'Institut, els de 6è són de les tres escoles coordinades i convidades: Esc Ignasi Iglésias, Esc Sant Miquel i Esc Els Pins. Cadascú amb una samarreta de color identificatiu. Al migdia els alumnes de 4t i batxillerat fan una mena de ball de funcions. - FOTOGRAFIES

CARTELL
  Anem al teatreArriben les Maletes Viatgeres.
Els alumnes de 1r d'ESO poden gaudir de les Maletes Viatgeres, que el PLOC (Projecte Lector de l'Orfeó Català) ens ha dut, com cada any. A cada classe disposen d'una maleta plena de llibres, la majoria dels quals són obra de l'escriptor Josep Górriz (que ve a l'Institut el 8 de juny). Aquests dies ha vingut en Marc, animador de la lectura, per engrescar tots els nois a atrevir-se a llegir aquests llibres.
  Dia MaciàS'ha jubilat la professora Maria Antònia Travé.
Després de més de vint anys treballant a l'Institut, la professora de llengua catalana i literatures Maria Antònia Travé ha posat punt final a la seva vida laboral. El dia de Sant Jordi els alumnes li van expressar la seva estima i gratitud, conseqüència de la dedicació i interès que ella va evidenciar sempre. L'endemà, últim dia, els companys també li vam fer un senzill però sincer homenatge, amb el desig que gaudeixi del nou camí de la seva vida.
 

Port Aventura

Port Aventura: excursió per als bons alumnes.

El dilluns 29 de juny tornem al parc d'atraccions del Tarragonès, com cada final de curs, amb els bons alumnes (que aproven i no han tingut problemes). Sortim a les vuit del matí, ens hi estem fins mitja nit, i arribem a Cornellà cap a les dues de la nit. El preu és de 47 €, i inclou l'entrada, l'autocar, el dinar, el temps extra, i, sobretot, la grata companyia dels professors. Places limitades. Activitat voluntària, oberta a tots els cursos. Informació precisa i instruccions completes en aquestes pàgines.
Holanda 2015

Premis al concurs de treballs de recerca de l'ajuntament de Cornellà. 

El dimarts 14 d'abril, que coincidia amb el 84è aniversari de la proclamació de la República Catalana per Francesc Macià, es van lliurar els premis del concurs de treballs de recerca que organitza l'ajuntament de Cornellà. Dos alumnes de l'Institut van ser mereixedors de les màximes distincions: Pol Llorach el segon premi de ciència, amb "Pèl-roigs i anestèsia" (treball dirigit per la Doctora Rosa Riera), i Víctor Almagro el primer premi de l'àmbit ciutat amb un treball sobre Joan N. Garcia-Nieto (dirigit per la professora Mercè Pastor). Fou un acte dins de la celebració de la XIV Mostra de treballs de recerca de Cornellà, presidida pel batlle de la ciutat. Enhorabona als guanyadors i a les seves professores!


 

Holanda 2015

Concursos Diada de Sant Jordi 2015.
Bases:


Holanda 2015

Participem en l'APROPA al Citilab. 

Participem en l'APROPA al Citilab. El divendres 17 d'abril vam participar en la fira de centres d'ensenyament de joves i adults de Cornellà, APROPA, que es va organitzar en el Citilab. Diversos grups d'alumnes nostres van visitar les parades i els tallers, per informar-se de les diverses opcions i alternatives; i, paral·lelament, vam oferir informació del nostre Institut en una paradeta (si bé el centre ja ha fet les oportunes portes obertes d'ESO i batxillerat, amb una assistència massiva de persones interessades).


Concurs Coca ColaAl concurs de redaccions de 2n d'ESO. Un altre cop, els alumnes seleccionats de 2n participen en el popular concurs de narracions breus que organitza la famosa marca de refrescos (Coca-cola), a l'aulari de la UPC. El dissabte 21 de març en català, i el 18 d'abril en espanyol, una vintena d'alumnes opten als premis. Que tinguem sort!

 

Concurs literariSant Jordi: XXXV concurs literari en català.  Tots els alumnes han de presentar les seves obres literàries als professors de llengua, dins del concurs de Sant Jordi. Els guanyadors se sabran per Sant Jordi, a la festa acadèmica, amb els altres concursos (matemàtic, fotogràfic, pastisser, sobre Francesc Macià, etc.). Vegeu-ne el cartell anunciador.


Manger


Projecte EMILE “Combien de fruits et de légumes par jour”  dins del tema: Manger, bouger pour ma santé. 

