Abril 2010

L'IES Montsacopa participa en la Mostra 2010 de Produccions Audiovisuals del Departament d'Educació, en la modalitat de fotografia.

IMATGE FOTOGRÀFICA DELS 40 ANYS DEL NOSTRE IES I DESENVOLUPAMENT D'UNA PROPOSTA TRIDIMENSIONAL.

 

POESIA VISUAL I COMUNICACIÓ

Curs 2009-10

IX PREMIS SALVADOR REIXACH

El passat 3 d'octubre va tenir lloc al Centre Cívic de Santa Pau el lliurament del IX Premis als Treballs de Recerca “Salvador Reixach”, en la qual alumnes del nostre centre hi van tenir un destacat paper.

En l'àmbit científico-tècnic l' Ester Pi va guanyar el 1r premi amb un treball sobre la qualitat de l'aire i de l'aigua i la presència de microorganismes i bacteris en determinats llocs públics, amb el títol “Els altres habitants”.

També en aquest mateix àmbit Jordi Ventolà va guanyar el 2n premi per un treball que planteja la conversió d'informació gràfica i cartogràfica en digital per tal d'elaborar mapes que permeten analitzar l'evolució dels usos, amb el títol “Canvi d'usos del sòl de la Garrotxa. El cas de les Preses”.

En l'àmbit humanístico-social Jordi Espigulé va guanyar un 3r premi per un treball que investiga els fets molt lamentables que van succeir al nostre país durant els primers anys de la postguerra i que porta per nom “Procediments sumaríssims d'urgència durant el primer franquisme”.

També van resultar finalistes, en l'àmbit científico-tècnic, els alumnes Jordi Pons (“Estació meteorològica automatitzada”), Arnau Coll (“La ratafia”), Judit Fageda (“Millora dels recursos energètics d'un centre educatiu”) i Sònia Suñer (“Origen i evolució de les plantes cultivades. Millora de la tavella brisa”).

A més l'acte de lliurament va anar precedit pel recital de poemes de Josep Palau i Fabre titulat “Palau i Fabre. Les pulsions del jo”. Amb un suggerent acompanyament d'imatges i música els alumnes del nostre centre Oriol Llorens , Berta Lluís , Cèlia Mayans , Blanca Pairó , Àngela Ribó , Gerard Serrat i Èric Vilarrasa van posar la veu a poemes tan significatius dins l'obra del poeta com “La sabata”, “La rosa” o “Cant espiritual”.

Curs 2008-09

l'IES Montsacopa obté tres premis Salvador Reixach.

El passat 4 d'octubre el Centre Cívic de Santa Pau va acollir, com cada any, el lliurament dels VIII Premis Salvador Reixach als millors Treballs de Recerca de segon de batxillerat.

L'acte va començar amb parlaments de la Sra. Alcaldessa i del vice-president del Patronat d'Estudis històrics d'Olot i Comarca. Va seguir un concert de cançons i cuplès de Càndida Pérez a càrrec de Rocio Romero i Elisa Planagumà.

L'IES Montsacopa es va adjudicar els tres primers premis en l'Àmbit Humanístico-Social. El primer va ser per Marc Danés Castells amb el treball Joaquim Danés i Torras. Exili i presó; el segon va correspondre a Mercé Teruel Salvador amb Un passeig pel Solell de Reixac i en Marc Badia, que va parlar de L'aiguat de l'any 1940 a la Garrotxa es va endur el tercer. L'Albert Fàbrega i la Judit Soy varen ser guardonats amb diploma d'honor.


Des d'aquí la nostra enhorabona.Curs 2007-08
L'IES Montsacopa ha guanyat uns del premis de la Mostra 2008 de Produccions Audiovisuals del Departament d'Educació, en la modalitat de fotografia. Tot un èxit, davant el nombre de projectes presentats, tant per qualitat com per quantitat. El treball premiat es basa en una proposta interdisciplinària entorn a la imatge, organitzada pels departaments de Matemàtiques i d'Educació Visual i Plàstica.
A partir d'un concepte matemàtic, generalment de geometria, s'han realitat un seguit de fotografies vinculades, en aquesta ocasió, al tema del volum o formes 3D, amb un total de 40 fotos, essent l'objectiu assolir una dinàmica de treball a l'aula en el context d'aprenentatge de l'ús dels audiovisuals, tant a nivell tècnic com en resultats finals.
Retransmissió dels Resultats de la Mostra de Produccions Audiovisuals del Departament d'Educació.

