-->
Dia a Dia


La secretaria del centre romandrà tancada fins al 8 de setembre.
Per a consultes contacteu amb nosaltres al correu a8053042@xtec.cat o bé al telèfon 607 074 824 per a consultes urgents (de dilluns a divendres de 9h a 13h).

Aquí podeu trobar les informacions referents al curs 20-21.
Destaquem

L'horari de les proves extraordinàries de batxillerat amb presentació presencial al centre és:
DIMECRES 02 /09/2020
9 h a 10 h Llengua castellana
10h-11h Matemàtiques socials i Matemàtiques científiques
11h a 12h Ed física
12h a 13h Química i Ciències del món contemporani

DIJOUS 03 /09/2020
9h a 10h Llengua anglesa
10h a 11h Literatura castellana
11h a 12h Llengua catalana
12h a 13h Història del món contemporani
13h a 14h Filosofia

DIVENDRES 04 /09/2020
10h a 11h Economia
11h-12 h Empresa

Aquí podreu trobar tota la informació resferent al procés de matrícula de secundària pel curs 20-21.

Hem elaborat un document explicatiu del pla d'obertura del centre en fase II, d'acord amb les instruccions del Departament d'Educació, el podeu trobar aquí.

Ateses les circumstàncies actuals I en motiu del tancament del centre, l’ INS Miquel Martí I Pol ha confeccionat un Pla Educatiu de treball amb línia per tal que l’activitat lectiva al centre no s’aturi i aconseguir que el treball formatiu , el seguiment d’alumnes i la recollida de resultats puguin continuar. El professorat està preparant material adaptat a la situació i ens estem coordinant amb serveis socials per tal d’ arribar a tot l’alumnat utilitzant diferents eines, recursos i suports digitals (moodle, e-correu, padlet, videoconferències…)

La col.laboració de la família és indispensable per ajudar-nos a mantenir els nostres alumnes actius, segurament a casa heu establert una nova rutina, és important dedicar un espai del dia als deures, a mirar l’Info K, @PopapCaradio... Per tal de poder gestionar aquests dies de confinament el departament d’orientació han preparat un seguit de propostes que és important que compartiu amb els vostres fills i filles.

No patiu pel temari, hem començat a prioritzar els aprenentatges més significatius i tot allò que no es pugui assolir aquest curs es realitzarà el següent, però sí que és important que ens ajudeu a mantenir l’activitat lectiva que estem oferint a tot el nostres alumnes per tal que es mantinguin actius i preparats per a la tornada al centre.

Tot l’equip docent de l’INS Miquel Martí i Pol som aquí per ajudar, per compartir, per escoltar a tots els nostres alumnes. Per a qualsevol dubte, informació, neguit… ens podeu enviar un correu electrònic mitjançant la plataforma Ieduca o bé al correu de centre a8053042@xtec.cat

Us recomanem que llegiu el següent document elaborat pel departament d'orientació del centre: aquí .

Enguany els departaments de visual i plàstica i llengua catalana duen a terme un intercanvi d’activitats amb l’institut Port d’Alcúdia del 5 al 7 de febrer a Roda de Ter i del 5 al 7 de maig a Port d’Alcúdia amb els alumnes de 2n d’ESO.
S’inicia el primer contacte a través d’un intercanvi epistolar. L’objectiu d’aquesta activitat és treballar la dialectologia des del punt de vista lèxic. En la seva visita al nostre institut, els alumnes assisteixen a un assaig de l’obra de teatre “Terra Baixa” que estem preparant.
Des de visual i plàstica es treballa conjuntament amb la paraula “Ficció” dins del programa d’art als centres educatius i amb una sèrie d’objectius: donar valor a l’art a les escoles; fer projectes, mostrar-los i difondre els treballs que es fan a partir d’un tema comú “ficció” i donar visibilitat a les 4 activitats realitzades.

Aquesta setmana en Pau Serra, alumne de 1r BTX de l' INS Miquel Martí i Pol, ha exposat el seu treball de recerca a les III Jornades de memòria democràtica d'Osona al museu de la torneria de Torelló. Felicitats Pau! Molt bona feina i excel.lent exposició.

