Estrelles
índex
Cristina Plantalech Mir, CEIP Vall-llobrega, Vall-llobrega
Nivell: Ed.Infantil
Camp: publicació en WEB, internet
Àrees relacionades: Descoberta de l'entorn, Intercomunicació i llenguatge
Programari: Dreamweaver, JClic
Maquinari: ordinador
 

Voleu anar a veure una bona obra de teatre?

El passat 22 de febrer vam anar d'excursió a Girona i entre d'altres coses vam anar a veure una obra de teatre al Teatre de Salt, de la companyia TEATRO PARAÍSO. L'obra es titula "ESTRELLES". Les estrelles surten de nit quan els infants dormen. Es queden quietes al cel i els miren mentre dormen. Tots els infants tenen la seva estrella. Si escoltes, tanques els ulls i obres una mà, la sentiràs passar, notaràs com t'acarona i et deixa un regal.

El conte es desenvolupa acompanyant les paraules amb una lleu música de carilló, en un ambient escenogràfic constituït per un petit planetari de llum i quatre bressols on dormen quatre infants nounats. L'actriu ensenya als infants que dormen i a tots els presents els dots que han deixat les quatre estrelles. Aquestes porten l'aigua dels rius i dels llacs i l'aigua de beure; porten el foc que il·lumina i escalfa; porten la terra amb els colors i el pes; i l'aire amb la lleugeresa i la vitalitat. L'aigua, el foc, la terra i l'aire són els elements de la vida, i les estrelles ens regalen un petit món.

APROFUNDIM

Després de veure l'obra, vam decidir aprofundir més en el coneixement dels quatre elements de la vida: AIGUA, FOC, TERRA I AIRE i una de les maneres que vam creure idònies per a fer-ho va ser a través de les TIC. Per això, vam crear un conjunt d'activitats CLIC, d'entre les quals hi ha trencaclosques, jocs de memòria, jocs d'identificació de sons, activitats de lectura, activitats d'escriptura...:

 
Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà, abril de 2007.