 

Divendres, 13 de juny, a les 6 de la tarda a la sala d'actes de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, en Marc Danés i Castells, acompanyat per Teresa Danés i Teresa Font (directora i cap d'estudis de l'IES Montsacopa), pel tutor del treball, Guillem Jacquet, i familiars, va rebre, de mans de la Rectora de la UdG Sra. Anna M. Geli, el Premi de l'Àmbit Comarcal la Garrotxa pel seu treball de recerca titulat: JOAQUIM DANÉS I TORRAS. Exili i presó. En aquest treball d'investigació, en Marc aprofundeix en l'estudi de la biografia del seu besavi, particularment en els anys d'exili i presó. Aquesta recerca s'ha materialitzat en forma de pàgina web que pensa divulgar ben aviat. En aquesta 9ª edició Premis Consell Social de la UdG, s'hi han presentat 189 treballs de 63 centres. Cada guardonat ha rebut un val de 700 euros en material didàctic per a l'autor del treball i l'institut, la matrícula universitària gratuïta per al proper curs a Girona i un diploma.


En Carles Barris, de 1r de Batxillerat, ha guanyat el 1r Premi en la categoria de Batxillerat del Concurs de fotografia matemàtica.


L’Anna Aranda, de 1r d’ESO B, ha obtingut el 2n Premi en la categoria de primer cicle d’ESO del Concurs de fotografia matemàtica.


La Mercè Teruel, de 2n de Batxillerat B, ha estat guardonada amb el 1r premi del Concurs de contes i relats "Un Mar de Paraules".


 Viatge a Alexandria (premi del concurs de contes i relats "Un Mar de Paraules")

 

També ha estat guardonada amb el 3r premi dins l'Àmbit de les ciències socials i les ciències humanes del V Premi Argó per alumnes de Batxillerat.El passat dia 16 de juny, al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona hi va haver el repartiment de premis de Treballs de Recerca, dins la convocatòria del V Premi Argó per alumnes de Batxillerat.
En aquest acte acadèmic, l'alumna Mercè Teruel i Salvador de 2n de batxillerat a l'IES Montsacopa va rebre un 3r premi dins l'Àmbit de les ciències socials i les ciències humanes.
El treball, Un passeig pel solell de Reixach, tenia un enfocament original, rigorós i molt interessant. Es basava en la descripció, evolució i anàlisi que ha experimentat aquest paratge del municipi de Santa Pau al llarg de l'última centúria, especialment.
A més de la descripció geogràfica, que mostra no només que ha trepitjat repetidament el territori sinó que ha estudiat diversos materials procedents del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i cartogràfics, analitza l'evolució d'aquest territori pel que fa a usos econòmics i d'hàbitat, documentant abastament amb entrevistes i material gràfic i videogràfic de gran valor antropològic els canvis experimentats, a través dels records dels seus actuals moradors d'orígens ben diversos, que no sols han explicat el seu periple vital, sinó que han fet que, a través seu, es poguessin documentar els canvis del territori.
Tot plegat mostra una descripció ben viva i de gran rigor que justifica el premi rebut entre el gran nombre de treballs que hi optaven.

En Jie Luan, de 3r d’ESO D, ha obtingut Menció honorífica a les Proves Cangur en haver-se classificat dins de l'1% de les millors puntuacions.

L’Alba Planella, de 2n de Batxillerat B, ha estat premiada en el concurs “Comunica’t” de la Universitat de Barcelona amb el treball “El meu futur”.

La Marta Delgà, de 1r d’ESO A i en Xavier Badia, de 2n d’ESO A, són guanyadors de la fase provincial del concurs Fem Matemàtiques.
La Coralí Plujà de 2n de Batxillerat B i en Francesc Morte de 2n de Batxillerat A han estat premiats en el concurs literari de l’Omnium Cultural.

La Kadijatu Waggeh, de 2n d’ESO B, en Tomàs Xuclà, de 1r BAT A i la Judit Soy, de 2n de BAT B són guanyadors de la fase provincial del concurs d’anglès: THE FONIX .

 

PREMIS DE TREBALLS DE RECERCA. Promoció 2005-2007:
Marc Anglada : Premi Salvador Reixach
Pol Vila: Premi Gerbert
 
Amunt Jornada tècnica: Edició col·laborativa de documents web