Al llarg del curs 2012-2013, dins del PILE "En route!"  la Maria Lluïsa Serrano i María José García  van realitzar aquesta unitat didàctica, que es continua impartint a 2n d'ESO a les classes de francès des de llavors. 
L'objectiu de la unitat és reflexionar sobre els bons hàbits per aconseguir una bona salut en llengua francesa. 
Es comença amb una primera activitat amb una Reflexió sobre el que porten per esforzar , continuem reflexionant sobre el que esmorzem al matí  i el que mengem durant una setmana. Ampliem amb el vocabulari de verdures i àpats, continuem reflexionant  sobre la necessitat d'una dieta equilibrada i la necessitat de fer esport, continuem amb la lectura de"Repères de consommation correspondant aux objectifs nutritionnels du PNNS pour les enfants à partir de 3 ans et les adolescents"  del programa Passerelle i cada alumne fa un propòsit de millora  per a la seva salut. Per acabar veiem  publicitats i fem els nostres eslògans

Aquestes activitats poden variar d'un curs per l'altre però es van repetint cada curs. 


Portes obertes 2015

Portes obertes batxillerat

Batxillerat: portes obertes el dimecres 15 d'abril. A les 17.30 farem la presentació del nostre batxillerat (tecnològic, biosanitari, social i humanístic), en l'habitual sessió de portes obertes per a famílies interessades.La preinscripció dels nous alumnes és del 12 al 19 de maig. Teniu el cartell adjunt.


Portes obertes 2015

Portes obertes d'ESO.

Dimecres 25 de febrer vam celebrar les "portes obertes" d'ESO. Amb una assistència altíssima, que en prou feines cabia a la sala d'actes, les famílies interessades en l'Institut van rebre la benvinguda i agraïment del director, i una breu explicació del procés d'adaptació dels alumnes de 1r d'ESO. Després, en grups petits, una trentena d'alumnes voluntaris, i també de professors, van passejar els visitants per l'Institut, mostrant-ne les instal·lacions i comentant la nostra manera de funcionar. Tres hores després de començar van marxar les últimes famílies. Recordem que les previsions són que hi haurà 106 places (més 6 de necessitats educatives especials) a 1r d'ESO. La preinscripció és del 10 al 17 de març. Vam lliurar a les famílies el full informatiu annex.


Premis Ciutat de Cornellà

PREMIS CIUTAT DE CORNELLÀ - 2014

La nostra companya Pura Fornals ha estat guardonada el passat divendres 27 de febrer amb el Premi Ciutat de Cornellà d’humanitats.
Professora de matemàtiques i una de les impulsores del Museu de Matemàtiques de Catalunya, amb seu a Cornellà, del qual actualment és la directora.
Més informació ++


 

Info

 

Les Portes Obertes de batxillerat són el 15 d'abril.
Preinscripció


Futbol sala
FS F MACIA

HA COMENÇAT LA LLIGA ELS DISSABTES AL MATÍ !!

  • EQUIPS DE FUTBOL SALA
    INS FRANCESC MACIÀ

Calendari dels partits:


Piscina 2014-15

El alumnes de 1r i 3r d'ESO ja han començat les activitats de piscina del segon trimestre corresponents a l'assignatura d'Educació Física del nostre institut. Aquesta activitat és obligatòria.


CE desembre 2014

Consell Escolar

Després del preceptiu període d’eleccions a finals de novembre, el dimecres 10 es va reunir el nou consell escolar de l’Institut, amb la meitat de components renovats. Durant la reunió constitutiva es van tractar temes ordinaris (inici de curs, incidències, obres i noves inversions en material), vam parlar d’aquestes eleccions, es va aprovar la proposta d'activitats extraescolars, es va establir la nova comissió de convivència, i es va discutir sobre un cas obert.

 

EVA_DOCUS_MOODLE
Bolcs de francés
Projectes de tecnologia
PILE

BLOC DEL NOU PROJECTE COMENIUS 2013-2015:
“TOGETHER...WE MAKE THE WAY”

Dibuix-4t ESO
Dibuix-3r-ESO

LLIBRES DEL CURS 2014-15
LLIBRES CURS 2012-13

 
BLOG DE YOLANDA LOSA
Boc de la biblioteca
Biblioteca
EVA_DOCUS_MOODLE
DOCUS_ESCRIPTORI_FM
Bog_Helena
Darreres entrades al web:
Bloc de Català
BLOC 4t ESO
Clàssiques 3r ESO
English-blog
Classes virtuals d'història
Informació Mossos
Bolcs de francés


Activitats dibuix


Tecnologia 1r ESO
Mirades d'art
 
 

Google SITES
Caty González

MATEMÀTIQUES
EL PROBLEMA DEL MES

El problema del mes

Consell Català de l'Esport
Consell Esportiu al Baix Llobregat

videotutoriales.es

Enunciats d'exàmens i pautes de correcció PAU
 
 

 

 
 
Històric web

 

Institut Francesc Macià - 2010 - C/ Joan Maragall, s/n. 08940 Cornellà de Llobregat - Tfn 93 480 15 09
INS Francesc Macià