NOVETATS
Visita al saló de l'ensenyament

El passat 19 de març els alumnes de 2n de batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona. Al matí, van visitar el Saló de l’Ensenyament, on van poder gaudir d’una àmplia oferta d’estudis que els ha d’ajudar a escollir el seu futur. En van sortir ben carregats de material i ben informats.
Després de dinar, ens vam dirigir al TNC per veure l’obra de teatre L’art de la comèdia, dirigida pel genial Lluís Homar i interpretada per un excel·lent elenc d’actors del nostre país –amb qui alguns alumnes es van poder fer fotos. Una extraordinària comèdia escrita per De Filippo, amb molt bona crítica, que fa reflexionar sobre el món del teatre i, en definitiva, sobre la vida.
Tot plegat, un dia ben complet i molt aprofitat!

 
òmnium

ÒMNIUM CULTURAL, 2015

El dissabte dia 14 de març de 2015 es va celebrar l'acte de lliurament de premis del XLI concurs literari infantil i juvenil de la Garrotxa a Sant Feliu de Pallerols, a la "Sala Ca les hermanes", espai polivalent de l'ajuntament del poble.

Enguany es van presentar més de 1500 escrits entre poesia i prosa, amb un total de vint centres escolars participants de la Garrotxa. L'espectacle va començar amb una breu obra de teatre a càrrec del grup teatral "El llumí".

L'institut Montsacopa està molt orgullós dels quatre premis aconseguits pels alumnes Dídac Morera amb l'obra "Me'n vaig de casa", 2n premi de prosa de batxillerat, Núria Casadesús amb l'obra "El reflex de la teva ànima", 1r premi de prosa de batxillerat, Àstrid Monells amb l'obra "Negre", 3r premi de prosa de 3r/4t d'ESO i Martí Palma amb l'obra "El somni d'en Bernat" 2n premi de prosa de 1r/2n d'ESO.

Per acabar, els alumnes de 6è de primaria de l'escola Rocalba de Sant Feliu de Pallerols ens va oferir una divertida representació teatral, "Salvat per les lletres" on es destacava, de manera lúdica, les possibilitats que té la llengua de crear diferents paraules.

Felicitem de tot cor els alumnes premiats i animem tos els altres participants, encara que no hagin resultat premiats, a continuar escrivint, ja que la llengua és el vehicle del nostre pensament i de tots els coneixements.

 
concurs
 
Els alumnes d'Història de l'Art visiten Barcelona

L'alumnat de 2n de Batxillerat de l'INS Montsacopa que cursa la matèria d'Història de l'Art va realitzar, el passat 10 de març, una sortida a Barcelona, per tal d'admirar algunes de les obres artístiques del segle XIX i segle XX objecte d'estudi del temari d'aquesta assignatura.

Algunes les van poder contemplar sobre el terreny, a l'aire lliure, en diferentes indrets de la ciutat, com l' Elogi de l'aigua, de Eduardo Chillida, situada al Parc de la Creueta; Dona i ocell, de Joan Miró, a l'antic escorxador (avui Parc Joan Miró); l'edifici modernista Casa Milà, també coneguda com "la Pedrera", d'Antoni Gaudí, al Passeig de Gràcia; el Pavelló alemany de Montjuïc dissenyat per Mies van del Rohe.

D'altres les van poder admirar dins el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), com Els primers freds, de l'escultor Miquel Blay, el quadre preciosista La vicaria, de Marià Fortuny, i Nit de lluna, obra surrealista de Leandre Cristòfol. Per acabar, van visitar l'auditori Palau de la Música Catalana, una altra joia del modernisme català.

La sortida va començar a les 8 del matí i va acabar a les 9 del vespre. Una jornada ben aprofitada !
 

Guanyadors del concurs Picalletres

picalletres

Els alumnes de 3r d'ESO C del nostre institut han quedat campions de la comarca de la Garrotxa del Picalletres, el concurs lingüístic que consisteix a lletrejar paraules en català.

Albert Pradas, Marc Ramos i Mireia Reverter han estat esplèndids en les diferents fases del concurs, enfrontant-se a diferents grups d'altres instituts de la comarca, i han guanyat en una final molt emocionant el 3r d'ESO A de l'escola Cor de Maria.

 

Els alumnes de 1r d'ESO visiten les coves de Serinyà

El dia 4 de març, els alumnes de 1r d'ESO van fer les visites al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà per tal d'observar, in situ, els espais i ambients habitats des de temps del paleolític mitjà (fa uns 200.000 anys) i l'espai de la Draga de Banyoles, on s'ha reconstruït un petit poblat neolític (de fa uns 7.300 anys). El dia, plujós, va deslluir una activitat que va resultar apassionant i molt completa per tal de comprovar els seus coneixements d'aquests períodes de la Prehistòria.

 
Setmana del 23 al 27 de febrer. Activitats

Treball de síntesi (2n ESO)

Treball de síntesi (3r ESO)

País Basc (1r Batx.)

 

Berlín (2n Batx.)

 

 

Alumnes de l’Institut  Montsacopa fan la ruta de l’exili

El passat 18 de febrer, alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Montsacopa van homenatjar els exiliats republicans del 1939 visitant alguns dels principals escenaris on es van produir aquells desgraciats fets.

El dia va començar amb la visita a la Maternitat d’Elna, on van poder prendre contacte amb el drama humà que van representar els camps de concentració del sud de França de la mà d’Elisabeth Eidenbenz, autèntica protagonista de la Maternitat.

Tot seguit van visitar la tomba d’Antonio Machado a Cotlliure i van continuar fins a les platges d’Argelers on el 1939 també es va instal·lar el camp de concentració que va agrupar fins a 90000 republicans en unes condicions infrahumanes. Prèviament havien tingut un moment de record per al centenar de nens que van ser enterrats en l’espai que ocupava el Cementiri dels Espanyols, annex al mateix camp de concentració.

El retorn a Olot va passar pel coll de la Manrella, on van poder deixar un record al peu del petit monument dedicat al president Lluís Companys i un altre record al monument dedicat a l'Exili que hi ha a la Vajol.

Aquests actes van estar acompanyats de lectures molt emotives i significatives de persones que ens han deixat les seves experiències escrites en les seves memòries. Va ser una jornada plena d'emocions històriques.

 
Treball de camp pel PNZVG. Alumnes de 1r d'ESO

El passat dia 21 de gener de 2015, l'alumnat de 1r d'ESO va tornar a al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per tal de poder comprovar sobre el terreny, ja visitat el mes d'octubre, els canvis que experimenta el paisatge com a conseqüència de l'efecte estacional.

Alumnat i professorat van poder gaudir de visites guiades al Parc Nou, on van visitar el Museu dels Volcans, una exposició temporal i l'estació meteorològica.Posteriorment van fer una caminada fins a can Xel, punt de recollida dels autocars per tornar cap a l'institut.

Inici

insmontsacopa
40 anys

insmontsacopa

C/ Joan de Cabirol s/n       Telèfon 972 267 000       Fax 972 271 027      iesmontsacopa@xtec.cat

atri
intranet
Biblioteca
Com arribar-hi.

no retallades

manifest