-->
Dia a Dia
Destaquem

El projecte TEI es torna a posar en marxa i els alumnes tutors i tutoritzats ja han estat presentants. Podeu veure les fotografíes aquí .

La subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme de la Generalitat de Catalunya ha concedit als alumnes de 4rt d’ESO d’enguany de l’INS Miquel Martí i Pol el segell de Qualitat pel projecte eTwinning “enterTEENment” que van portar a terme el curs 2016-2017.

Moltes Felicitats a tots i a totes!

El proper divendres, dia 29 de setembre,en Ferran Latorre primer alpinista català que ha aconseguit 14 cims de vuit mil metres realitzarà una xerrada als alumnes de tot el centre exposant els seus reptes, expedicions... treballant amb els alumnes tots aquells valors necessaris que li han permès assolir les fites proposades.
La xerrada es realitzarà al Teatre Eliseu de Roda de Ter.

Us informem que ja ha sortit la convocatòria de beques per alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu:
· Per a estudis d'ESO trobareu les instruccions clicant aquí
· Per a estudis post obligatoris del MECD:
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 3 d’octubre del 2017 i s’han de presentar via telemàtica a través de:
http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/bachillerato.html
Podreu trobar més informació a la pàgina web del MEC (www.mec.es)

REUNIONS D'INICI DE CURS 2017/2018 AMB FAMÍLIES:
1r ESO Dimecres, 6 de setembre a les 20h.
2n ESO Dimecres 27 de setembre a les 20h
3r ESO Dimecres 27 de setembre a les 20.30h
4t ESO Dijous 28 de setembre a les 20h
1r/2n BTX Dijous 28 de setembre a les 20.30h
LLoc: Biblioteca INS MIQUEL MARTÍ I POL

Ja podeu veure les fotos i videos de la festa de fi de curs aquí .

Felicitem a la Núria Serra, ha presentat el seu treball de recerca a la universitat de Vic (“Ruta literària d’Emili Teixidor per Roda i els seus voltants”), tutoritzat per la Carme Rossinyol. Ha guanyat un dels premis UVic als millors treballs de recerca. Felicitats Núria!!!

My way, your way our shared cultural identities de l'Institut Jaume Callís. My Everest, your Molehill de l' Institut Antoni Pous i Argila Connecting the dots de l'Ins Martí Pol Roda de Ter.
Amb ganes de continuar treballant conjuntament i desenvolupant més projectes internacionals amb els nostres alumnes!!!

El dia 23 de març, els alumnes Jana Escarrabill, a la categoria de Corsaris; i Gina Forero, Marcos Martínez i Nerea Vilasís, a la categoria de Tropa de Corsaris, van participar al Cetamen de lectura en veu alta. Després de quedar finalistes al nostre institut, van fer un bon paper a l'edició d'enguany.
Podeu veure els videos aquí i aquí .

Del 20 al 24 de febrer, a 1r d'ESO hem treballat la setmana de l'alimentació i la salut. Durant els 5 dies de classe, totes les activitats han tingut com a eix central el tema de l'alimentació: entre altres coses, hem vist els sucres ocults en els aliments, hem après a cuinar àpats saludables amb la col·laboració de la fundació Alícia i, com a cloenda, hem participat en una activitat conjunta de caràcter lúdic, com ara el kahoot. I, el més important de tot, és que hem pres consciència de com mengem i que han sorgit noves preguntes que podrem respondre en un futur.

Aquesta setmana, l’ INS Miquel Martí i Pol de Roda de Ter ha comptat amb la presència de tres professores finlandeses de l’ institut de Turenki, Janakkala amb l’ objectiu de millorar en el marc del plurilingüisme. L’acció s’emmarca dins el Projecte Erasmus +KA1. Durant aquests dies hem intercanviat coneixements sobre els sistemes educatius finlandès i català, treballat metodologies d’aula i s’han exposat els diferents projectes del nostre centre.

Els alumnes de 1r ESO del nostre centre han participat en el projecte educatiu MIKADO realitzant una actuació al teatre “Atlàntida” de Vic en la qual han actuat més de 600 alumnes de centres procedents de la comarca. Els alumnes han assajat durant les hores de música de la matèria amb la professora del centre Inès Llop. Els felicitem a tots plegats per a la seva bona actuació!

Per cinquè any consecutiu el centre participa al projecte Art i Escola.

Enguany la paraula d'origen era CAOS i aquest ha estat el resultat.

