-->
Dia a Dia


Podeu consultar els llibres i material per al curs vinent aquí i la feina d'estiu aquí.
Trobareu aquí el calendari de recuperacions de setembre.
Destaquem

En la que enguany ha estat la 14ª convocatòria, el passat divendres 12 de juny, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Manlleu es van lliurar els premis dels treballs de recerca d'alumnes de 2n de Batxillerat. Aquests premis estan adreçats a estudiants de 2n de batxillerat d'instituts de Manlleu i a estudiants manlleuencs que fan el batxillerat a altres centres de la comarca.
Cada centre de secundària presenta els treballs de recerca amb millor puntuació. Els premis es divideixen en dues àrees: Humanitats i ciències socials, i ciències experimentals i tecnologia.
Cada àrea es divideix en dues categories: Ciutat de Manlleu i temàtica general.
Un dels 5 premis concedits en l'actual edició ha recaigut en l'alumne Gerard Vallejo i Bosch, de l'Institut Miquel Martí i Pol, de Roda de Ter. Del seu treball “La Guerra Civil a Manlleu. Guerra i Revolució: dues cares de la mateixa moneda.”, tutoritzat per Maria Bruch i Sala, el jurat n'ha destacat la bona redacció, estructuració i fluïdesa, l'aportació a la història local i la profunditat amb què ha estat tractada la documentació original recollida a l'annex.
Per la seva banda, Gerard Vallejo ha remarcat que el treball li ha permès viure l'experiència de poder accedir a l'arxiu municipal i que l'ha ajudat a prendre més consciència dels efectes de la guerra. El jurat va haver de deliberar entre 18 treballs presentats, 10 en la categoria d'Humanitats i Ciències Socials i 8 en la categoria de Ciències Experimentals i Tecnologia.

El passat divendres 22 de maig varem fer la caminada d'Escola Verda. Varem gaudir de la naturalesa amb un temps ideal. Podeu veure més imatges aquí.

El dia 26 de març un grup d'alumnes del nostre institut van anar a la Universitat de Vic per a realitzar les Proves Cangur de Matemàtiques, organitzades com cada any per la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l'Institut d'Estudis Catalans. Són alumnes de 3r, 4t d'ESO i 1r de Batxillerat. El dia 19 de març van fer la Prova corresponent un grup d'alumnes de 2n de Batxillerat, al nostre centre. Podeu consultar ja les millors puntuacions del nostre centre aquí. Felicitats als millors!

El passat 15 d'abril els alumnes de 1r i de 4rt d'ESO varen fer un taller de percussió corporal amb Santi Serratosa. S'ho van passar d'allò més bé. Més imatges aqui.

Aquest curs hem iniciat un programa a 1r d'ESO per treballar la Lectura en Veu Alta. Veient que els alumnes estan molt contents amb aquesta iniciativa i que se'ns ha demanat la col·laboració d'aquests alumnes en algun esdeveniment cultural ens hem animat a concursar al XI CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA. Després d'unes “renyides” lectures vam poder decidir el guanyador perquè representés el nostre institut. Es va celebrar el dimecres 15 d'abril de 2015 a l'edifici del Sucre de Vic. Aquesta és la fase de quarts de final del Certamen i hem estat molt contents d'assistir-hi ja que és el primer any que ens hi presentem.
Els finalistes de 1r d'ESO han estat: Gil Vila, Aina Carbassa, Marcos Martínez, Maria Duran, Gina Forero, Laia Tura, Maria Jurado, Júlia Colomer, Claudia Caruso.
La guanyadora del nostre institut ha estat: Meritxell Puig.
La segona finalista i per tant suplent ha estat: Júlia Trias.

Hem volgut fer un minut de silenci, tots plegats, pel dramàtic i terrible succés que va passar a l’ Institut Joan Fuster de Barcelona. Alumnes i professors passem moltes hores junts cada dia, ens coneixem i ens respectem. A vegades no tenim els mateixos interessos, però estem en el mateix camí. Fets com aquest, que per sort són esporàdics, només poden servir per agrupar-nos, com estem ara, i anar d’acord amb un NO a la violència....


Més notícies...