LA FINESTRA

Març, 1999                           nún. 5

AMPA de l'IESI la Bisbal

 

 

Nedar Contracorrent?

 

És cert que els pares i mares que formem part de la Junta del nostre Centre ho fem de forma voluntària i per tant hem assumit una responsabilitat ben lliurament i intentem exercir-la de la millor manera possible.

De la meva experiència durant aquests anys ha quedat palès que sovint quedem sols amb la tasca per fer i quant et poses a pensar i analitzar sobre la situació puntual del nostre Centre o intentes preveure les futures necessitats la llista és molt llarga però els recursos de què disposem són molt limitats, no tant en l'aspecte econòmic sinó també i principalment els personals.

Sol passar sovint que els pares i mares ens preocupem només d'allò que ens afecta directament a través dels nostres fills/es, però seria desitjable interessar-nos per la marxa del Centre, com suplim les mancances d'equipaments, com evolucionen els alumnes de les diferents disciplines que s'imparteixen al nostre Institut, quin clima hi ha entre el professorat, entre els alumnes, i tots plegats...

Darrerament hem tingut dues ocasions per mostrar el nostre interès pel centre dels nostres fills/ es: un ha sigut les eleccions per renovar els Consells Escolars i l'altre l'Assemblea General de l'AMPA. En el primer cas, d'un cens de 1650 persones amb dret a vot, únicament 19 vàrem exercir el dret. Pel que fa a l'Assemblea vàrem participar-hi 34 persones, em sembla que és una xifra massa modesta que diu molt poc en favor de la participació activa en el projecte escolar del nostre Centre.

El passat mes de desembre vàrem haver de prendre decisions difícils des de la Junta de l'AMPA i en el si del Consell Escolar, ja que vàrem haver d'exigir a l'Ajuntament de la nostra Ciutat la compra i cessió de terrenys per cedir-los a Ensenyament per la posterior ampliació del Centre, em va sorprendre però, que per part del representant de l'Ajuntament al Consell Escolar veiés en la nostra proposta de manifestació davant l'Ajuntament, una maniobra amb altres fins i no només el que era, ens podíem trobar que el Departament d'Ensenyament no arribés a executar el projecte tan esperat per tots nosaltres. És curiós que als polítics els costi tant d'admetre les coses tal com són enlloc de buscar tres peus al gat.

M'agradaria des d'aquestes ratlles encoratjar-vos a invertir aquestes dades. Alguns de nosaltres pares i mares que formem part de la Junta, aquest és el darrer any en que hi som ja que l'edat dels nostres fills i filles no ens ho permet. La tasca a fer és continua i nosaltres haurem intentat aportar el nostre gra de sorra, però desitjo que els pares i mares que continuaran tinguin més recolzament en aquesta tasca que no té fi i que necessita grans dosis d'entusiasme i dedicaci6, si no es així, et dona la sensació que potser estàs nedant contracorrent.

Joan Muntaner

 

 

BÚSTIA

 

 
Esperem les vostres cartes per la BÚSTIA de l'IESI (física i tradicional)

o bé per correu electrònic (e-mail): b7007300@pie.xtec.es

 

 

L'EDUCACIÓ COSA DE TOTS

 

La societat en la qual vivim és cada cop més complexa i cada vegada que sorgeix un nou problema es recorre a les institucions educatives, assignant-los nous continguts, encara que rarament aquestes demandes van acompanyades dels mitjans necessaris (materials i de formació) i sense la participació del professorat en la formulació dels nous projectes o programes.

És evident i necessari que l'educació dels nostres fills contempla tots els aspectes de la persona (actituds, valors, aprenentatges específics ... ) i seria un greu error creure que és feina de l'escola. L'educació és cosa de tots: família, educadors professionals, comunitat, polítics, periodistes, empresaris... Només essent conseqüents amb aquesta afirmació podem exigir que els altres facin la seva part. Si creiem en la participació, participem, si volem respecte, respectem, si volem rigor, siguem rigorosos, si volem esforç, esforcem-nos...

També es pot afirmar que l'educació ja no ocupa una etapa de la nostra vida, aprenem al llarg de tota la vida, malament rai si no és així. En la societat d'avui la diversitat és l'única realitat existent i els canvis són continus i de tota mena (personals, familiars, professionals, socials ... ) per això cal aprendre per créixer com a persones, per entendre el món on vivim, pel gust d'aprendre, per ser més crítics i millors per combatre la por i la intolerància.

Cal tendir cap a una societat educativa, de valors oberts, buscar, amb la reflexió i el diàleg, la cohesió social, la felicitat de les persones. Una societat en la qual les lleis siguin per protegir als més dèbils no per preservar els privilegis dels més forts.

