|
El pollastre i els capons del Prat de pota blava tenen la fama de molt antic per la finor i melositat de la seva carn. De fet, aquesta fama, i el reconeixement de les seves qualitats es limitava al mercat barceloní i a la pròpia comarca del Baix Llobregat (mercat de capons i pollastres a la rambla de Catalunya per les festes de Nadal).
Fou el professor Salvador Castelló i Carreres, qui, a principis d'aquest segle, descobrí i feu conèixer, junt amb altres col·laboradors, l'existència d'una població avícola més o menys homogènia en el Baix Llobregat, una població que presentava una sèrie de caracterials constants, com el tamany i forma de la cresta, el color de les orelletes, el color blau de les potes i netes de plomes, el seu pes, l'aspecte morfològic en general, i especialment la coloració del seu plomatge d'un color de fons tot esquitxat de plomes negres, i es va iniciar la fixació de les principals característiques i obtenir una població uniforme que avui coneixem amb el nom de la raça Prat rossa de pota blava. |