-->
Dia a Dia
Destaquem

Aquesta setmana en Pau Serra, alumne de 1r BTX de l' INS Miquel Martí i Pol, ha exposat el seu treball de recerca a les III Jornades de memòria democràtica d'Osona al museu de la torneria de Torelló. Felicitats Pau! Molt bona feina i excel.lent exposició.

L’INS Miquel Martí i Pol ha encetat un projecte Erasmus+ de dos anys anomenat EUROSTAR (European Sustainable Tourism And entRepreneurship).
El projecte va adreçat a l’alumnat de 1r de batxillerat i es treballarà amb centres de 4 països diferents: Portugal, Xipre, Lituània i Sicília. És un projecte ambiciós, innovador i col•laboratiu sobre la recerca turisme sostenible únic a cada una de les regions.
Durant la setmana de l’11 al 15 de novembre, hi va haver la primera trobada a Osona on 19 alumnes dels altres centres van conviure amb els nostres, van poder experimentar i aprendre racons únics de la nostra regió i van treballar en equip les 24 hores del dia. Tal i com molts dels alumnes diuen: “una experiència que de ben segur deixarà petjada”.

El passat dia 8 de novembre, els alumnes de l'institut van participar en la Jornada Homenatge al poeta Miquel Martí i Pol. El teatre Eliseu, ple de gom a gom, va ser l'escenari d'un recital de poemes del poeta rodenc, amb la participació de representants de diferents entitats i de les escoles de la població. Alumnes de tots els cursos de l'institut van tancar l'acte amb una actuació ben lluïda.

Durant el mes de setembre hem celebrat la setmana de la Movilitat adherint-nos a la campanya “Camina amb nosaltres”. L’ INS Miquel Martí i Pol aposta pels transports no motoritzats. L’objectiu és millorar la seguretat dels alumnes de l’institut i un model de mobilitat més sostenible.

Del dilluns 17 al dissabte 22 de juny els alumnes de 2n de batxillerat van fer el viatge de final de curs a Sardenya. Van poder passejar-se per l'Alguer (la ciutat de l'illa on encara es parla català) i per altres poblacions com Òlbia; van banyar-se a les platges paradisíaques, com en la de la Pelosa; van immergir-se dins les entranyes de la Gruta di Neptuno i, en definitiva, van gaudir d'uns dies inoblidables. Podeu veure les fotografies aquí .

S'ha obert el termini de sol·licitud de beques per a batxillerat (fins a l'1 d'octubre) enllaç i d'ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu enllaç (fins el 26 de setembre). Podeu accedir a les sol·licituds clicant l'enllaç.

El treball de recerca d’en Carles Girbau ha estat premiat amb 600€ per l’ ajuntament de l’ Esquirol. En Carles ha tingut la capacitat de traslladar-nos a través de la música a la realitat social de les colònies tèxtils recuperant, així la memòria de la gent que hi treballaven. D’altra banda la Mariona Noguera ha obtingut l’accèsit de la Universitat de Manresa pel seu treball “Women’ Secret, estudi d’una empresa i anàlisi de la campanya publicitària” dotat amb 300€

Podeu gaudir aquí les meravelloses obres guanyadores del setzè certamen literari de l'institut.

El passat 06 de juny varem poder gaudir d'una meravellosa festa de fi de curs amb els alumnes de 4t d'ESO. Podeu veure les fotografíes aquí .

Els alumnes de 4t d'ESO enguany han fet el seu viatge de fi de curs a Mallorca. Podeu veure les fotografíes aquí .

El projecte TEI es torna a posar en marxa i els alumnes tutors i tutoritzats ja han estat presentants. Podeu veure les fotografíes aquí .

Ja podeu trobar la informació de l'horari d'inici de curs i de les reunions informatives aquí .

Durant dos dies els alumnes de 3r d'ESO han estat fent activitats del treball de síntesi a la Conreria. Podeu veure les fotografies aquí .

Dintre del programa TEI, hem fet una activitat de cohesió anomenada “Mans a l’arbre”. Els alumnes escriuen als diferents dits d’unes mans retallades els aspectes positius i els aspectes a millorar de la seva parella TEI o de la seva relació.
Aquí teniu algunes fotos.

Hem creat diferents blocs on podras veure articles interessants, activitats fetes i altres informacions. Trobaràs els enllaços sota la capçalera d'aquesta pàgina, a la dreta. No dubtis, entra i descobreix!

El dilluns 27 de novembre de 2017, les alumnes de 1r i 2n de batxillerat que fan Literatura Catalana van anar a Torroella de Montgrí per fer la ruta literària de Solitud, la novel·la més coneguda de Víctor Català (Caterina Albert). L’obra de la novel·lista de l’Escala s’ambienta a l’ermita de santa Caterina, a la muntanya del Montgrí. Les alumnes van anar caminant des de Torroella de Montgrí fins a l’ermita i pel camí anaven llegint fragments de la novel·la que feien referència al lloc.

Podeu veure les fotografíes aquí .

Els alumnes de 3r d’ESO van anar, els dies 16 i 17 de novembre, a Prada de Conflent a l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó, basat en el poema èpic Canigó, de Jacint Verdaguer. Aquests alumnes, quan feien 1r d’ESO, van participar en la cantata Canigó, i aquest curs, després de treballar el poeta i l’obra, van finalitzar l’estudi amb aquesta sortida.

Podeu veure les fotografíes aquí .

L’alumne de 4t d’ESO Gil Vila Bigas ha estat seleccionat per ser un dels set protagonistes de l’adaptació teatral El club dels poetes morts, que l’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona estrenarà el 17 de març del 2018. En Gil va superar el càsting que es va fer el 25 i 26 d’octubre a nois i noies de 16 a 20 anys. En total hi participaran una trentena d’actors, entre protagonistes i figurants. Enhorabona!

El projecte TEI es torna a posar en marxa i els alumnes tutors i tutoritzats ja han estat presentants. Podeu veure les fotografíes aquí .

La subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme de la Generalitat de Catalunya ha concedit als alumnes de 4rt d’ESO d’enguany de l’INS Miquel Martí i Pol el segell de Qualitat pel projecte eTwinning “enterTEENment” que van portar a terme el curs 2016-2017.

Moltes Felicitats a tots i a totes!

El proper divendres, dia 29 de setembre,en Ferran Latorre primer alpinista català que ha aconseguit 14 cims de vuit mil metres realitzarà una xerrada als alumnes de tot el centre exposant els seus reptes, expedicions... treballant amb els alumnes tots aquells valors necessaris que li han permès assolir les fites proposades.
La xerrada es realitzarà al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Us informem que ja ha sortit la convocatòria de beques per alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu:
· Per a estudis d'ESO trobareu les instruccions clicant aquí
· Per a estudis post obligatoris del MECD:
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 3 d’octubre del 2017 i s’han de presentar via telemàtica a través de:
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/bachillerato.html
Podreu trobar més informació a la pàgina web del MEC (www.mec.es)

REUNIONS D'INICI DE CURS 2017/2018 AMB FAMÍLIES:
1r ESO Dimecres, 6 de setembre a les 20h.
2n ESO Dimecres 27 de setembre a les 20h
3r ESO Dimecres 27 de setembre a les 20.30h
4t ESO Dijous 28 de setembre a les 20h
1r/2n BTX Dijous 28 de setembre a les 20.30h
LLoc: Biblioteca INS MIQUEL MARTÍ I POL