Maletes de lectura
D'aquestes maletes disposem un llibre per cada alumne
   
 

Jo també sóc una maniàtica. McFarlane, A. Mc Pherson, A. (1990). 32 exemplars iguals.
¿Que no hauria de llegir el diari de la meua germana? Molt bé. Em jugue el que vulgueu que vosaltres el llegireu a la mínima oportunitat. Això sí que m'ha fet comprendre millor les dones. ¡I ja crec que ho necessitava! ¡En quines situacions es fica Susie! Són encara més emocionants que la meua vida.

   
  Diari d'un jove maniàtic. McFarlane, A. Mc Pherson, A. (1988) 32 exemplars iguals.
¡Per fi! ¡Un llibre per a hipocondríacs i joves sofisticats com jo mateix! Ací hi ha les respostes a les preguntes que mai no m'he atrevit a fer. Sí, aquest és el llibre per a la meua generació. ¡Hipocondríacs joves del món, uniu-vos! ¡No hi enim res a perdre més que la salut!

L'Igo i el Drago, Mira Lobe (1984). 27 exemplars iguals.
L'Igo ha perdut la seva pilota. Buscant-la, troba el que no hauria pensat trobar mai: un ou. El porta a casa, i al cap de cinc dies l'ou s'obre i en surt un drac petitió. Tots el reben amb gran alegria i li posen el nom de Drago. Però Drago comença a créixer i créixer.... ¡Pobre Ingo, quantes coses li passaran!.

 

   
Màquines d'empaquetar fum i altres invents, M. Dolors Alibés (1989). 29 exemplars iguals.
La Cati és inventora. I ella i els seus amics volen arreglar el món perquè diuen que la gent gran no se'n surt. Amb els seus invents confien solucionar molts problemes ciutadans i els proposen al batlle del seu poble, que impressionat i delerós per la maquineta de fer veure els pensaments, accedeix a fer públics el projectes de la colla.
 

L'endrapasomnis, Michael Ende. (1986). 32 exemplars iguals.
Quin és el problema de la princesa Dormissona? Doncs ser la princesa d'un país que valora sobretot el ben dormir, i ella pateix de malsons. Els pobres pares no saben què fer per guarir-la, els metges no troben cap solució. El rei es decideix a anar pel món a buscar un remei. Camina que caminaràs i quan ja estava desanimat, un dia troba un personatge lluminós, espurnejant i sobretot mort de gana de somnis. Aquest petit geni pot menjar els malsons de la princesa si ella recita uns versos per avisar-lo. Dit i fet! Na Dormissona podrà dormir i, de retruc, els reis i tot el país també reposaran satisfets.

   
 

La maquina maravillosa, Elvira Menéndez. (1989). 15 exemplars iguals.
Cuenta la historia de cuatro amigos que, viven a finales del siglo XXI. Los adelantos técnicos son tan grandes en esa época que la vida es fácil y confortable, pero tremendament aburrida. Un día, con la ayuda de un viejo inventor, los chavales consiguen una máquina para entretener a los padres y, gracias a ella, todos descubren un mundo nuevo, lleno de aventuras y emoción

 

En Pere Trapella, Mercè Canela (adaptació del conte popular basc) (1983). 30 exemplars iguals.
En Pere era enginyós i viu com una mostela, però treballar no s'havia fet per ell. De feia temps que tenia les terres abandonades, el graner ple de teranyines i el corral buit. Quan li calia alguna cosa la solució més fàcil era anar-la a demanar als veïns.
   
En tomàs i el llapis màgic. En Tomàs vivia en una capsa de sabates. La capsa era prou gran i confortable i sortir li feia por, però... allà dins s’avorria! Per això, un bon dia es va atrevir a sortir i a mirar. I va trobar un munt d’amics.
   
  Cuca japonesa. La cuca japonesa la fan ballar i córrer pels carrers de Talamó, l'Octavi i els nois i noies de la vila, i el Pigat i tot, és clar. Es valen de tota mena de recursos i treballen amb bon humor. El que cal és fer cas a la crida de l'Ajuntament i participar activament i amb imaginació a la Festa Major.
   

Festa major. Ha nascut en Marçal. El conte "La Festa Major", igual que la resta d'exemplars de la col.lecció, té com a objectiu primer el treball de la lectoescriptura de les lletres, concretament de la g, j, tg, tj, tx. ig, en el primer llibre i de la x, ix, s, ss, c, ç, z, en el segon. Els protagonistes principals són dos germans, en Pau i la Laia, i al seu entorn giren la resta de personatges -pares, familiars i amics-. En el primer títol en Pau i la Laia estan molt contents perquè en arribar de l'escola han rebut una carta dels seus iaios i els conviden a la Festa Major. Mentre esperen passen uns mesos il.lusionats. A la fi arriba i ens expliquen totes les coses divertides que fan. En el segon en º Pau i la Laia, estan il.lusionats pel naixement dels seu germà i ens expliquen els esdeveniments ocorreguts. "Ha nascut en Marçal"(x, ix, s, ss, c, ç, z)

