NOVETATS
Jornada

Jornada de portes obertes

dissabte 7 de maig

d'11 a 2/4 d'1 del matí

Orientolot 2016

El dimecres 27 d’abril es va celebrar de nou l’Orientolot. Una activitat adreçada als alumnes de 1r d’ESO de tota la comarca que pretén donar a conèixer un nou esport, les Curses d’Orientació.

L’activitat es va realitzar a l’aire lliure (pel volcà Montsacopa i el centre d’Olot) en grups acompanyats d’un monitor, amb sortida i arribada als Camps de Futbol del Pla de Baix.

orientolot

“Connect@t? Guanyar depèn de tu” 11ª Edició Concurs Contes Consum

Des de fa 11 anys la Cooperativa Consum, aprofitant el dia mundial del consumidor, convoca aquest concurs que sempre versa sobre algun tema al voltant del consum responsable. Aquest any el tema sobre el qual s’havia de treballar era l’ús responsable i crític de les noves tecnologies.

Tots els grups de 2n d’ESO, des de la matèria d’EViP hi van participar. És un treball interessant perquè es fa amb grups de 3 o 4 alumnes que treballen cooperativament en el redactat i les il·lustracions d’una història inventada, donant el millor de sí mateixos per tal de presentar un conte final. És la segona vegada que hi participem.

Aquest any els alumnes de 2n ESO C Àlex Orri, Martí Palma i Pau Torrent han rebut una menció d’honor pel valor pedagògic del seu conte: “Malalt pel mòbil” en el qual expliquen la història d’un nen que es desperta convertit en el mòbil del seu amic, i al cap del dia acaba malalt perquè l’amic no ha parat de fer-lo servir. Aquesta experiència el fa reflexionar sobre l’ús abusiu que fem del mòbil.

Al concurs hi ha participat més de 2000 estudiants i més de 500 contes. Estar entre els 8 finalistes és un honor i un reconeixement a la feina ben feta.

L’entrega de premis es va dur a terme el dia 18 d'abril a l’Auditori Santiago Grisolia del “Museo Príncipe Felipe” de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Enllaç al conte...

contes
estel

2a edició del Dictat Popular

El 23 d'abril, dia de Sant Jordi, es va celebrar la 2a edició del Dictat Popular que organitza el Servei de Català d'Olot-la Garrotxa. L'acte, que també va constar d'una lectura encadenada de El llibre de les bèsties de Ramon Llull per commemorar el VII centenari de la mort del beat, va tenir lloc al Casal Marià.

Hi van participar una setantena de persones, que van haver d'omplir els buits d'un conte de l'escriptor Francesc Serés titulat "La parella perfecta". Estel Batlle, alumna de l'institut (2n Batx.) i guanyadora de la categoria B, es va endur una excursió en caiac per la Costa Brava i dues entrades per al concert d'Obeses, que es va dur a terme el mateix vespre a la sala El Torín .

IX Festival del llibre de l'artista

El dimarts 26 d'abril, els alumnes de Literatura universal varen visitar l'exposició del IX Festival del llibre d'artista enguany dedicat al llibre-joc, Game book.

Elisa Pellacani, directora del festival, els va fer una explicació magistral sobre els llibres d'artista i, tot seguit, va comentar-los les tècniques i el significat dels llibres que s'hi exposaven.

festival
presentació llibre

Presentació del llibre SI NO Hi HA DEMÀ

El passat 21 d'abril i dintre els actes de celebració del Sant Jordi, el Departament de català va organitzar per al alumnes de primer de batxillerat la presentació del llibre SI NO HI HA DEMÀ de Sílvia Pagès i Neus Verdaguer, exalumnes del nostre institut.

Recital de poesia

21 d'abril,

a les 8 del vespre,

a la sala El Torín

recital

16è

Memorial Miquel Vilanova

Divendres, 22 d'abril

memorial
educació infantil

Colonies a la Rectoria de Sant Salvador de Bianya

El passat 7 i 8 d'abril  tots els alumnes de CFGS d'Educació Infantil van portar a terme unes Colònies a la Rectoria de Sant Salvador de Bianya. Les activitats eren organitzades pels propis alumnes de segon responent a un projecte de la matèria de Joc infantil.
Els alumnes de primer, per la seva banda també van poder dinamitzar  dues activitas  des dels mòduls d' Autonomia personal i salut i Habilitats socials.
Era el primer cop que les colònies es feien amb les dues classes d'Educació Infantil alhora i l'experiència s'ha valorat molt positivament. Van ser dos dies de bona convivència i molta complicitat entre tothom.

