inici  

  Agenda    
  l'IES    
Oferta Educat.
  Com som      
  Activitats      
  Recursos      
 Curs 03-04    
  Enllaços      


Recursos
  Els passadissos de l'institut són les notres seles d'exposicions: Art del segle XX
Antoni Tàpies
(1923-)
Taronja sobre decorat de teatre (1978)
Pintura sobre paper
Tàpies es pot qualificar d'informalista, abstracte, amb un llenguatge personal posant molt èmfasi en les possibilitats plàstiques de la matèria pictòrica, més que de la forma.
L'objectiu final és una pintura de relleu, orogràfica, recreant-se en la presentació de textures rugoses, poroses o granuloses.
Fa servir el collage (amb empastes gruixuts i cordes, sorra, fustes, etc), el grattage (ratllat de superfícies com el cartró), la mixtura (barreja de pintura amb pols de marbre). Amb aquestes tècniques fa els seus murs amb empremtes, incisions, solcs i escletxes, ferits pel pas del temps o per l'acció humana. En els darrers anys els collages es converteixen pràcticament en escultura, amb la integració d'objectes quotidians, com mobles.
Repeteix una sèrie de signes e imatges simbòliques pròpies, amb al·lusions a l'univers, la vida, la mort o el sexe. Figures geomètriques, més o menys distorsionades; creus en formes diverses, la T, les quatre barres, o signes antropomòrfics (peu, ma).
En aquest quadre el paper pintat ha estat retallat, doblegat i rebregat i després s'ha enganxat sobre el fons blanc del quadre.