Una WebQuest és una activitat de recerca en la qual gairebé tota la informació utilitzada pels alumnes s’extreu de la xarxa. Les WebQuests tenen en compte la rendibilitat del temps de l’alumne/a, per tant, centren més l’atenció en la utilització i la transformació de la informació que en la seva recerca.

En aquest apartat podreu accedir a les WebQuest realitzades pels membres del Grup de Treball de Ciències, creat en el marc del Pla de Formació de Zona del Pla de l'Estany i coordinat pel Centre de Recursos Pedagògics, amb la participació de tots els centres d'Educació Secundària, públics i privats, de la comarca.

     
 
Els caçadors de tempestes
    Autora: Àngela Donoso Julià, professora de l'IES Pere Alsius i Torrent.
      L'objectiu de la webquest és que l'alumne adquireixi coneixements bàsics de meteorologia. Està dissenyada per al primer cicle d'ESO dins l'àrea de Ciències de la Naturalesa. També es pot realitzar en el segon cicle enmarcada en la matèria de Física i Química.
http://www.xtec.cat/~adonoso/wqcatemp/index.htm

     
 
La Taula Periòdica
    Autora: Àngela Donoso Julià, professora de l'IES Pere Alsius i Torrent.
      L'any 2007 s'han complert 100 anys de la mort de Mendeléjeff. Mendelejeff va crear la Taula Periódica que és la Gran Casa dels elements químics i és un dels descobriments més importants en el món científic.
http://www.xtec.cat/~adonoso/wqsisper/inici.htm
 
Tintín i l'electricitat
    Autors: Josep Lluís Díez i Consol Duran, professors de l'IES Josep Brugulat.
      Els llibres de Tintín han estat uns dels còmics més importants de tot el segle XX. Els personatges viuen aventures per tot el món i passen per moltes situacions que es presten a interpretacions científiques. Fent aquesta webquest, els alumnes podran entendre que l'electricitat, que està contínuament present en les nostres vides, també es pot entendre com un element més d'un món d'aventures.
http://www.xtec.cat/~jdiez/webquest/tintin/inici.htm
 
Ciència i ficció al cinema
    Autors: Professorat de l'IES Pla de l'Estany
      A partir de diferents pel·lícules de ciència-ficció, que els/les alumnes han visualitzat, es proposen tasques per aprofundir en el tema. http://iespladelestany.xtec.cat/setmanaciencia/webquest/portada%20webquest%20ies.html
 
(a)ficció al cinema
  Autors: Anna Larroy, Jordi Mossoll, Quim Tarradas i Anna Vilà de l'Escola Casa Nostra
    Hi ha ciència a les novel·les i a les pel·lícules de ciència-ficció? O, al contrari, quin paper juga la ficció en l'avenç de la ciència? Isaac Asimov deia que la ciència-ficció és la branca de la literatura que tracta de les respostes humanes enfront dels canvis provocats per la ciència i la tecnologia. Aquesta webquest us ajudarà a reflexionar sobre aquestes qüestions.
http://phobos.xtec.cat/b7000299/intranet/webquest/setmana_ciencia_07/index.htm
       
 

CRP del Pla de l'Estany