ALCOHOL

PROCEDÈNCIA

Quant parlem d'alcohol ens referim a l'etanol que té com a fórmula química (C2H5OH), i s'obté per destil·lació o per fermentació.

Les begudes alcohòliques són conegudes des de fa molts segles. Es conserven restes de l'any 2200 a.C on es recomanava la cervesa a les dones embarassades. Els grecs oferien begudes alcohòliques als deus i als soldats abans d'entrar en combat; també el feien servir per facilitar les relacions i banquets on s'intercanviaven idees filosòfiques, polítiques etc. Els romans van contribuir a la difusió del vi per tot Europa així com el cultiu de la vinya. Els àrabs van ser els que van descobrir la destil·lació i la van introduir a Europa. A l'Edat mitjana les begudes alcohòliques es van associar a la salut i al benestar. A partir de la Revolució Industrial, el consum va començar a incrementar-se notablement.

El grau alcohòlic d'una beguda correspon al percentatge d'alcohol pur a 15ºC. 

És la droga més consumida en qualsevol edat, en tots els grups socials i sexes.

El consum, fa deu anys enrera, era, bàsicament, diari, es a dir, quan es menjava en família i en petites reunions..

Ara els hàbits han canviat i es consumeix per part de la gent jove en grans quantitats sobretot els caps de setmana. Està demostrat que a la llarga produirà un grau d'alcoholisme precoç ja que, les dependències alcohòliques més greus es produeixen a edats més joves.


 

EFECTES