 

QUÈ HEM FET

 

  1. Fem una convocatòria per manifestar-nos amb el suport del Consell Escolar del Centre (amb l'excepció del vot de la Regidora d'Ensenyament) pares, mares, mestres i alumnes davant l'Ajuntament per reclamar d'una vegada la compra dels terrenys per fer la cessió a Ensenyament. El dia abans desconvoquem perquè s'ha materialitzat la signatura.
  2. En la distribució de llibres a les famílies hem pogut oferir un descompte del 12% en lloc del 5% dels anys anteriors. Paral·lelament, hem col·laborat en la campanya d'aprofitament del llibre de text usat. Trenta dues famílies n'han sortit beneficiades.
  3. Vam fer una dotació econòmica que va fer possible la compra d'ordinadors i la instal·lació de la xarxa. El resultat és molt positiu i permet la utilització dels ordinadors per part dels alumnes, fora de l'horari escolar (dimecres tarda).
  4. Continuem col·laborant en les sortides de l'alumnat i en altres activitats relacionades amb la programació de diferents seminaris.

 

FELICITEM l'alumnat de l'Institut per l'interès en presentar-se a les eleccions al Consell Escolar. De 825 alumnes, 34 candidatures. Fa goig veure el grau de participació.

FELICITEM també el grup de teatre pel muntatge i escenificació de l'obra sobre Garcia Lorca, un treball extraordinari.

 

PREMIS ALS ALUMNES:

Programa Comenius SMART, 1r. Premi al III Concurs de Webs de Ciència als alumnes de 4t d'ESO (Curs 97-98). El professor responsable de la participacipació és en Ramon Monràs.

Presentem la nostra Escola a Europa 6è Premi Netd@ys 98 otorgat pel Departament d'Ensenyament al nostre Centre per la seva Web. La professora responsable de la participacipació és na Victòria Oliu.

 

NOTÍCIES

  • Cessió dels terrenys:
    La darrera setmana de desembre 98, l'Ajuntament va convocar un Ple extraordinari per aprovar i cedir els terrenys al Departament d'Ensenyament. Ara la pressió la dirigim cap al dit Departament perquè ens presentin el projecte d'ampliació de l'Institut.
    També es va demanar al darrer Consell Escolar Municipal que l'Ajuntament comprés les dues parcel·les que hi ha a l'entrada del Centre ser evitar així la seva edificació.
  • Votacions al Consell Escolar:
    Pares i Mares amb dret a vot 1650, el varen exercir 19. La candidata elegida és l'Anna Comas, en formen part actualment pels pares i mares: En Xavier Ponsatí i la Dolors Fuster, i com a representant de l'AMPA l'Anna Comas.
  • Procedència de l'alumnat que integra el IESI La Bisbal:

    Ens ha semblat interessant donar a conèixer les poblacions de les quals hi ha alumnes al nostre Centre:

    ESO: 341 de La Bisbal, 39 de Corçà, 1 de Foixà, 1 de Palafrugell, 6 de La Pera, 4 de Ullastret, 43 de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní, 65 de Fonteta-Peratallada-Vulpellac.

    BATXILLERATS I COU: 109 de La Bisbal, 12 de Corçà, 6 de Palafrugell, 1 Castell d'Aro, 1 de Mont-ràs, 4 de Palamós, 2 de Palau Sator. 2 La Pera, 1 Ripoll, 1 Sant Feliu de Guíxols, 2 Torroella de Montgrí-Estartit, 1 Ullà, 2 Ullastret, 12 Cruïlles-Monells-Sant Sadurní, 23 Fonteta- Peratallada-Vulpellac.

    FP: 41 La Bisbal, 9 Corçà, 1 Castell d'Aro, 5 l'Escala, 2 Flaçà, 3 Foixà, 1 Fontanilles, 1 Mont-ràs, 6 Palafrugell, 3 Palamós, 3 Palau Sator, 3 Parlavà, 2 La Pera, 2 Rupià, 2 Sant Joan de Mollet, 1 Sant Martí Vell, 2 La Tallada, 22 Torroella de Montgrí-Estartit, 1 Ultramort, 1 Ullà, 1 Ventalló, 5 Verges, 3 Cruïlles-Monells-Sant Sadurní, 4 FontetaPeratallada-Vulpellac.

  • Qui forma la junta

    Presidenta: Dolors Fuster

    Sotspresidents: Xavier Ponsatí-Joan Muntaner

    Secretaria: Laura Deulofeu-Anna Llorens

    Tresorer: Joan Aupí

    Vocals: Josep Sumalla, Rosa Guardia, Montse Lloveras, Anna Comas, Rosa Agell, Maribel Chopo, Fina Vilà, Hellen Heyden,Teresa Celrà i Fina Patiño.


 

 

AMPA de l'IESI la Bisbal