HISTÒRIA DE LES OLIMPÍADES

Els jocs olímpics tenen el seu inici en la Grècia antiga, són els anomenats jocs antics. A finals del segle XIX, però, es van tornar a dur a terme. Ara amb el nom de jocs moderns.

ELS JOCS ANTICS

Els jocs olímpics tenen el seu orígen a la Grècia antiga concretament a la ciutat d'Olimpia. D'aquí prové el nom de jocs olímpics.

Els jocs tenien la finalitat d'adorar al Déu tot poderós, Zeus. Va començar com una competició local però poc a poc van arribar competidors d'altres ciutats i regions.

Tot comença l'any 776 a.C, a la ciutat d'Olimpia, situada a 320 km d'Atenes. Els jocs es celebraven cada quatre anys i només podien participar-hi homes. Durant les tretze primeres olimpíades, només es realitzava una prova. Es tractava d'una cursa a peu coneguda amb el lloc de "Stade". El primer guanyador d'uns jocs olímpics va ser un jove cuiner anomenat elis koroibus.

L'any 708 a.C es van introduir bastants varietats esportives: lluita i disciplines atlètiques com el llançament de disc o de jabalina.

Els jocs van anar creixent durant segles i segles fins que l'any 393 a.C, l'emperador romà Theodocius va prohibir totes les festes a Grècia.

 

ELS JOCS MODERNS

L'any 1896 Atenes torna a acollir després de molts segles, una olimpiada. En el nou format dels jocs es practicaven nou esports: natació, lluita, cycling, cerca, tennis, tir, vestigi, aixecament de pesos i el camp.

En aquests jocs van participar tretze països diferents: Austràlia, Àustria, Bulgària, Dinamarca, Xile, França, Alemanya, Gran Bretanya, Grècia, Hungría, Suècia, Suïssa i els Estats Units.

En aquests jocs només s'entregava una medalla al guanyador de cada competició i no era d'or, era de plata. 

 

Inici