SANTA BRÍGIDA-AMER

L'ermita de Santa Brígida es troba situada al poble d'Amer (La Selva). Amer és el darrer poble de La Selva abans d'entrar a La Garrotxa per Les Planes d'Hostoles. El nom d'Amer és originari d'Amera, el riu que banyava la vall. (Actualment és el riu Brugent, que neix a Sant Feliu de Pallerols i s'uneix amb el Ter al Pasteral).
S'hi accedeix des del camp de futbol per una pista forestal, la qual, deixem ben aviat per endinsar-nos entre alzines, roures, romaní, i una mica de ginesta i enfilar-nos per un divertit corriol, molt ben marcat i bastant fresat, que ens acompanyarà fins a dalt.
En total uns 45' sense anar gaire a la valenta. Un cop a dalt haurem salvat un xic més de 200 m de desnivell i ens situarem per sobre dels 440 m.

L'ermita ha estat reconstruïda i habilitada com a refugi pel Grup Excursionista Amerenc Esquelles (GEAE), que gràcies al seu esforç ha permès que sigui digna de veure, tant per dins com per fora.
La vista que ofereix és impressionant, abraçada per uns penya-segats destacables, veiem el poble a vista d'ocell, així com el Far, el Puigsacalm i el Pirineu gironí, cap a l'oest, i el Puig d'Afrou i Sant Gregori en sentit est.
A més, és un indret de gran concurrència, doncs acull caminaires, corredors, ciclistes, escaladors i parapentistes. També algun que altre motorista, no sempre respectuosos amb el medi.


 
Paco Samblas. Amer, Maig de 2006