A l'índex del conte A l'episodi següent
 

El gran llibre de la Selva

1. El rescat de la Filo i en Guille

     
    i havia una vegada dos excursionistes que van pujar a Santa Brígida a escalar. Aquell mateix dia la Filo i en Guille van decidir de pujar a Santa Brígida a visitar la nova església que havien arreglat feia poc temps. Quan estaven a prop d'un penyasegat van sentir algú que cridava: -Ajuda, Ajuda!

En Guille i la Filo van córrer cap el penyasegat per veure què passava i van veure que hi havia dos excursionistes que havien quedat atrapats en una roca. En Guille ràpidament va treure una corda que portava a la seva motxilla i la va lligar a un arbre. Al cap de poca estona en Guille va començar a baixar cap on estaven els dos excursionistes però just quan estava a punt d'arribar la corda es va trencar i en Guille va caure pel precipici.

La Filo va començar a cridar molt espantada: -Guille! Estàs bé? Com et trobes?

En Guille de seguida va contestar i li va dir a la Filo que estava bé i que anés a buscar ajuda ràpidament.

La Filo va anar cap Amer i es va dirigir cap l'estació de bombers i els va explicar tot el que havia passat. Els bombers de seguida van pujar als camions i van anar cap a Santa Brígida però el camí era tan dolent que els camions no van poder arribar fins a dalt de tot i van haver de carregar les cordes al coll i pujar a peu fins a dalt.

Quan van rescatar els excursionistes es van adonar que eren dos bombers. Gràcies a en Guille i la Filo van poder rescatar els dos bombers sans.

Alejandro Castelló. Alumne del 2n curs del CM del CEIP Gaspar de Queralt d'Amer