IES La Mallola. Esplugues.octubre 2006.
Examen recuperació pendents 1r batxillerat
 
  1.  
     
 
Es deixa caure una pedra des d'una altura de 50 m, i en el mateix instant i des de terra es llança verticalment i cap amunt una altre pedra amb una velocitat de 20 m/s.
 
     
  a.- En quin instant es trobaran.
b.- Quina velocitat portarà cadascuna.
Dada g = 10 m/s2
 
     
  2.  
     
  Tenim un projectil damunt un cotxe que circula per una carretera horitzontal a una velocitat de 90 km/h. En un moment determinat, disparem aquest projectil amb una velocitat vertical de 20 m/s.

a. Quina distància haurà recorregut el cotxe quan el projectil arribi a la carretera si les forces de fricció són negligibles?

b. Components del vector velocitat i mòdul de la velocitat quan el projectil arribi al cotxe. Has de demostrar el resultat fent servir les equacions adients.

Dada g = 10 m/s2 .
 
     
  3.  
     
  Dos cossos de massa MA = 20 kg i MB = 30 kg estan en contacte sobre una superfície horitzontal, tal com es veu a la figura. El sistema es mou per l'acció d'una força horitzontal de mòdul F.

a) Suposeu que el coeficient de fricció entre els cossos i la superfície horitzontal és 0,2. Calculeu l'acceleració del sistema si la força de contacte entre el cos A i el con B val 150 N.
b) En les condicions de l'apartat anterior, calculeu el valor de F.

Considereu g = 10 m/s2
 
     
 
 
  4.  
     
  Considereu el sistema de la figura. La massa m1 = 2 kg es troba inicialment en repòs, en contacte amb l'extrem d'una molla ideal de constant recuperadora k = 500 N/m, comprimida 30 cm. La massa m2 = 2 kg també es troba inicialment en repòs, a una distància de 1 m de m1. Al tram horitzontal que separa m1 de m2, el coeficient de fregament és de 0.2.
Quan la molla es deixa anar, es descompremeix i impulsa la massa m1, que se separa de la molla i xoca elàsticament amb m2. Calculeu:
 
  a. La velocitat de m1 un instant abans d'entrar en contacte amb m2
b. Les velocitats de les dues masses un instant desprès de xocar.
 
  Dada g = 10 m/s2 .