Certamen de lectura en veu alta

Per tercer any consecutiu, els alumnes del nostre centre varen participar en els quarts de final del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, que aquest any celebra la seva XII edició. El Teatre Principal d'Olot es va omplir d'alumnes que, amb molt silenci i respecte, varen animar i escoltar amb atenció tots els participants.

Angélica Negreiros (1r ESO C) hi va participar en la categoria "timoners", de la qual formen part aquells alumnes de cicle superior de primària i 1r cicle d'ESO que fa menys de dos anys que han arribat al nostre país. La categoria "corsaris" va ser representada per Pawanjot Kaur (2n ESO A). Totes dues varen mostrar un alt nivell lector i poden estar satisfetes del seu paper. Felicitats!

Helena Soler (4t A), Mari Fernández (4t C) i Victòria Vilalta (4t C), participants en la categoria "tropa de corsaris", varen interpretar la seva lectura amb molta desimboltura i coordinació i varen aconseguir el passi per a la semifinal que se celebrarà a Girona el 6 de maig.

ENHORABONA I MOLTA SORT EN LA FASE SEGÜENT!

certamen
expo

Visita ExpoJove 2016

Un any més es va celebrar el Saló de Formació i Ocupació (EXPOJOVE) al Palau de Fires de Girona els dies 13, 14,15 i  16 d’abril destinat, entre d’altres, a l’alumnat de 4t d’ESO.

En aquest Saló  els alumnes van trobar   tota la informació dels estudis de Batxillerat, l’oferta de Formació Professional amb estands dinàmics per famílies professionals, en els quals es realitzaran activitats demostratives constants, Programes de Qualificació Professional Inicial , Escoles Oficials d’Idiomes... per tal  d’ajudar a encaminar els joves a les diverses possibilitats acadèmiques i professionals.

EL VOLUNTARIAT, UN COMPROMÍS

Un curs més l’Institut Montsacopa participa del voluntariat “Apadrinar un avi” dins el projecte “Ser gran en dignitat” de Càritas Garrotxa. Aquest voluntariat es presenta als alumnes de 4t ESO i, aquest curs, són 13 alumnes els que hi han estat interessats. Els alumnes són: Ceci Aguilar, Ivet Navarro, Paula Sotillo, Sandra Barea, Clàudia Castanyer, Judit Llongarriu, Laura Coderch, Jèssica Cuenca, Pau Fàbrega, Bàrbara del Valle, Zakia El Hammach, Noemí Roca i Maria Hernández.

Aquest voluntariat té per objectiu posar en relació joves estudiants i persones grans que estan en centres residencials. Els joves visiten els centres una hora a la setmana i ofereixen acompanyament a les persones grans en situació de solitud i fomenten el diàleg i la comprensió entre generacions. Les residències on fan el voluntariat són: La Caritat, la residència Sant Jaume, La Tardor, Edat 3 i la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts.

voluntariat

literatura universal

Els alumnes de LITERATURA UNIVERSAL han visitat l’exposició “Remembrança. Visions sobre les germanes Brontë al paisatge de la Garrotxa de la fotògrafa Helena Aguilar Mayans dins el Festival de literatura MOT.

14è Concurs de fotografia matemàtica. Geometria i natura per assaborir

concurs

intercanvi

Intercanvi amb alumnes del Lycée Claude Bernard

 

Els alumnes de 1r i 2n de Batxibac han rebut els estudiants francesos de l'intercanvi organitzat pel departament de francès conjuntament amb el Lycée Claude Bernard de Villefranche-sur-Saône, prop de Lyon.

Els hem fet conèixer una mica del nostre país i han visitat:

  • Barcelona i, més concretament, el seu barri gòtic i el museu Picasso.
  • Girona on van realitzar una gimcana per conèixer el call jueu i el centre històric.
  • Besalú.
  • Olot i comarca.

Els estudiants francesos han assistit a classe i també han passat bons moments amb les famílies.

Esperem poder repetir aquesta magnífica experiència el curs vinent.

Alba Torra, Premi Sambori de narrativa

Enguany, l'alumna Alba Torra de 2nD ha estat guardonada amb el primer Premi Sambori de narrativa en català amb Papallones. L'acte d'entrega de Premis Sambori de la Demarcació de l'alt Ter-Garrotxa, que comprèn tres comarques (La Garrotxa, Osona i El Ripollès), es va celebrar el 20 de març al Teatre Cirvianum de Torelló.

El Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectiu promoure la participació en un projecte comú i difondre l'ús del català dins de l'àmbit escolar.

Alba
Inici

 
institut

institut

 

 

C/ Joan de Cabirol s/n Telèfon 972 267 000 Fax 972 271 027 iesmontsacopa@xtec.cat Com arribar-hi.
 
atri
intranet
Biblioteca

40anys