Els dies 17 i 18 de novembre els alumnes de 4t d'ESO vàrem fer una estada a l'entorn d'aprenentatge del Canigó. Allà vàrem treballar l'obra Canigó de Jacint Verdaguer i vàrem poder comprovar in situ els espais que apareixen en el genial poema de l'autor osonenc.
En el bloc de l'entorn d'aprenentatge i al següent video, podem trobar els treballs que han sorgit arran del treball fet allà.Esperem que us agradin.

El projecte de ciència ciutadana Saca la lengua ha començat la 2ª edició i el nostre centre ha tingut la sort de poder paticipar-hi de nou. El passat dimecres 25/01/17 en Luís Bejarano i l’Andrea Blanco van venir a recollir mostres de saliva als alumnes de 4t d’ESO, de 1r de Bat i a les mares d’en Marcel Gago i de la Berta Riera, que van respondre generosament a la crida a la participació que el CRG (Centre de Regulació Genòmica) adreçava als familiars adults dels alumnes donants.

Els investigadors van aprofitar la visita per explicar com es tractarien les mostres recollides i per fer-nos una demostració de dues tècniques de biologia molecular: una PCR i d’una electroforesi.

Moltes gràcies, Luís i Andrea. I sort en el vostre periple per terres espanyoles!!!


Jornada taller a 1r ESO sobre la importància de la recollida de piles velles.


Els delegats verds aporten bons probervis al pati.


Aquest any l'Institut us ha volgut felicitar les festes amb un mannequin challenge. Val la pena de veure'l!


Com cada any, el centre col·labora amb la Marató de TV3 fent-ne difusió amb les conferències, participant a "Pinta la marató" i fent grues de paper. Enguany s'han fet 4 cartells i més de 1000 grues de paper que esdevindràn més de 1000€ aportats a la Marató. Podeu obtenir més informació aquí .

Ja hem iniciat el programa TEI al centre, en podeu veure les fotografies aquí i aquí .

Aquest dilluns 07 de novembre s'ha iniciat el procés electoral de renovació del Consell escolar del centre.
Us animem a participar!
Trobareu la informació aquí .


El passat dimarts 18 d’octubre va tenir lloc la primera reunió de delegats verds del nou curs. En ella s’hi va explicar resumidament el projecte de tot l’any i es va parlar de l’hort (normes de seguretat, eines comprades, horari, professors responsables, ...). També es va fer una valoració de la setmana de la mobilitat sostenible, que en la present edició ha tingut més seguidors que mai.
Els objectius verds d’enguany són ambiciosos; ara cal estudiar-los bé per trobar la millor manera de dur-los a terme.

Del 19 al 22 de Setembre s’ha celebrat a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
Com ha estat habitual en els últims anys, el nostre centre s’ha adherit a aquesta iniciativa convidant als alumnes, als professors i al personal no docent a utilitzar la bicicleta, el monopatí o el patinet per assistir a l’institut.
Des de plàstica, s’han treballat les raons per les quals val la pena potenciar aquest tipus de transport i s’han plasmat en forma de dibuixos, dels quals us n’oferim una petita mostra.
També la Comissió d’Escola Verda ha posat el seu gra de sorra per tal que la convocatòria fos més exitosa que en les edicions anteriors. I ha volgut premiar a tots aquells que han estat constants i han participat de forma continuada al llarg de 3 dies i als que, de manera extraordinària, han assistit al centre utilitzant una forma neta de transport durant 4 dies.

Els cursos més participatius han estat els de primer cicle, amb una clara majoria d’alumnes de 2n B.

Podeu veure més imatge aquí aquí

Adéu Petra, exemple de lluita, constància, treball, dedicació... A partir d' avui estaràs absent, però formaràs part sempre més del record dels teus companys, alumnes, famílies... de tots els que formem part de la Comunitat Educativa de l'Institut Miquel Martí i Pol.
Ens manquen paraules per descriure el buit que deixes. Adéu, nineta, vola ben alt que el teu record serà sempre amb nosaltres.
Descansa en pau, Petra.

L’equip de professors del nostre centre felicitem l’Aina Martínez Tejero, de 2n BTX, mereixedora de la Distinció de les Proves d’Accés a la Universitat que s’atorga a tots els estudiants de batxillerat de Catalunya que han obtingut una nota superior a 9 punts en la fase general.
Felicitats Aina, per la teva constància, esforç i eficàcia.

Com cada any alguns alumnes del nostre centre han realitzat les proves cangur. Podeu consultar ja les millors puntuacions del nostre centre aquí . Felicitats als millors!

El departament de matemàtiques de l’institut organitza un concurs de fotografia matemàtica com a manera lúdica de gaudir les matemàtiques.
Un dels objectius és portar a l’alumnat guanyador al concurs de fotografia de l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques).
A la dreta trobareu les fotografies finalistes i guanyadores del curs 2015/2016.