   
Plou. Treballa la lectoescriptura de les consonants p, l, h. A la Laia i en Pau els agrada molt anar a la platja i aquest cap de setmana han decidit anar-hi. El dissabte pel matí, els pares, posen a punt la caravana i el cotxe. La iaia Mercè ha vingut per acomiadar-los i els ajuda a preparar els aliments que s'han d'emportar. Un petit incidit de la Laia els fa endarrerir i els pares esperen impacients dins el cotxe. El viatge és tranquil, però quan passen pel mig d'un poble una camioneta travessera al mig d'un carrer els fa parar una estona. El pare es posa nerviós i la mare li prepara la pipa perquè es distregui. S'instal·len en un pla una mica lluny de la platja perquè així poden agafar aigua del pou. Mentre els pares arreglen la caravana els xiquets s'entretenen tocant les coses que hi ha pels voltants. Després se'n van cap a la platja. No fa gaire bon dia i l'aigua és freda. Pep decideix pescar, la Laia s'estima més jugar amb la sorra. De sobta comença a ploure, recullen les coses i se'n van de pressa. Cau un xàfec molt fort. Quan acaba de ploure tot queda inundat. En Pau amb la canya pesca la pala lila que han perdut quan arribaven a la caravana i la Laia es posa molt contenta.
   
En Ton i la Neus. Treballa la lectoescriptura de les consonants n,d. En Ton i la Neus son dos germans que fa poc temps que han vingut a viure a prop de casa de la Laia i en Pau. La seva mare els envia a comprar pa. Passen per davant de la casa dels seus amics i de seguida els conviden a entrar. En Pau sent curiositat per veure els moixonets que hi ha al niu. La Laia i la Neus entren dins de casa per veure les joguines. Comencen a descobrir les joguines i se n'obliden que han d'anar ha comprar. Després tots quatre fan una partida de dòmino. La Laia guanya la partida. Aleshores la mare d'en Ton i la Neus els fa saber que es molt tard. I s'adonen que hauran de tornar a casa sense pa perquè el forn ja està tancat. La mare els soluciona el problema donant-los la meitat del seu pa. Tots estan molt contents perquè tenen pa i s'ho han passat molt bé. A més en Pau s'emporta els titelles que en Ton li ha regalat.
   
 
L'home dels pantalons grisos. Si algú hi ha al món amb una bona ceba, aquest és Perry Clifton. I la ceba és la investigació. Tantés així que la seva aspiració és que el traslladin al Departament d’investigació dels magatzems ontreballa. Qui t’havia de dir, Perry, que per causa dels diamants Kandarsky ja es pot dier que hi tensun peu? Quines vacances més aprofitades, Perry! Ets un as! Has deixat tota la bòfia amb la bocaoberta. I tot Londres també. Ningú no confiava en tu, i ets tu l’únic que se n’ha sortit. Ara que, si noarriba a ser per l’herència de Lester Mac Dunnagan...
   
  Alícia en terra de Meravelles. El conte explica la història d'una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes. El conte és ple d'al·lusions satíriques als amics de Dodgson, l'educació anglesa i temes polítics de l'època. La terra de les meravelles juga amb la lògica d'una manera tan especial que l'obra ha arribat a tenir molta popularitat tant entre els de xiquets com entre els adults. El llibre està considerat un dels exemples més característics de la literatura de l'absurd i la seva estructura narrativa ha estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic.
En aquesta obra apareixen alguns dels personatges més famosos de Carroll, com el Conill Blanc, el Barreter, el Gat de Cheshire o la Reina de Cors, els qual han cobrat prou importància per a ser reconeguts fora del món d'Alícia
   
 

Papel mojado. Partiendo de un argumento típico de novela policíaca ?un asesinato que parece suicidio y un asesino que nunca lo parece?, aborda Juan José Millás un tema a la vez psicológico y literario: el del conflicto entre lo que se es y lo que se quiere ser o, si se prefiere, las relaciones entre apariencia y realidad, que es tanto como decir: la razón de ser de la literatura. Con un estilo ágil y lleno de los más diversos registros, mezcla de parodia y melodrama, de humor e ironía, de lirismo y cínico sarcasmo, avanza el relato entre diálogos brillantes, metáforas surrealistas y ecos inconfundibles de la novela negra, llevando en volandas al lector hasta un final soprendente, insólito, casi borgiano.

   

El petit Nicolas i els companys. El petit Nicolás és un nen que va amb una colla. A cada capítol passen una aventura diferent. Al primer capítol, al Clotaire, un amic del Nicolás, li han posat ulleres. També hi ha un altre capítol que el Nicolás va a casa d'uns amics al camp. I es pot comprovar quina és la vida d'uns campistes. El bonic d'aquest llibre és el comportament dels protagonistes, perquè fan molta gràcia. N'hi ha que són molt ignorants i també n'hi ha de golafres, com l'Alceste.

   
La guía fantàstica. El dueño de una vieja librería regala a un joven un libro que se transforma según la imaginación del lector. Para muchos, solo será una obra de páginas en blanco. Para otros, aunque por un tiempo limitado, se convertirá en un maravilloso relato, en el que seres fantásticos y mundos imaginarios mostrarán lo que de genial o de absurdo puede haber en la vida humana.
   
  El misteri de Buster Keaton. Conjunt de tretze contes on el seu autor ens convenç que les coses que semblen molt normals i simples gairebé no ho són mai, que el número tretze és un número màgic, que la por de vegades fa riure i que el riure de vegades fa por...