Visita Llibreria Casa Anita
CURS 2009-2010
La llibreria Casa Anita està situada al cor de Gràcia, al carrer de Santa Eugènia. Davant l'aparador i el rètol, pintat a mà, es té una sensació inquietant: aquesta podria ser la llibreria d'un conte. I és que Casa Anita és un lloc especial, acollidor, on s'ha preservat l'estructura i el nom de la casa original: una antiga merceria amb vivenda al fons i al primer pis.

L'espai està dividit en petites estances que marquen l'organització dels llibres: els llibres per als més petits al costat d'una secció dedicada a les tradicions catalanes, als reculls de contes i contes populars. Una mica més endins, al mig de la llibreria, hi ha una sala dedicada als àlbums, amb tres taules, força plenes però on cada llibre té un lloc i tots estan ben exposats. A l'estança següent conviuen la narrativa juvenil, els clàssics, els llibres de coneixements, les manualitats, els jocs, la cuina, els diccionaris i els còmics.

I encara ens queda el pis de dalt, a on s'arriba per una escala estreta i dreta, que dóna el toc de misteri a Casa Anita. Mentre hi puges tens la sensació que arribes a l'amagatall d'un tresor. En aquest pis hi ha els llibres d'art, de filosofia, de religió, de poesia, de teatre i de música, i en un racó, davant de les escales, els llibres per als pares. I és en aquest espai on vam fer la nostra sessió sobre l’àlbum il·lustrat.

L’Oblit Braseiria que porta la llibreria “Casa Anita” ens va fer una sessió sobre els llibres “Àlbums il·lustrats”.
Els iniciadors dels àlbums il·lustrats van ser Cris Van Allsburg’s, Eric Carle i Anthony Broene.
S’entén com a ÀLBUM IL·LUSTRAT el llibre en el qual la imatge i el text col·laboren junts en la construcció del significat. El que no et diu el text, t’ho diu la imatge.
Vam poder veure una selecció de bons àlbums il·lustrats que va triar l’Oblit i que ens va anar presentant de tal manera que la sessió ens va passar en un obrir i tancar d’ulls.

maig 2010CRP Vallès Occidental I
Curs 2010-2011