L’INS Miquel Martí i Pol ha encetat un projecte Erasmus+ de dos anys anomenat EUROSTAR (European Sustainable Tourism And entRepreneurship).
El projecte va adreçat a l’alumnat de 1r de batxillerat i es treballarà amb centres de 4 països diferents: Portugal, Xipre, Lituània i Sicília. És un projecte ambiciós, innovador i col•laboratiu sobre la recerca turisme sostenible únic a cada una de les regions.
Durant la setmana de l’11 al 15 de novembre, hi va haver la primera trobada a Osona on 19 alumnes dels altres centres van conviure amb els nostres, van poder experimentar i aprendre racons únics de la nostra regió i van treballar en equip les 24 hores del dia. Tal i com molts dels alumnes diuen: “una experiència que de ben segur deixarà petjada”.

El passat dia 8 de novembre, els alumnes de l'institut van participar en la Jornada Homenatge al poeta Miquel Martí i Pol. El teatre Eliseu, ple de gom a gom, va ser l'escenari d'un recital de poemes del poeta rodenc, amb la participació de representants de diferents entitats i de les escoles de la població. Alumnes de tots els cursos de l'institut van tancar l'acte amb una actuació ben lluïda.

Durant el mes de setembre hem celebrat la setmana de la Movilitat adherint-nos a la campanya “Camina amb nosaltres”. L’ INS Miquel Martí i Pol aposta pels transports no motoritzats. L’objectiu és millorar la seguretat dels alumnes de l’institut i un model de mobilitat més sostenible.

Del dilluns 17 al dissabte 22 de juny els alumnes de 2n de batxillerat van fer el viatge de final de curs a Sardenya. Van poder passejar-se per l'Alguer (la ciutat de l'illa on encara es parla català) i per altres poblacions com Òlbia; van banyar-se a les platges paradisíaques, com en la de la Pelosa; van immergir-se dins les entranyes de la Gruta di Neptuno i, en definitiva, van gaudir d'uns dies inoblidables. Podeu veure les fotografies aquí .

S'ha obert el termini de sol·licitud de beques per a batxillerat (fins a l'1 d'octubre) enllaç i d'ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu enllaç (fins el 26 de setembre). Podeu accedir a les sol·licituds clicant l'enllaç.

El treball de recerca d’en Carles Girbau ha estat premiat amb 600€ per l’ ajuntament de l’ Esquirol. En Carles ha tingut la capacitat de traslladar-nos a través de la música a la realitat social de les colònies tèxtils recuperant, així la memòria de la gent que hi treballaven. D’altra banda la Mariona Noguera ha obtingut l’accèsit de la Universitat de Manresa pel seu treball “Women’ Secret, estudi d’una empresa i anàlisi de la campanya publicitària” dotat amb 300€

Podeu gaudir aquí les meravelloses obres guanyadores del setzè certamen literari de l'institut.

El passat 06 de juny varem poder gaudir d'una meravellosa festa de fi de curs amb els alumnes de 4t d'ESO. Podeu veure les fotografíes aquí .

Els alumnes de 4t d'ESO enguany han fet el seu viatge de fi de curs a Mallorca. Podeu veure les fotografíes aquí .

El projecte TEI es torna a posar en marxa i els alumnes tutors i tutoritzats ja han estat presentants. Podeu veure les fotografíes aquí .

Durant dos dies els alumnes de 3r d'ESO han estat fent activitats del treball de síntesi a la Conreria. Podeu veure les fotografies aquí .

Dintre del programa TEI, hem fet una activitat de cohesió anomenada “Mans a l’arbre”. Els alumnes escriuen als diferents dits d’unes mans retallades els aspectes positius i els aspectes a millorar de la seva parella TEI o de la seva relació.
Aquí teniu algunes fotos.

Hem creat diferents blocs on podras veure articles interessants, activitats fetes i altres informacions. Trobaràs els enllaços sota la capçalera d'aquesta pàgina, a la dreta. No dubtis, entra i descobreix!